- 13 Temmuz 2016
- 1.186
- 768
- 43
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #9.181
Bende cok agladim favori dizim olcak o benim cok duyguluydu.Kızlar kanal d' de yeni bi dizi başladı izleyen var mı evlat kokusu adı çok ağlafım
Ayrintilidan canım 4D görüntüler de verdi cd de hem kendi incelemesini yaptı hem bize güzel pozlar kaydetti :))Masallah canim:) bu ayrintilidan mi yoksa renkli ultrasondan mi:) sağlıkla al kucagina insallah
Kimse düşünmedi beni bak bezde olurdu yani nolur nolmaz..bezlilik bağıyla baglanmisiniz ana oğul he bakalim doğum zamanı neler göreceğiz.. Rabbim hepimize kolaylıklar versin...
yanii olurmuş aslında neyse geçti gitti tekrar yaşama o günleri canım :) artık hastane yatışın bebişini kucağına alman için olsun :) sorma bezlilik bağı kızımla da olacak büyük ihtimalle malum sezaryenben bezlerimizi şimdiden hazırladım sağlıkla alalım kucağımıza minik mucizelerimizi
Ya biraz bakınıyordum şimdi nasıl olur acaba fln diye de tabi herşey o ana bağlı biliyorum en iyisini de o an doktora bırakırım tabi. Ama sanırım sezeryan olacaksa epidural değil de spinal anestezi yapıyorlarmış. Yani sadece iğne ile çok kısada tamamen uyuşturup bebişi alıyorlarmış. Ay umarım en sağlıklısı ne olacaksa hakkımızda o olsun :)
Aaamiin.. İlk bezlerinize isleme dantel filanda yap kı bak güzel olur yeni bi moda akımı başlatmış olursun
Evet canım belki hiç sorup okumamam bile iyi olur çünkü biraz endişem olur benim hep herşeyde :) video fln hiç izlemiyorum haklısın. O gün gelince zaten o hengamede nasıl oluyorsa olsun diyoruzdur heralde :))Tam uyuşunca uyandığında anestezi etkisiyle istifra olayı olabilir demişti Dr bu da daha rahatsız edici olur demisti o yüzden epidural oldum bel ağrısı yaptığı gerçeğini unutmamak lazım tabii..
İnşallah en hayırlı şekilde olur dogumlarimiz canım haklısın.
İlk doğumun ise ve biraz korkuyorsan lütfen video falan izleme sana tavsiyem..
Bende uygulaması yüklü canım bildirim gelince haber veriyorum ihtiyacı olan baksın kaçırmasın diyeTam ben de haber vermek için girmiştim. Benden önce davrandınBen lansinohun ikilisini, süt saklama poşetini ve emzirme örtüsü aldım bile.
Devlete güvenme pek.ayrıntılıyı yaptırana kadar birşey almasaydın keşke. Ben 19 haftalığım şevket yılmaza gittim görmedim dedi. Ultrosonla masaj yaptı resmen değdirdi. Görmesi mucize olurdu. İşinin eğli doktor görürse 12 haftada görüyor. 12 haftada kız gördü söylemedi doktorum. 17 da gittim kesin kız dedi. Geçen gün acil bir durum oldu yine gittim bak burda kız olduğu kesin dedi. Özele hangi doktora gidiyorsun bursadaKızlarr 15+3 te cinsiyeti öğrenmiştik kız demişlerdi özelde kendi doktorrum baktı kız dedi bugün bi devlet hastanesine gidiyim dedim tam 19 haftalık oldu bugün doktora cinsiyeti bildiğimi söylemedim baktı erkek dedi şimdi ben hangisine inanayım kız dediler diye herşeyini pembe aldık bütün eşyaları alındı nerdeyse ay kafalar karışık
Şimdi okudum konuyu canım, anladım durumu. Güzel bişey tabi, güzel nuanslari var.. ama eğer sezeryana mecbur değilsen normal doğuma odaklanmalisin, benim ilk bebeğim normal doğdu, sanıldığı gibi zor değil ve dünyanın en eşsiz en büyüleyici ani bebeğini dünyaya getirme mücadelesi, her anne tatmali bu duyguyu.. doğumundan sonra anladım doğum sonrası depresyonun sebeplerini ve emzirmeye yaşanan terslikler için annenin kendinde yetersizlik hissetmesini. Bu durumu genelde sezeryanla anneleri yaşıyor. Çünkü hamileyken ve içinde bir bebek varken, dünyada aslında acil müdahale olarak geçen, ancak ülkemizde yüzde elli gibi çok yüksek ve keyfi bir boyuta ulaşan sezeryanla sonrasında bir anda bebek içinizde olmuyor ve onun çıkış anını anne hissedemediginden bir travma ortaya çıkıyor. Bir boşluk hissi kaçınılmaz oluyor.. aslında bebek için de aynı durum geçerli, o kendini bir anda bilmediği bir dünyada buluyor, doğumu yaşadığım için çok şanslı hissediyorum, her ne kadar epidural verin, sezeryanla olsun demissem de son anda iyi ki gücümü toplamış ve ikna olmuşum normal doğuma diyorum, ikinciyi de inşallah sezeryana gerek kalmaz diyerek beklemekteyim..Canım biraz uzun bi konu netten araştırsan daha iyi bilgi alabilirsin.
