Tok evin aç kedisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugünkü çocuktan bağımsız olarak konuşacağım kötü çocuk var mıdır yok mudur konusunu kendi açımdan. Şöyle ki kötü çocuk vardır kötü kalpli çocuklar gerçekten var ha etkenleri tartışılır ailedir çevredir doğuştandır bilinmez. Çocukken 9-10-11yaşlarında erkek çocuklar tarafından cinsel tacize de uğradım hala izlerini taşıyorum aynı çocukların hayvanlara işkence ettiğini de gördüm hırsızlık yaptığını da başka çocukları dövdüğünü de. Böyle çocuklarla hiç karşılaşmamış olabilirsiniz o da sizin şansınız ama varlar.
9 yaşında ve 11 yaşındaki çocukların ayrı zamanlarda 7 yaşındayken tacizine uğradım.

12 yaşımdayken arkadaşlarımla hırsızlık yaptım. (elma çaldık başkasının bahçesinden). Sapık bir adamın evini taşlayıp camlarını falan indirdik.

Öyle sıcak huzurlu evimden yazmıyorum. Bana yapılanları affettim, çünkü onlarda çocuktu. Umarım birileri de beni affermiştir, çünkü çocuktum. Boşlukta ve sevgisizdim. Ama hiç kötü olmadım.

9 yaşında ve 11 yaşındaki çocukların ayrı zamanlarda 7 yaşındayken tacizine uğradım.

12 yaşımdayken arkadaşlarımla hırsızlık yaptım. (elma çaldık başkasının bahçesinden). Sapık bir adamın evini taşlayıp camlarını falan indirdik.

Öyle sıcak huzurlu evimden yazmıyorum. Bana yapılanları affettim, çünkü onlarda çocuktu. Umarım birileri de beni affermiştir, çünkü çocuktum. Boşlukta ve sevgisizdim. Ama hiç kötü olmadım.
Hayata şu kadar pozitif bakabilirim umarım. Sevindim sizin adınıza

Ya iki gecedir üst üste sizinle çocukları savunuyoruz. Dün de dayak yiyen bir çocuğun konusuna ısrarla yazmıştık. Birlikte çocuk hakları aktivisti filan mı olsak, bayıldım size 😍

Ya iki gecedir üst üste sizinle çocukları savunuyoruz. Dün de dayak yiyen bir çocuğun konusuna ısrarla yazmıştık. Birlikte çocuk hakları aktivisti filan mı olsak, bayıldım size 😍
Neden olmasın😘😍

Şöyle ki kendimde dışardan bakılınca bencil, kaprisli ve sokak kızı gibi görünüyordum çocukken. Beni kurtaran şey sanırım çok kitap okumak oldu.

Böyleydim çünkü evimde huzur yoktu, psikolojik ve fiziksel şiddet vardı, ebeveynler tarafından boşvermişlik vardı. Her çocuk masum ve tertemiz doğuyor. Dayak yiyor ama ertesi gün 10 kuruşluk şekere dünyalar onun oluyor. Bebeklikten başlıyor, hamur gibi. İçine koyulan malzeme ile sürekli şekli ve kalitesi değişiyor. Ve en sonunda ortaya verilenlerin karşılığı çıkıyor.

Hayatımda bir gün bile inanmadım kötü çocuk olduğuna.

Bu anormal birşey değil ki bircok cocuk için aynı durum söz konusu.başka çocukta gördüğü oyuncaktan kendisinin 10 tane de olsa başkasında görünce tatlı gelir, ister. 3 yaşındaki yeğenimin 4-5 tane topu var bir başka çocukta top görse onu da almak için peşine düşüyor. Bence siz gereksiz yere utanıyorsunuz bu kadar kasmayın

Kızım 3 yaşında. İstediği her oyuncağı bütçemize göre almaya çalışıyoruz. Şımartmak değil her anne baba kadar yaptığımızı düşünüyorum. Ama o sokakta beni çok utandırıyor. Başka çocukların elinde gördüklerine hayran hayran bakması başkasında basit bir balon görünce bile ağlaması beni deli ediyor. Geçen gün bir anne çocuk, çocuğun elinde oyuncak araba var geçerken bizimki arabaaa diye bağırdı. Annesi resmen bize acıyarak baktı utandım. Bugün de 9 yaşlarında bir kızın elinde top gördü aaa top diye bağırdı kızım sus diyorum. Öbür kız da benimkinin bağırmasını duyunca hoşuna gitmiş olacak ki bu defa göstere göstere oynamaya başladı bir topa bakıp zıplatıyor bir benim kıza en son ne bakıyorsun önüne baksana dedim çocuğa. Bunun çözümü nedir bu kızla dışarı çıkınca kendimi sefil gibi hissediyorum.

