Tp Bebek ve Akupunktur

TÜP BEBEKTE AKUPUNKTUR DEVRİMİ

Tüp Bebek Uygulamalarında Başarı Şansını Yüzde 20 Arttıran Akupunktur Bu Yöntem İle Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlerin Yeni Umudu Oldu…

Akupunktur; üçbin yıldan beri insan sağlığı için uygulanan ve son yıllarda batı da yapılan yoğun araştırmalar sonucunda gittikçe yaygınlaşan bilimsel bir tedavi yöntemidir.

Akupunktur, iğne, laser, v.b. uyaranlarının vücut üzerinde tanımlanmış akupunktur noktalarına uygulanması ile beyinde yer alan limbik sistemi düzenleyip, otonom sinir sisteminin simpatetik ve parasimpatetik bölümleri arasındaki dengeyi kurarak organizmanın sağlığa kavuşmasını sağlar.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Akupunktur Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. Kaya Özkuş akupunkturun tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen kadınların başarı şansını % 20 arttırdığını ifade etmektedir. Prof.Dr. Kaya Özkuş yaptığı açıklamada infertilitenin tüp bebek yöntemi ile giderilmesinde önemli engellerden birinin, uterus’un döllenmiş yumurtanın yerleşeceği tabakasının olgunlaşma güçlüğü olduğunu belirterek; akupunkturun endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunduğunun altını çizmiştir.

TÜP BEBEKTE BAŞARI ŞANSINI STRES AZALTIYOR

Ayrıca böyle bir yöntemle çocuk sahibi olma uğraşının anne adayında yoğun strese sebep olduğunu ve aşırı stresin başarı şansını olumsuz etkilediğini vurgulayan Özkuş; Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırdığını belirtti. Prof.Dr. Kaya Özkuş bu amaçla tüp bebek uygulamasından yaklaşık 5 hafta öncesinden başlayarak akupunktur tedavisi gören anne adaylarında başarının % 20 arttığının gözlemlendiğini belirtti.
bu bılgıler ılgı cekıcı artık dr larda kabul edıyo akupunturu

Selam arkadaslar
Herkese hayirli cumalar maasallah herkes iyi Rabbim herkese saglik sihhat versin insallah
Denizcim masallah tombigine ya aynen bizim tombige benziyor.Umutunda burnu tikaniyor bu aralar baya bir huzurzus acaba dislerimi cikiyorki anlayamadim.
Kiz muallim kilolarla aran nasil bende yavas yavas veriyorum sukur her gun iki saat yol yuruyom umutla beraber yuruyoruz.
Dun kemik dr gittim ayaklarimda acilma olmus ayagimin ustune basamiyordum.Eger gecmesse dr ameliyat dedi.
Saglik olsunda ne yapalim cikmam lazim kizlar h.k

Hayirli Cumalar...
Muallim abla yeni bilgileri topigin basina eklesen yada ara ara guncelleyelim.Okumak,faydalanmak isteyenler daha rahat bulabilir.Akupunturu zamaninda cok arastirmistim bi umut uyguladim faydasini gordugumu dusunuyorum..Dilerim baskalarina da umut olsun..
Bluesuuu seni gordum aklimdaydin ama aciliyetten yazmayi unutmusum..nasilsin?oglun nasil?
Nil dis huysuzlugu olabilir..uzun surebilir..bizim 2 aydir var.daha`da surecek gibi..belkide ek gidaya basladigimiz icin bu huysuzluk..Biz alistik artik.Huysuz gun gecerse sasiriryorum,neden ariyorum:))
nazli bunlar ..yarin birgun buyurler seni beni begenmezler..)

Selam canim
Dis huysuzlugu uzun surebiliyormu canimya inanki cook kayiriyorum bu dis donemini Masallah teyzesi umut cook uslu bir bebek.
Son iki gundur miz miz dun aksamda aglayaraktan uyandi burnu tikanmis Acaba diyorum bizim oglandami anormallik var.
Cocuk kucagi sevmiyor.Onu yere yatirip oynayacaksin bayiliyor oyuna yakaligini yuzune kapatmayi ogrenmis birde yorganini Allah gostermesin bogulur diye korkuyorum.
Cok sevimli oluyorlar ya helede kicini acinca gulucukler atiyor.
Diyorumya rabbim bize bu guzellikleri tattirdi Allahim tez gunlerde tum olmayanlarada tattirsin Aminn
Senin erdem nasil annesi o emekliyordur.Bizimki koca gobegini kaldiramiyorkihergun ders calisiyoruz muzik hikaye okuyoruz.Simdi su an uyuyor. birazdan yuruyuse cikacazzz mamamizi yeyip öüpüyoruz teyzesi seni ve erdem bebegi