Epidural ile normal yaptim. Bacaklarini hissediyorsun ama kipirdatamiyorsun. Igne batirsan anlamazsin. Dogumdam ciktiktan 10 dk sonra kendine geldini hatirliyorum. Asil sorun bas agrisi o gece cok basim agrimisti ama tek gunluk bir sorundu. Ertesi gun gecmisti.Kızlar epidural ile Doğum yapan vardır aramızda, ya felç olmuş gibi bir his oluyor mu yoksa bacaklarını biraz hissedebiliyor musun çok merak ediyorum. Ya da tamamen uyuşsa bile ne zaman kendine geliyor hissetme duygusu tekrar?
Bir arkadaşım Ankara Liv hospital da epiduralle normal doğum yaptı, 15 gün çok şiddetli başı ağrıdı kızın, iynesi vurulurken sorun olmuş, anestezi uzmanı çok önemli dikkat edin...Epidural ile normal yaptim. Bacaklarini hissediyorsun ama kipirdatamiyorsun. Igne batirsan anlamazsin. Dogumdam ciktiktan 10 dk sonra kendine geldini hatirliyorum. Asil sorun bas agrisi o gece cok basim agrimisti ama tek gunluk bir sorundu. Ertesi gun gecmisti.
Canim bende katiliyorum. Normal dogumda evet sanci cekiliyor. Ilk dogumda epidural olmamistim zordu ama oglum dogdugunda hersey bitmisti. Ne agri kalmisti ne baska birsey. Ikincide epidural aldim. Yapan hekim iyiydi. Sadece bas agrim oldu. Epiduralla dogum yapinca anne cok yorulmuyor ve ikinma olayini daha rahat geciriyor. Hic dikisim olmadi bu sayede ve ikinci dogumu normal olacaklar ilkinden cok daha kolay oluyor korkmayin :)Şimdi okudum konuyu canım, anladım durumu. Güzel bişey tabi, güzel nuanslari var.. ama eğer sezeryana mecbur değilsen normal doğuma odaklanmalisin, benim ilk bebeğim normal doğdu, sanıldığı gibi zor değil ve dünyanın en eşsiz en büyüleyici ani bebeğini dünyaya getirme mücadelesi, her anne tatmali bu duyguyu.. doğumundan sonra anladım doğum sonrası depresyonun sebeplerini ve emzirmeye yaşanan terslikler için annenin kendinde yetersizlik hissetmesini. Bu durumu genelde sezeryanla anneleri yaşıyor. Çünkü hamileyken ve içinde bir bebek varken, dünyada aslında acil müdahale olarak geçen, ancak ülkemizde yüzde elli gibi çok yüksek ve keyfi bir boyuta ulaşan sezeryanla sonrasında bir anda bebek içinizde olmuyor ve onun çıkış anını anne hissedemediginden bir travma ortaya çıkıyor. Bir boşluk hissi kaçınılmaz oluyor.. aslında bebek için de aynı durum geçerli, o kendini bir anda bilmediği bir dünyada buluyor, doğumu yaşadığım için çok şanslı hissediyorum, her ne kadar epidural verin, sezeryanla olsun demissem de son anda iyi ki gücümü toplamış ve ikna olmuşum normal doğuma diyorum, ikinciyi de inşallah sezeryana gerek kalmaz diyerek beklemekteyim..
Evet canim anestazi doktoru onemli. Benimki tek gunluk sorundu ertesi gun iyiydim. Ama dogum esnasinda cok faydasini gordum.Bir arkadaşım Ankara Liv hospital da epiduralle normal doğum yaptı, 15 gün çok şiddetli başı ağrıdı kızın, iynesi vurulurken sorun olmuş, anestezi uzmanı çok önemli dikkat edin...
İkinmada zorlanildigini duydum doğru mu?Evet canim anestazi doktoru onemli. Benimki tek gunluk sorundu ertesi gun iyiydim. Ama dogum esnasinda cok faydasini gordum.
Benim de aklımdaki isimler duru oyku beren beril pelin vardi mira ismine karar verdik :)Kız isimleri olarak aklımda şunlar vardı biara şimdi sizle de paylaşayım belki fikir olur. Beren, Ceyda, Rengin,Beril, Asu. Ama eskiden beri Ahu istediğim için yine döndük dolaştık Ahu Berra da karar kıldık. Allah hepimizin yavrularına hayırlı uzun ömürler versin.
Maalesef var aslında cok kilo almadım ama bacaklarda ayaklarda şişlik oluyor ozellıkle gun sonuna dogru. Botlar klasık ayakkabılarım hatta converselerim bile rahat degil artıkkızlar ayak bileklerim çok agriyor geçen çizmem geniş olmasına rağmen epey ayağımı sıkıp sisirmisti gece de hiç uyuyamadım sizde de var mı aynı durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?