- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #11.641
insanlar bu konuda gerçekten çok düşüncesizler geçenlerde eşimin yengesi doğum yaptı gitmişken görelim dedik bebeği kadına baktım öyle yorgun ki giden gelenin haddi hesabı yok hep de çoluklu çocuklular dedim sen amelyat oldun bu evin durumu ne böyle hiç sorma çok kötüyüm dedi halinden de beldi perişan oldu. birde salonu açmışlar dinlenmesi için. odanda dinlen bebeği al yanına bu ne dedim artık öyle yapacam dedim. sonra eşimle konuştum sizinkiler hep böyle mı dedim genelde böyleler dedi:) valla dedim ben katlanamam bu şekilde doğumdan sonra kayınvalidemin yanına geçmeyi düşünüyordum Allah razı olsun hiçbir yardımını eksik etmez o da çok sınırlendi zaten. doğum yaparım evimde tamamen iyi olunca geçerim memlekete aklıma geldikçe sınırleniyorum:)bence hiç kasma kendini, seni olduğun gibi kabul etsinler. biz de aynı sitede yaşıyoruz, çat kapı geldikleri zaman oluyor, valla hiç toparlamıyorum oramı buramı :) şortluysam şortlu görüyo askılıysam askılı. kendi düşünsün valla. saygıda kusur etmiyorum onların da bana saygı göstermesi gerekir öyle değil mi?
kızlar dün gittim doktora, grip nezle, kulak ve boğaz ağrısından dolayı serum verdiler, içinde parol da vardı.Biraz topladım kendimi, kan değerlerime de bakıldı. Demir düşük çıktı. 37-145 aralığında olması gerekirken benimki 12, doktor decavit verdi, ben tutturdum birde demir ilacı yazın diye, kansızlığın yok, hemoglobin değerin 13 , gayet iyi dedi, yazmadı. Demirci dükkanı değilsin, git yumurta ye, et ye dediikna edemedim doktoru.
geçmiş olsun canım ne güzel ilaç vermemiş işte bende ilaca karşı hep korkak yaklaşıyorum. baş ağrısından ölüyorum ama daha hiç parol içmiş değilim.kızlar dün gittim doktora, grip nezle, kulak ve boğaz ağrısından dolayı serum verdiler, içinde parol da vardı.Biraz topladım kendimi, kan değerlerime de bakıldı. Demir düşük çıktı. 37-145 aralığında olması gerekirken benimki 12, doktor decavit verdi, ben tutturdum birde demir ilacı yazın diye, kansızlığın yok, hemoglobin değerin 13 , gayet iyi dedi, yazmadı. Demirci dükkanı değilsin, git yumurta ye, et ye dediikna edemedim doktoru.
insanlar bu konuda gerçekten çok düşüncesizler geçenlerde eşimin yengesi doğum yaptı gitmişken görelim dedik bebeği kadına baktım öyle yorgun ki giden gelenin haddi hesabı yok hep de çoluklu çocuklular dedim sen amelyat oldun bu evin durumu ne böyle hiç sorma çok kötüyüm dedi halinden de beldi perişan oldu. birde salonu açmışlar dinlenmesi için. odanda dinlen bebeği al yanına bu ne dedim artık öyle yapacam dedim. sonra eşimle konuştum sizinkiler hep böyle mı dedim genelde böyleler dedi:) valla dedim ben katlanamam bu şekilde doğumdan sonra kayınvalidemin yanına geçmeyi düşünüyordum Allah razı olsun hiçbir yardımını eksik etmez o da çok sınırlendi zaten. doğum yaparım evimde tamamen iyi olunca geçerim memlekete aklıma geldikçe sınırleniyorum:)
kızlar dün gittim doktora, grip nezle, kulak ve boğaz ağrısından dolayı serum verdiler, içinde parol da vardı.Biraz topladım kendimi, kan değerlerime de bakıldı. Demir düşük çıktı. 37-145 aralığında olması gerekirken benimki 12, doktor decavit verdi, ben tutturdum birde demir ilacı yazın diye, kansızlığın yok, hemoglobin değerin 13 , gayet iyi dedi, yazmadı. Demirci dükkanı değilsin, git yumurta ye, et ye dediikna edemedim doktoru.
Doktor neden inat etti
Doktor neden inat etti acaba..benim de değerim 13 ama 5. Aya girer girmez yazdılar hemen ..
