temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

insanlar bu konuda gerçekten çok düşüncesizler geçenlerde eşimin yengesi doğum yaptı gitmişken görelim dedik bebeği kadına baktım öyle yorgun ki giden gelenin haddi hesabı yok hep de çoluklu çocuklular dedim sen amelyat oldun bu evin durumu ne böyle hiç sorma çok kötüyüm dedi halinden de beldi perişan oldu. birde salonu açmışlar dinlenmesi için. odanda dinlen bebeği al yanına bu ne dedim artık öyle yapacam dedim. sonra eşimle konuştum sizinkiler hep böyle mı dedim genelde böyleler dedi:) valla dedim ben katlanamam bu şekilde doğumdan sonra kayınvalidemin yanına geçmeyi düşünüyordum Allah razı olsun hiçbir yardımını eksik etmez o da çok sınırlendi zaten. doğum yaparım evimde tamamen iyi olunca geçerim memlekete aklıma geldikçe sınırleniyorum:)

Doktor neden inat etti

Doktor neden inat etti acaba..benim de değerim 13 ama 5. Aya girer girmez yazdılar hemen ..
Bir süreliğine bıraktım demir ilacını bağırsak problemi yaptı diye doktor hayır devam etmelisin demesine rağmen. Eyvahlar olsun içmediğim günler inan yataktan kalkamadım. Aşırı yorgunluk uyku depresyon ağlama nöbetleri..
Tekrar gittim Dr a o da kansızlık depresyon ve halsizlik yapar dedi mutlaka iç diye ..
Bilmiyorm psikolojik mi ama şimdi daha iyiyim en azından uyuyup durmuyorum yani...

geçmiş olsun canım ne güzel ilaç vermemiş işte bende ilaca karşı hep korkak yaklaşıyorum. baş ağrısından ölüyorum ama daha hiç parol içmiş değilim.

İlk doğumumda aynısını ben yaşadım
Hatırladıkça kafamdan aşağı kaynar sular dökülüyor..
Neler denedim ben utanmıyayim onlar utansın dedim emzirirken gelip başımda dikildiler yıllarca emziren kadınlar hiç görmemiş gibi ..
En son bağırıp çağırmaya başladım yazık logusa depresyonu dediler ama yine başımda bittiler
Neredeyse bir ay içinde odamda geçirdim mecbur bebekle tek başıma ama en azından kafamı dinledim..
Bakalım bu bebekte ne olacak ...

hemoglabin değerim benim de iyi ama demirim 50ydi yazdığında bana ki benim 127den bir anda düşmüştü. baş dönmesi çok yaşadım o ara kansızlık yok ama demirde düşme var demişti bana da.. hatta bi ara 82ye çıktı bıral ya da gün aşırı iç dedi. bende 50den o ilaçla yükseldi dedim. o zaman her gün iç bir sorun olmaz dedi. bana verdiği ferrum değil maltofer fol benimki. geçmiş olsun canım

geçmiş olsun canım ne güzel ilaç vermemiş işte bende ilaca karşı hep korkak yaklaşıyorum. baş ağrısından ölüyorum ama daha hiç parol içmiş değilim.

ben 16 haftalığım belki ondan demiri yazmadı ama bilmiyorum burda bi çok arkadaş 13. haftadan sonra demir ilacına başladığını yazıyor.Anlayamadım.

bende bu zamana kadar hiç ağrı kesici almamıştım ama bünyem iflas etti, dün serumla verdiler parolu. Şu anda da katarin kullanıyorum, faranjit, nezle , grip hepsi var.Katarin normalde tehlikeli deniyor ama doktor kullan dedi

Canım çok geçmiş olsun. Doktor sonuçta vardır bir bildiği mi desek anlamadım..
Beslenmene çok dikkat et ya da istersen başka Dr a görün canm önemli olan içinin rahat etmesi ..
Hepimizin bünyesi farklı bir de o var çünkü..

sağol teşekkür ederim.demirin eksikliğide, fazlasıda zarar,belki onu düşünmüştür, o yüzden decavit yeter diye düşünmüştür diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum

