- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #9.201
Bende sorun olmadi canim. Ben ne zaman ikincami anlamistim. Doktorda ikin dedigimde ikinmaya calis dedi ve rahat oldu. Benim ilki daha zordu cok dikisim vardi ve hic ikinamamistim ebeler ittirdi cocugu yoksa acil sezeryana gidicektim. Ikinci cok daha rahat oldu ve dikis hic olmadi. Normal ile epidural olunca, sezeryan gibi olmuyor. Siddetli agrin geldigini vs anliyorsun. O agriyi biraz daha hafif ve rahat atlatiyorsun. Zaten dogumdan ciktiktan bir sure sonra yurudum rahatlikla. Doktorun kocluguda cok onemli bence. Ikinci doktorum cok iyi kocluk yapti.İkinmada zorlanildigini duydum doğru mu?
Bence çok güzel canım. Bizde Emir Taha düşünüyoruz ama cevreden emir ismi yaramaz olur diye bi yorum duydum o yüzden biraz aklimi karıştırmadi değilKizlar oglumun adini
Yigit emir koycay
Sizce nasil yorumlari bekliyorum
Çekirge dorukta hatice taşlıya gidiyorum bende pek güvenemedim devleteDevlete güvenme pek.ayrıntılıyı yaptırana kadar birşey almasaydın keşke. Ben 19 haftalığım şevket yılmaza gittim görmedim dedi. Ultrosonla masaj yaptı resmen değdirdi. Görmesi mucize olurdu. İşinin eğli doktor görürse 12 haftada görüyor. 12 haftada kız gördü söylemedi doktorum. 17 da gittim kesin kız dedi. Geçen gün acil bir durum oldu yine gittim bak burda kız olduğu kesin dedi. Özele hangi doktora gidiyorsun bursada
Yazinizi okudum ve cevredeki aa aklını mi kaçırdın normal doğum nasıl oluyo bilmiyosun galiba diye yapılan yorumlar üzerine mesajiniz iyo geldi. Normal yapmak istiyorum ama bu epidural vs nedir bilmiyorum ben. Zorunlu mu oluyorŞimdi okudum konuyu canım, anladım durumu. Güzel bişey tabi, güzel nuanslari var.. ama eğer sezeryana mecbur değilsen normal doğuma odaklanmalisin, benim ilk bebeğim normal doğdu, sanıldığı gibi zor değil ve dünyanın en eşsiz en büyüleyici ani bebeğini dünyaya getirme mücadelesi, her anne tatmali bu duyguyu.. doğumundan sonra anladım doğum sonrası depresyonun sebeplerini ve emzirmeye yaşanan terslikler için annenin kendinde yetersizlik hissetmesini. Bu durumu genelde sezeryanla anneleri yaşıyor. Çünkü hamileyken ve içinde bir bebek varken, dünyada aslında acil müdahale olarak geçen, ancak ülkemizde yüzde elli gibi çok yüksek ve keyfi bir boyuta ulaşan sezeryanla sonrasında bir anda bebek içinizde olmuyor ve onun çıkış anını anne hissedemediginden bir travma ortaya çıkıyor. Bir boşluk hissi kaçınılmaz oluyor.. aslında bebek için de aynı durum geçerli, o kendini bir anda bilmediği bir dünyada buluyor, doğumu yaşadığım için çok şanslı hissediyorum, her ne kadar epidural verin, sezeryanla olsun demissem de son anda iyi ki gücümü toplamış ve ikna olmuşum normal doğuma diyorum, ikinciyi de inşallah sezeryana gerek kalmaz diyerek beklemekteyim..
Bende gökçe diye bir doktor var ona gidiyorum. kesin dedimi doktorunuz kız diye. Devlet benimkinin cinsiyetini görmedi sözde. 2 gün sonra gittim gökçe hanıma o gördü. Bu devlet zaten insanı sinir ediyor.devlette doğurcam diye tutturan beni bile vazgeçirdi doktorlar. Yok yanlış ilaç vermeler. Yok korkutmalar. Güvenmeyin devlete.Çekirge dorukta hatice taşlıya gidiyorum bende pek güvenemedim devlete
Himm anladım canım.Canım bisürü kan testi idrar testi falan istedi benden suyum fazla çıktığı için. İçinde neler var bilmiyorum tam.
Maşallah canım. Bende resimlerine bakıp ağzını burnunu inceliyorumHerşey çok güzeldi canım 23 cm 340 gr bi prensesim var şükürler olsungüzel pozlar da aldık hicbiseyi saklamadik çok şükür doktor amcaya ne varsa açtık videoları izliyorum saatlerdir doyamadım darısı bekleyenlerin başına inşallah
Eki Görüntüle 1965108
Bence inanma oyle seylere o sadece tesaduf bence koy gitsin aklinda kalicagina oglunda yaşasin.Bence çok güzel canım. Bizde Emir Taha düşünüyoruz ama cevreden emir ismi yaramaz olur diye bi yorum duydum o yüzden biraz aklimi karıştırmadi değil
Ayy cok tatli kizz koymayin resimlerini buraya bebişlerin nazar alcak yaaa :))Maşallah canım. Bende resimlerine bakıp ağzını burnunu inceliyorumhangimize benziyor acaba diye.
Bu da benim oglusum kizlar
Eki Görüntüle 1965371 Eki Görüntüle 1965372
Ayni şu asagidaki gebelik takvimindeki bebeyin resmine benziyor 23haftalik tamda uyduruyolar demekki pes yani bak ayni asagiya.Maşallah canım. Bende resimlerine bakıp ağzını burnunu inceliyorumhangimize benziyor acaba diye.
