- 10 Temmuz 2014
- 926
- 1.590
- 113
- 40
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #13.741
Arkadaşlar benimde nerden aklıma geldi şimdi bilmiyorum ama aslen nerelisiniz ve nerede yaşıyorsunuz bakayım hemşerim falan çıkacak mı :) Ben İzmitte yaşıyorum aslen Kastamonuluyum dep dep depp Günaydın canım istanbul avcılar da yaşıyorum aslen rizeliyim
Allah razi olsun iyu dilekleriniz için aynen rıźkını yaradan veriyor nasibi varsa emer diretmiycem tedbirimi alip elimden geleni yapim bakalim gerisi nasibiCanim ablamin durumuda aynen boyleydi. Ikinci cocukta mama takviyesini daha erken yaptilar. Dogumdan once bu durumu doktora soyledi. 2. Cocugu dogduktan sonra ilk once emzirmeye calisti sonra mama verdiler yoksa buda sarilik olur dedi doktoru. Ama az verdiler 20 cc kadar. Sonralari sutu ilk cocugunkinden daha fazla oldu. Ilk cocugu 2 gunde bir kuvezde idi vs. Isik verdilerler. Sende de benzer surec olmus anladigim kadari ile. Bazi bayanlarin sut kanallari yetersiz oluyormus. Ne yaparsan yap cok artmazmis. O yuzden cok uzme kendini. Elinden gelen neyse o. Bu cocugu verende Allah. Ona sutu verende. Yettigi kadarallahtan mamalar var. Uzme kendini.
Gunaydin guzel anneler.Kizlar günaydınozel bir sorum olucakti size :) genital bolgemin yumuşadığını farkettim sizde de oyle mi? Ve alt tarafi biraz acik duruyor. Onceden daha sertti ve kapali duruyordu. Boyle bi durum normal mi acaba? Daha doguma cok var ya simdiden boyle mi oluyor ki..
Acilmam falan mi oldu acaba diye korktum da canim iyi bari rahatlattin beni :) acilma dışardan farkediliyor mu peki?Gunaydin guzel anneler.
Evet canim normal
Canim aslinda zayiflar daha cok alir degil. Sadece zayiflar daha cok alsa sorun olmaz diyorlar. Bende zayif bir bayanim ama 4 kilo aldim. Biraz yediklerine dikkat edince kilo alimin cok olmuyor. Tabiki kisiden kisiye degisir bazilari cok odem topluyir vs suan 52 kg deyim.Cok zayif hamile kaldim 43 le 58im suan,zayiflar daha cok kilo alir diyolardi dogruymusyani odem,seker falan bi sıkıntı yok nasıl aldım bende sasirdim,normalde kilo aliyim biraz diye ugrasirdim alamazdim,bu duzenli beslenme sigarayi birakmak yaradi galiba hayatimda ilk defa 58 kiloyu gordum.ama olsun saglik problemi olmasinda verilir.
Canim vucut kendini doguma her acidan hazirliyor. Kalca kemiklerin genisliyir haliyle o bilgede de degisimler oluyor ama dogumdan sonra zamanla eski halini aliyor. Acilma oldugunu oradan anlamazsin. Hatta kendin anlayamazsin :)Acilmam falan mi oldu acaba diye korktum da canim iyi bari rahatlattin beni :) acilma dışardan farkediliyor mu peki?
