- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #13.481
Aynen canım. Allah vakti zamanında sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrularımıza. İnşallah hepimizin doğumu sağlıkla risksiz sıkıntıaız geçer. İnşallah lazım olmaz ama eşinle kan grubunuzun aynı olması çok güzel. Bizim de öyle çok şükür.Anne karnında ne kadsr kalırsa o kadar iyi.. Erken doğurmak marifet değil iyi de değil.. Millet çok biliyoe her şeyi.. Bende plasenta konusunda anlatamıyorum kimseye.. Eşime bile dedim kan lazım oluraa verme kimseye diye.. Bana kan lazım olabilir çünkü doğumda.. Plasenta durumundan çok kan kaybedermişimsuyun azı da risk çoğu da.. Ya anlatamazsın hani vardır ya bir söz nato kafa nato mermer diye o hesap millet.. Bunlara laf anlatılmıyor.. Her bünyeyi aynı kefeye koyuyorlar. Erken gelmesin kuzularımız zamanında gelsinler canım.. Millette böyle carcar edenler kendileri de yaşasın ne demek o zaman anlarlar
Bende bilmiyordjm canım. Sağlık Ocağı mi veriyor bunu?Kizlar süt karti soyle 7aydan sonra 3ay her ay 40lira yatiyor karta dogumdan sonrada üc ay yatiyor bunu bildiginizi saniyordum ben bu konuda grsun yoksa hakkiniz yanar onun zamni varmiş eskiden fiş veriliyordu sut icin simdi kart veriliyorumus markete gidip o parayla istedigini aliyorsun her yerde aynimi onu bilmiyorum siz sorun mutlaka.
Ah ah sen bir de beni bilsen. 22 yaşımdayim evlendik 1 ay sonra çocuk istedik Allaha bin şükür nasip oldu. Ama çevreyi bir duy bir gör. Insam gezmesine tozmasina bakar azıcık bilmem ne. Ne laflar duyuyorum. Ama ben eşimle zaten 6 yıl sevgili kaldım gezdim tozdum gerektiği gibi ve genç anne olmak istedim ama anlatamazsin millete işteKizlar hamileliginize olumsuz tepki verenlere ne cevap veriyorsunuzayy daha cok erken, neden acele ettiniz gibi seyler duyunca sinir oluyorum. Oglumuz doğdugunda 2.5 senelik evli olucaz ve 27 yaşındayım daha ne beklicem tovbe yarabbim insanlar bazen sacmaliyor gercekten. En yakin arkadaşlar bile sinirimi sizinle paylasayim dedim :)
Benim 3.ya herkes ayy digeride cok kucukmus. 2 de yetermis gibi seyler duyuyorum. Bende aaa niye ya buyur bir sekilde, ben cocuklari severim. Simdi istemesem 2 sene sonra isterdim vs siz asil kendinize bakin bir tane yada 2 tane var yarin bir gun evden gidince napicaksiniz diyorum :)Kizlar hamileliginize olumsuz tepki verenlere ne cevap veriyorsunuzayy daha cok erken, neden acele ettiniz gibi seyler duyunca sinir oluyorum. Oglumuz doğdugunda 2.5 senelik evli olucaz ve 27 yaşındayım daha ne beklicem tovbe yarabbim insanlar bazen sacmaliyor gercekten. En yakin arkadaşlar bile sinirimi sizinle paylasayim dedim :)
Ağzı olan konuşuyor, ayrıca 2.5 seneyi devirmiş olacaksınız neyine laf etmişler bilemedim, ben 5.ayımda gayette isteyerrk hamile kaldım soran olursa da istedim yaptım diyip geçiyorum hiç takmam öyle şeyleri :)Kizlar hamileliginize olumsuz tepki verenlere ne cevap veriyorsunuzayy daha cok erken, neden acele ettiniz gibi seyler duyunca sinir oluyorum. Oglumuz doğdugunda 2.5 senelik evli olucaz ve 27 yaşındayım daha ne beklicem tovbe yarabbim insanlar bazen sacmaliyor gercekten. En yakin arkadaşlar bile sinirimi sizinle paylasayim dedim :)
Aynen canım. Allah vakti zamanında sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrularımıza. İnşallah hepimizin doğumu sağlıkla risksiz sıkıntıaız geçer. İnşallah lazım olmaz ama eşinle kan grubunuzun aynı olması çok güzel. Bizim de öyle çok şükür.