Bu da benim oglusum kizlar
Eki Görüntüle 1965371 Eki Görüntüle 1965372
Hamilelerin nazari değmez Allah in izniyle canım yaa. Maşallah demeden geçmeyin siz yine de :) korkuttun beni şimdi :)Ayy cok tatli kizz koymayin resimlerini buraya bebişlerin nazar alcak yaaa :))
Doğru diyorsun valla hiç dikkat etmemiştim ama gerçekten aynısı :)A
Ayni şu asagidaki gebelik takvimindeki bebeyin resmine benziyor 23haftalik tamda uyduruyolar demekki pes yani bak ayni asagiya.
Ben cok dikkatliyimdir evdede asimetri hastasi olunca her detaya dikkat ederim her konuda.Doğru diyorsun valla hiç dikkat etmemiştim ama gerçekten aynısı :)
Valla canim benimki koydurmuyor cok kiziyor nazar olur diye ee olur bellimi olur bu isler siz yinede koymayin ne olcak tebbiri elden birakmamak lazim.Hamilelerin nazari değmez Allah in izniyle canım yaa. Maşallah demeden geçmeyin siz yine de :) korkuttun beni şimdi :)
Doğru diyorsun canım aslında ama bugün herkesle paylasasim var sevincimi. Ilk defa bu kadar net gördüm. Allah korusun bebislerimizi insallahV
Valla canim benimki koydurmuyor cok kiziyor nazar olur diye ee olur bellimi olur bu isler siz yinede koymayin ne olcak tebbiri elden birakmamak lazim.
Canım çok istediğim halde normal doğumu, 1 sene önce gördüğüm ufak bir genital siğil tedavisinden dolayı mecburi sezeryan yapmak zorundaymışım. Tam net değil ama bir prof un muayenesi ve smear testinden sonra kesin karar verilicek. Eğer normal doğum uygun görülmezse bnde sezeryanı en iyi şekilde ve doğal yoldan yaşamanın yollarını arıyorum. Anne bebek dostu sezeryanı istememin sebebi bu.Şimdi okudum konuyu canım, anladım durumu. Güzel bişey tabi, güzel nuanslari var.. ama eğer sezeryana mecbur değilsen normal doğuma odaklanmalisin, benim ilk bebeğim normal doğdu, sanıldığı gibi zor değil ve dünyanın en eşsiz en büyüleyici ani bebeğini dünyaya getirme mücadelesi, her anne tatmali bu duyguyu.. doğumundan sonra anladım doğum sonrası depresyonun sebeplerini ve emzirmeye yaşanan terslikler için annenin kendinde yetersizlik hissetmesini. Bu durumu genelde sezeryanla anneleri yaşıyor. Çünkü hamileyken ve içinde bir bebek varken, dünyada aslında acil müdahale olarak geçen, ancak ülkemizde yüzde elli gibi çok yüksek ve keyfi bir boyuta ulaşan sezeryanla sonrasında bir anda bebek içinizde olmuyor ve onun çıkış anını anne hissedemediginden bir travma ortaya çıkıyor. Bir boşluk hissi kaçınılmaz oluyor.. aslında bebek için de aynı durum geçerli, o kendini bir anda bilmediği bir dünyada buluyor, doğumu yaşadığım için çok şanslı hissediyorum, her ne kadar epidural verin, sezeryanla olsun demissem de son anda iyi ki gücümü toplamış ve ikna olmuşum normal doğuma diyorum, ikinciyi de inşallah sezeryana gerek kalmaz diyerek beklemekteyim..
Canım ilk bebekte hastanenin gevsekliginden 2 defa şeker yüklemesi yapıldı kanı aldılar sonucu cikarmamislar o zaman çok kızmıştım. Bu seferde kendi oz irademle yaptırmak istemiyorum çocuğa okadar şekeri yuklemenin manası yok bana göre. 28.hafta yapilio doğuma az bişey kalio zaten ayrıca ben yediklerime dikkat ediyorum. Evde cihaz var açlık ve tokluk şekerimi kontrol ettim gayet normal cikti. O yüzden kendi adıma dusunmuyorumneden düşünmüyorsun?
Neden öldü canım çok uzuldumValla ben de bilemedim canim. Benim bi arkadasimda belli bi sure erkek biliyordu sonrasinda kiz dedi dru..
Iki ayri dr erkege benziyo ama kesin degil dedi. Sonra kiza benziyo sanki dedi.. Bugun de kiz bebek bu dedi :) :) 22sinde randevum var o zaman da bakalim ne diycekler:)
Ben hicbisi almadim almayacagim canim.. İlk bebegim 8. Ayda karnimda öldü o da kizdi ve yatak araba bir suru kiyafet aklina ne gelirse var. Ayni tarihe denk geldigi icin kiz olursa kiyafetleri kullanabilce. Insallah.. Erkekse de dogduktan sonra almak istiyorum canim.
Allah hepimize saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip etsin insallah
Evet ben oldum hiç hissetmiosun belden aşağıni ve 3 saate kadar tamamen duzelioKızlar epidural ile Doğum yapan vardır aramızda, ya felç olmuş gibi bir his oluyor mu yoksa bacaklarını biraz hissedebiliyor musun çok merak ediyorum. Ya da tamamen uyuşsa bile ne zaman kendine geliyor hissetme duygusu tekrar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?