- 20 Mart 2008
- 141.927
- 213.850
- 1.423
- 60
Burdada 10 lira simit.Konu başında simit 7 tl demişim Eskişehir’de. Şimdi çarşıdan geldim 9 tl olmuşh a l i d e
Evet bir simite neredeyse bir 10 tl veriyoruz ama aç değiliz AVM’ler dolu. Ben fiyatları abartarak yazdım size göre
Bu kadar mi boşsunuz yani. Yorumumu bekleyecek kadar. Ben sizi bu kadar strese sokacagimi tahmin edemezdim. Sürekli KK da değilim. Anlaşılan burası çoğu kişinin stres atacağı bir yer. Ama bu son mesajım üzgünüm. Hayırlı cumalarolsun. zaten aradığınız aboneye muhtemelen şu anda ulaşılamıyor. kendisi "on" konumuna geçince mesajınız iletilecektir.
Ben hamsi 100 tl dedim Sivas’ta 70 miş. Fiyatları biraz abarttığını iddia etmişler hanım ablaBurdada 10 lira simit.
Susam sokağı var orda 12 tl idi en son ama aşırı leziz yemeyen kalmasınBurdada 10 lira simit.
Bu kadar mi boşsunuz yani. Yorumumu bekleyecek kadar. Ben sizi bu kadar strese sokacagimi tahmin edemezdim. Sürekli KK da değilim. Anlaşılan burası çoğu kişinin stres atacağı bir yer. Ama bu son mesajım üzgünüm. Hayırlı cumalar
Hamsi 100 lira filan buradada,zatem meyve acayip pahalı hala,elma bile 40 lira nerdeyse,bal zaten pahalı 1 poşetle çıkman normal yani ucuz bişi yok artık.Ben hamsi 100 tl dedim Sivas’ta 70 miş. Fiyatları biraz abarttığını iddia etmişler hanım abla
Ben dünün şokundayım hala. Bir büyük bal, bir kaşar, bir kaç meyve ve limona 1000 tl ödedim. Tek poşetle çıktım.
Nerde bu yer bilmiyorum.Susam sokağı var orda 12 tl idi en son ama aşırı leziz yemeyen kalmasın
Strese girdiğini nereden uydurdunuz,stres atmıyoruz ki gülüp eğlenip gerçekleri dile getiriyoruz nedense.Bu kadar mi boşsunuz yani. Yorumumu bekleyecek kadar. Ben sizi bu kadar strese sokacagimi tahmin edemezdim. Sürekli KK da değilim. Anlaşılan burası çoğu kişinin stres atacağı bir yer. Ama bu son mesajım üzgünüm. Hayırlı cumalar
Sivaslilar zaten İstanbul ve Ankara'dan dönse memleketine ohooo Sivasta yer kalmazarkadaşlar kalkın süvasa gidiyok. Eccük da orası bahalansın.
herkes kendi halinden memnunsa kimse diğerini ikna etmeye çalışmasın memnun değilse de yerini değiştirsin. Kafası net herkesin, asgari ücretle çalışan üç kişi var diyorsa o üç kişidir 4. yoktur.
Ben istirham ediyorum artık Ankara’ya kimse gelmesin, çok şişti burası. Sivas’a hadi.
İçinde intiharın, beslenme yetersizliği yaşayan çocukların geçtiği bir cevaba gülücük işareti koymakla hakkınızdaki fikrim sabitlendi. Merhameti, empatisi olmayan insanın benim için taştan farkı yoktur, hatta taş daha faydalıdır. Araba tekeri önüne koyabilirm meselaOvv çok etkilendim
Arkadaşım sen de bi doymadın ama dünden beri etti, hamsiydiBen hamsi 100 tl dedim Sivas’ta 70 miş. Fiyatları biraz abarttığını iddia etmişler hanım abla
Ben dünün şokundayım hala. Bir büyük bal, bir kaşar, bir kaç meyve ve limona 1000 tl ödedim. Tek poşetle çıktım.
Poşet parası da vermiyorum ben yanımda çanta taşıyorum tam fakirim sanırımArkadaşım sen de bi doymadın ama dünden beri etti, hamsiydi
Bal , kaşar neyine
Okudum birde simit almışsın
Poşet parası da verdın mi
Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Herkesin yaşam standardı ve mutluluktan anladığı farklı. Herkes birbirinin yediğini yemek, aynı yerlerde gezmek ve benzer muhitlerde oturmak zorunda değil. Herkes saygı bekliyor ama kimse karşı tarafa göstermiyor. Anlatın geçin yani bu kadar abartmaya gerek var mı bilemedimBu tarz konularda neden ülke geneli yorum yapılıyor anlamıyorum hiç. Yazan kişi az çok kendi hakkında bilgi vermiş. Çocuğu 27 yaşında bağımsız bir birey olduğu için çocuk masrafı yok. Kendisi hemşire ve almancasi anadil seviyesinde. 30 civari maaş alırım demiş, esi de benzerse 60 de. Ev tutup eşya alacak parası var, bir iki ayda işbaşı yaparsa 900bin yetecektir. 50 yaşına gelmiş insanlar da artık ne şekilde yaşamak istediğini biliyordur, belki Avrupa içinde gezmek ya da gece sokakların güvenli olması vs vs önceliği değil. Düşününce benim annemin de değil, şimdi bu insanlara yok hayır illa orda kal demek mantıklı mı?
Vizyontelede bir söz vardı, dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Türkiyede maddi sorunlar, mülteci sorunu, siyasi sorunlar olabilir ama bu herkes ama herkes Türkiyeden gitmek istiyor demek değil. Kimisi yeni bir dil öğrenmek istemez, kimisi güzel havasını sever, kimisi eşini dostunu bırakıp 40 50 yaşından sonra bilmediği yerde yaşamak istemez. Bunu kabul etmemek değişik geliyor.
Çoluk çocuk derdiniz yok. Bu yaştan sonra canınız nerde isterse orda yaşayın. Birikmişiniz var, mesleğiniz var. Tutun 1 oda 1 salon oturun ilk etapta.
Orda yaşamaya kendinizi zorlamayın olmuyorsa olmuyor. Mutsuzluktan hasta olursunuz. Bazı insanlar yaşadığı ülkeye şehire hatta mahallesine aşırı bağlıdır. Başka yerde yaşayamaz. Gayet normal bir durum.
Gitmek isteyenler de, kadının gelmek istemesi sizin gitmek istemenizke aynı insani ve normal bir istek neyini anlamıyorsunuz bunun. Sen burda mutsuzsun mutlu olacağını düşündüğün yere gitmek istiyorsun eee kadında aynı durumda. Yok gelme yok otur oturduğun yerde gibi yorum yapılacak bir konu yok.
İnsan belli bir yaştan sonra ihtiyaçları değişiyor. Maddiyat çok şey ama herşey değil. Konu sahibi de 0 değil buraya el el üstünde gelmiyor. İki kişiye 60 bin yeter. Biz de burda aylık 300 bin almıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?