- 19 Ocak 2017
- 6.383
- 13.547
- 198
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #11.761
Canim bende 2 hafta önce gittim 8 kilo fazlamla doktorum dikkat edelim dedi. Bazıları benim doktorum hiç karismiyor kiloma falan diyorlar da ben kendi doktorumun karışmasına seviniyorum açıkçası. Sonuçta ne kadar kilo alırsan doktor için sezeryana yaklastirir ve onlar için kolayi o. Ama bizimkiler dikkat etmemizi istiyorlar ki normal yapalım daha sağlıklı kilo alıp verelim diye. O yüzden kizsalar bile boşver haklılar :)bende 25.haftadayım ve 8 kilo aldım ,dr çok kilo almışsın demesin diye dr gitmek istemiyorum =(
Bende merak ediyorum ya bana da hiçbişey demedi doktorumD vitaminini herkes kullanıyor mu ya? Dr bana hic bahsetmedi kullanmam gerekli mi acaba dra hatirlatayim mi?
Ay sorma canim ben de ayni durumdayim. Esimin abisi esi iki tane kucuk cocugu kayinpederim kayinvalidem bizim taraftan da annem babam kardesim gelicek ve ayni evde kalicazahhh ahhh gönderebileceksin sen ne güzel..Bizimkiler uzaktan gelecekler kendi ailem ile eşimin ailesi görümcem de dahil çocuğu falan.. Her şeyi geçtim kayın pederin yanında uzatamıyorum bile ayaklarımı utanıyorum rahatsız oluyorum..Bakalım doğumun ilk haftası napıcam Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ay benimkisi simsiyah belli oluyorKızlar benim göbeğimde hamilelik çızgisi oluşmadı hala sizin ne alemde
Ben de doktora gitmeden bikac gun once aksamlari belli bi saatten sonra yemiyorum kilo almiyim diye, geriliyorum nedenseCanim bende 2 hafta önce gittim 8 kilo fazlamla doktorum dikkat edelim dedi. Bazıları benim doktorum hiç karismiyor kiloma falan diyorlar da ben kendi doktorumun karışmasına seviniyorum açıkçası. Sonuçta ne kadar kilo alırsan doktor için sezeryana yaklastirir ve onlar için kolayi o. Ama bizimkiler dikkat etmemizi istiyorlar ki normal yapalım daha sağlıklı kilo alıp verelim diye. O yüzden kizsalar bile boşver haklılar :)
Benimde oğlum olucak ama simsiyah belli benimki canım. Bi yerde okumuştum beyaz tenlilerde belli oluyormuş daha çok diye. Bende beyaz tenliyimHurafe o zaman benim kiz olucak olusmadi daha :) hem kizim hemde oglum var daha once cok silik olmustu ama son aylarda cikmisti
Aynen öyle canım sonra diyoruz kaliyor kilolarBen de doktora gitmeden bikac gun once aksamlari belli bi saatten sonra yemiyorum kilo almiyim diye, geriliyorum nedensebaslarda birden kilo aldim kiziyodu ama bu son gidisimde 1.5 ayda 2 kilo almisim cok sevindi doktorum aferin dedi ben de gururlandim insallah diger gidislerimde de yuzunu kara cikarmam :)) takip etmesi guzel dedigin gibi canim hic umrunda olmasa da niye ilgilenmiyo bisey demiyo diye dusunurduk.
Ya bide yeni evliyim ben yaşım da öyle aman aman büyük değil 22 yaşımdayim o kadar dikkat ediyordum ki catlamasin diye ama ilk tam kasık yerinden başladı canım ve dün gordugumden beri psikolojik mi bilmiyorum sürekli orası kasiniyor gibi hissediyorumyaaaaaabaşladı demek çatlamalarrr dedikleri doğruymuş demek kii çatlayacaksak eğer çatlayacağımız varsa ne yaparsak yapalım fayda etmeyecek
Ben de şu bir hafta içinde şiştim hem göbüşüm çıkto hem de bileklerim şişti. Bende zaten dolaşım bozukluğu, venöz yetmezlik ve ana damarlarda kaçaklar var normalde de şişerdim artık bastırınca oyuk kalıyor bileklerim. Şimdilik buna şükür derken ağrılı kramplar başladı yavaştan mide yanması da cabasıSelam canım kızları bilmem ama benim durumlar fena gittikçe şişiyorumbir de benim bacak bileklerim normalde de kalın bugün okulda arkadaşlar şişlik mi bacakların bi parmağınla bastırsana dediler : tabii bastım şiş falan yok ortada yaa ne kötü oldum anlatamam şişlik değil kiloymuş diyip güldüler benim kemiğim iri dedim çok piss bozuldum ya
Ay çok zor ya dediklerinizi okuyorum da. Benim ailem ist.a ama kayinvalidem ve kayinpederim yan dairemde. Hemen hemen her gün görüşüyoruz ama Allah razı olsun kayinpederim hiçbir şekilde şimdiye kadar rahatsiz olucam diye benden 10 kat fazla çekiniyor utaniyor :) o yüzden dogumdan sonra da o konuda bir anlayissizlik yasamayacagimi düşünüyorum inşallahahhh ahhh gönderebileceksin sen ne güzel..Bizimkiler uzaktan gelecekler kendi ailem ile eşimin ailesi görümcem de dahil çocuğu falan.. Her şeyi geçtim kayın pederin yanında uzatamıyorum bile ayaklarımı utanıyorum rahatsız oluyorum..Bakalım doğumun ilk haftası napıcam Allah hepimizin yardımcısı olsun
