Tok evin aç kedisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eee 9 yaşındaki çocuğun günahı ne? Siz güzellikle çocuğunuza anlatcaksınız,sizin yüzünüzden bir başka çocuk kendini suçlamak kırılmak zorunda değil.Üstelik hiçbir şey yapmamışken
Çocukla cocuk olacak değilim biz de cocuk olduk ama ben yapmadım böyle şeyler kimseyi özendirmeye çalışmadık bir çikolata yesek bile gizli gizli yerdik sıranın altından canları çekmesin arkadaşlarımızın diye. Neyse diyeceksiniz şimdi o sizsisiniz bu başkası e ben de kıracak birşey söylemedim önüne bak dedim sadece çocukların 'saf melek' olduğunu düşünmüyorum bu arada gayet de fitne kötü yığınla çocuk var.

İyide tutturmuyormuş kızınız,bakıyormuş sadece ve aaa top aa araba vb cümleler kuruyormuş ne var ki bunda?
Gidip elinden mi alıyor,benim mi diyor hayır sadece bakıyor ve siz sefil hissediyorsunuz.
Hiç kendini yere atıp ağlayan,tutturan çocuk görmediniz sanıyorum.
Bugün yine parkta gitti başka bir çocugum topunu elinden aldı. Annesinden özür diledim geri verdik.

Kızım 3 yaşında. İstediği her oyuncağı bütçemize göre almaya çalışıyoruz. Şımartmak değil her anne baba kadar yaptığımızı düşünüyorum. Ama o sokakta beni çok utandırıyor. Başka çocukların elinde gördüklerine hayran hayran bakması başkasında basit bir balon görünce bile ağlaması beni deli ediyor. Geçen gün bir anne çocuk, çocuğun elinde oyuncak araba var geçerken bizimki arabaaa diye bağırdı. Annesi resmen bize acıyarak baktı utandım. Bugün de 9 yaşlarında bir kızın elinde top gördü aaa top diye bağırdı kızım sus diyorum. Öbür kız da benimkinin bağırmasını duyunca hoşuna gitmiş olacak ki bu defa göstere göstere oynamaya başladı bir topa bakıp zıplatıyor bir benim kıza en son ne bakıyorsun önüne baksana dedim çocuğa. Bunun çözümü nedir bu kızla dışarı çıkınca kendimi sefil gibi hissediyorum.
benim taktiğim şu; insanlara rezil olayım önemli değil. doğru tavrı takınayımda...

Cocugu olan herkes bilir ki cocuklar baskasinda , baska cocugun elinde gordukleri en basit seyi bile cok ilgimc bulabilirler. Bu sizin top balon vs her ne gorduyse alamadiginizi veya cocugunuzim oyuncaksiz oldugunu gostermez. Kimse de boyle dusunmez. 9 yasindaki cocuga ne bakiyosun demeniz de cocukca olmus :))

Çocukla cocuk olacak değilim biz de cocuk olduk ama ben yapmadım böyle şeyler kimseyi özendirmeye çalışmadık bir çikolata yesek bile gizli gizli yerdik sıranın altından canları çekmesin arkadaşlarımızın diye. Neyse diyeceksiniz şimdi o sizsisiniz bu başkası e ben de kıracak birşey söylemedim önüne bak dedim sadece çocukların 'saf melek' olduğunu düşünmüyorum bu arada gayet de fitne kötü yığınla çocuk var.
ee ?
Öyleyse yine başa dönmüş olursunuz
Çocuğunuza “ben senin yaşında böyle değildim
Biz böyle değildik “diyerek Eğitin madem
Fitne olmaz belki !

Kızım 3 yaşında. İstediği her oyuncağı bütçemize göre almaya çalışıyoruz. Şımartmak değil her anne baba kadar yaptığımızı düşünüyorum. Ama o sokakta beni çok utandırıyor. Başka çocukların elinde gördüklerine hayran hayran bakması başkasında basit bir balon görünce bile ağlaması beni deli ediyor. Geçen gün bir anne çocuk, çocuğun elinde oyuncak araba var geçerken bizimki arabaaa diye bağırdı. Annesi resmen bize acıyarak baktı utandım. Bugün de 9 yaşlarında bir kızın elinde top gördü aaa top diye bağırdı kızım sus diyorum. Öbür kız da benimkinin bağırmasını duyunca hoşuna gitmiş olacak ki bu defa göstere göstere oynamaya başladı bir topa bakıp zıplatıyor bir benim kıza en son ne bakıyorsun önüne baksana dedim çocuğa. Bunun çözümü nedir bu kızla dışarı çıkınca kendimi sefil gibi hissediyorum.
Aynısını kızımda yapar ama ben hiç utanmadım aklımın ucuna bile gelmedi her çocuk aynı çünkü elin çöpü altın gözükür ona niye yerin dibine girdin elin günün çocuğunu azarladın ki

Oğlumla yemek yiyip oyun yeri olan bir hamburgerciye gitmiştik, içecek ve dondurma aldık, oğlum oynamaya başladı.. Sonra çocuk menüsünün yanında verilen oyuncaklardan almak istediği için " anne çok açım ben de hamburger istiyorum" dedi, ben "annem biraz önce yedik ya" derken yandaki adam bana acıyarak bakmıştı, o mahcubiyeti bilirim:KK48:

Çok üzüldüm şu duyduğuma. Hayır Fitne çocuk yoktur, ailesi sorunlu çocuk vardır, şiddet gören, sevgi görmeyen, eğitimine önem verilmeyen, yaşlarından büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan ve bu yüzden kendilerini bambaşka duygularla mutlu etmeye çalışan hırçın çocuklar vardır.

