- 5 Şubat 2016
- 1.549
- 1.235
- 63
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #11.741
Ben de yaptırmadım benim de 3,5 sene önce yapılmıştı 10 yıllık süresi var demişlerdi ama doktorum falan da söylemedi yapalım diye 22 sinde kontrolüm var bakalım diyecek mi demezse soracağımanladım canım ,galiba fazlaca pimpirikliyim bu yüzdende korkuyorum , yaptırmama durumunu düşünmeye başlasam iyi olacak .
Benim çok büyüdü canım artık çok çok belliKızlar nasılsınız? Göbekleriniz ne alemde sanki benim göbeğim çok büyük gibi hissediyorum.. Dışarıdan bakılınca hamile olduğunuz net bi şekilde anlasiliyor mu?
Evet benim oğlum olucak. Ama ilk oğlumda azda olsa çıkmıştı çizgi bunda çıkmadı daha. Bide koyu tenlerde daha belirgin oluyormuş ben beyazım ondan mı olmadı acababence çok şanslısınbenim göbeğimde o çizgi 12.haftalardayken oluşmuştu git gide koyulaştı , çok çirkin duruyor birde bebek cinsiyetiyle ilgili irşey duymuştum ne kadar doğru bilemem ama kız bebeklerde çizgi oluşurmuş erkek bebeklerde oluşmazmış falan filan diye ama doğruluğunu bilemiyorum
Canım sağlık ocağında hatırlatma aşısı olmam gerektiğini söylediler. Bende 3.5 sene once oldum 10yıl koruyor ama 1 sene sonra bir doz daha yapicaklar ömür boyu koruyacakmisBen de yaptırmadım benim de 3,5 sene önce yapılmıştı 10 yıllık süresi var demişlerdi ama doktorum falan da söylemedi yapalım diye 22 sinde kontrolüm var bakalım diyecek mi demezse soracağım
6Kızlar benim göbeğimde hamilelik çızgisi oluşmadı hala sizin ne alemde
Ben esmer tenliyim benim cizgim cok belli canim belki tenle alakalidir.Evet benim oğlum olucak. Ama ilk oğlumda azda olsa çıkmıştı çizgi bunda çıkmadı daha. Bide koyu tenlerde daha belirgin oluyormuş ben beyazım ondan mı olmadı acaba
Hurafe o zaman benim kiz olucak olusmadi daha :) hem kizim hemde oglum var daha once cok silik olmustu ama son aylarda cikmistibence çok şanslısınbenim göbeğimde o çizgi 12.haftalardayken oluşmuştu git gide koyulaştı , çok çirkin duruyor birde bebek cinsiyetiyle ilgili irşey duymuştum ne kadar doğru bilemem ama kız bebeklerde çizgi oluşurmuş erkek bebeklerde oluşmazmış falan filan diye ama doğruluğunu bilemiyorum
Gecmis olsun canim. Iyiki doktora gitmisin. Bu sekilde oldugunda dogum sancisi baslayabiliyor. Ben oglanda yakalanmjstim. Sancilarim baslamisti ve serum vererek kanala inmesini engellediler. 24 saat dikkatli ol demisti doktorum. Sanci baslarsa hemen hastaneye demisti ama gerek olmamisti cok sukur.Şeker yükleme yüksek çıkmıştı. Haftalık diyet sonucunda açlık da tokluk da hep normal seviyede çıktı. Sınırı hiç geçmedi. Doktor artık daha az test yapmamı istedi. Diyete devam.
Bugün hep salgın mağduru olarak serum yedim hastanede ishal ateş kusma ağrı sancı. Sabah çok korkutucuydu. İshal sancısı mı gaz mı bebek mi anlamadığımdan hastanede bebeğimi görene kadar ağlamaktan helak oldum. Yavrumun kalp atışlarını duydum ya dünyalar bnm oldu. Şimdi de Elhamdulillah hareket ediyor. Ztn zehirli şekilde ishal olduğum için nerdeyse sevincem. Dikkatli olun kızlar ablamın oğlu hastaydı hiç dokunmadım çocuğa aynı salgından hastaydı. Sadece eve bırakırken arabada bulunduk beraber ve hemen kapmışım.
Ya arkadaşlar birşey sorucam ben bu hafta gebelik ile ilgili şeyler okuduğumda hep böyle erken Doğum riskleri falan karşıma çıkıyor ve ister istemez beni bir stres aldı. Kendimi dinlemeye başlıyorum bence bu da bende strese neden oluyor. Bir müddet hiç birşey okumasam mı acaba ?
