Türkiye burnumda tütüyor

Hayır sinandim hanımefendi ne biliyorsunuz. 80 puan aldım ama yetmedi. Hem de iki küçük çocukla girdim ben.
Eh demek ki kolay değilmiş. Değil mi? Ben de diyeyim mi şimdi size, atananlar nasıl atanıyor? Tek 2 çocuklu siz miydiniz diye?
Biraz halden anlayın ya. Çok değil, biraz.

yüksek eğitimli bireylerin çalışma hayatında yer almamış bir kadının çalışma hayatı ile ilgili kesmiş olduğu ahkamı kimse ciddiye almaz.
öte yandan gündem takip etmeniz de pek bir şey ifade etmez. zira günümüzde haber ajanslarının büyük çoğunluğunun kime ait olduğu ve neye hizmeten haber yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz.
siz, çapınıza bakmadan çok büyük laflar ederek insanların canını yakıyor ve ahını alıyorsunuz.

ha bu arada atanamayanlar için "atansaydılar" dediniz ya. siz de okusaydınız o halde, halide hanım.

Eh demek ki kolay değilmiş. Değil mi? Ben de diyeyim mi şimdi size, atananlar nasıl atanıyor? Tek 2 çocuklu siz miydiniz diye?
Ben çok calisamadim üstünde dursam daha iyisini yapabilirdim sadece ben değil herkes yapabilir. Hepte bunu dedim kendime zor değil daha iyisini yapmalıydim diye

Yalniz bu konuda çalışma hayati hic geçmedi zaten konu sahibinin konusu da bu değil. Bu ne alaka.

Hayır sinandim hanımefendi ne biliyorsunuz. 80 puan aldım ama yetmedi. Hem de iki küçük çocukla girdim ben. 80 puan tabii ki yeterli değil en az 90 almam gerekiyordu. Daha çok calismaliydim
Hani atanan nasıl atanıyordu,istediğiniz kadar çalışın 95 alan bile atanamadı bülkede neden diye sorgulayın önce.
Ksinlikle bu sınavlar için sıkı şekilde çalışmak gerekiyor,imkanın varsa dersane yoksa ne olacak ne kadar verimli olabilir ki bu durumda.
Özelde çalışan bile aldığı maaş zaten kuş kadar.

Söylediği lafı yuttu şimdi,kolaydı sanki o lafı söylemek.
Nasıl atanamadı hayret.

Ben çok calisamadim üstünde dursam daha iyisini yapabilirdim sadece ben değil herkes yapabilir. Hepte bunu dedim kendime zor değil daha iyisini yapmalıydim diye
Hanımefendi siz lise mezunusunuz, sizin sorumlu olduğunuz 5 tane ders var.
Biz öğretmenler sayısı 19 ve daha üzerinde olan derslerden sorumluyuz.
Ve ortaöğretim Kpss lisanstan kat kat daha kolay.
Gerçekten hiç bilmediğiniz konular hakkında konuşuyorsunuz.

Nasıl atanamadı hayret.
Ki anladığım kadarıyla çalışma zorunluluğu da yok. İnsanlar hem iş, hem ders çalışma telaşı arasında gidip geliyor. Tek maaşla harika bir yaşam sürüyorlar. E çocuklar da ne olacak canım. Uyuduktan sonra gerekirse sabaha kadar oturulup çalışılır, kazanılır!!

Nasıl atanamadı hayret.
Bahsettiği Önlisans Kpss bile değil, ortaöğretim Kpss. Yukarıda yazdım öğretmenlik ile farkını.
Gerçekten asla bir tutulamaz. Öğretmenler beni çok iyi anlar, özellikle mezuniyeti benim gibi 5 yıl veya daha az sürede ise.

Yani protein zaten az sayıfa yiyecekte var ama kırmızı et ve balıkta diğer yiyeceklerde olmayan besin değerleri var, her şeyden önce demir var, balıkta fosfor ve kalsiyum var... yetişkinler haftada en az 2, gelişme çağındaki çocuklar her gün kırmızı et veya balık yemeli. Oturup 1 kg eti 1 oturuşta yiyin demiyor zaten kimse, fazlasını yemek de zaten pek mümkün değil bizim halk alamıyor kamu spotum böyle çocuğunuza et ve balık yedirin yoksa bedeni ve beyni gelişemez.

hanımefendide protein eksikliği varmış, şekerim. boşver.

Kesinlikle biraz daha uğraş verseydi keşke.
Evet öyleymiş bende üni filan zannettimde ondan dedim.

Evet doğru o üye ayda 4 kilo etten bahsetti. O konu oradan açıldı. Ben ona istinaden yazdim

Bence rahat geçinirsiniz neden geçinilmez dendi anlamadım.
Kirayı 1 yıllık peşin ödersiniz öyle olunca indirim yapıyorlar. Toplam 300 bin kiraya gitse kalana ev düzseniz artan kısmını da faize yatırırsınız köşede durur. 1 sene kira ödemeyeceğiniz için 30 k 30k çift maaş toplam 60k girecek evinize. Rahat yeter.

Kesinlikle öyle. Aksini iddia etmiyorum zaten .yalniz evi yıllar önce aldık. Arabayı yenileyeli bir sene olmadı daha.
Yenilediniz. Eskiyi satmadan sıfır alın bakalım maaşla. Yenilemekle sıfırdan almak aynı şey değil
Eskiden alınıyordu alınırdı. Artık alamıyorlar

Son düzenleme:
mezun

yok kivırmadim. Benim anlamadığım bu konuya yorum yapanların hepsi yüksek öğretim mevzunu mu. Sadece benim öğrenimimi öğrenmiş oldunuz.konu ekonomi ve bu ekonomiyi hepimiz yaşıyoruz.
mezun

Aslında yazılacak çok şey var da, sizi de kırmak istemiyorum o yüzden yazmayacağım ama lütfen çok rica ediyorum normal hayatınızdaki insanlara burda yaptığınız yorumlardaki gibi yorum yapmayın.

Yazdıklarınızın gerçek hayatla uzaktan yakından alakası yok, herkes anlayışlı olmaz biri gerçekleri söyler yüzünüze yüzünüze kalbiniz kırılır.

yok kivırmadim. Benim anlamadığım bu konuya yorum yapanların hepsi yüksek öğretim mevzunu mu. Sadece benim öğrenimimi öğrenmiş oldunuz.konu ekonomi ve bu ekonomiyi hepimiz yaşıyoruz.

bu hanımlar arasında sizden başka ekonomiden zerre anlamadığı halde hakkında yorum yapan yoktu. herkes kendi yaşadığı katı gerçekliği anlatıyorken siz, "bütün kafeler, restoranlar dolup taşıyor" diyerek A Haber ağzıyla konuştunuz ortalıkta. bomboş yorumlar yapmanın cezasını size doğrultulan parmaklarla ödeyecektiniz elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…