Türkiye burnumda tütüyor

Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
Arama motoruna yazıp, üşendiğinizden doğruluğunu, tarihini bile kontrol etmeden yazdığınız bilgiyle bir de laf mı soktunuz siz şimdi? Merakım giderilmiş mi, hı hı giderildi çok teşekkürler arama motoru kullanmayı bilmiyordum, iyi oldu.

Hadi şimdi de asgari ücretle çalışan avukat, öğretmen, muhendis,hemsire, psikolog var mıymış onu bir araştırın bakalım. Sizin bilgilerde eksiklik var çünkü tamamlamanız gerekiyor.

Atananlar nasıl atanıyor acaba.?

ben soruma net bir yanıt aldığımı göremedim, sevgili halide. e-devletinize girmemi önerecek kadar alakasız bir yanıt ile geçiştirmemeliydiniz bu soruyu. şu anda bence sorum daha da önem kazandı.
Tahsiliniz nedir? Ben hangi yüksek eğitiminizi göre bu tespiti yaptığınızı merak ediyorum. Neticede bizi ikna edeceksen bana inandırıcı olmanız lazım. Yoksa ısrarcı olmanızın bir manası yok

Tamam hanımefendi sizin etrafınızda herkes gayet rahat yaşıyor, çocuğunuzun beslenme çantasını görsek ağzımız açık kalıyor, sebze et zaten eskisinden çok da farksız, arabayı geçen yıllarda rahat almışsınız, asgari ücretlilerin geneli okumamış tipler, etrafınızda et tüketimi fazla olduğu için uyarılan çocuk bile var, cafeler restoranlar tıklım tıklım dolu. Hal böyle olunca ekonomi çok da kötü değil her şey sizin çevrenizden ibaret gidiyor. Orta direk aynı 2008’lerdeki gibi ayakta kimse fakirleştirilmedi

oğlunuzu büyütmüşsünüz bence mutsuzsanız dönebilirsiniz ama Türkiye bıraktığınız yerde değil malesef. hem ekonomik, hem de sosyal açıdan çok acaip bi yere doğru gidiyoruz. Elinizdeki para ev almaya yetmez ama ev peşinatına ve mobilyalara yetebilir. Kredi vs çekebilirsiniz. Geçerli bir mesleğiniz olması büyük avantaj. Türkiye'nin sahil şeridi olan kesimleri -sizin yaşlarda çocuğu büyütmüş biri için - bence Almanya'nın gri tekdüze şehirlerinden güzel ama İstanbul filansa döneceğiniz yer, o zaman hata olur. Güneşi ve denizi özlediğinizi, anadilinizde sohbet edip şakalaşmayı, belki de arkadaşlarınızla kalabalık sofralarda Türk yemekleri yemeyi özlediğinizi biliyorum. Ama keşke eskisi gibi olsa buralar. Gene de çok bişey kaybetmezseniz, paranız buharlaşıp uçacak değil en olmadı geri dönersiniz . İçinizde kalması daha kötü bence.

Olmadi Halide'lerin mahalleye tasinir. Onun cevresinde herkes şukela

Ben Türkiye’de görev yaparken, bir çok öğretmen arkadaşım özel okullarda asgari ücret ile korkunç şartlarda çalışıyordu. Gecesini gündüzüne katıp ders çalışan da vardı ama bölümünden atama yapılmıyordu. Siz ne yapmasını önerirsiniz? Atanamadığı için intihar edip, cebinden 2 lira çıkan insanlar var bu ülkede bunlardan haberiniz var mı? Çok uzağa gitmeye de gerek yok daha dün bir avmde bir adam intihar etti çocuklarım aç diyerek. Siz hangi ütopyada yaşıyorsunuz da ülkenizin gerçeklerinden bu kadar bihabersiniz?

Bilmez olurmu hiç biliyor elbette.

Bilmez olurmu hiç biliyor elbette.
Abla en çok neye üzülüyorum biliyor musun? Burada asla yurtdışı güzellemesi yapmıyorum ama buraya ilk geldiğimde oturup ağladım ben , benim insanım neden bu şartlarda yaşamıyor, eziyet çekiyor diye. Ama bakıyorum insanlar halinden gayet memnun. Anlamlandıramıyorum.

