- 7 Temmuz 2015
- 577
- 273
- 103
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #8.581
Amin canım benim dua edelim. Sağlıklı olsunlarCanım sat 22 ekim. 18+5 oluyor galiba. Ama bir hafta öndeymiş oğluşum. Allah yardımcımız olsun. Sana da hayırlı sonuç nasip etsin :)
Canim ben biraktim nasil biraktigimi anlatiyim belki faydasi olur,hamile oldugumu ogrendim ilk yaptigim sey kotu sigara aldim onu ictim ama ilk gunde 5 tane ictim sonra 3 sonra 2 ye dusurdum,bide yarim yarim ictim bunlari canim istediginde 2 firt ictim kopardim ucunu,bu 2 hafta surdu.bu sirada herseferinde farkli sigara ictim sevmedigim.geldik en onemlisine sabahki kahvaltidan sonra icilen sigara onu kestim birden aksam 5ten son bi sigarayi yine yarim olarak ictim.o sabahki ilk olay zorluyo ama onu birakirsan birakiliyo.evet cok zor gelebilir kolay degil ama ben 3.hafta birakmistim.sonra 2 hafta basin agriyo biraz garip hissediyosun ama 2 hafta da geciyo bunlar.5 ay oldu birakali,canin istiyo evet icmiyosun vucut arinmis oluyo cunku.o yoksunluk sendromu 2 hafta suruyo sonra geciyo.bide ben allen carr videoylarini izledim tavsiye ederim.kendine guven senden guclu degil cocugundan kiymetli degil.bende bi paket iciyodum nasil birakcam diye agliyodum ama gercekten birakiliyorKızlar çok acil yardiminiza ihtiyacım var kiminiz çok kizacak kiminiz sövecek belki de ben bile hergün kızıyorum kendime şu lanet sigarayı bırakamadim zararlarını biliyorum hatta aşırı derecede vicdan azabı bile çekiyorum ama icmedigimde krizlere giriyorum nolur yardım edin nasıl birakabilirimhamile kalmadan 1 paket içiyordum şimdi 6 7 dal içiyorum ama daha da azaltamiyorum ne yapmam lazım
Sürekli açım hem de Yiyorum ama hamile olmadan önceki gibi tabi bazı kaçamakları azaltmam lazım tatlıya dayanamıyorumevet sigarayı bıraktıgın için hiç sigara içmeyen hamilelere göre daha hızlı acıkıyosun. sigaranın boşlugunu yemek dolduruyor. cok yemiorum diosan ödemde olabilir canım
Bebişinle iyi zaman geçirmeceleeerİnşallah canım ben de yüzünü çok merak ediyorumama sıpama da hiç güvenmiyorum inşallah gösterir
Canım aynı senin gibiydim. Lanet olsunki tam 15 yıldır hayatımda. Bende hiç bulantı tiksinme falan yaşamadım. Bu yüzdende uzaklaşmam çok zor oldu. Bir anda kesebilmek gibi bi meziyetim olmadığından bende azaltarak bırakmayı hedefledim. Önce günde 5-6 taneyle başladım. 1 hafta öle gider azaltırım diodum ama olmadı kendimi kandırmışım. 3-4 haftamı aldı. Zaten sürekli vicdan yaptığımdan hep kendimi dahada ezici düşüncelere sokuyodum. Sonra bi gün pat diye 2-3 e düştü bu arada bu verdiğim rakamlar tam değil. Eksik eksik içilen sigaralar. Sonra baktımki bu kadarla bile ben idare edebiliyorum. Demekki bunsuzda olabilir diye kafama sokmaya başladım. Sonra yaklaşık bi hafta tek sigarayı eşimden kaçırıp yarısını sabah yarısını akşam içmeye başladım. 1 hafta dolmadan onuda içmeyi unuttuğumu farkedince tmm dedim zihnimden silmişim. Yani senin anlayacağın çok kısa süre önce hayatımdan tamamen çıkardım ama çıkardım. Hatta şuan aklıma geldikçe yahu kaç gün oldu bak demekki içmeden durabiliyomuşum diye seviniyorum hem bebeğim için hem geleceğim için. İnşallah sende başarabilirsin. Kolay değil biliyorum ama sende koyduğun sınırlamanın altına inmeye çalış yeniden. 