Kizlar bu seker yuklemesi kacinci haftalar arasinda oluyordu
acaba farklı şeyden mi bahsediyoruz benim baktığım 30 cm e 20 cm e civarıydı. beş raflı bez raf dolaptaki askı kısmına takılıyor, internette bulursam yollum canımBen daha geniş diye biliyorum canım. 70x110 diye hatırlıyorum ölçüleri. O raflara bende bakayım canım
evet sende iyi kilo almışınn :)Ben de 7-8 aldim, daha fazla aldim saniyordum ya da alicam saniyordum ama gayet iyi gidiyorum bence l, normalde tombigim yuvarlanirim diyodum ama oladid
Tesekkur ederim canim. Bu hafta gideyim24 - 28 haftalar arası canım. Şuan yaptırabilirsin mesela.
Emzik konusunda herkes bisey soyluyor canim. Ama ben bikac ay verilmemesi taraftariyim. Cunku miniklerin emme refleksinin yani sira kendilerini guvende hissetmek anne kokusunu almak icin de emme ihtiyaci hissediyorlar. Belki ileri ki zamanlarda uyutmak icin alistirilabilir. ama uzun sureli kulkanimi da zararli deniyor. ağız diş yapısının bozulması, konuşmanın gecikmesi, kulak ve burun hastalıklarının daha sık görülmesi gibi...Bayanlar ve minik bebişler günaydın
Size bir sorum var bu emzik hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz ya da öneriyorsunuz? Bazılaeı hiç alıştırmayın diyor. İlk bir ay zaten hiç kullanmayın diyenler var. Benim pek fikrim yok açıkcası. Hastaneye götürmeme gerek var mı mesela?
https://www.madamecoco.com/dolap-ici-organizer-20x30x16cm-6li-murdum/Ben daha geniş diye biliyorum canım. 70x110 diye hatırlıyorum ölçüleri. O raflara bende bakayım canım
Benim yengemde aldı gecen ay süt ,ama her yerde yok sanırım .Kizlar süt karti soyle 7aydan sonra 3ay her ay 40lira yatiyor karta dogumdan sonrada üc ay yatiyor bunu bildiginizi saniyordum ben bu konuda grsun yoksa hakkiniz yanar onun zamni varmiş eskiden fiş veriliyordu sut icin simdi kart veriliyorumus markete gidip o parayla istedigini aliyorsun her yerde aynimi onu bilmiyorum siz sorun mutlaka.
Günaydın ,hastaneler emziğe karşı bildiğim kadarıyla bence götürme.Ablam doğum yaptığında hemşireler odaları geziyordu emzik vermeyin sakın diye. Ama ben vermeyi düşünüyorum eve gelince , uyku açısından rahat olacağını düşünüyorum .Bizde emdik hiç bir zararı olmadı :)Bayanlar ve minik bebişler günaydın
Size bir sorum var bu emzik hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz ya da öneriyorsunuz? Bazılaeı hiç alıştırmayın diyor. İlk bir ay zaten hiç kullanmayın diyenler var. Benim pek fikrim yok açıkcası. Hastaneye götürmeme gerek var mı mesela?
Hic kullanmadim canim. Bunda da vermeye niyetim yok. Ilk aylarda bebek ne zaman emmek isterse anne sutu vermek gerekiyor. Emzigi 6 ay civari disi kasinirke verdim. Onla disini kasiyip attilar :)Bayanlar ve minik bebişler günaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?