- 10 Temmuz 2014
- 926
- 1.590
- 113
- 40
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #13.501
Canım gebelik eğitiminde bize ebeler ve çocuk doktorları emzik ve biberon kullanmanın sakıncalarını bir bir anlattılar. Şimdi burda uzun uzadıya anlatmam mümkün olmayabilir ama kısaca açıklayayım. Bi kere anne göğsünün nasıl işlevinin olduğunu anlattılar. Göğüs ucunun sadece uc olduğunu asıl depoların komple kahverengi halka kısmında olduğunu, bu yüzden bebeğe kahverengi halkayı doğru şekilde emzirerek doyurabileceğimizi, ilk zamanlar damla damla süt geliyo diye üzülmenin yanlış olduğunu, istisnalar hariç zaten herkeste bunun olduğunu anlattılar. Asıl önemli olan bebek doymuyo diye direk biberona başvurmanın yanlış olduğunu söylediler. Çünkü göğüsten azar azar damla gelirken birden foşur foşur akan biberon ucuna bebeğin çok kolay alışacağını kısa bi süre sonrada memeyi somurmak emmek ona zahmetli iş gibi geleceğinden daha kolay olanı yani biberonu istemeye başlayacağını söylediler. Ki kesinlikle çok mantıklı geliyo tüm açıklamaları bana. Emzik içinde diş ve damak yapısı hakkında söylenenlerin dışında bebeği ağlamasın diye susturulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu anlattılar uzun uzun. Bebeğin en doğal hareketidir ağlaması ama büyüklerin ailelerin robot gibi sessiz kalmasını beklemeleri çok yanlış dediler. Ben çok yakın çevremde 3-4 aya kadar emzik kullandırıldığını görmedim. Bende düşünmüyorum kesinlikle alıştırmayı. Ama biberon şu açıdan önemli ve yanında götürmelisin. Hastanede dr un mamayı gerek gördüğü bi durum olursa mamayı biberonda hazırlarlar. Ama asla onunla içirmelerine izin verme. Bi çok hastane şırıngayla içiriyor mama gerekse bile. Yani kısaca çok daha küçükken biberonun ve emziğin ne demek olduğunu bilmemesi hem bebişinin sağlığı hemde senin için çok çok hayrlı olur. Bende bi çok yanlış bilgimi bu eğitimler sayesinde düzelttim. Elimden geldiğince paylaşmaya çalıştım ama tabi son karar yine senin annesiBayanlar ve minik bebişler günaydın
Size bir sorum var bu emzik hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz ya da öneriyorsunuz? Bazılaeı hiç alıştırmayın diyor. İlk bir ay zaten hiç kullanmayın diyenler var. Benim pek fikrim yok açıkcası. Hastaneye götürmeme gerek var mı mesela?
Bayanlar ve minik bebişler günaydın
Size bir sorum var bu emzik hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz ya da öneriyorsunuz? Bazılaeı hiç alıştırmayın diyor. İlk bir ay zaten hiç kullanmayın diyenler var. Benim pek fikrim yok açıkcası. Hastaneye götürmeme gerek var mı mesela?
phlips avent aldım ben şu bebeğin yüzünü kaplayan cinsten olanlar var ya iki tane birlikte satılan emzik. yani tamamen bebeğe bağlı canım belki hiç emmez belki de çok işine yarar ağladığında susturur. 0-3 aylık aldım ben. fiyatıda ebebekte 33 lira civarıydıBayanlar ve minik bebişler günaydın
Evet bence de iyi ki almışsınız cnm ben de Yeni başladım almaya zorlanmıyorum desem yalan olur. Anneler günü indiriminde şu büyük mağazalardan topluca alışverişimi Tamamlamayı planlıyoruz. İnş sağlam bi indirim olur.Emzik konusu cok iyi oldu dün nerdeyse alacaktım.. Bir arkadaşım da hiç vermedi emzik bebek ne zaman isterse emdiriyor..ben de alsam mı almasam mı kararsızdım.. Sadece aventin en küçük biberonunu aldım yenidoğan için.. Bir de buyuk cam ya da dr browns iyyiymiş gazı engelliyormuş ondan almak istiyorum.sonrası için. Ama acele etmicem sadce araştırmamı yaptım :) duruma göre almayı planlıyorum ... Bir de kızlar artık eskisi gibi gezemiyorum çarşı pazar. Hemen yoruluyorum kasıklarım agrıyor.. İyi ki acil eşyaları almışım dedim..
Gricim ben cantama koydum ne olur ne olmaz diyerek ama, gonlum ister ki hic ihtiyac duymuyim ona ama iki tane yegenim buyudu ikiside emziksiz uyumazdi yani bende emziksiz uyutabilirsem tabiki alistirmak istemem ama cocugu rahatlattigi da bir gercek, bebekle inatlasilmaz :))Bayanlar ve minik bebişler günaydın
Kızlar bişey sorucam inş ihtiyacımız olmaz ama sırf süt artırmak için bile kullanıyorlarmış süt sağma makinelerini sizler aldınız mı?
Benim ilk haftalarda aynı senin gibi olmuştu. O dediğin ilacı kullandım aynı tereddütle tabi :)Selam hanımlar..
