Türkiye'de mutlu değilim

sevgili arkadaşımız....yazını okudum...
yazını okurken de şunu anladım..sen Türkiye'de değil...ailenin yanında mutsuzsun..ailevi sorunlar her zamana çocukları da etkilediği için maalesef çocuklarımızın da psikolojisi bozuluyor ve kaçmaya çalışıyorlar...anne ve baban arasında sorun varsa, aranızda sorun varsa, kaçmaktansa bence psikoloğa başvurup sorundan kaçmaya değil, çözmeye çalışın...sonuçta yakınların....ve şöyle birşey daha var: anne-babalarımızı seçme şansımız yok...
Türkiye den gidersen de mutsuzluktan değil, kendini geliştirmek, eğitmek için gitmelisin..geleceğini sağlamak adına..
kendine çok dikkat et, umarım en kısa zamanda moralin düzelir ve Türkiye gibi sevimli ülkeden kaçmazsın :))))

İngiltereye gitmedim, baska yere gittim. İngiltereye gitsem icim rahat etmezdi o kadar paraya...

Avrupa farklı tabi.. Amerika'yı bilemeyeceğim. Ama Almanya'da yaşayan akrabalarımdan duyduğum kadarıyla taban tabana zıt ülkeleriz.
Orada yere tüküremezsin,çöp atamazsın. Bisikleti bile ehliyet olmadan süremezsin. 16 yaşında özgürlüğe kavuşursun. Türkiyede 20 küsür yaşına gelipte hala anne babasıyla yaşadığı için ayakları üzerinde duramayan insanlar biliyorum. Yüksek sesle müzik dinlersen kapının önünde polisi bulursun. Sessizdir genelde. Türkiye'de inanılmaz derecede rahatsız eden sesler var. En basiti ben burada ders çalışmaya çalışıyorum. Ve 1 yıldır inşaat var buralarda. Kafaya birşey giriyor mu? Zor Türkiye'de yaşamak. İnsan haklarını bile küçümseyen insanlar var. Dar görüşlülük hat safhada.

Arkadaşa tavsiyem anne babanın kıymetini bil derim. Tamam yurtdışında yaşamak istiyorsan git. Tüm yollar senin. Ama onlarında gönlünü almayı bil derim. Sonra geç olmasındansa şimdi birazcık moralin bozulsun, iç huzurun dengesini kaybetsin ne olacak. Vicdan azabın olmaz en azından.

Gercekten sorunumu anlayıp cevap yazanlara cok teşekkür ediyorum. Kıbrıs'ta okuyan arkadasın mesajini okudum gerilerde kaldı o ama gercekten benim hissettiklerimi bire bir yazmış aynisi.
Dün gece cok ağladım, sabah uyandım yine aglıyorum, bilinçli olarak değil de gercekten iki gündür cok mutsuzum ve hep ağlamak geliyor içimden. Dışarı çıkmak istemiyorum. Bir sey yemek istemiyorum. Bir geçiş donemi yasıyorum herhalde ve zor geciyor benim icin. Bir ay bile olsa ne kadar ihtiyacım varmış kaçmaya, nefes almaya; bunu fark ettim. Hayatım istanbulda hiç kotu değil aksine cok guzel istediğim her seye sahibim ama içten ice mutsuzmusum, huzursuzmusum demek ki. Bir ay bile beni ne kadar mutlu etmis...
Beni ayrıca mutsuz eden sey de annemin suratinin asık olması, o zaten biliyordu benim burada mutlu olmadığımı daha once gidip geldigimde de hep anlatmıştım bana hak veriyordu ama benim bu kadar garipseyecegimi tahmin etmemişti herhalde. O beni yine mutlu zannetsin istiyorum, gecmiste de ne zaman üzülsem ağlasam icim yansa bile o beni hep mutlu zannediyordu. Benim mutsuzluğumdan baskası da mutsuz olunca iyice icinden çıkılmaz bir duruma giriyorum.
Haftaya pazar bir haftalığına italyaya gidiyorum arkadaşımın yanına, ondan sonra istanbula dönünce de teyzeme kalmaya gidecegim. Yine kaçıyorum ama bu geçiş donemi beklediğimden daha zor geciyor ve benim dertlesecegim insanlara ihtiyacım var