nıl kılolar hala var yurumeye vaktım olsa keske olan vakıttede dınlenıyorum cok yoruluyorum ama baslasam yurumeye ıyı olucak ne ıyı sen ver bakalım bebıs ıst haklısın basa koymak gerek ama nasıl olucak ......artık akunun faydası bılınıyo gercekten vesıle oluyo bebege......dıs cıkarma sıkıntısıs uzun surebılıyo zatren tam gecmıyo hele azılar cıkarken yıne dert....opt herkesı ....sınemadan yenı geldım ask tesaduflerı sever e gıttım guzeldı ya ......yorgunum uykum var

selamlar kızlar hayırlı günler
muallimem cnm gördüm yazını özel mesaj atamıyorum sana çok doluymuş bazılarını silmeliymişsin atmam için

merhaba herkese ben katı gıdaya geçmeye taktım da internetten bebeğin başını dik tutması diliyle kaşığı itme refleksinin kayblması vs gibi şeyler okudum. yeni tatlara 1-2 kaşıkla ve ek çeşitle başlanıp yavaşça arttırılıyor. peki suyu nasıl vermeye başlıyorsunuz? diyelim 10 cc meyve suyu içti ne kadar su verilecek ya da akşam 3-4 kaşık muhallebi yedi ne kadar su vereceğiz? biberonla mı kaşıkla mı nasıl veriyoruz ilk?

canim ben ogluma meyve suyu v.s vermedim direk puturluye alissin diye rendeleyip verdim.ama 5.5 aylikken.su ihtiyaci olursa sen verince reddetmez.meyve suyu yeterli gelir ona.muhallebi yiyince de kasikla ver ictigi kadar..benim oglum toplasak gunde 60 cc anca iciyordur.iyi bak kendine yakisikliya..

muallim ablaa..yerim o kizlarini buyuduler yaa...biz iyiyiz..vaktim az..

buyuyoruz cok sukur ama mınıkız hala ....herkes nasıl ....toprak nıl bebıs ıst gokce nasılsınız bensu yok ya eylulde gelmıyoo ınş herkes ıyıdır

buyuyoruz cok sukur ama mınıkız hala ....herkes nasıl ....toprak nıl bebıs ıst gokce nasılsınız bensu yok ya eylulde gelmıyoo ınş herkes ıyıdır

Selam
Iyiyiz muallimcim sukur.Masallah kizceler buyumus istahlari nasil bu aksam umut ispanak yediispanak pisirmistim icine kinder keks koydum bayildiya yemez dedim ama sukur.
Oglum baya bi kilo aldi yarin kontrolumuz var bakalim kac kilo olduk.
Yarinda havuc patetes piricle corba yapacam insallah yer.
Bizden bu kadar teyzesi maalesef su icmiyoruz zamanla onada aisacaz insallah iyi aksamlaR

canım masallah oğluna....bızım ıstahımız cok degıl az yıyoruz ama saglık ols napalım...canım suyu takma kafana benım dr yedıklerınden ve sutten alıyo suyu dedı yazın ıcecek zaten yana yana ..optum herkesı

Kızlar bugün Ece 1 yaşına bastı.O kadar mutluyum ki, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.Daha dün hamile kalsam diyordum.Akupunktur yaptırıyor, OPU yu ve transferi bekliyordum.Gülsüm ablanın bana küsme riskini göze alarak içimde olduğunu hissettiğim bebeğimin müjdesini eşime vermek için testler yapıyordum.Sonra meleğimi karnımda canımda büyüttüm.Ve geçen sene bugün 11.09 da kızımı kucağıma aldım.Meleğimi , Allahın emanetini, kucağıma aldım.Kızım kendisi için ne kadar çok dualar edildiğini, ne çok gözyaşları akıtıldığını bir bilse.Allahıma şükürler olsun.Allahım bu güzel duyguları tüm bebek isteyen arkadaşlara ve bebeğe olan arkadaşlara yaşatsın...

Maasallah tebarekallah
Toprakcim kizina Allahim yavrularimiza hayirli saglikli bir omur versin insallah Meleginin onlu yirmili yaslarini hatta gelin oldugu gunleride gortesin AMINNN SEVGILER

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…