Türkiye burnumda tütüyor

Yorumumu ilk alıntılayan sizsiniz, buna rağmen bu şekilde beni alıntılamayın demek de komik. Ben yapmıyorum bu tespitleri, biraz bakarsanız kimin yaptığını görürsünüz. Et tüketiminden bahsedince ben sebze yemeyi tercih ediyorum diyerek kilisel tercihlerinizi genele yayılmasını bekleyen, isteyen sizsiniz. Ayrıntılara girmeyeceğim ama diyelim ki herkes sizin seçkin sebze tercihlerinizi beslenme düzenine uydurmuş olsun, sebze meyve fiyatlarından haberiniz var mı? Burdan giden meyveyi Almanyada oturan kardeşim benden daha ucuza alabiliyor mesela. Pazara bile gidemeyen insanlara çayıra çıkıp otlayın diye tavsiye verelim o zaman, yeter ki et yemesinler.
Sözümü daha fazla tüketmeye gerek yok aslında, alıntılamazsanız sevinirim!!!
konu sahibi siz dönün. Orda kalmanın size getireceği fayda yok. Zaten vatandaşmışsınız, bu kadar geçim kaygısına düşüp de psikolojinizi bozmaya gerek yok. Elinizdeki parayı harcarsınız düzeni kurana kadar. Zaten siz neyin ne olduğunu göreceksiniz.

Kırmızı et zengin yada fakirlik arasında kaide olamaz bu çok saçma. Ayda 4 kilo kırmızı et tüketmek istemem belki. Sebze ağırlıkli beslenmeyi tercih edebilir. Bununla olçemezsiniz maddiyati.
Allahın armudunun kilosu 40 tl civarında. Muz da öyle. Hangi sebze ucuz? Pazara çıktığımda 300-400 tl anca yetiyor sebze meyve yeşillik alınca.
İnsanlar meyve almakta zorlanıyorlar.
Sokak simidi 7 tl hangi sebze temelli beslenmeden bahsediyorsunuz.
Bence siz markete pazara gitmiyorsunuz pek. Yoksa hepimiz Sivas’a taşınalım

Bu yorumla siz komikleşmişsiniz asıl. Buyrun bakın FAO’nun Landgeist’in 2018-19 yılından beri yaptığı araştırmalarda Avrupanın en az et tüketen ülkesinin Türkiye olduğu istatistik verilerde mevcut.

Dünya genelinde de refah seviyesi arttıkça et tüketiminin arttığını araştırma bizzat ortaya koyuyor. En fakir ülkeler Etiyopya vb et tüketimi yok denecek kadar az ve gelişim geriliği mevcut.
Elbette ekonomi sadece etle ölçülmüyor ama bu bir etken diyor insanlar size zaten.

Yalniz yorum yaparken konu saptıriliyor. Ben et tüketmem demedim et almiyorum sebze ile besleniyorum da demedim. İki çocuğum var et her halükarda oluyor. Çocuklarımın günlük öğlen yemekleri listesini paylassam saşırirsinız. Çünkü kızım eti seviyor.pazarda bende o fiyatı veriyorum sebze meyve burada da pahalı muz armut fiyatları ayni ama alabiliyoruz Allah a şükür ki. Bir toplumun zenginlik düzeyi onun et alımıyla ölçülmez demiştim. Etin de fazlası zararlı demek istedim.bir insan ayda 4 kilo et tüketemez bu çok fazla. Hem yetişkinler için hem çocuklar için. Protein başka besinlerden de alıyoruz demiştim. Türkiye de zengin de var fakir de orta halli de diyorum. Her ülkede olduğu gibi. herkes asgari ücretle gecinmiyor gecinenin Allah yardımcısı olsun. Sorsan herkes çalışıyor ama sorsan kimse et alamıyor sebze alamıyor bu mantıklı mi.

Bende diyorum bu bir etken değil.

Cocuklar surekli ögün atliyor bu ülkede. Bu nedenle ilkokullarda beslenme saatine çözüm bulmaya calisiliyor. Alinan maaslar hane halkini beslemeye yetmiyor. Asgari ücret aclik sinirinin altinda çunku. Neyi anlamiyosunuz ki?

Geçinemezseniz görürüm ben o tütmeyi. Macera aramayın bence. Tatile gelirsiniz.

Herkes neredeyse asgari ücretle geçinir oldu. Eskiden ben yeni mezun olduğumda asgari ücret çok az insan alırdı. Artık nüfusun büyük bit çoğunluğu asgari ücret alıyor. Memurlar dahi iki asgari ücret alamıyor. Eskiden 2,5 asgari ücretti mesela memur maaşı.
Artık fakir daha çok. Orta direkt ezildi.

Cocuklar surekli ögün atliyor bu ülkede. Bu nedenle ilkokullarda beslenme saatine çözüm bulmaya calisiliyor. Alinan maaslar hane halkini beslemeye yetmiyor. Asgari ücret aclik sinirinin altinda çunku. Neyi anlamiyosunuz ki?
Alım gücü düşmesini anlıyorlar anlamazdan geliyorlar. Bal gibi farkındalar korkunç şekilde düştü alım gücümüz ama anlamıyorlar.

Yorumlarımi okudunuz mu. Ekonomi çok iyi herkes zengin falan demedim. Anlayıp ta cevaplayin

Yorumlarımi okudunuz mu. Ekonomi çok iyi herkes zengin falan demedim. Anlayıp ta cevaplayin
Eskisi gibi fakir de var zengin de demeniz gerçekçi değil.
Artık fakir daha çok. Hepimiz fakirleştirildik.
Alım gücümüz düştü.
Orta direktik biz aynı şartları koruyamıyoruz mesela bundan bahsediliyor

Orda ki burda yasanan sikintiyi anlamiyor burda ki de orda yasanan özlemi

Yurtdışında yaşayan biri olarak açıkçası ben bile bu özlemi anlayamıyorum. En son 2.5 yıl önce Türkiye'yi ziyaret ettim ve inanın hiç gidesim gelmiyor.
Keşfedilmeyi bekleyen koskoca bir dünya varken elimdeki kaynağımı keriz yerine konuşacağım bir tatile aktarsam kahrolurdum.

Ya ben neleri ozledigimi yazdim aslinda. Benim ozledigim arkadaslarim. Gidip deniz kenarinda icip midye kalamar yemek. Farkli bisey bu. Ben yeni gittim zaten. Belki ondandir bilmiyorum.

Türkiyede asgari ücretle çalışanların oranı kaç?

Kaçamak cevap vermemenizi rica ediyorum, o kadar iddialı yazıyorsunuz ki altı dolu mu boş mu merak uyandırıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…