10 u baya baya geçiyo canım ya. Normal hareketlerine alışkınm da dün karnim yamuldu resmen kafa mi popo mu bilmiyorum yuvarlacik bişey çıktı karnim sanki deniz misaliydiBenimki de normalde hareketli ama yorulunca uyuyor hep galiba durgunlasiyor ama fazla hareketde sorun olurmu hic bilmiyorum canim az harekette hep tedirgin oluyorum bende sayiyorum bazen gunde 10 dan a hareketi olmamalıymis telas yapma bence ama doktorun nosu varsa bi sor yarin aklinda kalmasin
Bugün daha sakin canım. Sanırım kuvvetleniyir artık nasıl da korkutuyorlar biziCanım bence korkacak biriey yok bende de aynı öyle oluyor. Bütüngün yürürken falan pek sesi çıkmıyor ama eve gelip oturdum mu yattım mı deli gibi dönmeye başlıyor diyorum göbek deliğimden çıkmaya çalışıyor heralde
Sıkıntı yapma bence kendineama çok kafana takılıyorsa sor rahatla
Bazen burda yazılan soruları okuyunca çok şaşırıyorum yaa aranızda benim gibi düşünen varmı bilmiyorum ? Acaba diyorum benmi çok rahatım ? Bendemi bi sıkıntı var ? Okuduğum şeyden sonra kendime soruyorum ben niye bakma irdeleme gereği duymadım ? Hatta afedersiniz ama bazen o kadar saçma sorular okuyorumki yok yaa artık takip etmiycem topiği diyorum bi süre sonra yine bakıyorum. Arada elimden geldiğince olması gereken normal soruları vs cevaplamaya çalışıyorum, bilgim dahilinde, ama onun dışındakileri offf yinemi yaa diye geçip gidiyorum. Zaten bazen dikkatimi çekiyo arada kaynayıp giden sorular, demekki benim gibi düşünlerde varmış kimse cevaplamamış diyorum. Şimdi burda böyle bişey yazdım diye üstüne alınan yada karşı atağa geçmek için cevaplamak isteyenler olabilir. Saygı duyarım ve susarım. Polemik olsun istemem. Ben sadece gerekli durumlar dışında topiğin sayfalarca uzayıp gitmesinden, önemli bazı konuların boş muhabbetler yüzünden arada kaynamış olmasından rahatsızlık duyduğum için fikrimi söylemek istedim. Mesela testlerdir, sancılardır, hareketlerdir, alışveriş önerileridir, indirim kampanya duyurusudur vs bunlar gerekli durumlar, bilgi alışverişi fayda sağlayabilir ama misal kilo muhabbeti kaç gündür sürüyo görüyorum. Hiçbirinizin bünyesi birbirinizle eşdeğer değilki kilolar ilerleyiş aynı olsun ? Yada cevaplayanın kilosunu öğrenmek size ne katıyo? Neye yarıyo ? Bilmediğim bişey varsa cahilliğime verin, bende öğrenmek isterim. Ama benim gibisi varmıdır bilmiyorum ben 42 kilo ile hamile kaldım şuan 58 im şimdi buna şaşırarak tepki vermekten başka ne yapılabilirki ? Benim tipimle balık etli bi arkadaşımın tipi birmi ? Yapmayın gözünüzü seveyim. Aradığım bi cevabı yada soruyu sayfalarca aramak zorunda kalıyorum bazen. Umarım beni anlamak isteyen arkadaşlaım fazlasıyla anlamışlardır. Düşüncemi upuzuuuuuun dile getirdiğim içinde kusuruma bakmayın, 1300 sayfadır ilk defa böle bişey yazıyorum (burama geldi hesabı)
Bugün daha sakin canım. Sanırım kuvvetleniyir artık nasıl da korkutuyorlar bizi
Normalde 11 kiloya kadar normal alınması gereken. Bebeği 2 buçuktan hesaplarsak. Yani hepsi bebişlerimize gidiyor :) sağlıkla doğsun hepsi pıtırcıklarımızın :)Bennzayıf hamile kaldım ama yine de dikkat etmem gerekiyor inş bizim aldığmz kilolar bebişimize gidiyodur
Ben yoruluncada çok hareketli. Normal demekki. hatta yorulunca daha hareketli. Normalde anne karnında hareketli olucak demekki. Korkma sen.Kızlar yorulunca bebekleriniz hareketleri nasıl değişiyor? Benim oglus normalde de çok hareketli ama bugün yorgunluktan oturdum ağladım bütün gün. Ama hareketleri bir görün sanki karnimi delicek annemde gördü o da korktu ama hissettirmemeye çalışıyor bana bende çok panik oldum şu an içimde resmen dönüyor yer değiştirip duruyor sanki. Daha sakin olmasını bekliyordum sizlerde de böyle oluyor mu. Telaslanmali mıyım
İnşallah canım bende birakayim olmadi :/bence kullanma ben iki kutuyuda çöpe attım.4-5 gündür göbeğim çok kaşınıyodu.ben normal bi kaşıntı diye dikkat etmemiştim akşam eşim baktı göbek çevremde ve göğsüme kadar kırmızı döküntüler gördü.decavit in yan etkilerine baktım vücutta döküntü ve kaşıntı yazıyor.inşallah sebebi o değil basit bişeydir ve artmaz.
