- 19 Mayıs 2020
- 47.403
- 212.948
- 598
Ben daha hala nasıl bu kadar rahat olduklarına şaşıyorum, yazı beklemeye gerek yok. Gezmeyiverin, starbaksa gitmeyiverinden et yemeyiverine ne ara geldik?Ayrıca bu iyimser yorumları ben yazın göreceğim. Vergi sadece tabana yayılmaya devam edecek, çocuklarına kredi kartlarıyla mont bot alabilenler kredi kartı taksitleri sınırlandırılınca görecekler bakalım eskisi gibi mi hayat şartları.
Bir kaç ay sonra da böyle yazabilecek misiniz?
Evet aynen bu iste zihniyet. Eti de yemeyiverin.Ben daha hala nasıl bu kadar rahat olduklarına şaşıyorum, yazı beklemeye gerek yok. Gezmeyiverin, starbaksa gitmeyiverinden et yemeyiverine ne ara geldik?
Ya ben neleri ozledigimi yazdim aslinda. Benim ozledigim arkadaslarim. Gidip deniz kenarinda icip midye kalamar yemek. Farkli bisey bu. Ben yeni gittim zaten. Belki ondandir bilmiyorum.
Evet iste geldim simdi 5 gundur Izmir'deyim. Sinir geldi haber seyrederken.accessdenied inan ben de özlüyorum onları ama Twitter’a bir giriyorum Özlem mözlem kalmıyor valla…
Haklisiniz ona birşey diyen yok herkesin alim gücü düştü. Enflasyon un çok yuksek olduğunu birkaç mesajımda zaten belirttim. Türkiye için en hayırlısi neyse o olsun inşallah düzelir sistem. Çevremizde okullarda geliri düşük insanlara elimizden geldiğince topluca yardim ediyoruz geçen de okulda oldu hatta. Sadece ülkede herkes AC gibi bir algı oluşturulmasına karşıyım. Orta hal yok diyorsunuz ama mesela evim var arabam var gıdada zorlanmiyorum ben simdi zengin değilim. Asgari gecinmiyorum e fakir de değilim Allaha şükür çocuklardan ya da kendimizden kismiyoruz. Orta hal olarak görüyorum kendimi. Benim çevrem akrabalarım ya benden çok daha iyiler.Eskisi gibi fakir de var zengin de demeniz gerçekçi değil.
Artık fakir daha çok. Hepimiz fakirleştirildik.
Alım gücümüz düştü.
Orta direktik biz aynı şartları koruyamıyoruz mesela bundan bahsediliyor
E devletime de girin ne olurTahsiliniz nedir? Ben hangi yüksek eğitiminizi göre bu tespiti yaptığınızı merak ediyorum. Neticede bizi ikna edeceksen bana inandırıcı olmanız lazım. Yoksa ısrarcı olmanızın bir manası yok
İnsanların dışarı çıkıp bir kahve içmesini zenginlikle bağdaştırmışlar, hayretle okudum. Argüman hep aynı, eee kafeler, AVM’ler dolu. Sanki her avmye giden alışveriş yapıyor. İnsanlar sırf sosyalleşmek için boş boş geziniyor avmde. Sosyalleşmek, temel insani ihtiyaçlardan biridir arkadaşlar. Neden bir Almanya, İsviçre değiliz demeyip, çok şükür Filistin değiliz dediğiniz sürece bir halt olmaz bizim ülkeden.Ben daha hala nasıl bu kadar rahat olduklarına şaşıyorum, yazı beklemeye gerek yok. Gezmeyiverin, starbaksa gitmeyiverinden et yemeyiverine ne ara geldik?
Yurtdışında yaşayan biri olarak açıkçası ben bile bu özlemi anlayamıyorum. En son 2.5 yıl önce Türkiye'yi ziyaret ettim ve inanın hiç gidesim gelmiyor.
Keşfedilmeyi bekleyen koskoca bir dünya varken elimdeki kaynağımı keriz yerine konuşacağım bir tatile aktarsam kahrolurdum.
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.Türkiyede asgari ücretle çalışanların oranı kaç?
Kaçamak cevap vermemenizi rica ediyorum, o kadar iddialı yazıyorsunuz ki altı dolu mu boş mu merak uyandırıyorsunuz.