Canım sen çok kilo da almamıştın sankii... Ya şu çatlaklar olmasa kiloyu falan hiç takmıcam daa..
Canim kilo aldigimi bende hissetmiyorum ama ödem olabilirmis. Çünkü hala eski kıyafetlerimi giyebiliyorum yani alt oluyor sadece göbek pirt diye çıktığı için kapanmıyor. Hani bacaktan basenden falan da alsam pantolonlarim gobegime kadar çıkmaz bile. Kafam çok karışık bende çok korktum ya hele bugün o mor mor çatlakları görünce çöktüm sanki. N
Haklısın canım napalım alisicaz artık bi şekilde

yaa çok üzüldüm, kadın ne kadar zor durumda kalmış, bunları görmemiz duymamız iyi oluyor, ona göre önlememimizi alalım şimdiden. benim eltim de normal doğum yaptı ama basuru vardı, doğumdan sonra baya kötü olmuşlardı, rahat rahat oturup kalkamıyordu. bir de o benim gibi değil, kayınpeder geldi deyip dikkat etmeye çalışır. bizim kayınpederde aynı anlayış yok ama, zırt pırt gelip saatlerce kalırdı evde. benim doğumumda da aynı şeyi yaparsa dinlenmem lazım izin verirmisin deyip kibarca göndermeyi düşünüyorum. o düşüncesizse ben de onun gibi davranıcam. başka türlü anlamıyorlar.

sağol teşekkür ederim.demirin eksikliğide, fazlasıda zarar,belki onu düşünmüştür, o yüzden decavit yeter diye düşünmüştür diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum

olabilir canım. ben ilk hamileliğimde hiçbir şey kullanmadım. tek son aylarda magnezyum o kadar. vermemişti doktor. bu değerlerim oynak ondan sanırım

doğumdan sonra işin bide bu boyutu var işte cok zor maalesef ınsanlar halden anlamıyor.ben kayınpederımden bı sorun yasayacagımı dusunmuyorum normaldede cok gelmez gelcekse bıle arar musaıt mısın dıye sorar sagolsun.benım korkum anneler ve cevrelerı kendı annemde dıgerıde cevresı kalabalık ınsanlar ee ılk torun hevesle herkesi agırlamak ıstıcekler. benım ıcınde gelen gıden sorun degıl tabı kı ama o ankı ruh halı bambaska arkadaslarımdan bılıyorum dogum zor degıl lohusalık zor dıyorlar uykusuz olucaz bebegımızle vakıt gecırmek ıstıcez yatıp dınlenmek ıstıcez bakalım nasıl olcak..inşallah düşündüğüm kadar zor olmaz ıdare etmek . allah yardımcımız olsun :)

günaydın anne adayları . Ben hala tetanoz aşımı yaptıramadım =( özel hastaneye gidiyorum doktorum benim için önemli değil sen istersen yaptırabilirsin zaten aile hedimleri bu aşı için çağırıyor dedi ama çalıştığım için aile hekimine daha hiç gitmedim yeri nerde onu dahi bilmiyorum

Bana sağlık ocağı verdi canım yakinsa oraya git bide

Günaydın kızlar gece hangi pozisyon da yatiyorsunuz genelde ben iki yastığa gectim sırtüstü rahat ediyorum ancak

Arkadaşlar bebeğinin kalbinde beyaz leke ya da parlaklık tespit edilen oldu mu hiç aranızda
Canım banada 16 haftalık gibi 3 tane var dediler. 22 de detaylıya girdiğimde 1 tane var dediler. Ama ben pek önemsemiyorum. Genelde böyle olup düzelende çokmuş, böyle doğan bebekte çokmuş ve çoğu sorun değilmiş. Herşey allahtan durduk yere canımı sıkıp bebeğimi üzemem, ki böyle olduğum için sanırım çok rahat bi hamilelik geçiriyorum. Darısı herkese inşallah.

Günaydın kızlar gece hangi pozisyon da yatiyorsunuz genelde ben iki yastığa gectim sırtüstü rahat ediyorum ancak

ben haftalardır 2 yastıkla yatıyorum reflüden dolayı. şimdi bacak arasına yastık ve ayaklarımın altına da bir yastık ile çoğunlukla sola yatıyorum. solum uyuşursa sağa dönüp yatıyorum bi bakmışım yine soldayım. bazem sırt üstü ama kramp yüzünden korkuma pek sırt üstü yatmıyorum.

valla kendi ailemi düşünüyorum yengemlerin doğumunu falan bizde öyle giden gelen olmaz hele erkeğin ne işi var yeni doğum yapmış birinin evinde biz bayanlar giderdik annem ablam falan evinin işini yapardık kendi ihtiyaçlarını bebeğin ihtiyaçlarını görürdük olması gerekende o ben doğum yapan kişi her zaman çok aciz ve muhtaç görürüm sonuçta operasyon geçiriyo psikolojik olarak da herkes ii olmaya biliyo doğumdan dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…