- 26 Kasım 2014
- 619
- 875
- 103
- 40
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #13.781
benim de belimin sol tarafında gebeliğin 4. ayından beri geçmeyen bir ağrı var. ama benimki sırtüstü yatınca fena oluyor kalkamıyorum doğrulamıyorum sağa sola dönemiyorum resmen kilitleniyorum. ama şu da var ki zaten sırtüstü yatmamak geektiğini söylüyor bütün uzmanlar. özellikle sola arada da sağa yatmanın bebeğe giden kan akışı ve bizim kalbimize giden kan akışı için gerekli olduğunu söylüyorlar. ben normalde hiç sola yatmazdım ama artık yatıyorum. gece uyandığımda sağ tarafıma dönmüş oluyorum genelde hemen soluma dönüyorum.BENIMDE ZAMAN ZAMAN BACAK AGRIM OLUYOR AMA ASIL AGRI GECEN AKSAM KASIKLARMDA VE GOBEGIMIN ALT KISMINDA OLDU YAKLASIK BI SAAT AGRI GECMEDI UZANINCA GECTI.DUN AKSAM DOKTORA GITTIGIMDE SORDUM YALANCI SANCI MUHTEMELEN DEDI BACAK AGRISI KARIN AGRISI KASIK AGRISI VE KRAMPLAR BU DNEMDE NORMAL SADECE SUREKLI VE GECMEYEN AGRILARSA O ZAMAN CIDDIYE ALINMASI LAZIM DEDI BILMIYORUM AYNI AGRI MIDIR AMA EGER SIK OLURSA BI GOSTER CANIM BENCE.
Kesinlikle haklısın canım insanın birazda kendinde bitiyo iş sanırım, benm ilk gebeliğim nasip olursa inşallah, evhamlı yapıda olmamak lazım yoksa ufacık şeyleri kafaya takıp en güzel günleri zehir ediyolar kendilerine. Herşey on numara yolunda gitse bile doğumdan sonra da bi sürü sorun oluşma ihtimali var allah esirgesin hepimizi ama bu bi gerçek. O yüzden su akar yolunu bulurcanım bende bazen okumuyorum bazı şeyler saçma gelebiliyor ama şöyle düşünmek lazım sanırım aramızda yaşı küçük olanlar var çevresi olmayıp gurbette olanlar var eğitim seviyesi aynı olmayanlar var ilk hamileliğini yaşayanlar var psikolojisi zayıf olup herşeyi takanlar var anlayışlı olmak lazım yada bize saçma gelen bi konu başkası için önemli olabilir herkes aynı şekilde geçirmiyor ki hamileliğiboşver takma kafana :) bu arada senin kaçıncı hamileliğin cnm
Yok canım benim o tarz bir ağrım yok çok şükür dediğim gibi sadece kalça ve bacakra :)BENIMDE ZAMAN ZAMAN BACAK AGRIM OLUYOR AMA ASIL AGRI GECEN AKSAM KASIKLARMDA VE GOBEGIMIN ALT KISMINDA OLDU YAKLASIK BI SAAT AGRI GECMEDI UZANINCA GECTI.DUN AKSAM DOKTORA GITTIGIMDE SORDUM YALANCI SANCI MUHTEMELEN DEDI BACAK AGRISI KARIN AGRISI KASIK AGRISI VE KRAMPLAR BU DNEMDE NORMAL SADECE SUREKLI VE GECMEYEN AGRILARSA O ZAMAN CIDDIYE ALINMASI LAZIM DEDI BILMIYORUM AYNI AGRI MIDIR AMA EGER SIK OLURSA BI GOSTER CANIM BENCE.