Yerleşmek için özlem çok az insanda oluyor zaten genellikle sonradan gidenler burdaki çevresini vs özlüyor. Bu çok doğal ama onun dışındakiler tamamen arabesk bir millet olmamızla alakalı, gurbet özlemi arabeski vs
Tatil işi biraz bütçe ayıran Türkiye’de pahalı ama kalitesiz yapacağına hemen yanıbaşımızdaki Rodos Kos gibi adalara gidiyor. Hem de bu kura rağmen iki yıl öncesine kadar daha ucuza geliyordu
O evi arabayı şimdi aynı gelirle alamayacaksınız işte. Eskiden gerçekten orta gelirken yaptıklarınız onlar. Bugün sıfırdan ev alın bakalım araba alın bakalımHaklisiniz ona birşey diyen yok herkesin alim gücü düştü. Enflasyon un çok yuksek olduğunu birkaç mesajımda zaten belirttim. Türkiye için en hayırlısi neyse o olsun inşallah düzelir sistem. Çevremizde okullarda geliri düşük insanlara elimizden geldiğince topluca yardim ediyoruz geçen de okulda oldu hatta. Sadece ülkede herkes AC gibi bir algı oluşturulmasına karşıyım. Orta hal yok diyorsunuz ama mesela evim var arabam var gıdada zorlanmiyorum ben simdi zengin değilim. Asgari gecinmiyorum e fakir de değilim Allaha şükür çocuklardan ya da kendimizden kismiyoruz. Orta hal olarak görüyorum kendimi. Benim çevrem akrabalarım ya benden çok daha iyiler.
Ben Fransa'ya yerlestim, esim Fransiz cunku. Ama Izmir'den kalkip gitmisim. Denizine havasina hasret cekiyorum. Geldim simdi burasi 20 derece yahu.Kizlarla yaptigim raki baligi özlüyorum. Orda hep bi kapali gri gökyüzü. Insanlar cok guleryuzlu ve kibar. Trafikte kimse korna calmaz. Kimse kavga etmez. Yuzume bakan herkesin gulumsemesi tuhaf geliyodu mesela ilk zamanlar. Ama burda ki samimiyet ictenlik yok bence. Bilmiyorumben açık açık anlatayım neden olduğunu: Son dönem giden yüksek eğitimli ve kariyerli expatları bir kenara ayırırsak "gurbetçi" olarak tabir ettiğimiz insanların sosyoekonomik olarak durumu ortada. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde günden güne özellikle Türklere karşı yükselen bir ırkçılık da söz konusu. Kelimenin tam anlamı ile insan yerine konulmuyorlar.
Kendilerini bir türlü olduramadıkları bir coğrafyadan bir diğerine cebinde gerçekten değerli olan bir para birimi ile gittiklerinde ancak insan yerine konuluyorlar. Gördükleri değeri de kendilerine karşı olan bir saygı zannediyorlar. Gerçekten kısacık Türkiye seyahatlerinde kaybettikleri özsaygılarını kazandıklarını zannettiklerinden Türkiye bu kadar kıymetli onların gözünde.
Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
Kesinlikle öyle. Aksini iddia etmiyorum zaten .yalniz evi yıllar önce aldık. Arabayı yenileyeli bir sene olmadı daha.O evi arabayı şimdi aynı gelirle alamayacaksınız işte. Eskiden gerçekten orta gelirken yaptıklarınız onlar. Bugün sıfırdan ev alın bakalım araba alın bakalım
Boyle bi hayati goze almak mi? Halbusu herkes ayni sartlarla dogup buyuyor. Herkesin ailesi cocugunu universitede okutabiliyor. Hatta her universite mezunu iş bulabiliyo. Halkin yuzde 40 i da yani nerdeyse yarisi boyle bi hayati goze almis işte napcanYüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
Benim radyo TV bölümünü bitiren kardeşim asgari ücretin üstünde bolumu dışında bir işte çalışıyor. Yine eşimin muhendis olan arkadaşı Almanyaya gitti ve geri geldi. Çevremde muhendis olup asgari ücrete temelli çalışan yokGeçmiş yıllara bakmışsınız şu an ülkenin %51’i asgari ücretli ve eğitimle ilgisi yok. Ben mimarlık okuyorum dondurdum şu an mezun olmuş herhangi şirketin altına giren çoğu arkadaşım asgari ücretle başlıyor içlerinde bazıları maaşlarını alamadığı için davalık oldular bile
Yeni mezun mühendise de layık görülen ücret bundan fazla değil.
Asgari ücret araştırması bittiyse şimdi lütfen refah seviyesi yüksek ülkelerdeki orana bakın yüzde kaçı asgari ücretli çalışıyor.
Bir ülkede orta direk yıkılırsa o ülkenin ekonomisi zayıf demektir. Siz bunu anlamamak için diretiyorsunuz.
Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Bi tane de sifirdan alin bence. Deneyin .Kesinlikle öyle. Aksini iddia etmiyorum zaten .yalniz evi yıllar önce aldık. Arabayı yenileyeli bir sene olmadı daha.
Ünivers,te mezunu gençler Bim yada A101'de kasiyerlik yapıyor,napsın onlarda hayat şartları kasiyer olacaksın demiş onlarada.Yüzde 40 lık kesim. Merakınız giderildi mi. Zaten bunların çoğunluğu okumamış ya da meslek edinmemis böyle bir hayati göze alan insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?