Ya bu çok normal değil mi?
Biz kizimla daha dün gezerken başka bir çocuğun topunu gördü Aldı eline bırakmadı bir türlü (Tabi ki bir sürü topu var evde )En sonunda toptan ayrıldı diye kıyameti kopardı ama.ben hiç umursamadım. Çocuk yani bu
2 yaşında bizimki de

Kızım 3 yaşında. İstediği her oyuncağı bütçemize göre almaya çalışıyoruz. Şımartmak değil her anne baba kadar yaptığımızı düşünüyorum. Ama o sokakta beni çok utandırıyor. Başka çocukların elinde gördüklerine hayran hayran bakması başkasında basit bir balon görünce bile ağlaması beni deli ediyor. Geçen gün bir anne çocuk, çocuğun elinde oyuncak araba var geçerken bizimki arabaaa diye bağırdı. Annesi resmen bize acıyarak baktı utandım. Bugün de 9 yaşlarında bir kızın elinde top gördü aaa top diye bağırdı kızım sus diyorum. Öbür kız da benimkinin bağırmasını duyunca hoşuna gitmiş olacak ki bu defa göstere göstere oynamaya başladı bir topa bakıp zıplatıyor bir benim kıza en son ne bakıyorsun önüne baksana dedim çocuğa. Bunun çözümü nedir bu kızla dışarı çıkınca kendimi sefil gibi hissediyorum.
Çocuğunuz koşullu öğrenmiş. Yanındaki büyüklerinden neyi hangi şekilde istemesini biliyor. Bugüne kadar da yüksek ihtimal her koşulda verdiği tepkilere olumlu yanıtlar almış. Çocuğunuz 3 yaşında olabilir ama ona makul yaptiklariyla alakali kendisini içine katmadan hikayeler anlatın. Sonra anlattiklariniz bu cocugun burda yapmis oldugu sanki yanlış gibilerinden şeyler soyleyin. Bu çocugun farkinda olmadan bilincaltina yerleşecektir. Hikaye yöntemi de tutmazsa cocugunuza ne kadar akıllı olduğunu sizden alamam dediğiniz seyleri istemediğini ima edin. Kesinlikle çocuğunuz uzerinden yaptiklarinin yanlis oldugu yolunu izlemeyin bu cocukta inatlasma yapabilir. Su an dunyada bir yer edinmeye çalışıyor. Begenilerini isteklerini elde etme yolunda yöntemler deniyor. Herşeyi satin almayin. Bir bebegi varken başka bir bebegin gereksiz olacagini anlatin. Ara ara ödüllendirme yolunu izleyin iste ben söyleyene kadar yolda gördüklerini istemezsen, görünce aaa cok güzelmiş demezsen gunun sonunda sana sunu alacağım dersiniz tabi ayda yilda bir olmak şartıyla.

Çocuk bu, hepimiz böyle değil miydik, sizin durumunuz olmasa ve çocuk görüp özense tamam derim, üzülürüm ama, evde daha iyisi varsa sıkıntı yok, çok basit, '' kızım evde daha iyisi var '' demek.
Ayrıca biri haksız yere benim çocuğumu önüne baksana vs. diye azarlasa tepkim sert olurdu doğrusu.

Geçen yine komsu çocugunun bisikletine binmek istedi bağırış çağırış herkes duyuyor tabi bu arada bizde de bisiklet var. Komsu en son bisiklet alsanıza cocuga dedi siz olsanız utanmaz mısınız
burda da komşu hadsizmiş... evde bisikleti varmış durumunuzda var.. ama durumu olmayan onca aile varken öyle bir laf etmesi komşunun kalitesini göstermiş...
siz de rahatsız oluyorsanız çocuğunuz ısrar ederken, annecim evde var seninde, hadi gidip seninkini alalım diyebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X