Oğlum birinin elinde birşey görürde koşarsa elini bırakırım, gider büyük çocuğun elinde ona bakar, büyük çocuk elindeki hazineymiş gibi sıkı sıkı tutarak gösterir uzaktan. Sonra "Teşekkür ederiz abisi\ablası" derim, yanımda varsa bir şeker falan veririm. Başka zaman karşılaşınca genelde biz istemeden büyük çocuk elindekini paylaşmayı teklif eder. Asla şaşmadı.

Çok üzüldüm şu duyduğuma. Hayır Fitne çocuk yoktur, ailesi sorunlu çocuk vardır, şiddet gören, sevgi görmeyen, eğitimine önem verilmeyen, yaşlarından büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan ve bu yüzden kendilerini bambaşka duygularla mutlu etmeye çalışan hırçın çocuklar vardır.

Oğlum birinin elinde birşey görürde koşarsa elini bırakırım, gider büyük çocuğun elinde ona bakar, büyük çocuk elindeki hazineymiş gibi sıkı sıkı tutarak gösterir uzaktan. Sonra "Teşekkür ederiz abisi\ablası" derim, yanımda varsa bir şeker falan veririm. Başka zaman karşılaşınca genelde biz istemeden büyük çocuk elindekini paylaşmayı teklif eder. Asla şaşmadı.
Bugünkü çocuktan bağımsız olarak konuşacağım kötü çocuk var mıdır yok mudur konusunu kendi açımdan. Şöyle ki kötü çocuk vardır kötü kalpli çocuklar gerçekten var ha etkenleri tartışılır ailedir çevredir doğuştandır bilinmez. Çocukken 9-10-11yaşlarında erkek çocuklar tarafından cinsel tacize de uğradım hala izlerini taşıyorum aynı çocukların hayvanlara işkence ettiğini de gördüm hırsızlık yaptığını da başka çocukları dövdüğünü de. Böyle çocuklarla hiç karşılaşmamış olabilirsiniz o da sizin şansınız ama varlar.

Öyle değil zaten
Peki Öyleyse ayrıntı vererek yorumumu tekrar yazayım Da anlaşılır olsun

Hani Her gördüğünü istiyor Ya
Hani balon görüp ağlıyor Ya
Hani utandırıyormuş ya
Hani arabayı görünce bizim neden yok deyip ağlıyor
İnsanlar size acıyarak bakıyormuş Ya
Hahhhh işte bundann bahsediyordum
Siz de deyin çocuğunuza “biz böyle değildik özenmezdik” Fitne olmasın aman
Yukarıdaki örnekte Azarladığınız çocuk için “biz böyle değildik” deyip 9 yaşındaki kızı azarlamanızı haklı çıkarıyorsunuz

Çocuğunuz her ağladığında ciddi tavır koyun ve tutarlı olun. Tavrınızdan vazgeçmeyin. Tabi neden bu şekilde davrandığınızı da ona anlatın. Tavrınız çok önemli. Baktınız huyu geçmiyor biraz zamana borakın. Her çocuk farklı başkasıyla kıyaslamayın. Çocukların davranışları dönem dönem değişebiliyor.

Scooterla cikariz parka, bisiklet görürüz onu ister. Bisikletle gideriz, top görür onu ister. Cok dogal bu, cocuk onlar. Pandemi öncesi beraber oynarlardi oyuncaklariyla. Simdi isler biraz güclesiyor da tok evin ac kedisi fazla agir olmus.

Konunuz çok tuhafıma gitti. Benim 2,5 yaşındaki kızım parkta birinin topunu görse almak ister. Evde 4 tane topu var. İstediğinde diyorum senin topun evde kızım. Yada başka oyuncak istediğinde senin evde ondan bir sürü var diyorum. Hiç düşündüğünüz gibi düşünmedim tuhaf geldi

Neyse diyeceksiniz şimdi o sizsisiniz bu başkası e ben de kıracak birşey söylemedim önüne bak dedim sadece çocukların 'saf melek' olduğunu düşünmüyorum bu arada gayet de fitne kötü yığınla çocuk var.
Nihan Kaya “İyi Aile Yoktur” ve “Bütün Çocuklar İyidir” kitaplarını okuyun, okutturun.
Dünya üzerinde fitne ya da kötü çocuk yoktur. Olsa olsa kötü aile vardır.
Dini inancınız varsa eğer, Allah’ın tüm çocukları çocuk olarak öldükleri takdirde sorgusuz sualsiz cennete koyduğuna inanırız. Bunun sebebi, bütün çocukların iyi ve masum olmasıdır. Siz öyle düşünmeseniz de ‘saf melek‘ onlar.
Siz de çocuk sahibi olduğunuz için daha çok üzüldüm böyle yazmanıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X