temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Orası öylee maddiyatsız olmuyor. Büyük parçalar yatak falan var abiden kalan. Kıyafetleri falan parça parça aldım hep. Şimdi iş risklenince hızlandırdım mecburen. Süt kartı hiç duymadım..

Canim bende daha yeni bebegim icin birsey almadim aldigim tek dey 1 adet yeni dogan 5 li set ve pazardan aldigim tulum . Hazirlik icin erken bence. Allah saglik versin evlatlarimizs geri kalanlar birsekilde halledilir.

Bende 4 kilo aldim. Ama bu haftalarda hizlandi kilo alimim yakinda aradaki farki kapatirim :))

Kizlar süt karti soyle 7aydan sonra 3ay her ay 40lira yatiyor karta dogumdan sonrada üc ay yatiyor bunu bildiginizi saniyordum ben bu konuda grsun yoksa hakkiniz yanar onun zamni varmiş eskiden fiş veriliyordu sut icin simdi kart veriliyorumus markete gidip o parayla istedigini aliyorsun her yerde aynimi onu bilmiyorum siz sorun mutlaka.

Canim her ilde bu uygulama yok. Bu valilik yada kaymakamlik tarafindan duzenene bir uygulama. Suan mesela Kocaelinde bu uygulaniyormus. Bunun disinda esi calisip kendi calismayan bayanlar 130 tl.gibi bir parayi dogumdan sonra sut parasi olarak talep edebiliyor. Birde devletin verdigi cocuk yardimi var bir defaya mahsus oda. Onuda dogumdan sonra basvuruyorsunuz yine. Calisanlar icin sut parasina basvurmaya gerek yok. Dogum parasi alirken onuda yatiriyorlar diye biliyorum. 1.5 sene once bana o sekilde yatirmislardi.

Duymamıştım canım. Burada böyle bir uygualama var mı onu da bilmiyorum

Evet kocaelide var sanirim gorumcemde ereglide oda bilmiyorum dedi dogum parasida aliyorum ben.

Saglikocagina mi soruyoruz bunu canım ?

Kizlar hamileliginize olumsuz tepki verenlere ne cevap veriyorsunuz ayy daha cok erken, neden acele ettiniz gibi seyler duyunca sinir oluyorum. Oglumuz doğdugunda 2.5 senelik evli olucaz ve 27 yaşındayım daha ne beklicem tovbe yarabbim insanlar bazen sacmaliyor gercekten. En yakin arkadaşlar bile sinirimi sizinle paylasayim dedim :)

kilo alma şekline bakılırsa doğumdan sonra gidecek kilolardan almışsın sen:) benimde karın göbek sağ sol doldu. kollarda bacakta yüzde birşey yokda, birazda popom büyüdü.
İnş cnm ya kalmasın kilolarımız :) bugün hamilelik öncesi pantolonumu giydim göbekten tabiki kapanmadı ama bacaktan olunca çok sevindim :)

Gülüyorum ve geçiyorum. Doğuracağım çocuğu da millete soracak halim yok.. Bana neler diyorlar.. Yok çok kasıyormuşum bilmem ne... Sanki hep hamileyiz.. Kız riskim var bana diyor benim de öyleydi ama ben cam siliyordum. Bana ne yani. Sen canını ve canındakini önemsemediysen bana ne.. Benim canım da evladım da kıymetli. Demem o ki millet her şeye karışmayı hak görüyor eee bende onları umursamayarak haklarını veriyorum

Dogru soyluyorsun canim ama yine de sinir oluyorum her seye yorum yapmasalar karismasalar olmaz. Ah bu elalem..

Sorma canım bizim de yeni bir senemiz dolacak :) ama yaş olmuş otuz zaten beş senedir de tanışıyoruz neyi bekliycez. Bi kaç ay gezdik tozduk aklımızdakileri yaptık sonra da beklememeye karar verdik. Kimi diyor erken kimi diyor geç herkes başka alem. Eşimin abisi de biz de olmuyor mu acaba diye korkmaya başlamıştık demiş ilk duyunca ben duysam cevabını verirdim de demedi benim yanımda boşver doğuran sensin büyüten sensin kime ne. Erken diyen olursa siz daha geç yaparsınız de

Sorma canım bende de var aynı durum. Aklım çıkıyor ki erken doğarsa naparım diye. Millet ayrı dünyada. Biz zamanında şöyleydik böyleydik. Herkesin koşulları farklı diyorum geçiyorum ben de. Hele bir de su muhabbeti çok bilinen birşey değil ya en çok ondan çektim "aa iyi iyi onun azı tehlikeli fazlaymış senin ne güzel. Fazlasından bişey olmaz azı kötü azı. " Sonra ben kendimi bıçaklamamak için bahane bulup ortamdan uzaklaşıyorum

Dogru soyluyorsun canim ama yine de sinir oluyorum her seye yorum yapmasalar karismasalar olmaz. Ah bu elalem..
Bi de herşeyin en iyisini bilen grup var her daim. Sanki elli tane doğurdu herkes, her hamilelik herkesin yaşamı farklı bikere bu kadar yorum yapılması benim de bazen sinirimi bozuyor o yüzden hiç fikir sormuyorum aldıklarımı eleştirenlere de canım bunu almak istediği için alıyorum yoksa el kadar çocuğun birkaç şey dışında ihtiyacı olmıycak biliyorum diyip geçiyorum

Anne karnında ne kadsr kalırsa o kadar iyi.. Erken doğurmak marifet değil iyi de değil.. Millet çok biliyoe her şeyi.. Bende plasenta konusunda anlatamıyorum kimseye.. Eşime bile dedim kan lazım oluraa verme kimseye diye.. Bana kan lazım olabilir çünkü doğumda.. Plasenta durumundan çok kan kaybedermişim suyun azı da risk çoğu da.. Ya anlatamazsın hani vardır ya bir söz nato kafa nato mermer diye o hesap millet.. Bunlara laf anlatılmıyor.. Her bünyeyi aynı kefeye koyuyorlar. Erken gelmesin kuzularımız zamanında gelsinler canım.. Millette böyle carcar edenler kendileri de yaşasın ne demek o zaman anlarlar

Ben daha geniş diye biliyorum canım. 70x110 diye hatırlıyorum ölçüleri. O raflara bende bakayım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…