Bende sağıma soluma yatamıyorum şu dönemde sadece sırt üstü yatabiliyorum, doktorum da nasıl rahat ediyorsan öyle yat demişti o yüzden çok sıkıntı etmiyorumbenim de belimin sol tarafında gebeliğin 4. ayından beri geçmeyen bir ağrı var. ama benimki sırtüstü yatınca fena oluyor kalkamıyorum doğrulamıyorum sağa sola dönemiyorum resmen kilitleniyorum. ama şu da var ki zaten sırtüstü yatmamak geektiğini söylüyor bütün uzmanlar. özellikle sola arada da sağa yatmanın bebeğe giden kan akışı ve bizim kalbimize giden kan akışı için gerekli olduğunu söylüyorlar. ben normalde hiç sola yatmazdım ama artık yatıyorum. gece uyandığımda sağ tarafıma dönmüş oluyorum genelde hemen soluma dönüyorum.
Belinden dolayi olabilir canim bel agrisi bacaga ve kalcaya vuruyor. Belini sicak tutunca biraz iyi geliyor. Gecmis olsun ben de cok cekiyorum yuruyemedigim günler oluyor Allah yardim etsin.Arkadaşlar kalça ve bacak ağrısı yaşayan var mı aranızda, benim 2 haftadır hareket edince sol kalçamdan başlayan bir ağrı acı adına ne denirse artık ağrım var, otururken yada sırt üstü yatarken hiçbir sıkıntım yok ama yürümeye kalktığım an bildiğiniz topallıyorum sol kalçamda bi bıçak varmışta o batıyomuş gibi acıyor, yataktayken sol bacağımı yukarıya çekipte sağıma dönemiyorum mesela yada solun üzerine yatamıyorum anca sırt üstü yatabiliyorum, aile hekimi de kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir dedi hamilelikte bu vakalar sık görülüyoemuş, kendi kontrolüme de 2 hafta var daha o yüzden sizede bir sorayım istedim
benim bebebeğimin de 5mm kadar. aynı önerileri almadım. sadece doğumdan sonra düzelir dedi doktor.
Benim de plasenta baştan beri problemli hem arkada hem aşağı yerleşimli. Doktor 10 gün sonra bana normal mi sezeryan mı söyleyecek. Ama muhtemelen sezeryan olcak.Valla canım bana dedikleri bu. Ama bizim tek bu değil plasenta arka duvarda ayrıca makat geliş pozisyonunda belki de hepsi için söyledi. Hatta bugün aile hekimim sırt üstü asla yatma sağ ya da sola yat bayılırsın dedi. Beslenme şeklimi anlatınca böyle devam et düzelir son haftalarda dedi böbrek için. Ama sıkı diyet var yani.. Şişkinliğim de var benim ayrıca.
mrb kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 29+4 gün görünüyor ve 1375 gr sizce nasıl
Benim de plasenta baştan beri problemli hem arkada hem aşağı yerleşimli. Doktor 10 gün sonra bana normal mi sezeryan mı söyleyecek. Ama muhtemelen sezeryan olcak.
tesekkür ederim cnm rabbim tüm bebisleri korusunMaşallah bebeğine canım gayet iyi kilosu :)
tesekkür ederim cnm rabbim tüm bebisleri korusun
Cok gecmis olsun canim. Insallah bebegin biraz daha dayanir.kızlar bugun sabah uyandıgımda wcye gittim bir baktım iç çamasırım kan içinde. acil hemen doktora gittik doktor plansenta arkada oldugundan dolayı ve rahime 4 cm uzaklıkta olması gerekirken 3cm uzaklıkta oldugu için kanama oldugunu ve bu da erken doguma sebebiyet verecegini söyledi .sabah kanamayı görunce cok telaş yaptım doktor dinlenceksin dedi iş yapmayacaksın yatacaksın dedi.
Evet canim 43le kaldim bende :)hatırladığım kadarıyla sende zayıfgillerdendin demidoktor 25e kadar müsade ediyo zayflarda
Cok gecmis olsun canım,insallah saglikla alirsin kucagina,Allah hepimizin yardimcisi olsunkızlar bugun sabah uyandıgımda wcye gittim bir baktım iç çamasırım kan içinde. acil hemen doktora gittik doktor plansenta arkada oldugundan dolayı ve rahime 4 cm uzaklıkta olması gerekirken 3cm uzaklıkta oldugu için kanama oldugunu ve bu da erken doguma sebebiyet verecegini söyledi .sabah kanamayı görunce cok telaş yaptım doktor dinlenceksin dedi iş yapmayacaksın yatacaksın dedi.