Bir süreliğine bıraktım demir ilacını bağırsak problemi yaptı diye doktor hayır devam etmelisin demesine rağmen. Eyvahlar olsun içmediğim günler inan yataktan kalkamadım. Aşırı yorgunluk uyku depresyon ağlama nöbetleri..
Tekrar gittim Dr a o da kansızlık depresyon ve halsizlik yapar dedi mutlaka iç diye ..
Bilmiyorm psikolojik mi ama şimdi daha iyiyim en azından uyuyup durmuyorum yani...
geçmiş olsun canım ne güzel ilaç vermemiş işte bende ilaca karşı hep korkak yaklaşıyorum. baş ağrısından ölüyorum ama daha hiç parol içmiş değilim.
ben 16 haftalığım belki ondan demiri yazmadı ama bilmiyorum burda bi çok arkadaş 13. haftadan sonra demir ilacına başladığını yazıyor.Anlayamadım.
bende bu zamana kadar hiç ağrı kesici almamıştım ama bünyem iflas etti, dün serumla verdiler parolu. Şu anda da katarin kullanıyorum, faranjit, nezle , grip hepsi var.Katarin normalde tehlikeli deniyor ama doktor kullan dedi
sağol teşekkür ederim.demirin eksikliğide, fazlasıda zarar,belki onu düşünmüştür, o yüzden decavit yeter diye düşünmüştür diye kendimi ikna etmeye çalışıyorumhemoglabin değerim benim de iyi ama demirim 50ydi yazdığında bana ki benim 127den bir anda düşmüştü. baş dönmesi çok yaşadım o ara kansızlık yok ama demirde düşme var demişti bana da.. hatta bi ara 82ye çıktı bıral ya da gün aşırı iç dedi. bende 50den o ilaçla yükseldi dedim. o zaman her gün iç bir sorun olmaz dedi. bana verdiği ferrum maltofer fol benimki. geçmiş olsun canım
Canim kilo aldigimi bende hissetmiyorum ama ödem olabilirmis. Çünkü hala eski kıyafetlerimi giyebiliyorum yani alt oluyor sadece göbek pirt diye çıktığı için kapanmıyor. Hani bacaktan basenden falan da alsam pantolonlarim gobegime kadar çıkmaz bile. Kafam çok karışıkCanım sen çok kilo da almamıştın sankii... Ya şu çatlaklar olmasa kiloyu falan hiç takmıcam daa..
Haklısın canım napalım alisicaz artık bi şekildeyeni çatlakların tedavi edilebileceğini okumuştum.. Aslında ii bir cildiyeciye gidilebilir.. Ben devlettekine sırf fikrini almak için gidicem bir gün şimdilik çatlak yok bende ama uc haftada iki kilo alıyprım o kadar şişim kii...her şeyin bir bedeli var diye düşünmek gerekiyor belki dee
benim oldu canım ama doktor dediki doğana kadar geçecek endişe edilecek bişi değil bu dediArkadaşlar bebeğinin kalbinde beyaz leke ya da parlaklık tespit edilen oldu mu hiç aranızda
yaa çok üzüldüm, kadın ne kadar zor durumda kalmış, bunları görmemiz duymamız iyi oluyor, ona göre önlememimizi alalım şimdiden. benim eltim de normal doğum yaptı ama basuru vardı, doğumdan sonra baya kötü olmuşlardı, rahat rahat oturup kalkamıyordu. bir de o benim gibi değil, kayınpeder geldi deyip dikkat etmeye çalışır. bizim kayınpederde aynı anlayış yok ama, zırt pırt gelip saatlerce kalırdı evde. benim doğumumda da aynı şeyi yaparsa dinlenmem lazım izin verirmisin deyip kibarca göndermeyi düşünüyorum. o düşüncesizse ben de onun gibi davranıcam. başka türlü anlamıyorlar.insanlar bu konuda gerçekten çok düşüncesizler geçenlerde eşimin yengesi doğum yaptı gitmişken görelim dedik bebeği kadına baktım öyle yorgun ki giden gelenin haddi hesabı yok hep de çoluklu çocuklular dedim sen amelyat oldun bu evin durumu ne böyle hiç sorma çok kötüyüm dedi halinden de beldi perişan oldu. birde salonu açmışlar dinlenmesi için. odanda dinlen bebeği al yanına bu ne dedim artık öyle yapacam dedim. sonra eşimle konuştum sizinkiler hep böyle mı dedim genelde böyleler dedi:) valla dedim ben katlanamam bu şekilde doğumdan sonra kayınvalidemin yanına geçmeyi düşünüyordum Allah razı olsun hiçbir yardımını eksik etmez o da çok sınırlendi zaten. doğum yaparım evimde tamamen iyi olunca geçerim memlekete aklıma geldikçe sınırleniyorum:)