Çocukları aç ve sadece 15 bin lira borcu var diye intihar etti o adam düşünün 15 bin lira!!!
Atanamamış öğretmen cebinde sadece 5 lira para çıktı bu adaletsizliğe katlanamıyorum diye. Üniversitelerden yurtlardan artık her ay bir intihar haberi duyuyoruz

Çok haklısın inan,buradaki insanımız neredeyse aç yaşarken oradaki indanların medeniyet görerek yaşaması koyuyor insana.
Pazarda yerden sebze meyve toplayan insanları gördükçe üzülüyorum,bir kesimde hamdolsun z,hniyetinde artık.

Gerçekten o kadar üstten bakan tavırlarınız var ki.
Kpss tam odaklanmak gerektiriyor bazıları için. 3 ayrı oturumdan sınava giriyorsunuz öğretmenseniz. Bölümünüzde alım azsa hele çok yüksek puanlar almanız gerekiyor. Ailenin de durumu yoksa ben bir sene evde oturayım, bir de dershaneye yazdırsınlar beni, bolca kaynak kitabım da olsun denmiyor. Çoğu mecburen sağda solda işe başlıyor, tabi akşamları da ders çalışır atanırım hayaliyle. Ama maalesef öyle olmuyor. Çünkü yorgunluk, uzun çalışma saatleri buna müsaade etmiyor.
Sonra da inşaattan düşüp ölen ya da intihar eden öğretmenlerimiz oluyor.
Sınanmadığınız zorluklar hakkında fazla atıp tutuyorsunuz.

Kendince konuşuyor zaten,öyle kolaydı sanki o sınava girmek kazanmak atanmak.
Benim kızım hamile haliyle uçağa binip sabah gidiyordu akşam dönüyordu,bir kaç puanla kaçırmıştı sonra yds ile kazandı sınavı.Sonra kadrosu geldi uzmanlığını aldı.

ben soruma net bir yanıt aldığımı göremedim, sevgili halide. e-devletinize girmemi önerecek kadar alakasız bir yanıt ile geçiştirmemeliydiniz bu soruyu. şu anda bence sorum daha da önem kazandı.
Lise mevzunuyum. Kazandığım bölümü babam izin vermediği için okuyamadim. Bu bilgi sizin ne işinize yarayacak. Hadi deseniz haber gündem takip etmiyorsunuz bunu anlarim. Çocuklar olduğu için TV açılmıyor. Haber takip etmiyorum doğru. Burada konu bambaşka. Enflasyon un yüksekliğini alim gücünün düştüğünü hep söyledim. Ama millet AC algısina karşıyım dedim sadece. Maaşların zamlar doğrultusunda artmadiginin farkındayım ama çevremde Açim diyen yok olsa elimden geleni yapıyorum zaten. Öyle hic her yer dolu ülke çok zengin hiçbir yerde yazmadım ama bunu benim adıma yazan bile olmuş. Hayırlı günler dilerim.

Hayır sinandim hanımefendi ne biliyorsunuz. 80 puan aldım ama yetmedi. Hem de iki küçük çocukla girdim ben. 80 puan tabii ki yeterli değil en az 90 almam gerekiyordu. Daha çok calismaliydim

Kolay olur mu hiç abla? Yaşamayan bilmez. Atanamayan öğretmenler yetersizliklerinden, salaklıklarından atanamıyor zannediyorlar. Gidin bakın bakalım dershanelere, kurs merkezlerine. Atanmamış öğretmenler nasıl dersler anlatıyor. Meb'deki öğretmenin soru yanlış diye kıvırdığı soruları tek bakışta çözerler.
Bir kısmı olduğu şehirden ayrılmak istemediği, büyük bir kısmı da atanamadığı için özelde çalışıyor. Atanamama sebebi de hazırlanacak zaman ve imkan olmaması, alımın az olması işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…