Canım özellikle kötü bişey okumuyorum ama hani hafta hafta videolar falan varya hemen hepsi bu haftaların risk içerdiğini kasılmalara dikkat etmemiz gerektiğini falan içeriyor. İster istemez en ufak bir sertleşmede aklıma gelmeye başladı. Neyse dediğin gibi başka şeylere odaklanmam lazım sanırım artık odasının ve kendisinin hazırlıklarına başlayıp oyalanma zamanıcanım kötü şeyler okuma tabii ki.. hiç kötü hikaye okumuyorum dinlemiyorum ben.. strese girmek bebeği de strese sokar.. boşver.. kötü hikayeler çok lazım değil.. sen şimdiden ek gıdaya geçişte neler verilir falan onları oku doğupta ek gıdaya geçtiğini düşün mesela
Ah canım o durum bende de var. Bir de eşimin ailesi rahattır biraz ben alışık değilim dediğin gibi rahatsız oluyorum onların rahatlığından.ama kimse kusura bakmasın senin en yoğun duygular yaşadığın bir dönemde kendinden ve bebeğinden başkasını düşünmene hiç gerek yok bence. Yoksa lohusalığın zul gelir. Kayınvalidene bi çıtlat istersen dinlemezlerse kendileri bilir. Sen de onların bi kızısın neticede
bence hiç kasma kendini, seni olduğun gibi kabul etsinler. biz de aynı sitede yaşıyoruz, çat kapı geldikleri zaman oluyor, valla hiç toparlamıyorum oramı buramı :) şortluysam şortlu görüyo askılıysam askılı. kendi düşünsün valla. saygıda kusur etmiyorum onların da bana saygı göstermesi gerekir öyle değil mi?
Kızlar az önce dustan çıktım kremlenirken bir de ne göreyim karnimin alt kisminda minik minik mor mor çatlaklar oluşmuşo kadar garip hissettim ki anlatamam ya. Ki ben en başından beri çok sık kremleniyordum. Bio oil bebek yagi vs hepsini sürüyorum ama catlayacagi varsa illaki catliyor demek ki dediğiniz gibi. Bide egilince goremiyordum ben orayı aynadan görebildjm. Başka yerimde yok şu anda ama bakalım inşallah bunların da bir çözümü vardır
Merhabalar hanımlar epeydir uzak kalmıştım. Beni de uyku tutmadı feci bir mide yanması var ilk defa yaşıyorum sanırım yediklerindençok feci bi his. Asıl hissiyatımı yansıtan emojiyi koyamadım sizlerin de midesini bulandırmak istemem. Sizler nasılsınız? Keyifler nasıl?
yaa çok üzüldüm, kadın ne kadar zor durumda kalmış, bunları görmemiz duymamız iyi oluyor, ona göre önlememimizi alalım şimdiden. benim eltim de normal doğum yaptı ama basuru vardı, doğumdan sonra baya kötü olmuşlardı, rahat rahat oturup kalkamıyordu. bir de o benim gibi değil, kayınpeder geldi deyip dikkat etmeye çalışır. bizim kayınpederde aynı anlayış yok ama, zırt pırt gelip saatlerce kalırdı evde. benim doğumumda da aynı şeyi yaparsa dinlenmem lazım izin verirmisin deyip kibarca göndermeyi düşünüyorum. o düşüncesizse ben de onun gibi davranıcam. başka türlü anlamıyorlar.
Canım özellikle kötü bişey okumuyorum ama hani hafta hafta videolar falan varya hemen hepsi bu haftaların risk içerdiğini kasılmalara dikkat etmemiz gerektiğini falan içeriyor. İster istemez en ufak bir sertleşmede aklıma gelmeye başladı. Neyse dediğin gibi başka şeylere odaklanmam lazım sanırım artık odasının ve kendisinin hazırlıklarına başlayıp oyalanma zamanı
Aynı şeyler bana da oldu.. Bugun bi agrı girdi karnıma bi yandan bebek yuvarlanıyor acaba bu mu sancı fln dedim korktum ben de birazz.. Sancı nasıl oluyorYa arkadaşlar birşey sorucam ben bu hafta gebelik ile ilgili şeyler okuduğumda hep böyle erken Doğum riskleri falan karşıma çıkıyor ve ister istemez beni bir stres aldı. Kendimi dinlemeye başlıyorum bence bu da bende strese neden oluyor. Bir müddet hiç birşey okumasam mı acaba ?
Dogum sancisi once adet sancisi gibi belden başlayip kasiklara dogru yayilir ve gittikce siddetlenir ne yatmakla gecer nede masajla kasilmalar hep duzenlidir eyer duzenli deyilse aldiris etme yalanci sancidir o sanci gelince farki anliycaksiniz kizlar normal bi agri deyil.Aynı şeyler bana da oldu.. Bugun bi agrı girdi karnıma bi yandan bebek yuvarlanıyor acaba bu mu sancı fln dedim korktum ben de birazz.. Sancı nasıl oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?