7. Ayı bile bulsa uğraş mutlaka. Asla pes etme.Kızlar çok acil yardiminiza ihtiyacım var kiminiz çok kizacak kiminiz sövecek belki de ben bile hergün kızıyorum kendime şu lanet sigarayı bırakamadim zararlarını biliyorum hatta aşırı derecede vicdan azabı bile çekiyorum ama icmedigimde krizlere giriyorum nolur yardım edin nasıl birakabilirimhamile kalmadan 1 paket içiyordum şimdi 6 7 dal içiyorum ama daha da azaltamiyorum ne yapmam lazım
Ben varim canim, benim 12. haftada falan rahim ağzını tamamen kapatiyordu, simdi birazi açılmış yarim kapatiyormus. Doktor doğumla ilgili bisey demedi ama tetanoz icin saglik ocagina gitmistim. Ordaki hemsire; cok yukari cikmaz o normal dogum yapamazsin dedi. Bakalim hayirlisi ben de normal istiyordum ama ikisinden de korkuyorum acikcasi.pozitif normal doğum hikayeleri okuyun kızlar, ben öyle yapıyorum :) şuan asla sezeryan istemiyorum inşallah normal doğum nasip olur. benim plesenta halen aşağıda orada kalmaya devam ederse normal doğum hayal olacak. benim gibi olan var mı?
Bana tok gel ve gelmeden iki saat once tatli ye dediler canim.Benimde 20 martta tok gelmeme mi soylediler uyumamasi gerekiyor galiba size öyle bişey dendimi
Artık doğumdan sonra da baslamazsiniz inşallah bende ilk çocuğum da iciyordum hamile iken bıraktım doğumdan 6 ay sonra tekrar başlamıştım şimdi ikinci çocuğuma hamileyim yine bıraktım benimkişi mecburi bırakıs birazda çünkü hamileligim çok kötü geçiyor sonra doktordan öğrendim ki mide hastalıklarını en belirgin sebebi sigaraymış reflü yu ulseri tetikliyor ve suan düşünüyorum dogünden sonra baslarmiyim diye karar aldım inşallahbu kötülüğü kendime yapmicam sagligımdan önemli değil sonuçta eşime de bıraktirdim sigarayı artık bundan sonra bizim için dumansız hava sahasiCanım aynı senin gibiydim. Lanet olsunki tam 15 yıldır hayatımda. Bende hiç bulantı tiksinme falan yaşamadım. Bu yüzdende uzaklaşmam çok zor oldu. Bir anda kesebilmek gibi bi meziyetim olmadığından bende azaltarak bırakmayı hedefledim. Önce günde 5-6 taneyle başladım. 1 hafta öle gider azaltırım diodum ama olmadı kendimi kandırmışım. 3-4 haftamı aldı. Zaten sürekli vicdan yaptığımdan hep kendimi dahada ezici düşüncelere sokuyodum. Sonra bi gün pat diye 2-3 e düştü bu arada bu verdiğim rakamlar tam değil. Eksik eksik içilen sigaralar. Sonra baktımki bu kadarla bile ben idare edebiliyorum. Demekki bunsuzda olabilir diye kafama sokmaya başladım. Sonra yaklaşık bi hafta tek sigarayı eşimden kaçırıp yarısını sabah yarısını akşam içmeye başladım. 1 hafta dolmadan onuda içmeyi unuttuğumu farkedince tmm dedim zihnimden silmişim. Yani senin anlayacağın çok kısa süre önce hayatımdan tamamen çıkardım ama çıkardım. Hatta şuan aklıma geldikçe yahu kaç gün oldu bak demekki içmeden durabiliyomuşum diye seviniyorum hem bebeğim için hem geleceğim için. İnşallah sende başarabilirsin. Kolay değil biliyorum ama sende koyduğun sınırlamanın altına inmeye çalış yeniden. 7. Ayı bile bulsa uğraş mutlaka. Asla pes etme.
