- 24 Nisan 2013
- 487
- 660
- 53
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #6.921
banada direk balik yagi olarak vermedi multivitamin gibi ama omega agirlikli femix omega diye bi hap.bende ceviz yiyorum bolbol:)Balık yiyemıyorum ama omega 3 te alamıyorum kan sulandırıcı iğne oldugum için omega 3 hapları da kanı sulandırdıgı için tavsiye etmiyorlar. ton balıgı deneyecegım salatanın içine yiyebilirsem ne mutlu bana
Hım.. Bende haftaya giicem20 21 haftalar dedı doktorum 14 marta verdı gunude. yogunluktan dolayı bıraz erken alın randevuyu dedı aldık bızde bugun arayıp.
Bende düşünmüyorum acıkcası. Çok mantıklı gelmiyor bana.kızlar ben seker yuklemesi yaptırmayı dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? ilk bebeğimde yaptırdım hatta 2 defa yaptılar sonucum kayboldugundan .Canan hocayı dinleyip bu sefer yaptırmıyacagım
ben kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum.gebelik sonrası lohusalıktaki depresyonu önleme açısından da iyi olduğunu okudum.tabiki doğal takviye olsa daha iyi olur ama ben çok fazla balık yiyemiyorum.doktorum geçen sefer mide bulantsı olma ihtimaline karşılık vermemişti ama bu kez kesin almayı düşünüyorum.Kızlar aranızda balık yemeyip omega3 takviye alan varmı?
Benimde bu aksam kontrolum var.bende konusucam bu konuyu doktorumla bende istemiyorum cunku.doktorumlada aramda iyi bi güven var cok sukur.onun fikri neyse uyucam artik:)Kızlar, öncelikle hepinize selam :) epeydir yazamıyorum sayfaya, arada bir açıp yorumları okuyorum sizlerden haberdar oluyorum. Fazla girdiğimde o muydu bu muydu derken kafam kurcalanıyor, o yüzden biraz uzak kalayım dedim. Benim de 14.haftada erkek sanki demişti doktorum 3 hafta sonra tekrar gittiğimde kıza benziyor dedi. Tam olarak kendini göstermiyor benim bıdığım :)) gizemli çocukartık merakla ve heyecanla bekleyecez napalım. Sağlıklı, sıhhatli olsun da. Benim de aklıma son zamanlarda şeker yüklemesi takıldı. Araştırma yaptım bazıları yapılmalı diyo bazıları yapılmamalı zararlı diyor. Kafam karıştı benim de. Aslında yaptırmayı düşünmüyorum bakalım doktorumuz ne diyecek.
anladım. yaptırmasak oluyor mu acaba. yani ne biliyim. bi organında bir şey olsa Allah korusun anne karnındaki çocuğa müdahale yapamıyorlar sonuçta.organlarını tek tek ıncelıyoruz dedı. gelısme problemı olan organ var mı ona bakıyolarmıs.nrmal ultrason cıhazıyla bakmıyolar sanırım baska bı doktorun odasına gecıceksınız dedı.
ya tabı hayati bişeyse yapamazlar ama ne bıleyım ilaçla mudahale edılebılen bısey var mıdır ona mı bakıyolar bılmıyorum. ılk cocuk olunca acemılıkte var ne deseler yapıyoruz. 3lu 4 lu testı yaptırmadık 2 lı yeterlı dedı doktor. onun dısında kan degerlerıme duzenlı bakılıyor ztn guatrım oldugu ıcın.anladım. yaptırmasak oluyor mu acaba. yani ne biliyim. bi organında bir şey olsa Allah korusun anne karnındaki çocuğa müdahale yapamıyorlar sonuçta.
canım anne karnında mudahale edilen durumlar oluyor. omurilik ameliyatı ve idrar yollarıyla ılgili ameliyat yapıldı su ana kadar. hatta doktorun birini tanıyorum prof. faik mumtaz koyuncu internetten de arastırablrisinanladım. yaptırmasak oluyor mu acaba. yani ne biliyim. bi organında bir şey olsa Allah korusun anne karnındaki çocuğa müdahale yapamıyorlar sonuçta.
kızlar ben seker yuklemesi yaptırmayı dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? ilk bebeğimde yaptırdım hatta 2 defa yaptılar sonucum kayboldugundan .Canan hocayı dinleyip bu sefer yaptırmıyacagım
Doktor baya uğraştı ama birturlu pozisyon değiştirmedi kapalıydi bacakları açmadı birturlu kız bebeğe benziyor dedi neye göre dedi bilmiyorum hayırlısı olsun bakalımBir çok arkadaşın başına gelmiş canım
Senin için tahmin yaptılar mi
Canim benim ilk gebeligimde yüklemede şekerim olduğu ortaya çıktı çok sıkı bir diyet yaptım ve şekerimi kontrol altına aldım ama oğlum doğduktan sonra şekeri çok düştü müdahale ettiler çok korktum eğer sekerimden haberim olmasaydı ne olurdu bebegime içerde bilmiyorum bu gebeligimde şimdiden diyet yapıyorum şeker yukletmeyenler bence açlık tokluk baktirmali tercih meselesi tabikızlar ben seker yuklemesi yaptırmayı dusunmuyorum siz ne dusunuyorsunuz ? ilk bebeğimde yaptırdım hatta 2 defa yaptılar sonucum kayboldugundan .Canan hocayı dinleyip bu sefer yaptırmıyacagım
Benim doktorumda seninkine benzer diyet verdi ama ben hamilelikte cok kilo alan biri degilim. Iki hamilelik yadadim ve ikisinde de 8 kilo aldim. Normalde de zayif biriyim.Önceki gebelikte bende çok ama çok kilo aldım. Bana doktorumun dediklerini aktarıyorum bende öyle besleniyorum.
