- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #13.301
Canım hala çiğ sütten yoğurt yapıyorum ette elliyorum ellerini yıkadıktan sonra sütü iyi kaynattiktan sonra problem olmaz. Hazır yoğurt daha zararlı katkı maddesi var içinde. Yada pastörize günlük süt alıp onla yoğurt yapmayı dene ama ben açık sütun yoğurdunu daha lezzetli buluyorumValla bende ilk aylarda çiğ sütten yoğurt yaptım yedim içtim. Ete de mecbur dokunuyorum. Ama eti elleyince ellerimi bol suda sıcak suda yıkıyorum. Tırnaklarımda her daim kesik uzatmıyorum etle alakalı bir mikrop kalmasın diye yapabildiğim bunlar. Gerisi Allahın takdiri artık. Ama çiğ et tüketmiyorum. Sucuk sosis yiyorum ayda bir nefsimi köreltmek için azıcık pişmiş halde.
Banada bugün öyle dedi inşallah bi sıkıntı yokturkızlar doktor bebeğin kafası iki hafta ilerde dedi, benim gibi olan var mı? sezaryen filan demedi ama ilerde dedi
Canım bizim pusetlerimizin iç kısmınnda takıp çıkabilen ek pedleri var, özellikle yenidoğan yatar pozisyonunu sağlamak amacıyla eklenmişler. Alırken bunlara dikkat ederek almıştık zaten. Ama yinede nolur nolmaz resimdeki kalın peluş battaniyeleride ekledik yanımıza, gerekirse onuda sereriz altına diye. Port bebelerde bize sıcak gelmedi nedense, bebek içindeyken mutlaka kucakta tutulması gerekiyomuş gibi görüyoruz hep, saplarından yere sallandırmak pek güvenli değil gibi. Yinede sen daha iyi bilirsin tabiki annesiana kucağını hasaneye götürmeyi bende düşündüm ama. ablam çocuk iki büklüm oluyor boşuna alma yanına dedi port bebe alcam yanıma bende
peki ana kucağıyla bebeği hastaneden çıkartırken emniyet kemerlerini bağlayınca göbeğine zarar vermez miyiz=( kafamda deli sorularCanım bizim pusetlerimizin iç kısmınnda takıp çıkabilen ek pedleri var, özellikle yenidoğan yatar pozisyonunu sağlamak amacıyla eklenmişler. Alırken bunlara dikkat ederek almıştık zaten. Ama yinede nolur nolmaz resimdeki kalın peluş battaniyeleride ekledik yanımıza, gerekirse onuda sereriz altına diye. Port bebelerde bize sıcak gelmedi nedense, bebek içindeyken mutlaka kucakta tutulması gerekiyomuş gibi görüyoruz hep, saplarından yere sallandırmak pek güvenli değil gibi. Yinede sen daha iyi bilirsin tabiki annesi
En kullanıyorum canım. Akıntım çok oluyor çünkü. Çalıştığım için de günün büyük kısmı dışardayım. Akıntım olduğu zaman değiştiriyorum. Çamaşırı bu kadar sık değiştirme imkanım yok. Zararı var mı bilmiyorum ama öbür türlü pek hijyenik olmayacak gibiKızlar günlük ped kullanıyor musunuz ,bir zararı varmıymış bilen var mı ?
Evet olmuyor ve sürekli çamaşır değiştiriyordum ,çamaşırdan leklerininde çıkmadığını farkettim,Dün aldım bir paket ,normal de kullanmam ama doğuma kadar mecbur kullanacağım .En kullanıyorum canım. Akıntım çok oluyor çünkü. Çalıştığım için de günün büyük kısmı dışardayım. Akıntım olduğu zaman değiştiriyorum. Çamaşırı bu kadar sık değiştirme imkanım yok. Zararı var mı bilmiyorum ama öbür türlü pek hijyenik olmayacak gibi
Canim gunluk ped bazen enfeksiyona sebep oluyor, kasinti yapiyor. Bana hamilelikten önce yapiyordu yani. Ama çok sık degistirirsen sorun olmaz heralde. Ben yine de risk almamak icin kullanmiyorum ama camasirimi gunde 2 kez degistirdigim oluyor akintidan dolayi :/Kızlar günlük ped kullanıyor musunuz ,bir zararı varmıymış bilen var mı ?
