- 31 Aralık 2016
- 431
- 611
- 53
- 33
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #8.601
İnşallah bırakicam paketimde 6 dal var bu paketim Son dedim bebeğim çok şükür sağlıklı gelişimi 1 hafta önden bile gidiyo ama bu sebep değil bırakmamama bırakicam evet haklısın yapabilirim ki yapıcam da inşallahCanim ben biraktim nasil biraktigimi anlatiyim belki faydasi olur,hamile oldugumu ogrendim ilk yaptigim sey kotu sigara aldim onu ictim ama ilk gunde 5 tane ictim sonra 3 sonra 2 ye dusurdum,bide yarim yarim ictim bunlari canim istediginde 2 firt ictim kopardim ucunu,bu 2 hafta surdu.bu sirada herseferinde farkli sigara ictim sevmedigim.geldik en onemlisine sabahki kahvaltidan sonra icilen sigara onu kestim birden aksam 5ten son bi sigarayi yine yarim olarak ictim.o sabahki ilk olay zorluyo ama onu birakirsan birakiliyo.evet cok zor gelebilir kolay degil ama ben 3.hafta birakmistim.sonra 2 hafta basin agriyo biraz garip hissediyosun ama 2 hafta da geciyo bunlar.5 ay oldu birakali,canin istiyo evet icmiyosun vucut arinmis oluyo cunku.o yoksunluk sendromu 2 hafta suruyo sonra geciyo.bide ben allen carr videoylarini izledim tavsiye ederim.kendine guven senden guclu degil cocugundan kiymetli degil.bende bi paket iciyodum nasil birakcam diye agliyodum ama gercekten birakiliyor
canım düşük nikotinli sigara var 1 nikotini onu denedin miİnşallah bırakicam paketimde 6 dal var bu paketim Son dedim bebeğim çok şükür sağlıklı gelişimi 1 hafta önden bile gidiyo ama bu sebep değil bırakmamama bırakicam evet haklısın yapabilirim ki yapıcam da inşallah
Çok teşekkür ederim çok denedim neler yaptım olmadı artık vicdan azabindan uyuyamıyorum neredeyse ama bebegimden onemli değil ya olsun bırakicam az kaldı. .Canım aynı senin gibiydim. Lanet olsunki tam 15 yıldır hayatımda. Bende hiç bulantı tiksinme falan yaşamadım. Bu yüzdende uzaklaşmam çok zor oldu. Bir anda kesebilmek gibi bi meziyetim olmadığından bende azaltarak bırakmayı hedefledim. Önce günde 5-6 taneyle başladım. 1 hafta öle gider azaltırım diodum ama olmadı kendimi kandırmışım. 3-4 haftamı aldı. Zaten sürekli vicdan yaptığımdan hep kendimi dahada ezici düşüncelere sokuyodum. Sonra bi gün pat diye 2-3 e düştü bu arada bu verdiğim rakamlar tam değil. Eksik eksik içilen sigaralar. Sonra baktımki bu kadarla bile ben idare edebiliyorum. Demekki bunsuzda olabilir diye kafama sokmaya başladım. Sonra yaklaşık bi hafta tek sigarayı eşimden kaçırıp yarısını sabah yarısını akşam içmeye başladım. 1 hafta dolmadan onuda içmeyi unuttuğumu farkedince tmm dedim zihnimden silmişim. Yani senin anlayacağın çok kısa süre önce hayatımdan tamamen çıkardım ama çıkardım. Hatta şuan aklıma geldikçe yahu kaç gün oldu bak demekki içmeden durabiliyomuşum diye seviniyorum hem bebeğim için hem geleceğim için. İnşallah sende başarabilirsin. Kolay değil biliyorum ama sende koyduğun sınırlamanın altına inmeye çalış yeniden. 7. Ayı bile bulsa uğraş mutlaka. Asla pes etme.
Yok onu denemedim hiç birden bırakmayı istiyorum hiç tiskinmede olmadı ki olsa keşkecanım düşük nikotinli sigara var 1 nikotini onu denedin mi
İnşallah birakicaksin sen bunu yapabilirsin senin ve bebeğinin sağlığında önemli değil eşinde sigara kullanıyorsaeğer eve bi sure sigara getirmesin evde kimse icmeşin bide patlıcan yemeği yap ye oda vucudün nikotin ihtiyacını karşılıyor sürekli kendi sağlığını ve bebeğinin sağlığını düşün bigün bu sigara yüzünden sakat kaldığını başkalarına muhtaccess olabileceğini dusunYok onu denemedim hiç birden bırakmayı istiyorum hiç tiskinmede olmadı ki olsa keşke
Kızlar idrar yolu enfeksiyonum bir türlü geçmiyor bol su içiyorum temizlikte herşeye dikkat ediyorum halbuki. kalsiyum potasyum ve kanım düşük çıktı çok daraldım peynir süt yoğurt çiğ badem tüketmeme rağmen moralim çok bozuldu. Enfeksiyondan nasıl kurtulucam geçtiğimiz ay antibiyotik bile kullandım bu sefer tekrar monurol verdi. inşallah bebeğim iyidir ona zarar vermiyordur.
slm kızlar sağlık ocağına aşı kaçıncı haftada yapılıyo bilen yada aşı yaptıran var mı bana yardımcı olabilir misiniz
ayy saol canım bende 19+3 teyim bugun gitsem mi diye düşünüyorum pazartesi giderim artıkben şimdi aşıdan geldim canım 19+6dayım.
