Türkiye burnumda tütüyor

Ben daha hala nasıl bu kadar rahat olduklarına şaşıyorum, yazı beklemeye gerek yok. Gezmeyiverin, starbaksa gitmeyiverinden et yemeyiverine ne ara geldik?
 
Haklisiniz ona birşey diyen yok herkesin alim gücü düştü. Enflasyon un çok yuksek olduğunu birkaç mesajımda zaten belirttim. Türkiye için en hayırlısi neyse o olsun inşallah düzelir sistem. Çevremizde okullarda geliri düşük insanlara elimizden geldiğince topluca yardim ediyoruz geçen de okulda oldu hatta. Sadece ülkede herkes AC gibi bir algı oluşturulmasına karşıyım. Orta hal yok diyorsunuz ama mesela evim var arabam var gıdada zorlanmiyorum ben simdi zengin değilim. Asgari gecinmiyorum e fakir de değilim Allaha şükür çocuklardan ya da kendimizden kismiyoruz. Orta hal olarak görüyorum kendimi. Benim çevrem akrabalarım ya benden çok daha iyiler.
 
Ben daha hala nasıl bu kadar rahat olduklarına şaşıyorum, yazı beklemeye gerek yok. Gezmeyiverin, starbaksa gitmeyiverinden et yemeyiverine ne ara geldik?
İnsanların dışarı çıkıp bir kahve içmesini zenginlikle bağdaştırmışlar, hayretle okudum. Argüman hep aynı, eee kafeler, AVM’ler dolu. Sanki her avmye giden alışveriş yapıyor. İnsanlar sırf sosyalleşmek için boş boş geziniyor avmde. Sosyalleşmek, temel insani ihtiyaçlardan biridir arkadaşlar. Neden bir Almanya, İsviçre değiliz demeyip, çok şükür Filistin değiliz dediğiniz sürece bir halt olmaz bizim ülkeden.
 

Yerleşmek için özlem çok az insanda oluyor zaten genellikle sonradan gidenler burdaki çevresini vs özlüyor. Bu çok doğal ama onun dışındakiler tamamen arabesk bir millet olmamızla alakalı, gurbet özlemi arabeski vs
Tatil işi biraz bütçe ayıran Türkiye’de pahalı ama kalitesiz yapacağına hemen yanıbaşımızdaki Rodos Kos gibi adalara gidiyor. Hem de bu kura rağmen iki yıl öncesine kadar daha ucuza geliyordu
 
Son düzenleme:
Valla geldim geleli 3 kisi 2 kez pastaneye gittik. Ikisinde de odedigim hesap 500 liranin altinda degildi. 4 kisilik bi ailenin sokaga cikmasi o maaşlarla imkansiz. Hadi ben luksune gittim diyelim demek bunun ölüsü 300 lira. Nasi daha cok rahat geciniyoruz denebilir ki. Siz hic bisey yapmayip asgari de yiyip icip hic bir sosyal aktivite icin cikmamayi normallestirmissiniz
 
Türkiyede asgari ücretle çalışanların oranı kaç?

Kaçamak cevap vermemenizi rica ediyorum, o kadar iddialı yazıyorsunuz ki altı dolu mu boş mu merak uyandırıyorsunuz.
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
 

ben açık açık anlatayım neden olduğunu: Son dönem giden yüksek eğitimli ve kariyerli expatları bir kenara ayırırsak "gurbetçi" olarak tabir ettiğimiz insanların sosyoekonomik olarak durumu ortada. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde günden güne özellikle Türklere karşı yükselen bir ırkçılık da söz konusu. Kelimenin tam anlamı ile insan yerine konulmuyorlar.
Kendilerini bir türlü olduramadıkları bir coğrafyadan bir diğerine cebinde gerçekten değerli olan bir para birimi ile gittiklerinde ancak insan yerine konuluyorlar. Gördükleri değeri de kendilerine karşı olan bir saygı zannediyorlar. Gerçekten kısacık Türkiye seyahatlerinde kaybettikleri özsaygılarını kazandıklarını zannettiklerinden Türkiye bu kadar kıymetli onların gözünde.
 
O evi arabayı şimdi aynı gelirle alamayacaksınız işte. Eskiden gerçekten orta gelirken yaptıklarınız onlar. Bugün sıfırdan ev alın bakalım araba alın bakalım
 
Ben Fransa'ya yerlestim, esim Fransiz cunku. Ama Izmir'den kalkip gitmisim. Denizine havasina hasret cekiyorum. Geldim simdi burasi 20 derece yahu.Kizlarla yaptigim raki baligi özlüyorum. Orda hep bi kapali gri gökyüzü. Insanlar cok guleryuzlu ve kibar. Trafikte kimse korna calmaz. Kimse kavga etmez. Yuzume bakan herkesin gulumsemesi tuhaf geliyodu mesela ilk zamanlar. Ama burda ki samimiyet ictenlik yok bence. Bilmiyorum
 
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.

Geçmiş yıllara bakmışsınız şu an ülkenin %51’i asgari ücretli ve eğitimle ilgisi yok. Ben mimarlık okuyorum dondurdum şu an mezun olmuş herhangi şirketin altına giren çoğu arkadaşım asgari ücretle başlıyor içlerinde bazıları maaşlarını alamadığı için davalık oldular bile
Yeni mezun mühendise de layık görülen ücret bundan fazla değil.
Asgari ücret araştırması bittiyse şimdi lütfen refah seviyesi yüksek ülkelerdeki orana bakın yüzde kaçı asgari ücretli çalışıyor.
Bir ülkede orta direk yıkılırsa o ülkenin ekonomisi zayıf demektir. Siz bunu anlamamak için diretiyorsunuz.
 
O evi arabayı şimdi aynı gelirle alamayacaksınız işte. Eskiden gerçekten orta gelirken yaptıklarınız onlar. Bugün sıfırdan ev alın bakalım araba alın bakalım
Kesinlikle öyle. Aksini iddia etmiyorum zaten .yalniz evi yıllar önce aldık. Arabayı yenileyeli bir sene olmadı daha.
 
Son düzenleme:
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
Boyle bi hayati goze almak mi? Halbusu herkes ayni sartlarla dogup buyuyor. Herkesin ailesi cocugunu universitede okutabiliyor. Hatta her universite mezunu iş bulabiliyo. Halkin yuzde 40 i da yani nerdeyse yarisi boyle bi hayati goze almis işte napcan
 
Benim radyo TV bölümünü bitiren kardeşim asgari ücretin üstünde bolumu dışında bir işte çalışıyor. Yine eşimin muhendis olan arkadaşı Almanyaya gitti ve geri geldi. Çevremde muhendis olup asgari ücrete temelli çalışan yok
 

Yurt disinda dogup buyudum. Ailemle buraya kesin donus yaptigimizda alismam epey zaman aldi. Simdi alistim ama siz muhtemelen belli bir yastan sonra gittiginiz icin boyle sorunlar yasiyorsunuz. Yazdiklarinizi okudum cok dram yapmissiniz. Boyle bir sey yok.
 
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
Ünivers,te mezunu gençler Bim yada A101'de kasiyerlik yapıyor,napsın onlarda hayat şartları kasiyer olacaksın demiş onlarada.

Siz hangi kafayla bunu söyleyebiliyorsunuz ki, o kadar okuyup atanamamak pazarda gidip tezgah açmak bir düşünün bunu önce, sonra kalkıp ahkam kesin burada.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…