Evet canım çok haklısın ki bıraktıktan sonra bile başlayanını hep duyuyoruz. Bu tamamen kişinin elinde olan bi durum. Bi deneyeyim diye başlayanın maalesef gerisi geliyor. Benimde temennim hayatımdan sonsuza dek çıkarmak. Ki çocuklarıma kötü örnek olmak korkusu var birde içimde. Dediğin gibi içinde bulunmamanında büyük faydası var bencede. rabbim bu illete yeniden bulaşmaktan uzak tutsun inşallah bizi. Tiksindirsin nefret ettirsin inşallah. İçen herkesede kurtulmayı nasip etsin inşalllaaaaahhhh..Artık doğumdan sonra da baslamazsiniz inşallah bende ilk çocuğum da iciyordum hamile iken bıraktım doğumdan 6 ay sonra tekrar başlamıştım şimdi ikinci çocuğuma hamileyim yine bıraktım benimkişi mecburi bırakıs birazda çünkü hamileligim çok kötü geçiyor sonra doktordan öğrendim ki mide hastalıklarını en belirgin sebebi sigaraymış reflü yu ulseri tetikliyor ve suan düşünüyorum dogünden sonra baslarmiyim diye karar aldım inşallahbu kötülüğü kendime yapmicam sagligımdan önemli değil sonuçta eşime de bıraktirdim sigarayı artık bundan sonra bizim için dumansız hava sahasi
Amin çok duş ediyorum herkes bu illeten kurtulsun diye bak aylar oldu içmeyeli hala geniz akintim duzelmedi vücudumuz bunun pisliklerini 1 sene de ancak atabiliyormus Rabbimiz bize temiz sağlam bi vücut verdi bunun kıymetini bilmek lazım bırakmak isteyenler bunlari düşünsün hepEvet canım çok haklısın ki bıraktıktan sonra bile başlayanını hep duyuyoruz. Bu tamamen kişinin elinde olan bi durum. Bi deneyeyim diye başlayanın maalesef gerisi geliyor. Benimde temennim hayatımdan sonsuza dek çıkarmak. Ki çocuklarıma kötü örnek olmak korkusu var birde içimde. Dediğin gibi içinde bulunmamanında büyük faydası var bencede. rabbim bu illete yeniden bulaşmaktan uzak tutsun inşallah bizi. Tiksindirsin nefret ettirsin inşallah. İçen herkesede kurtulmayı nasip etsin inşalllaaaaahhhh..
Ben ilk gebeliğim de çok korkmustum tetenoz aşısında ama öyle korkulacak bişey degil agri da olmaz insKizlarr herkezin cumasi mubarek olsun.
Bugun tetenoz asimi vurulucam ve rutin genel tahlillerime bakilcak bebisimin kalbinide dinliycemmm ayy cok heyecanli bklm bende agri olcakmi.
Kizlarr herkezin cumasi mubarek olsun.
Bugun tetenoz asimi vurulucam ve rutin genel tahlillerime bakilcak bebisimin kalbinide dinliycemmm ayy cok heyecanli bklm bende agri olcakmi.
Benim 2 3 gun olmustu hamlama gbi insallah olmaz sende canim herkeste farklı oluyomussBen ilk gebeliğim de çok korkmustum tetenoz aşısında ama öyle korkulacak bişey degil agri da olmaz ins
korkmacanım benimde kaşıntım çok oluyodu bide kanımda çok hafif enfeksyn çıktı bende kullandm geçti çok şükür seninde geçer inşallahKızlar idrar yolu enfeksiyonum bir türlü geçmiyor bol su içiyorum temizlikte herşeye dikkat ediyorum halbuki. kalsiyum potasyum ve kanım düşük çıktı çok daraldım peynir süt yoğurt çiğ badem tüketmeme rağmen moralim çok bozuldu. Enfeksiyondan nasıl kurtulucam geçtiğimiz ay antibiyotik bile kullandım bu sefer tekrar monurol verdi. inşallah bebeğim iyidir ona zarar vermiyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?