evet gecıs donemlerı zordur ama zamanla alısırsın..
ama gercekten zor oluyo..bırebır yasadıgım ıcın bılıyorum
kıbrısta kımse kımseye karısmaz,, gece eve dondugunde toplum baskısı yok..
yanı onların yasam tarzı her cumartesı gecesı eglence ve kımse bırbırını yadırgamıyo..
e bole bı yerden sonra aılenın yasadıgı yerde akrabalarından tut komsularına kadar herkes
ustune gelıyo..
ama ben herkese agzının payını veren bı ınsanım..hıcbırseyı ıcımde tutmam..
bazen annem kızar bana derkı sen cok kırıyosun ınsanları.
ben kırılcagıma ,benı rahatsız edenler kırılsın..
1 kere gelıyorum dunyaya ve nasıl kkımsenın ne yaptıgı benı ılgılendırmıyosa, benımde ne yaptıgım kımseyı ılgılendırmıyo..

bence senin sorunun türkiye degil ailen!!!!
kişi kendinden bilirmiş işi demekki sen boş işlerle ugraşıyorsun ki türkleri öyle nitelendiriyorsun.

canım çok uzun yazmışsın hepsini okuyamadım ama ben de yurt geçen yıl yurt dışına gidip 6 ay gibi bir süre orda kalmıştım eğitim için. orada oldğum sürede çok çok rahat ve özgürdüm. yani burda yapamadığım herşeyi orda yapmaya başlamıştım elimden gelse çok daha uzun bi süre orda kalırdım. tr ye dönünce o kadar çok adaptasyon sorunu yaşadım ki döndüğümde tekrar yurt dışına gitmek için fırsatlar arıyodum.ama şu an öyle düşünmüyorum. orada da insan çok yalnız kalabiliyo düşündüğünde. senin hayat tarzını bilmiyorum ama benimki çok fazla değişti. resmen onlar gibi olup çıkmıştım. o yüzden şimdi türkiyede yaşadığıma çok mutluyum. oraya gidince kültürel değerlerimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum tabi bu benim yaşadığım birşey seni bilmiyorum ama . bu yüzden anlamsız geliyo çünkü ordaki hayatın da bi süre monotonlaşıyo.ordaki en cazip şey özgürlük sanırım ama ben çok özgür olunca kendimi kaybedebiliyorum maalesef. o yüzden bulunduğum yerin çevrenin tadını çıkarıyorum şimdi .

aaah ah idrar kokulu yollarda yürüyen, kahkaha ve gürültüyle yıkılan otobüslere binen ben değil miyim, otobüs koltuklarında, yerlerde yiyip atılmış koca koca paket servis kutularını gören, insanların hiç umursamadan kokulu yemekler yediği trenlerde bunalan daha sayılacak çok şey var... ancak londra için diyorum. hiç bu avrupa tariflerine uymuyor. diğer ülkeleri bilmem. özgürlük 16 yaşında değil 12 yaşında başlıyor, o kadar çok 13 yaşında olup hamile olan var ki, o kadar özgürler ki, 15 inde 1 tane daha yapıp ömür boyu devlet yardımı ile yaşayıp gidiyorlar.

aynı koku bütün avrupa ülkelerinde mi var acaba?gerçekten bence de çok pis, geri dönüşüm diyerek haftada bir çop topluyolar.tuvalet kabini diye bişey yok,nehrin denizin yanında paravansız pisuarlar var.iğrençti.
ülkemi seviyorum,örümcekkafalı insanlar hariç bütün milletimi seviyorum,iyiki burda doğmuşum diyorum...
istanbula aşığım,ülkeleri onların olsun,boğazı dünyaya değişmem.