Acaba aranızda idrar yolu enfeksiyonu için ilaç kullanan var mı? Hafif enfeksiyon var kullanın dedi Dr anlamdim bir şikayetim yok aslında. Hani şu tek seferlik şase ilac varya onu yazdı..
Kızlar bişey sorucam inş ihtiyacımız olmaz ama sırf süt artırmak için bile kullanıyorlarmış süt sağma makinelerini sizler aldınız mı?
Evet çalışacağım için o zaman gerekli biliyorum ama en başında bebekler yeterince çekmezse emmezse az gelmesin diye alayım dedim ama çok marka model var kafam karışıyorCanım ilk gebelikte aldım hala duruyor. Eğer çalışacaksan yani süt sagip saklayacaksan al.ama bebeği emzirme şansın varsa alma.zaten bebek emince süt artar ve gelir.
Doğumdan sonra da alınabilecek bir şey. Manuel olanları tavsiye etmem çok can yakıyor bu arada..
Ben de araştırmadayım henüz cnm :) bakalım önceliklerden sıra gelirse alırımCanım ben almadım ama araştırıyorum, girdiğimiz mağazaların hangisinde ne satılıyor bakıyorum.. Daha sonra ihtiyaç halinde eşim gidip alır diye düşünüyorum..
Yok canım. İlk başlarda gerekli olmuyor bence.aksine ilk başta ben sagdim allahım bu süt niye bu kadar az diye oturup günlerce ağladım. Halbuki bu kadar gelirmiş .acemilik işte. Eğer sagarsan başlarda aklında olsun canım..Evet çalışacağım için o zaman gerekli biliyorum ama en başında bebekler yeterince çekmezse emmezse az gelmesin diye alayım dedim ama çok marka model var kafam karışıyor
Ben de araştırmadayım henüz cnm :) bakalım önceliklerden sıra gelirse alırım
Anladım bir sıkıntı olmadı çok şükür yani ..Benim ilk haftalarda aynı senin gibi olmuştu. O dediğin ilacı kullandım aynı tereddütle tabi :)
Canim raf için demedim ölçüleri. Park yatak daha mi büyük oluyor demişsin onun için demiştim :)acaba farklı şeyden mi bahsediyoruz benim baktığım 30 cm e 20 cm e civarıydı. beş raflı bez raf dolaptaki askı kısmına takılıyor, internette bulursam yollum canım
Haklisin canim ciddiye almamak lazim :)Hiç takma sinir de olma canım.. Kimseye laf düşmez hiiiç kusura bakmasın kimse.. Ya da baksın çokta tın
Hey Allahim herkes karismasa olmaz zaten dimi :) Bi de bana diyenler bekar kisiler sanki cok anliyorlarmis gibi :)Sorma canım bizim de yeni bir senemiz dolacak :) ama yaş olmuş otuz zaten beş senedir de tanışıyoruz neyi bekliycez. Bi kaç ay gezdik tozduk aklımızdakileri yaptık sonra da beklememeye karar verdik. Kimi diyor erken kimi diyor geç herkes başka alem. Eşimin abisi de biz de olmuyor mu acaba diye korkmaya başlamıştık demiş ilk duyuncaben duysam cevabını verirdim de demedi benim yanımda boşver doğuran sensin büyüten sensin kime ne. Erken diyen olursa siz daha geç yaparsınız de
Dogru soyluyorsun canim.Bi de herşeyin en iyisini bilen grup var her daim. Sanki elli tane doğurdu herkes, her hamilelik herkesin yaşamı farklı bikere bu kadar yorum yapılması benim de bazen sinirimi bozuyor o yüzden hiç fikir sormuyorum aldıklarımı eleştirenlere de canım bunu almak istediği için alıyorum yoksa el kadar çocuğun birkaç şey dışında ihtiyacı olmıycak biliyorum diyip geçiyorum
Aynen canim ya anlamak istemiyor insanlar. Ne guzel genc anne olacaksın sanslisin bence :)Ah ah sen bir de beni bilsen. 22 yaşımdayim evlendik 1 ay sonra çocuk istedik Allaha bin şükür nasip oldu. Ama çevreyi bir duy bir gör. Insam gezmesine tozmasina bakar azıcık bilmem ne. Ne laflar duyuyorum. Ama ben eşimle zaten 6 yıl sevgili kaldım gezdim tozdum gerektiği gibi ve genç anne olmak istedim ama anlatamazsin millete işte
Iyi cevap vermissin canim :)Benim 3.ya herkes ayy digeride cok kucukmus. 2 de yetermis gibi seyler duyuyorum. Bende aaa niye ya buyur bir sekilde, ben cocuklari severim. Simdi istemesem 2 sene sonra isterdim vs siz asil kendinize bakin bir tane yada 2 tane var yarin bir gun evden gidince napicaksiniz diyorum :)
Haklisin canim takmamak lazim aslinda agzi olan konusuyor iste :)Ağzı olan konuşuyor, ayrıca 2.5 seneyi devirmiş olacaksınız neyine laf etmişler bilemedim, ben 5.ayımda gayette isteyerrk hamile kaldım soran olursa da istedim yaptım diyip geçiyorum hiç takmam öyle şeyleri :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?