temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

banada direk balik yagi olarak vermedi multivitamin gibi ama omega agirlikli femix omega diye bi hap.bende ceviz yiyorum bolbol:)

Kızlar, öncelikle hepinize selam :) epeydir yazamıyorum sayfaya, arada bir açıp yorumları okuyorum sizlerden haberdar oluyorum. Fazla girdiğimde o muydu bu muydu derken kafam kurcalanıyor, o yüzden biraz uzak kalayım dedim. Benim de 14.haftada erkek sanki demişti doktorum 3 hafta sonra tekrar gittiğimde kıza benziyor dedi. Tam olarak kendini göstermiyor benim bıdığım :)) gizemli çocuk artık merakla ve heyecanla bekleyecez napalım. Sağlıklı, sıhhatli olsun da. Benim de aklıma son zamanlarda şeker yüklemesi takıldı. Araştırma yaptım bazıları yapılmalı diyo bazıları yapılmamalı zararlı diyor. Kafam karıştı benim de. Aslında yaptırmayı düşünmüyorum bakalım doktorumuz ne diyecek.

Kızlar aranızda balık yemeyip omega3 takviye alan varmı?
ben kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum.gebelik sonrası lohusalıktaki depresyonu önleme açısından da iyi olduğunu okudum.tabiki doğal takviye olsa daha iyi olur ama ben çok fazla balık yiyemiyorum.doktorum geçen sefer mide bulantsı olma ihtimaline karşılık vermemişti ama bu kez kesin almayı düşünüyorum.

Benimde bu aksam kontrolum var.bende konusucam bu konuyu doktorumla bende istemiyorum cunku.doktorumlada aramda iyi bi güven var cok sukur.onun fikri neyse uyucam artik:)

organlarını tek tek ıncelıyoruz dedı. gelısme problemı olan organ var mı ona bakıyolarmıs.nrmal ultrason cıhazıyla bakmıyolar sanırım baska bı doktorun odasına gecıceksınız dedı.
anladım. yaptırmasak oluyor mu acaba. yani ne biliyim. bi organında bir şey olsa Allah korusun anne karnındaki çocuğa müdahale yapamıyorlar sonuçta.

anladım. yaptırmasak oluyor mu acaba. yani ne biliyim. bi organında bir şey olsa Allah korusun anne karnındaki çocuğa müdahale yapamıyorlar sonuçta.
ya tabı hayati bişeyse yapamazlar ama ne bıleyım ilaçla mudahale edılebılen bısey var mıdır ona mı bakıyolar bılmıyorum. ılk cocuk olunca acemılıkte var ne deseler yapıyoruz. 3lu 4 lu testı yaptırmadık 2 lı yeterlı dedı doktor. onun dısında kan degerlerıme duzenlı bakılıyor ztn guatrım oldugu ıcın.

canım anne karnında mudahale edilen durumlar oluyor. omurilik ameliyatı ve idrar yollarıyla ılgili ameliyat yapıldı su ana kadar. hatta doktorun birini tanıyorum prof. faik mumtaz koyuncu internetten de arastırablrisin

kızlar ben seker yuklemesi yaptırmayı dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? ilk bebeğimde yaptırdım hatta 2 defa yaptılar sonucum kayboldugundan .Canan hocayı dinleyip bu sefer yaptırmıyacagım

Normal şartlarda bende istemiyorum ama ya varsa diye de doktorum illa ki lazım derse amenna. Gerçi bugün sağlık ocağından kan sonucumu aldım. Sordum şeker yüklemesi yapılır mı diye sana gerek yok şekerin yok ki değerin gayet iyi dedi.. İlkinde de gerek görülmemişti.

kızlar ben seker yuklemesi yaptırmayı dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? ilk bebeğimde yaptırdım hatta 2 defa yaptılar sonucum kayboldugundan .Canan hocayı dinleyip bu sefer yaptırmıyacagım
Canim benim ilk gebeligimde yüklemede şekerim olduğu ortaya çıktı çok sıkı bir diyet yaptım ve şekerimi kontrol altına aldım ama oğlum doğduktan sonra şekeri çok düştü müdahale ettiler çok korktum eğer sekerimden haberim olmasaydı ne olurdu bebegime içerde bilmiyorum bu gebeligimde şimdiden diyet yapıyorum şeker yukletmeyenler bence açlık tokluk baktirmali tercih meselesi tabi

Benim doktorumda seninkine benzer diyet verdi ama ben hamilelikte cok kilo alan biri degilim. Iki hamilelik yadadim ve ikisinde de 8 kilo aldim. Normalde de zayif biriyim.
Bana vermesinin nedenide bu sekilde beslenmemin bebegi beslicegiydi. Zaten benim beslenme tarzima da cok uyuyor.
Gunde 3 ana ve 3 ara ogun dedi.
Sabah yumurta ve peynir mutlaka olmali dedi. Diger ogunlerde corba icmemi istedi yaninda sebze yada et turu. Haftada iki gun balik.
Karbonhidratlar yasak ve paketli urunler yasak.
Meyva sulari , gazli icecekler yasak.

Ben ilkinde diyet istedim vermediler çok aldım kilo. Bu kez doktor değiştirdim takıntılı kiloya çok memnunum. Çorba içemiyorum içtiğim an doyuyorum sonra çabuk acıkıyorum. O yüzden de çorba pek tercih edemiyorum. Meyve suyu ve gazlı içecek normalde tüketmem. Hamileliğin başında bulantımı kesen kolaydı o zaman içtim şimdi içemiyorum yine. Ne güzel çok almamışsın hamilelikte. Şanslısın valla :)

Tabi canım açlık tokluk şekeri her kan alımında baktirilmali zaten .

omega 3 kullanmayı düşünüyorum.aranızda hamilelikte omega 3 kullanan varsa doktorunuz hangi markayı tavsiye etti arkadaşlar.acilll bir soruuu . cevaplarınızı bekliyorum.

Hpv virusu olan var mi ya? Bugun ogrendim doktorum soyledi bende varmis fitil verdi
Bursa acibademde ablam doğum yaptı 10000 tl diye hatırlıyorum Doktorda acibademdeydi.

Öhh ucuk baya.. :) valla bilmiyorum pembe mavide dusunuyorum ben de 2,5 hastane aliyormus :) gerisini doktor kendisi soyluyormus ama daha hic sormadik doktorumuza :)

Daha şeker kontrolü yaptırmadım hiç aklıma getirmek istemiyorum ama ben ve kardeşlerim kilolu bebeklermişiz muhtemelen annemde de varmış gebelik diyabeti

Daha şeker kontrolü yaptırmadım hiç aklıma getirmek istemiyorum ama ben ve kardeşlerim kilolu bebeklermişiz muhtemelen annemde de varmış gebelik diyabeti

Benim hamile kaldığımdan beri yani aağlık ocağında hcg öğrendiğimden beri 4. Kan tahlilim.her seferinde demir, demir bağlama, ferritin, glikoz, hemoglabin ve idrar tahlilleri mutlaka yapılıyor. O yüzden dedi şeker için zaten. Ailede şeker hastası da yok. Kontrol ettirmekte yarar var. Her ay olmalı kontrol. Mesela 8 martta yeniden yapılacak bana. Hatta aşım da olacak gittiğimde. Şimdiden tarihi verdi bile. Sağlık ocağı bile kilo tansiyon ölçüyor her gitmem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…