Türkiye burnumda tütüyor


 
Sivasta yaşamıştım, rumuzum da ordan esinlenme. Severim bende yeri ayrıdır. Ama şu yorumlarınıza baktıkça görev yaparken ne için zorlandığımı hatırlıyorum. Anadolu malesef iddia edilen güzel vasıflara sahip değil. Komşudan habersiz, gündemden habersiz, cebinize giren para ve çıkan para arasındaki dengesizliği farketmeyecek kadar umarsız... Kimse üzerine alınmasın ama ülkece böyle olduk, bu halimizin sorumlusu yönetenler değil. Biz böyle olduğumuz için böyle yönetiliyoruz.
Yani araştırmalar, yoklamalar ortada. Eskiden kaç kişi asgari ücretle çalışıyormuş, şimdi kaç kişi, eskiden asgari ücretle kaç çeyrek alınıyormuş şimdi kaç, yani böyle basit esnaf hesaplamaları bile içinde debelendiğimiz çukurun büyüklüğünü gösterirken, birilerinin altında arabası var diye herkes gibiyiz öyle mi. Yazık vallahi çok yazık. Eşinize sorun isterseniz sanırım sadece o çalışıyor, marketi pazarı bu kadar görmemek garip. Öğrencileri izleyin mesela, gençleri görün. Mahalle muhtarınızı bir ziyaret edin, devlet okulu öğretmenleriyle görüşün. Böylesine habersiz yaşanmamalı
 
Almanyada kazandığını yine almanyada yiyorsun sonuçta maddi artısı olmuyor. Orada kazanılan parayı tl'ye çevirince çok geliyor göze. Almanya keyifli bir ülke değil. Ortalama bir türk insanının yapısına da uygun değil. Özlemenizi anlıyorum. Paranız çalışırsanız çok rahat yeter. 1 yıllık ödeme işini kira kafadan çıksın rahat edelim diye düşünürseniz yapın.
Yaşlar genç olsa belli bir idealizm duygusuyla kalınır. Ama ben de belli yaştan sonra ülkemde olmak isterdim
 
Yanlış ülkeye yerleşmişler bence. Almanyanın yapısıyla türkiyenin yapısı çok zıt.
 
Az vur öldü
 
Geçenlerde yurdum teyzesiyle ağız dalaşına girdim,eskiye gitti bir anda sen ve senin gibi düşünenler yüzünden bu haldeyiz diyince celalleşti hemen.Gerizekalısın dedim bastı gitti.
 
Evet doğru o üye ayda 4 kilo etten bahsetti. O konu oradan açıldı. Ben ona istinaden yazdim
Cevap vermeyeyim diyorum olmuyor. 4 kilo eti bir oturuşta yiyelim demedim. Ama 4 kişilik bir ailenin evine aylık 4 kilo et girmesin mi, beyaz ya da kırmızı. İçinde kıyma dahil. Yuh artık ya. Kişi başına düşen, 4 kişilik aile mutfak gideri gibi başlıklar, bu araştırmalarda kullanılan terimlerdir.dümdüz anlamaktan vazgeçin. Ve evet et yemek şarttır. Vegan beslenmeyi ayrı tutuyorum çünkü onu tercih eden bilinçli etmiştir, ikamesini yapar ama ben normal bireylerden bahsediyorum. Şimdi doktora gitseniz size haftada bir balık ve eti ayrı ayrı tavsiye edecek. Bunu anlaması bu kadar mı zor. Siz bana erken ergenliğe girdiği için et yememesi tavsiye edilen komşu kızını anlatıyorsunuz.
ve evet iddia ediyorum yeterli protein almamışsınız. Ek gıdaya geçen bebeğe bile et suyu, köfte veriyor doktorlar. Yoğurdu kefiri ayrı, sebzesi meyvesi ayrı. Bunları yemek, yedirmek istiyor insanlar nesi zor bunu anlamanın. Bakın kuruyemişi, tohumları saymadım bile. Evet bunlar yenmezse olanları gördük zaten. Ama artık dünya değişti. Makarna, hamurla beslenen çocuklar nasıl dünyayla rekabet edecek, ülkeye hizmet edecek, hangi zeka, hangi vücutla. Dün adamın biri avm de borcum var deyip intihar etti.ve bahsettiği para 15 bin. eminim çevrenizde de vardır, ama görmezsiniz. Çünkü sağlıklı besleniyorsunuz... Tükettiniz hanımefendi burda beni
 
Ovv çok etkilendim
 

Migros kıyma fiyatı.
 
arkadaşlar kalkın süvasa gidiyok. Eccük da orası bahalansın.
herkes kendi halinden memnunsa kimse diğerini ikna etmeye çalışmasın memnun değilse de yerini değiştirsin. Kafası net herkesin, asgari ücretle çalışan üç kişi var diyorsa o üç kişidir 4. yoktur.
Ben istirham ediyorum artık Ankara’ya kimse gelmesin, çok şişti burası. Sivas’a hadi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…