Artık bizim gibi düşünen kayınpederinden çekinen kimse kalmadı canım o yüzden rahat ol. Ben kendi babamın yanında ayaklarımı uzatıp oturmadım bile. Üstüm başıma kendi ailemin evindeyken bile dikkat ederdim erkek kardeşlerim var. Onların da anlayış göstermesi gerek bizim hassasiyetlerimize oyüzden dedim bi kayınvalidene çıtlat konuyu diyedoğru diyorsun canım haklısın da işte dediğin gibi biz rahat insanlar değilizidare edeceğiz artık kaçış yok maalesef napalım.. yalnız olmadığıma sevindim en azından benim gibi aynı duyguları yaşayanların da olduğunu bilmek güzel
Öncelikle inşallah hiçbişey yoktur demek istiyorum. Anladığım kadarıyla 18 den küçük bebeğin, bu kadar erken bişey söylenmesi çok yanlış. Ve gördüğüm kadarıyla sen kendini fazlasıyla yıpratmışsın zaten. Hadi seni geçtim, minicik bebişine yazık annesi. İlla ne olduğunu öğrenmem lazım diyosan farklı dr a detaylı ultrason haftanda gözükmeni tavsiye ederim. Bi anne adayı olarak tavsiyemi sorarsanda, ne bi test nede başka bişey yaptırma ve doğuma kadar huzurlu kalmaya, bütün olumsuzlukları unutmaya çalış, tevekkül etmekten asla vazgeçme derim. Bak gör hayatının en güzel günlerinin tadını nasıl çıkarıcaksın
evet burdada görmüştüm çevremdede çok var keza bizdede.. genellikle görünen bişeymiş sonrasında geçiyomuş sanırım
beni neden periontoloğa yönlendirmedi acaba.. bizdede tam tersi kendini kasmana gerek yok.. doğumdan sonra geçer heme hemen herkesde görülebilcek bişi dedi bunlar aynı bilimi okumuyomu herkes farklı yorumluyor
Bana da vermedi verse de zaten kullanmamBende merak ediyorum ya bana da hiçbişey demedi doktorum
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah basit bişeydir.çIyi geceler kızlar ben apandisit suphesiyle hastaneye yattım bikaç gündür sancı vuruyodu bugün öğleden sonra kivrandim resmen doguruyorum sandım ama sağ tarafım sadece acilde serum yedim biraz enfeksiyon çıktı ama genel cerrah muayene ederken sağ tarafım çok acıdı sancım epey hafifledi geçti sayılır ama takibe almak için yatış yaptı doktor apandisit olabilir dedi
Ah canım benim nolur daha fazla yıpratma kendini bak zaten yıprandım diyorsun. Çok geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz doktorlar biraz abartır malumBilmiyorum inşallah bebekte bir sorun yoktur diye her dakika Allaha dua ediyorum, etmediğim anlarda da oturup hüngür hüngür ağlıyorum, hamilelik şimdiden bana zehir oldu, şu saattten sonra periontolog bişeyin yok dese bile çok yıprandım, üzüldüm, kahroldum, zamanı geriye döndüremeyecez.keşke doktorum birşey olmaz deseydi, ya da herkeste görülüyor tarzı konuşsaydı böyle olmazdı, ama o da kendine göre haklı sebeplerden dolayı gördüğü ufacık pürüzleri bile söylemekle kendini yükümlü sayıyor.İnternette de sadece parlaklık olursa sorun yok, ama başka şeylerde eşlik ederse ne biliyim böbrekte ve bağırsakta da leke ve parlaklık çıkarsa down sendromu , zeka geriliği yada gelişim bozukluğundan şüphelenilir ve amniyosentez önerilir deniyor.Artık her an diken üstünde olucam doğuma kadar.(Doğumu görebilirsem tabi) Her ultrasonda acaba 2. bir bulgu çıkacak mı diye hop oturup hop kalkıcam, ömrümden ömür gidecek.Hatta son gittiğimde böbrek ve bağırsaklarda hafif parlak mı ne dedi ben tutuldum kaldım, sonra sustu ve sizi periontologa yollayayım, o daha iyi anlar dedi
Çok geçmiş olsun iyi misin biraz dahaIyi geceler kızlar ben apandisit suphesiyle hastaneye yattım bikaç gündür sancı vuruyodu bugün öğleden sonra kivrandim resmen doguruyorum sandım ama sağ tarafım sadece acilde serum yedim biraz enfeksiyon çıktı ama genel cerrah muayene ederken sağ tarafım çok acıdı sancım epey hafifledi geçti sayılır ama takibe almak için yatış yaptı doktor apandisit olabilir dedi
her gittiğinizde kilo kontrolü yapılıyormu? başlarda bana yapıyodu ama 16 haftamdan beri hiç bakmadıbende 25.haftadayım ve 8 kilo aldım ,dr çok kilo almışsın demesin diye dr gitmek istemiyorum =(
evet benimkide damla olandan. 10 damla dedi banada doktorYa kızlar bu bahsettiğinz devit 3 damla olan mı ? ampul olan mı ? ben çay kaşığına 10 damla damlatıp içiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?