Benim çok oluyor ya akıntımCanim gunluk ped bazen enfeksiyona sebep oluyor, kasinti yapiyor. Bana hamilelikten önce yapiyordu yani. Ama çok sık degistirirsen sorun olmaz heralde. Ben yine de risk almamak icin kullanmiyorum ama camasirimi gunde 2 kez degistirdigim oluyor akintidan dolayi :/
Bana doktor kullanma dedi. Sık sık camasirini degistir. Camasirinda pamuklu olsun dedi.Canim gunluk ped bazen enfeksiyona sebep oluyor, kasinti yapiyor. Bana hamilelikten önce yapiyordu yani. Ama çok sık degistirirsen sorun olmaz heralde. Ben yine de risk almamak icin kullanmiyorum ama camasirimi gunde 2 kez degistirdigim oluyor akintidan dolayi :/
Bugün işyerindeki arkadaşlarım ilacı almadan bir de endokrinolojiye git diye tavsiye verdiler. Yarına randevu aldım kafam rahatlamış olur. içimdeki pipiriklik uyandı :))
Canım benimki 26. haftada 950 gr dı.Şaun 1250 felan olmuştur.bebeklerimiz 1 kiloya ulaştımı acaba :) kontrolüm de buay gelmek bilmedi sanki28.haftada sizinkiler nasıldı..
bu kafası büyük olma meselesini bize hiç demedi ama ben ultrasondaki bilgilerle nettekini kıyasladığımda hep önde.. bişi oluyormu acaba
benim 26+0 da 820 gram 30 cm di canımKızlar Günaydın 25+ 5 Günlüğüm benimle aynı olanlar bebeginizin kilosu nedir yazarmisiniz lütfen
Canım ben en son gittiğimdebebeklerimiz 1 kiloya ulaştımı acaba :) kontrolüm de buay gelmek bilmedi sanki28.haftada sizinkiler nasıldı..
Bebeğe kıyafet ne aldınız siz ben 2 hastahane çıkışı aldım ama. Birde göğüs kalkanı kullanndınızmı. Yara olursa emziremiyorım çünkü taşıyı hepatit b yim.Canım kendine rahat edeceğin bir terlik de al.bir de çorap al eğer sezeryan olursan narkoz dan üşürsün.ince penye bir çorap geçir ayağına doğumdan sonra gazın olmasın diye.
Bebeğe de bir battaniye daha kat.bebegi koydukları pusete de birşeyler lazım. Benim içim rahat etmez hemen altına alt açma ve battaniye açtık onu öyle yatırdık bebek yatağına. Ve eğer sezeryan olursan yanına biberon ve mama al bazen Dr süt gecikince besleyin bebeği diyor .bizde öyle olmuştu orda ki mama yerine bildiğin istediğin bir mama daha iyi diye düşünüyorum..
Görümcemin bebeği 4 aylık oldu hep puset kullandılar, kemeri bağladılarmı ilk dönem bağlamadılarmı hatrlamıorum ama puseti otomobile yerleştirdikleri zaman elbet bağlamışlardır diye düşünüorum.peki ana kucağıyla bebeği hastaneden çıkartırken emniyet kemerlerini bağlayınca göbeğine zarar vermez miyiz=( kafamda deli sorular
Ben normalde de abartıyı sevmem aslınds hiç elbise tarzı şeyler sevmem rahatıma düşkünümdür o yüzden hamile olmanında avantajını da kullanarak siyah sade bir elbise aldım hem rahat hem insanı kasmıyor abiye gibi :) Altın sarısı çantayla birtane altın sarısı önünde siyah noktaları olan babet aldım oh mis :)Kendini Yormadan oynarsın artık ben de çok severim oynamayı bizim düğünler de hamileliğimin son ayına denk geldi karnım burnumda olacak bakalım nasıl gideceksem şimdiden elbise bakıyorum
Canim 25+4 te gitmistim kontrole en son, 940 gr di o zaman.Kızlar Günaydın 25+ 5 Günlüğüm benimle aynı olanlar bebeginizin kilosu nedir yazarmisiniz lütfen
Benim iki haftadir çatliyor canım. O kadar çok dikkat etmeme hep nemli tutmama rağmen oldu yani. Hiçbir yerde çıkmadı saniyodum aynayla alt karın bölgeme bir baktım şok oldum minik minik mor mor catlamis orası. Bide kalçamda oldu baya sanki yolmusum gibi yırtılmis sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?