Iyi bari ya içim rahatladı. Gece dinlenince bugün daha sakin neysr ki :)Ben yoruluncada çok hareketli. Normal demekki. hatta yorulunca daha hareketli. Normalde anne karnında hareketli olucak demekki. Korkma sen.
istanbulda doğdum büyüdüm Eskişehire gelin geldimArkadaşlar benimde nerden aklıma geldi şimdi bilmiyorum ama aslen nerelisiniz ve nerede yaşıyorsunuz bakayım hemşerim falan çıkacak mı :) Ben İzmitte yaşıyorum aslen Kastamonuluyum dep dep depp :))
Benim oğlum gece uykusuna düşkün galiba çok şükür uyandirmiyor pek beni ama gündüzleri hareketlerinden iş yaptırmiyor :)Stres yapma hissetmiştir
Benimkide hareketli genelde sabaha karşı ne yana yatsam ordan vuruyor uyutmadı bi türlü
Şimdi sakin .eşim acıkmıştır kalk yatma bişiler ye dedi ama hiç halim yoktu yattım uyumuşum yine
canım bende bazen okumuyorum bazı şeyler saçma gelebiliyor ama şöyle düşünmek lazım sanırım aramızda yaşı küçük olanlar var çevresi olmayıp gurbette olanlar var eğitim seviyesi aynı olmayanlar var ilk hamileliğini yaşayanlar var psikolojisi zayıf olup herşeyi takanlar var anlayışlı olmak lazım yada bize saçma gelen bi konu başkası için önemli olabilir herkes aynı şekilde geçirmiyor ki hamileliğiBazen burda yazılan soruları okuyunca çok şaşırıyorum yaa aranızda benim gibi düşünen varmı bilmiyorum ? Acaba diyorum benmi çok rahatım ? Bendemi bi sıkıntı var ? Okuduğum şeyden sonra kendime soruyorum ben niye bakma irdeleme gereği duymadım ? Hatta afedersiniz ama bazen o kadar saçma sorular okuyorumki yok yaa artık takip etmiycem topiği diyorum bi süre sonra yine bakıyorum. Arada elimden geldiğince olması gereken normal soruları vs cevaplamaya çalışıyorum, bilgim dahilinde, ama onun dışındakileri offf yinemi yaa diye geçip gidiyorum. Zaten bazen dikkatimi çekiyo arada kaynayıp giden sorular, demekki benim gibi düşünlerde varmış kimse cevaplamamış diyorum. Şimdi burda böyle bişey yazdım diye üstüne alınan yada karşı atağa geçmek için cevaplamak isteyenler olabilir. Saygı duyarım ve susarım. Polemik olsun istemem. Ben sadece gerekli durumlar dışında topiğin sayfalarca uzayıp gitmesinden, önemli bazı konuların boş muhabbetler yüzünden arada kaynamış olmasından rahatsızlık duyduğum için fikrimi söylemek istedim. Mesela testlerdir, sancılardır, hareketlerdir, alışveriş önerileridir, indirim kampanya duyurusudur vs bunlar gerekli durumlar, bilgi alışverişi fayda sağlayabilir ama misal kilo muhabbeti kaç gündür sürüyo görüyorum. Hiçbirinizin bünyesi birbirinizle eşdeğer değilki kilolar ilerleyiş aynı olsun ? Yada cevaplayanın kilosunu öğrenmek size ne katıyo? Neye yarıyo ? Bilmediğim bişey