Masallah onaaa buyusunler buyusunler,benimde yarin randevum bakalim nekadar olmus.mrb kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 29+4 gün görünüyor ve 1375 gr sizce nasıl
Canim telaş yapma benimde bayadir sağ yan tarafimda bir ağrı vardı ama çocuğun harketinden olduğu belli oluyordu yani böyle topuk ya da dirsek gibi geçen doktora gidince sordum orada ayaklari var geriniyor dedislm kızlar bana ara ara sıkıntı basmaya başladı bu hafta neden oluyor bilmiyorum acaip bi can sıkılması geliyor gidiyor sonra . birde karnımın sol tarafında bir yer acıyor çocuğun bi yeri mi bi organı sıkıştırıyor anlamıyorum ama can sıkıcı bir durum. sanırım son haftalara doğru bunalcaz birazson iki ay zaten daha zor geçiyor rabbim yardımcımız olsun inşallah çabucak hayırlısıyla atlatırız şu süreci
Canim cok normal o agrilar ben epeydir çekiyorum o acıları. Özellikle temizlik vs yaptığımda çok aşırı yoruldugumda oluyor. Hatta uzaniyorum bir daha kalkamiyorum sanki kitleniyor yardimla kalkar oldum. Magnezyumun faydasını gördüm ben canım ama mesela 2gun sonra eşimin abisi evleniyor onun telaşı temizligi işleri vs günlerdir mahvetti beni kitlenip kaliyorum gerçekten. Doktor geçmezse fizige gondereyim demişti ama magnezyumla baya geçti benim sadece kendimi yorunca ağrıyor artık. Eskiden her daim aciyirduArkadaşlar kalça ve bacak ağrısı yaşayan var mı aranızda, benim 2 haftadır hareket edince sol kalçamdan başlayan bir ağrı acı adına ne denirse artık ağrım var, otururken yada sırt üstü yatarken hiçbir sıkıntım yok ama yürümeye kalktığım an bildiğiniz topallıyorum sol kalçamda bi bıçak varmışta o batıyomuş gibi acıyor, yataktayken sol bacağımı yukarıya çekipte sağıma dönemiyorum mesela yada solun üzerine yatamıyorum anca sırt üstü yatabiliyorum, aile hekimi de kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir dedi hamilelikte bu vakalar sık görülüyoemuş, kendi kontrolüme de 2 hafta var daha o yüzden sizede bir sorayım istedim
Bebim ki terzi kendi söküğünü dikemez hesabı oldu biraz,ben de normalde hastanede çalışıyordum hem de fizik tedavi bölümünde ama gebelikten ötürü çok bulaşmak istemiyorum oralara, bantlama yapınca biraz hafifliyor ama yürürken aynı aksaklıkla devam ediyor, neyse Allahdan sürekli ağrımıyor sadece yürürken oluyor buna da şükür,ben de magnezyum takviyesini bir sorayım hocayaCanim cok normal o agrilar ben epeydir çekiyorum o acıları. Özellikle temizlik vs yaptığımda çok aşırı yoruldugumda oluyor. Hatta uzaniyorum bir daha kalkamiyorum sanki kitleniyor yardimla kalkar oldum. Magnezyumun faydasını gördüm ben canım ama mesela 2gun sonra eşimin abisi evleniyor onun telaşı temizligi işleri vs günlerdir mahvetti beni kitlenip kaliyorum gerçekten. Doktor geçmezse fizige gondereyim demişti ama magnezyumla baya geçti benim sadece kendimi yorunca ağrıyor artık. Eskiden her daim aciyirdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?