temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kizlar artık iyice hissediyorum bebisimin hareketlerini. Bu gece esimde hissetti :) oğlu ona da ilk defa ben burdayım dedi :))
Benimki babasına vurmuyo haahaa.hareket etmeye basladimi koyuyom karnima elini duruyo.daha hissedemedi ben video cekiyom hareket edince ole goruyo sadecebakalim nezaman vurcak babasına...

Selammm =) ilk başlarda katıldım sonra yazma fırsatım olmadı. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla sıhhatle huzurla almayı nasip etsin inşallah.

İsim konusunda neler yaptınız acaba Rabbim nasip eder ise inşallah benim ponçiğim kız teyzeleri

İsim çift isim istiyorum Ebrar yanına 2. isim bulamadım. Bir arada Eylül Mina diye düşündüm ama Mina nın anlamı şarap şişesi olarak geçiyor

Bn hamileligimi yasayamadim guzelce
Bi igrendim hamileyim.bide baktim dusuk tehlikem var
Dusk tehlikem btmedigi gbi
Erken dogum tehdidine cevrdi
Gebelikten kaynaklanan hicbi sikayeti dert etmeyin
Bn hepsine raziydim bu tehlilelerim.olmasaydi.keske
Canım diğer grupta bi arkadaş var arch2401 bi mesaj atıp haberleşmeni tavsiye ederim kendisinin rahim ağzına dikiş atıldı ve yatarak geçiriyor hamileliğni benzer bir durumda bu konuda bilgisi de var onunla iletişime geçmeni tavsiye ediyorum

katılıyorum fakat ben şu açıdan da düşünüyorum.Maddi durumum elverişli çok şükür ama
1.hiç zararı yok deseler sonuçta bukadar detaylı bakıyorlar(beyin içine kadar)+radyoloji uzmanları inceliyor.bana yine düşükte olsa radyasyon açısından zararı olabileceğini düşündürüyor.
2.incelemede diyelim bir sıkıntı olduğunu gördüler (ben aldırmayı düşünmüyorum bu durumda) anne karnında zaten buna müdahale edilemiyor.kalan 4 aylık hamileliğimi zindan edicem kendime ve belkide istemeden çok daha fazla zarar vericem bebeğime.
3.doğum sonrası zaten bebeği gayet detaylı kontrol ediyorlar veya akabinde zaten çeşitli kontrollerle bir problem olup olmadığı daha kolay teşhis edilebilir.Ben daha teslimiyetçi olduğumda sanki daha az sorunla karşılaşacağımı düşündüm hep ve çok şükür şimdiye kadar hayatımda bu rahatlığımın faydalarını gördüğüm çok nokta oldu.birde amerika ve birçok avrupa ülkesinde bu denli detaylı taramalar doktorlar tarafından pek fazla uygulanmıyor.standart ikili üçlü testlerimde bir sıkıntıda olmadığı ve rutin kontrolleriminde problemsiz geçiyor olduğu için için detaylı tarama yaptırmayı düşünmüyorum.

ikili test sonucum cıktı arkadaşlar bilen var mı acaba
PAPP-A 1651.0 NG/ML
T-HCG 110.6 IU/ML
NT 1.2 mm

anlayan var mı acaba bu sayılar ne demek

ikili test sonucum cıktı arkadaşlar bilen var mı acaba
PAPP-A 1651.0 NG/ML
T-HCG 110.6 IU/ML
NT 1.2 mm

anlayan var mı acaba bu sayılar ne demek
bu teste ek kan tahlilide vermiş olmalısın.oradan gelecek sonuç ile beraber değerlendiriyor doktorlar.ve bebeğin down sendromlu olma olasılığını hesaplıyorlar.bildiğim kadarıyla sedece bu ölçüm sonuçları ile pek tatmin edici bilgi alamazsın.

Canım zaten yurt dışında ultrason parayla turkiyedeki gibi bedava değil. Muayene ücreti +ultrason ucreti. Öyle herkes istedigi gibi giremiyor yani anlayacağın . Tabi ultrason bizim için önemli baksana daha şimdiden hareket etmedi bişey mi oldu oldu diye sürekli tedirginlik içindeyiz , kendi icimizi rahatlatamk için iyi de bebise zararida yok sayamayıp. İnşallah sağ salim doğar bebislerimiz.zamanda hepimiz için şu gibi akıp geçer canlarım.