varsa cahilliğime verin, bende öğrenmek isterim. Ama benim gibisi varmıdır bilmiyorum ben 42 kilo ile hamile kaldım şuan 58 im şimdi buna şaşırarak tepki vermekten başka ne yapılabilirki ? Benim tipimle balık etli bi arkadaşımın tipi birmi ? Yapmayın gözünüzü seveyim. Aradığım bi cevabı yada soruyu sayfalarca aramak zorunda kalıyorum bazen. Umarım beni anlamak isteyen arkadaşlaım fazlasıyla anlamışlardır. Düşüncemi upuzuuuuuun dile getirdiğim içinde kusuruma bakmayın, 1300 sayfadır ilk defa böle bişey yazıyorum (burama geldi hesabı)
Halk olarak zaten bazı şeyleri abartmada üstümüze yok.Bazen burda yazılan soruları okuyunca çok şaşırıyorum yaa aranızda benim gibi düşünen varmı bilmiyorum ? Acaba diyorum benmi çok rahatım ? Bendemi bi sıkıntı var ? Okuduğum şeyden sonra kendime soruyorum ben niye bakma irdeleme gereği duymadım ? Hatta afedersiniz ama bazen o kadar saçma sorular okuyorumki yok yaa artık takip etmiycem topiği diyorum bi süre sonra yine bakıyorum. Arada elimden geldiğince olması gereken normal soruları vs cevaplamaya çalışıyorum, bilgim dahilinde, ama onun dışındakileri offf yinemi yaa diye geçip gidiyorum. Zaten bazen dikkatimi çekiyo arada kaynayıp giden sorular, demekki benim gibi düşünlerde varmış kimse cevaplamamış diyorum. Şimdi burda böyle bişey yazdım diye üstüne alınan yada karşı atağa geçmek için cevaplamak isteyenler olabilir. Saygı duyarım ve susarım. Polemik olsun istemem. Ben sadece gerekli durumlar dışında topiğin sayfalarca uzayıp gitmesinden, önemli bazı konuların boş muhabbetler yüzünden arada kaynamış olmasından rahatsızlık duyduğum için fikrimi söylemek istedim. Mesela testlerdir, sancılardır, hareketlerdir, alışveriş önerileridir, indirim kampanya duyurusudur vs bunlar gerekli durumlar, bilgi alışverişi fayda sağlayabilir ama misal kilo muhabbeti kaç gündür sürüyo görüyorum. Hiçbirinizin bünyesi birbirinizle eşdeğer değilki kilolar ilerleyiş aynı olsun ? Yada cevaplayanın kilosunu öğrenmek size ne katıyo? Neye yarıyo ? Bilmediğim bişey varsa cahilliğime verin, bende öğrenmek isterim. Ama benim gibisi varmıdır bilmiyorum ben 42 kilo ile hamile kaldım şuan 58 im şimdi buna şaşırarak tepki vermekten başka ne yapılabilirki ? Benim tipimle balık etli bi arkadaşımın tipi birmi ? Yapmayın gözünüzü seveyim. Aradığım bi cevabı yada soruyu sayfalarca aramak zorunda kalıyorum bazen. Umarım beni anlamak isteyen arkadaşlaım fazlasıyla anlamışlardır. Düşüncemi upuzuuuuuun dile getirdiğim içinde kusuruma bakmayın, 1300 sayfadır ilk defa böle bişey yazıyorum (burama geldi hesabı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?