yorumların tümünü okudum uyum sorunu yaşadığını bir kaç defa söylemişsin ama bence senin uyum sorunun yok.. aileni, Türkiye yi kabullenemiyorsun hep yanlışları gördüğün için avrupadaki değersizlik sana cazip geliyor.. başkalarını boş olmakla suçlamak yerine kendin bir şeyler yap. Türkiye'nin zenginliğinin farkında değilsin biraz tanı ülkeni, çevrendekileri.. boşluğa düşünce insan uzaklaşmak ister... senin hayat şartlarından çok çok daha kötüsüne sahip olan insanlar var, değerini bilmeni isterim, bu ülke için iyi bir şeyler yapmak için daha fazla şansın var.. şikayet edip bunalıma girmektense şikayet ettiklerini değiştirmek için çaba göster.

millet olarak boş işlerle uğraşıyoruz demek ha? o zaman sende bu milletle yaşadığın sürece boş işlerle uğraşacaksın demektir ) derdini anladım ait olduğun yerlere gitmelisin benceede.İlk önce oku ve mesleğini eline al.Yoksa kendini rahat hissettiğin vatanın insanları kara kaşa,kara göze bakmıyorlar :))

Son düzenleme:
Canim yorumlarin hepsini okumadim ancak bos isten kastinin ne oldugunu noktasina virgulune anlayabiliyorum. ben sadece 1 ayimi turkiye'de geciriyorum bu 1 ay icinde dedikodumu yapan insanlarin haddi hesabi yok. psikolojim bozuldu dondum. 4 yildir yazlik aldik ayni yere gidiyoruz. dedikodudan fesatliktan baska birsey gormeden geri geliyorum. ulkemi eski evimizi cok ozluyorum o ayri. ama malesef bizim aman o napmis bunu neden yapmis diye cok biliyomusuz gibi burnumuzu sokma gibi bir huyumuz var evet. Ben Turkiye'ye gittigim zaman kizlarin arkamdan konusup hakaret etmesi sebebiyle sac basa girdim. Burdaki arkadaslarim kulturlerimiz cok farkli olsa bile asla ve asla yuz goz olmadim! hep tatli bi saygi var butun arkadaslarim duracagi yeri bilir... Sende yurt disina cikinca bunu farketmissin bence. Sakin ol bu kadar takma kafana zamani gelince ayrilirsin ordan. Ben hep Turkiye'ye donmeyi istemisimdir. yavas yavas bu fikrimden vazgeciyorum. yoksa katil olucam ben o fesat kizlarin arasinda.

sende haklısın canım,bir yönden düşünürsen gerçektende yaşanacak yer değil türkiye,sabret elbet dönersin,sevdiğinle de evlenirsin orada yaşarsın mutlu mesut

ben daha yolun başındayım üni 1 e başlıcam lise son u ayrı okudum yurt hiç çekilmiyordu ama yine ailemin yanından iyiydi. eve gelince aynen senin hissettiklerini yaşadım. seni o kadar o kadar cooook iyi anlıyorum ki hep hayalim uzaklarda cok uzaklarda olmak. arkadaşlarımlayken sen sakrak olan ben ailemin yanında somurtuyorum. al işte yeni geldim eve simdi alışverişten döndük hiç bi şey almadım. tad bırakmadılar cünkü. annemle babam benimde durmadan kavga ediyolar artık babam annem konusmaya baslayınca odama gidip duvarları yumrukluyorum. neyse ya kendimi anlatmaya baslamısım bile. demem o ki seni çook iyi anlıyorum burda insanlar feci dedikoducu ve hosgörüsüz orda nasıllar bilemicem ama aklın varsa giiit uzaklara :)

Ben de buralara ait değilim sanki...Belli değerlerim var,dini değerlere çok önem veririm ama sanki buralar dar düşünceliymiş gibi..dedikodu vs...Yurdışı nasılki..Bunu çok merak ediyorum,sanki dedikodu falan olmaz gibi..Bir de boşanmış insanlara bakışları burdaki gibi değildir..Hoş daha iyi de olsa,gidecek değilim de..Gitsem nasıl yaşayacağım,hem belki oraların da eksileri vardır..Neyse ben de depresyondayım,sözlerimi sen dikkate alma..Bana da yorum yazaranız memnun olurum..Zaten birisi de şuan Amerika'da..ama irtibatımızın olmaması daha da üzüyor..of..nasıl özlüyorum..Güya Amerika'ya aşık olarak gitti,yani Amerika hayranıydı..Ailesi beni istemedi diye terketti..Boşanmışım diye ailesi istemedi,vazgeçti,yurdışından bir kızla evlenecekmiş,sanki onlar bakire olacak...Nasıl özgür insansa..Kötüyüm..Yeni talibimdense soğudum..Bir türlü mutmain olacağım şeyler olmuyor..Başka yerlere gitmek istiyorum..Annemi bırakamam zaten..Olsa da gidemem..Beni buraya bağlayan bir tek o var..O olmadığı zaman gideceğim buralardan..