ayy saol canım bende 19+3 teyim bugun gitsem mi diye düşünüyorum pazartesi giderim artık
Kızlar ben geldim :) çok güzeldi. Kıpır kıpır hiç durmadı yerinde :) Yarım saat izledim bebeğimi :) oğlum gayet sağlıklıymış herşey yolundaymış sadece suyum fazlaymış. Kafa ve göbek çapı biraz büyükmüş. Bunlar da şeker riskine işaretmiş. Diyet verdi.Aynı zamanda sıvının fazla olması erken doğum riski yaratırmış. Belim için de ayda maks 2 kilo alacaksın dedi. Yeni yeni yemeye başlamıştım ki bu sefer de yeme yasağı geldi doğumun ertesi günü kendi kiloma dönücem böyle giderse bir de minnak ayaklarımızın fotosu var ki yiyebilirim onları Eki Görüntüle 1961629
Sağol canım :) Ona yönelik birşey anlatmadı canım açıkcası sormak aklıma gelmedi stresten. Araştırayım bakayım biraz.şansına canım.. diyeti uygula sen bir sorun olmadan atlatırsın. su fazlalığında ne yapılırmış peki? normale dönmesi için yani. ayaklarını yesin annesi çok tatlı maşallah
Canım gözün aydın ben 9 hafradan itibaren diyet yapıyorum dikkat et benim ilk hamileligimde de vardı önlem amaçlı yapıyorum diyet nasıl bir listen var bilmiyorum ama mutlaka uyKızlar ben geldim :) çok güzeldi. Kıpır kıpır hiç durmadı yerinde :) Yarım saat izledim bebeğimi :) oğlum gayet sağlıklıymış herşey yolundaymış sadece suyum fazlaymış. Kafa ve göbek çapı biraz büyükmüş. Bunlar da şeker riskine işaretmiş. Diyet verdi.Aynı zamanda sıvının fazla olması erken doğum riski yaratırmış. Belim için de ayda maks 2 kilo alacaksın dedi. Yeni yeni yemeye başlamıştım ki bu sefer de yeme yasağı geldi doğumun ertesi günü kendi kiloma dönücem böyle giderse bir de minnak ayaklarımızın fotosu var ki yiyebilirim onları Eki Görüntüle 1961629
bende günde 1 paket içerdim hamile olunca herkes eşim dahi sigara içmeme kızıyo kısıtlıyodu benden benim daha çok içesim geliyodu. eşim bi yol buldu sigara uzattı bana ben almadım ne hikmetse meğer inatmış benmki şimdi herkes sigara uzatyo ben içmyorumYok onu denemedim hiç birden bırakmayı istiyorum hiç tiskinmede olmadı ki olsa keşke
Liste olark vermedi canım ama şekere yönelik yasaklar verdi. Pilav makarna yağlı yiyecekler kızartmalar beyaz ekmek şeker tatlı abur cubur tüketmiyceksin dedi. 3 hafta sonra da şeker taramalarını yapacakmışsız. İnşallah şeker çıkmaz. Moralim bozuldu o konuyaCanım gözün aydın ben 9 hafradan itibaren diyet yapıyorum dikkat et benim ilk hamileligimde de vardı önlem amaçlı yapıyorum diyet nasıl bir listen var bilmiyorum ama mutlaka uy
Ben varim canim, benim 12. haftada falan rahim ağzını tamamen kapatiyordu, simdi birazi açılmış yarim kapatiyormus. Doktor doğumla ilgili bisey demedi ama tetanoz icin saglik ocagina gitmistim. Ordaki hemsire; cok yukari cikmaz o normal dogum yapamazsin dedi. Bakalim hayirlisi ben de normal istiyordum ama ikisinden de korkuyorum acikcasi.
Çok geçmiş olsun inşallah geçerKızlar idrar yolu enfeksiyonum bir türlü geçmiyor bol su içiyorum temizlikte herşeye dikkat ediyorum halbuki. kalsiyum potasyum ve kanım düşük çıktı çok daraldım peynir süt yoğurt çiğ badem tüketmeme rağmen moralim çok bozuldu. Enfeksiyondan nasıl kurtulucam geçtiğimiz ay antibiyotik bile kullandım bu sefer tekrar monurol verdi. inşallah bebeğim iyidir ona zarar vermiyordur.
Canim dogumu cok dusunme. Dogumla ilgili hikayeler oldugunca az dinle. Cunku genelde uc noktalardaki hikayeleri duyarsin ve seni korkutur. Dogum, hamilelik gibi dogal bir surec. Ilk dogumumda bunla ilgili hic hikaye dinlemedim. Doktorum normal dogum olarak takip ediyorum seni dedi ve bende tabiki dedim. Son ana kadar ne yasiyacagimi bilmedim iyiki oyle yapmisim. Iki dogum yaptim ve iki saglikli cocugum var. Bol bol yuru ve gebelikle ilgili sorunun yoksa ben hamileyim deyip yatma :) gunluk yasamini devam ettir yani. Korkulacak birsey yok. Ben olsam swzeryandan korkardim cunku ameliyat ve her ameliyatta en az %5 risk vardir.Ya kizlar doğum olayi cok kafama takılıyor sanırım korku var icimde abiraz erken basladi sanırım bu korkunormal istiyorum ama neler yasayacagim bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?