sağol teşekkür ederim.demirin eksikliğide, fazlasıda zarar,belki onu düşünmüştür, o yüzden decavit yeter diye düşünmüştür diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum
doğumdan sonra işin bide bu boyutu var işte cok zor maalesef ınsanlar halden anlamıyor.ben kayınpederımden bı sorun yasayacagımı dusunmuyorum normaldede cok gelmez gelcekse bıle arar musaıt mısın dıye sorar sagolsun.benım korkum anneler ve cevrelerıyaa çok üzüldüm, kadın ne kadar zor durumda kalmış, bunları görmemiz duymamız iyi oluyor, ona göre önlememimizi alalım şimdiden. benim eltim de normal doğum yaptı ama basuru vardı, doğumdan sonra baya kötü olmuşlardı, rahat rahat oturup kalkamıyordu. bir de o benim gibi değil, kayınpeder geldi deyip dikkat etmeye çalışır. bizim kayınpederde aynı anlayış yok ama, zırt pırt gelip saatlerce kalırdı evde. benim doğumumda da aynı şeyi yaparsa dinlenmem lazım izin verirmisin deyip kibarca göndermeyi düşünüyorum. o düşüncesizse ben de onun gibi davranıcam. başka türlü anlamıyorlar.
Bana sağlık ocağı verdi canım yakinsa oraya git bidekızlar dün gittim doktora, grip nezle, kulak ve boğaz ağrısından dolayı serum verdiler, içinde parol da vardı.Biraz topladım kendimi, kan değerlerime de bakıldı. Demir düşük çıktı. 37-145 aralığında olması gerekirken benimki 12, doktor decavit verdi, ben tutturdum birde demir ilacı yazın diye, kansızlığın yok, hemoglobin değerin 13 , gayet iyi dedi, yazmadı. Demirci dükkanı değilsin, git yumurta ye, et ye dediikna edemedim doktoru.
Canım banada 16 haftalık gibi 3 tane var dediler. 22 de detaylıya girdiğimde 1 tane var dediler. Ama ben pek önemsemiyorum. Genelde böyle olup düzelende çokmuş, böyle doğan bebekte çokmuş ve çoğu sorun değilmiş. Herşey allahtan durduk yere canımı sıkıp bebeğimi üzemem, ki böyle olduğum için sanırım çok rahat bi hamilelik geçiriyorum. Darısı herkese inşallah.Arkadaşlar bebeğinin kalbinde beyaz leke ya da parlaklık tespit edilen oldu mu hiç aranızda
Günaydın kızlar gece hangi pozisyon da yatiyorsunuz genelde ben iki yastığa gectim sırtüstü rahat ediyorum ancak
valla kendi ailemi düşünüyorum yengemlerin doğumunu falan bizde öyle giden gelen olmaz hele erkeğin ne işi var yeni doğum yapmış birinin evinde biz bayanlar giderdik annem ablam falan evinin işini yapardık kendi ihtiyaçlarını bebeğin ihtiyaçlarını görürdük olması gerekende o ben doğum yapan kişi her zaman çok aciz ve muhtaç görürüm sonuçta operasyon geçiriyo psikolojik olarak da herkes ii olmaya biliyo doğumdan dolayı.yaa çok üzüldüm, kadın ne kadar zor durumda kalmış, bunları görmemiz duymamız iyi oluyor, ona göre önlememimizi alalım şimdiden. benim eltim de normal doğum yaptı ama basuru vardı, doğumdan sonra baya kötü olmuşlardı, rahat rahat oturup kalkamıyordu. bir de o benim gibi değil, kayınpeder geldi deyip dikkat etmeye çalışır. bizim kayınpederde aynı anlayış yok ama, zırt pırt gelip saatlerce kalırdı evde. benim doğumumda da aynı şeyi yaparsa dinlenmem lazım izin verirmisin deyip kibarca göndermeyi düşünüyorum. o düşüncesizse ben de onun gibi davranıcam. başka türlü anlamıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?