Bence sen kendine zaman tanı biraz...Yeni geldiğin için böyle...Biraz zaman geçir alışırsın..Alışmazsan ozaman düşünürsün,artıları var ama eksilerini de bir düşümn bakalım..sen erasmusla mı gittin..Nezaman gideceksin bir daha..

Son düzenleme:
Bir ayda doğup büyüdüğün yerlere yabancılaşmanı, yaşadığın şehri, ülkeyi küçümsemeni, yabancı hayranlığını vs bütün bunları yaşına bağlayacağım ama; memleket ne yazık ki üç beş ay yurtdışında kalıp, döndüğünde "nasıl diyor siz Türkler" tadında konuşmalarıyla kendini rezil-i rüsvay eden yetişkinlerle (!) dolu olduğundan, bu tezimi kendi kendime zaten çürütmüş oldum.

Ne diyeyim kendini mutlu hissedeceğin bir hayatı yaşamanı diliyorum.

Arkadaş da öylemiyim yoksa diye bir düşünür bu arada..Ama öyle değil benim için..Bir de ben buranın yerlisi değilim,balkan kökenliyim,acaba buraları yadırgamam ondan mı diye düşünmeye başladım yeni..Hani bizler huy olarak buranın halkına göre daha geniş düşünceli,daha iyi niyetli,daha kavgayı sevmeyen ;dedikodusu daha az ,toleransı daha yüksek insanlarız,hani hayata karşı biraz daha saftirik..Ondanmıdır nedir buraya uyumsuzluğum..Boşanmışlık bizde de sorunsa da ; bukadar sorun değil mesela..

Son düzenleme:
İşte hayırlı evlat..
Sevdiğini ana babasına tercih edenler gün gelip aahh anacım derler mutlaka..karşılıksız seven tek kişiye ihanet..
uzun zamandır yazmamıştım konuyuda baştan sona okumadım ama ilk sayfayı okudum..Yetti ..
Ne denir ki mutluluklar tabi olabiliyorsan..

canım benim ben seni çok iyi anlıyorum. ben 1 sene yurtdışında yaşadıktan sonra türkiyeye döndüğümde aynı şeyleri yaşadım ve hissettim. seninle durumlarımız o kadar cok benziyor ki. huzursuz bir aile ortamında büyüdüm ve buraya gelmek ölüm gibiydi benim icin. orda cok rahattım cok mutluydum. derslerim cok iyiydi. cunku kendi duzenım vardı. herseyime kendim karar veriyordum. ınsanlar farklıydı dedıgın gıbı. kımse kımsenın ne yaptıgıyla ılgılenmıyordu herkes yalnızca ve yalnızca " kendınden" sorumluydu. bunlar gercekten cok guzel seyler. dondugum zaman mezun olur olmaz yurtdısında ıs bulcam dıyordum ve bunun ıcınn de bır suru gırısımde bulundum. olumlu sonuclar da aldım fakat bır sure sonra vazgectım. ınsanın kendı vatanı gıbısı yok emın ol sende anlayacaksın. orda yasamaya baslayıp alıstıgın zaman ısler degısıyor. moralın bozuldugunda kendı dılınle konusup rahatlayabılecegın ınsanlar olmaması bıle cok uzucu. bunlar tabııkı kendı kısısel fıkırlerım ama alıscaksın. bu sadece bır surec. bı bakmıssın orası aklından ucuuup gitmis cunku turkiyede de yalnızca kendinden sorumlu olduğun çok güzel bir hayat kurmuşsun :) bol şans diliyorum tatlım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…