Kahvaltı da dahil ekmek tüketmiyorum çok canım isterse bazen simit ya da az olmak şartıyla tahıllı ekmek. Her kahvaltıda yumurta, peynir, mevsimi olmasa da salatalık-domates, yeşillik (roka ve tere seviyorum) zeytin yeşil ve siyah hangisini seversen(ama yanında midemi büyütecek olmasından kaynaklı sıvı tüketmiyorum), bazen yumurta peynirle omlet yapıyorum yiyorum bunları. Ara öğün olarak sabah öğle arası 2 ceviz, küçük çay tabağı çekirdek, 5-6 badem, 7-8 yrr fıstığı veya fındık bunlardan herhangi birini tercih ediyorum. Öğle yemeğinde sebze yanında salata yoğurt veya ayran(tercih etmiyorum istersen içebilirsin). Öğle akşam arası ara öğününde istediğim meyve 2 adet. Kuru meyve de olur. 2 hurma 1 kuru incir mesela. Akşam da köfte, tavuk veya et yanına salata sebze yemeğim varsa o. Akşam ara öğünündr ise 1 çay bardağı süt ve 3 kaşık nesfit.
Bana makarna pirinç bulgur falan yeme dedi ekmekte tabii. Çook canım isterse mesela börek yiyeceksem eğer o gün yemekte yanında yine salata ayran (börekte içiyorum kuru olmasın diye) tabii en fazla 2 dilim büyük olmamak şartıyla börek. O şekilde besleniyorum. Yani gereksiz karbonhidrat almıyorum o sebepten de kilo fazla almadım. Her gün oğlumu okula götürüp getiriyorum. Yürüyerek tabii. Çok kilo alırsan gebelik zehirlenmesi yaşayabilirsin çok dikkat et dedi. E korktum doğal olarak. Günlük 1 küçük kupa kafeinsiz nescafe içiyorum şekersiz. Akşam canım isterse de çok açık çay ya da papatya çayı içiyorum. Gebelikten önce de ekmek yemiyordum. Zor olmuyor o yüzden. Bazen ekmeği kendim yapıyorum mayasız (maya bana iyi gelmiyor) o zaman kahvaltıda da 2 dilim yiyorum. Tabii bu benim beslenme düzenim herkese uygun olmayabilir.
Benim doktorumda seninkine benzer diyet verdi ama ben hamilelikte cok kilo alan biri degilim. Iki hamilelik yadadim ve ikisinde de 8 kilo aldim. Normalde de zayif biriyim.
Bana vermesinin nedenide bu sekilde beslenmemin bebegi beslicegiydi. Zaten benim beslenme tarzima da cok uyuyor.
Gunde 3 ana ve 3 ara ogun dedi.
Sabah yumurta ve peynir mutlaka olmali dedi. Diger ogunlerde corba icmemi istedi yaninda sebze yada et turu. Haftada iki gun balik.
Karbonhidratlar yasak ve paketli urunler yasak.
Meyva sulari , gazli icecekler yasak.
Tabi canım açlık tokluk şekeri her kan alımında baktirilmali zaten .Canim benim ilk gebeligimde yüklemede şekerim olduğu ortaya çıktı çok sıkı bir diyet yaptım ve şekerimi kontrol altına aldım ama oğlum doğduktan sonra şekeri çok düştü müdahale ettiler çok korktum eğer sekerimden haberim olmasaydı ne olurdu bebegime içerde bilmiyorum bu gebeligimde şimdiden diyet yapıyorum şeker yukletmeyenler bence açlık tokluk baktirmali tercih meselesi tabi
Bursa acibademde ablam doğum yaptı 10000 tl diye hatırlıyorum Doktorda acibademdeydi.
Daha şeker kontrolü yaptırmadım hiç aklıma getirmek istemiyorum ama ben ve kardeşlerim kilolu bebeklermişiz muhtemelen annemde de varmış gebelik diyabetiişte kişiye göre değişiyor canım belli olmuyor.. kilo almıyorsan neden yemeyesin.. ama ben çok kilolu başladığım için söylüyor bu şekilde doktorum :) aslında o makarnayı zararlı hale getiren sosu :) yoksa sağlıklı bile..
inşallah yoktur canım.. açlık kan şekerin falan nasıl peki ?
Daha şeker kontrolü yaptırmadım hiç aklıma getirmek istemiyorum ama ben ve kardeşlerim kilolu bebeklermişiz muhtemelen annemde de varmış gebelik diyabeti
Bana femix omega verdide henüz alamadım. Bugün alıcam inşallah.omega 3 kullanmayı düşünüyorum.aranızda hamilelikte omega 3 kullanan varsa doktorunuz hangi markayı tavsiye etti arkadaşlar.acilll bir soruuu . cevaplarınızı bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?