Canım ultrason bebeğe radyasyon göndermiyor ışık dalgaları gönderiyor bi arkadaşımın eşi elektrik elektronik müh.o söyledi.ben ayrıntılı ultrasona girilmesi taraftarıyım çünkü herhangi bir problem varsa doğumun hemen akabinde bebeğe müdahale edilebilir.tercih meselesi

*Prenatal exposure to ultrasound waves impacts neuronal migration in mice
Eugenius S. B. C. Ang, Jr, Vicko Gluncic, Alvaro Duque, Mark E. Schafer, Pasko Rakic; PNAS August 22, 2006 vol. 103 no. 34 12903-12910

yanlış yazdım.ultrason demek istememiştim bende.makalede Ultrasonun farelerde anne karninda gelisim sirasinda beyin hucrelerinin gocunu etkilediginden bahsediyormuş.bu makalede beni en cok etkileyen 30 dk ultrasona maruz bırakılması ile farklılığın başlaması.ayrıntılı tarama bunun için biraz tedirğin etti beni.yoksa rutin kontrollerimi aksatmamaya çalışıyorum yinede.tercih meselesi tabiki.hayırlısıyla inşallah hepimiz yavrularımızı sağsalim kucağımıza alırız inşallah arkadaşlar.

açıklaması :

İnsanlar da dahil olmak üzere memelilerdeki serebral neokorteks nöronları, proliferatif bölgelerde fetal yaşam boyunca üretilir ve sonra içten dışa doğru bir dizilim izleyerek nihai hedeflerine göç eder. Bu çalışmada ultrason dalgalarının (USW) farelerde embriyonik serebral korteks içindeki nöronal pozisyon üzerindeki etkisi incelendi. Embriyonik 16. günde üretilen ve yüzeysel korteks tabakalarına yönlendirilmiş nöronları etiketlemek için tek bir BrdU enjeksiyonu kullandık. 335'den fazla hayvana ilişkin analizimiz, göç ettikleri süre boyunca USW'ye 30 dakika veya daha uzun süre maruz kaldığında, küçük ancak istatistiksel açıdan önemli sayıdaki nöronların uygun pozisyonlarını alamamaları ve uygun olmayan korteks tabakalarına dağılmış kalmaları ve / Veya altta yatan beyaz cevherde. Etiketli nöronların dağılımının büyüklüğü değişkenti ancak USW'ye maruz kalma süresi ile sistematik olarak arttı. Bu sonuçlar, insan olmayan primatların daha büyük ve daha yavaş gelişmekte olan beyinlerinde daha fazla araştırma yapılması ve gereksiz yere doğum öncesi ultrasonografi maruziyetinin araştırılmaya devam edilmesini gerektirmektedir.

Son düzenleme:
Canım ultrason önemli radyasyon olmuyor ultrasonda.demek istenen ultrasona hiç girme değil ayda 1 yeterli zaten ilk 6 hafta falan giriyorsun ayda 1 olsa 7defa falan oluyor. Bu sÖylenen haftada 1 15 günde bir girenler için. Tabi ayrıntılı ultrason haricinde ultrasonu çok uzun tutmamak lazım bebeğin rahatsız olduğunu duymuştum bende. Ama ayda 1 şart canım bebeğin kalp atışlarıni gelişimine bakmak için Allah göstermesin bebeğe bişey olsa anneyi de zehirliyor.

Ben bir aydir falan normal pantolon giymiyorum canim karnimi sıkıştırmasin diye. Maviden ve lcw dan bulabildim ben maalesef magazalarin hepsinde yok ama aldiklarimdan memnunum.
defactodada var haylice bol geldi bacakları ama bikaç tamirden sonra güzel oldu. lcw dede var.. hamile giyim mağazalarının nerdeyse yarı fiyatında bu mağazalar.. deneyebilirsin

Benimde önce erkek dendi ctesi kız olduğunu öğrendik bir aydır oğluşum diye seviyodum inanamayıp başka bir doktora daha gittik kızımız olcakmış )
acaba bizimde değişme ihtmali varmıdır en korktuğum şey :) bişilerde almaya başlayınca

Benimki babasına vurmuyo haahaa.hareket etmeye basladimi koyuyom karnima elini duruyo.daha hissedemedi ben video cekiyom hareket edince ole goruyo sadecebakalim nezaman vurcak babasına...
video çekçek kadar görünüyormu.. aaa ben de daha tık yok:)))

Benim ilk 3 ay 15 günde bir ultrasona girdim ikiz oldukları için şimdi ayda 1 e çıktı 7.aydan sonra da yine 15 günde bir olacak ikizlerde erken doğum riskinden dolayı.bebeğı rahatsız eden kalp atisi sesi için gönderilen ses sinyallerı onun haricinde cihaz zarar vermiyor demişti doktor.zaten 5dk ancak bakıyor doktor cihazla.ama ayrıntılı ultrason olmalı bence en azından doğum sonrası müdahale acisindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…