temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar selam :) ben bugün çınarın eşyalarını yerleştiriyorum yıkanacaklarını yıkıycam. Ama yumuşatıcı almayı unutmuşum. Merkeze inmeden de bulamam buralarda sadece bebek deterjanıyla yıkasam sert olur mu sizce? Yoksa bekleyim alıp öyle mi yıkayayım? Daha ütüsü de var beklemek istemedim.

İlk etapta yumuşatıcı kullanma canım. Ben kullanmadım. Oğluma da şimdi de.. Acele etme yumuşatıcı için.

Canim bebek deterjaninda yumusaticiya gerek duymuyorlar ama belki tecrube edinen biri vardır cvp verir

Ayy sağol canım. Zaten makinede kurutucam daha yumuşak oluyor ama hiç yumuşatıcı koymadan da sert olur mu diye korktum. Pamuk gibi sonuçta ciltleri kıyamadım

Öyle pamuk gibiler kuzular.. Korkma canım ben 40ı çıkana kadar kullanmadım. Biraz toparlanınca kullandım. Yoğun kokuyor yumuşatıcı hemen ciğerlerine çekmesin :)

Canim unuttugun iyi olmus kullanma bence bebek icin de olsa yumuşatıcı kimyasal sonuçta. Ben sabun tozuyla yikadim gayet yumusak oldu. Güzel de kokuyo. Oyle mis gibi koku yayılmiyo tabi ama olsun hijyenik ve antialerjik olmasi daha iyi :)

baldan_madam canim senin de varis olmustu dimi? Hangi bolumun doktoruna gittin, ne tedavi verdi ve cikan varisler geciyo mu? Yoksa sadece artmasini mi engelliyo? Benim sol bacagimda 30 cm kadar damarim mosmor cikmis dizimin ustunden altina kadar uzaniyo. Soluma yatmaktan curudum zaten surekli sol kalcam sol bacagim agriyo ondan mi oldu bilmiyorum artik :/

Canım normalde kalp ve damar cerrahi bakıyor. Ama ben kardiyolojiye gittiğimde kendi doktoruma gösterdim. Dizaltı varis çorabı verdi bana. Geçmiyor diye biliyorum ama emin de değilim inşallah geçiyordur ihmal etme vajinaya kadar ilerler demişti doktorum ben de hemen gittim ama çorabı almadım sonra

Kızlar hepimize güzel haftasonları Biliyorum hepimiz ufaktan hastane çantası hazırlıklarına başladık, benim sorum şu hastane götüreceğimiz terlik nasıl olmalı,süslü püslü olanlar var lohusa tacı ile takım bunlarla wc ye falan nasıl gidicez, birde bu hasta bezi konusunda kafam karışık büyük bi ped mi almamız lazım yoksa o hasta kilotlarındanmı ,ilk Doğum olunca tabi ne kadar kan gelicek Doğum sonrası fikrim yok açıkcası

Canım boyle sanki bebek sırtını geriyomus gibi oluyor,karnin yamuluyor zaten bi 30 saniye falan geriliyo gibi dayiyo gibi oluyo sonra geciyo
Aynısı bende de oluyor bikaç gündür ben de önce korktum bebeğimi kötü etkileyen bişey mi oldu diye. İçerde neler oluyor diye endişeleniyordum. Sonra geçince rahatlık geliyordu demek ki kasılmaymış. Hayırlısı olsun inşallah, zamanında gelsinler inşallah :))

Terlik olarak normal bir terlik götüreceğim ben. Dediğin gibi lavabo vs. Zor sadece onla da bitmiyor koridor boyu yürütülüyorsun sezaryen benim yürüdüm ben. O terliklerle hastaneyi dolaşmak zor olur. Ped koydum ben gece olanlarda ama hasta bezi de koydum hatta hasta yatağına serilecek koruyucu da. İlkinde kanamam yoğundu hasta bezini evde de kullandım. Ama her bünye farklı ablamda 1 tane kullandı sonra ped kullandı. İkisi de her ihtimale karşı çantamda. 2 takım pijama koydum kendime. İç çamaşırı ve çorapta. Yedekli olsun dedim.

Canım terlik konusunda senle aynı fikirdeyim insan istiyor o süslülerden giymek tabi ama kullanışsızsa anlamı yok, hasta bezi konusunda da bazı arkadaşlar hastalar için kullan at kilot bezler varmış ondan tavsiye etmişler kafam epey karıştı, yedekli olması mantıklı herşeyin, peki bu göğüs Kalkan'ı falan ne kadar gerekli sence, fiyatlarıda epey pahalı

Canim benimkininde 2 gun geride ama onemli degil. 3 haftaya kadar dusuk cikmasinda sorun yok. Dun 25+2 haftaliktim ve 780 gr cikti.
Benim de SAT a göre 7 agustos olmasi gerekiyordu doğum ama doktor 1 hafta geç döllenme diye 14 agustos olarak güncelledi. Başta çok taktım bebeğim gelişmiyo mu diye ama sonra dojtor açıkladı senin bebeğin gelişiyor sadece geç döllenme diye. Buarada daha önce yazmıştım şeker yüksek çıktı diye ama her doktor kontrolumde suyun normal bebeğin kilosu normal diyorlardı. Ben de kilo almamıştim çok. Ama diyete başladıktan sonra stresten mi ne şekerim hep yüksek çıktı ve bir haftada bebeğin suyu artmis. Üstüne bir de durup dururken perşembeden beri ishal kusma. Geçti şimdi ama şeker yüklemesi nden beri kendime gelemedim. Midem kötü bişey yiyemiyorum ama diyete uyucam diye zorluyorum. Diyetisyen bana da kendi yediğimin çok daha fazlasını yazmış anlamadım. Olcmeyi biraksam mi acaba bilemedim. Bir haftada altüst oldum ya

Kızlar o hastane terliğiyle bebişime taç kombini yapıcam diye bugün bütün çarşının altını üstüne getirdim tepe tepe giyerek çıkartıcam acısını

Tesekkur ederim canim :) hadi ya almadin mi azaldı mi peki? Ben zaten cok etek giymiyordum ama yine de uzuldum biraz, bacaklarim da bembeyaz oldugu icin baya belirgin oldu. Neyse artik bronzlasirim varis gecmezse

Emzirmediğimden o konuda bi bilgim yok canım. Ne işe yarar onu da bilmiyorum :) kullan at külotları duymadım ama depend külot gibi belki de onu kasdetmişlerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…