temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kizlar karninizin sertlestigini nasil anliyorsunuz? Ben kasilma ya da sertleşme olayini yasadim mi yasamadim mi bilmiyorum anlayamadigim icin :) dun gece oglum kipirdarken baya ust taraflardaydi, karnimin ustunun cok gerildigini hissettim. Boyle bi rahatsizlik hissi oldu acaba sertlesme o mu? Bebek hareketinden dolayi olan bisey mi? Ve bu durumdan tedirgin olmali miyim yoksa dogal mi? :)

Bebek dışında olan bişey anlıyorsun zaten ,geriliyor karnın.benim sancılı oluyor hatta sertleşiyor geriliyor .Ama normal zamanlarda bebek oynasa bile daha yumuşak hissediyorum.

aynı şeyi sürekli bende düşünüyorum.. sürekli kendimi dinlemekten paranoyak oldum :) bide ben alt tarafımdada bişiler hissetmeye başladım böyle kasılma gibide değil ağrı gibide değil.. çözemiyorum bi türlü.. neyi önemsemeliyiz neyi önemsememeliyiz anlayamıyorum

Günaydın kızlar :) ben güne gece kramplarıyla başladım.. Bir gece öncesi de diğer bacaktaydı. Parol alacağım ağrısına faydası olsun bari. Sağlı sollu darbe yedim bacaklardan resmen
Günaydın canım. Magnezyum kullanıyor musun. Benim iki kere oldi doktorum diasporal diye bi ilaç verdi ara sıra içiyorum onu baya faydası oldu bana

Bahsettiğimiz genelde alt karında göbek altı ve civarında olan bi durum. Şöyleki sertliği aynı alnımızdaki sertliğe benziyor nerdeyse. Yani taş gibi. Ben ağrı sızı olarak bişey hissetmiyorum sadece olduğu anda garip bi husursuzluk farkediyorum karnımda. Elimi o anda oluştuğu yere koyuyorum. Ortalama bi portakal büyüklüğünde sertliği hemen hissediyorum. Ayrıca dr uma sorduğumda bunun bebek hareketi olmadığını rahim kaslarının doğuma hazırlıktan dolayı kendiliğinden oluştuğunu söyledi. 1 saat içerisinde 6 kereden fazla kasılma sertleşme olması durumunda dr a görünülmesi gerekiyormuş.

Günaydın canım. Magnezyum kullanıyor musun. Benim iki kere oldi doktorum diasporal diye bi ilaç verdi ara sıra içiyorum onu baya faydası oldu bana

aynen benimde bi iki kez oldu kramplarım.. doktora söylediğimde hem kalsiyum hem magnezym verdi. ama ben ilaçlara hiç başlamadım. günde iki kez soda iç dedi. ama ben biri bile zoraki içiyorum.. süte başladım daha yeni sodamıdır süttenmidir bilmiyorum kramplarım olmuyor çok şükür..

o bahsettiğiniz sertliği bende hissediyorum ama sanki hemen geçmiyor gibi.. yani 1 saatte 6 kereden fazla olup olmadığını anlayamıyorum..

Günaydın kızlar :) ben güne gece kramplarıyla başladım.. Bir gece öncesi de diğer bacaktaydı. Parol alacağım ağrısına faydası olsun bari. Sağlı sollu darbe yedim bacaklardan resmen
Canım magnezyum kullanmıyomusun ? Benimde geçen hafta başladı 3 gece üst üste yaşadım. Bekledim devamı olmazsa içmem diye. 3.gecede fena halde tekrarlayınca "magnorm 365 mg" dr um daha önce yazmıştı onu içmeye başladım. Çok şükür tekrarlamıyo şuan.

o bahsettiğiniz sertliği bende hissediyorum ama sanki hemen geçmiyor gibi.. yani 1 saatte 6 kereden fazla olup olmadığını anlayamıyorum..
Hemen geçmiyor zaten. Yaklaşık bi 30 saniye sert bi şekilde kalıyor. Sonra buzluktan çıkan et gibi çözülüyor. Bu bir sefer demek. 6 demek bunu ayrı ayrı 6 kere yaşamak demek.

cnm yırtılan kısımları çıkardık haliyle duvar zedelendi. şimdi daha sakinim bizim orada sticker yapan yer buldum, akşam gidicem konuşmaya, o bölüm için de boyacı çağırıcam, duvara rötüş boya yapacak. pozitif düşünmeye çalışacağım napıyım duygularım çok hassas yaa elimde değil. sanki hiç birşey kontrolümde gitmiyormuş gibi hissediyorum ara sıra :/

Hmm anladim canim oyle bir sey yasamadim ben henuz. Demek ki benim karnımin gerilmesi bebek hareketlerinden kaynaklanan bi durum. Daha guclu hareket ettigi icin icim bir tuhaf oluyor bazen karnim yirtilcakmis gibi hissediyorum. Neyse sorun olmasin da gerisi onemli degil :)

Kizlar bu arada calisabilir izni icin 32. haftada rapor almak gerekiyor ya tam 32 nin bitmesi mi gerekiyor yoksa 31+.. larda da alınabiliyor mu? Kontrol zamanimi ona gore denk getirmeye calisicam da.

Günaydın kızlar doktor kontrol leriniz kaç haftada bir ?
Benim ortalama 40-45 günü buluyor. Hem dr um tavsiyesi hemde kendi isteğimle. İsviçre gibi gelişmiş bi ülkede gebelerin gerekli durumlar dışında sadece 1-2 kez ultrasona girdiklerini duyunca ne çok şeyi yanlış bilip uyguluyomuşuz dedim ... demekki var bi bildikleri adamların...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…