Üçüncü ve dördüncü bebeğine hamile anneler heyecanımızı paylaşalım mı?

Aysebaharim canim,
tekrar merhabalar... yavrun nasil oldu, ishali hafifte olsa düzelmedi mi? Ishal oldugu sen nasil anladin??

cok sagolasin verdigin bilgi icin. Dün aslinda hesap yaptim toplam gece 12´den ertesi gün gece 12ye kadar kac saat uyuyor diye, 12 saati buluyor yani, kisa kisa da uyusa buluyor.... 13 - 15 saati uyur bu aylarda bebekler diyordu internette okudugum kadariyla - demek ki seninde söyledigin gibi özel bir cocuk galiba Mikail bey )).

Gece uykusu sükür iyi, umarim degismez. Galiba gece uykusunu iyi alinca gündüz pek uzun uykuya ihtiyac duymuyor.. Bir daha ki doktor ziyaretimizde sorarim doktora bende..

Senin minikler bitki cayi iciyorlarmiydi?? Ben rezene ve papatya vermeye calisiyorum ama biberonu pek sevmiyoruz. O yüzden bugün bir degisik biberon daha aldim, kendi sütümü sagdim ve bu sefer biberondan icti.. cay yapip onuda icermi bir deneyecegim.
Icimi rahatlattin sen ve Pamuk helvam...sagolasiniz... Kendine ve bebise dikkat et canim, öpüyorum..

canim tekrar merhaba,
sanada hayirli ramazanlar..

ya sizin mesajlarinizi görünce cok seviniyorum, sanki yakin bir arkadasimla karsilasmis gibi oluyorum. Ne güzel birbirimizden bilgilerimizden faydalanmamiz... cok iyi arkadaslarsiniz.

Sana ve Aysebahara imreniyorum, ne güzel yavrulariniz cogaldi - bende ikinci yavrumu kucagima alabilecekmiyim bakalim zamani gelince...

Canim seni iyi anliyorum, kolay degildir iki minikle - ikiside ilgi ister...yoruluyorsundur eminim.. annelerimizden Allah razi olsun gercekten. Ben simdi bak annem olmasa masaja zor giderdim, sagolsun geliyor her gün - Mikaile bakiyor - bende masaja gidip geliyorum..
Sükür benim ki daha biseyler tattirmiyor . bana doymuyorda ondan uyumuyor gibi geliyordu canim - haklisin doymasa gecede uyumamasi lazim degil mi? Annemde diyor dua et gece uyuduguna, bak abininkilere ikiside uyumuyor. Dogru o konuda hakli, abimin ufaklik kiz olani yani gece 1 den asagi yatmiyo..yatirmasan halen oyun oynayacak . 41 kere masallah benim ogluma o konuda.. Rabbim yavrularimizi nazarlardan saklasin insallah..

insallah canim hepimiz rahat ederiz... bizde sizi öpüyoruz kocamannn

Allah izin verirse 3.bebegim olacak 2 tane oglum var kurban oldugum allahim 3. bebegimi saglikli sihatli kucagima almami nasip etsin hayirli evlat olsun insallah gönlüme göre olur onunda tatina bakmayi nasip etsin kurban oldugum allahim.cinsiyetini ögrenmedim daha cok merak ediyorum almanyada zor söylüyorlar hayirlisi insallah..

Canım nasılsın öncelikle
Bebeklerin kuzuların nasıl?
Ramazan nasıl geçiyor canım?

Bebeğin ishal hali hala devam ediyor
cuma üniversite hastanesinde kan tahlili verdim.
Pazartesi bakacağım sonuçlara

Bel ağrılarım için mr çekildim
Fena ağrılarım oluyor kızlar...

canım ben kızımı 36 aylıkken anasınıfına verdim.
geçen sene...
bu yılda vereceğim...
seneye okula başlatmayı düşünüyorum...

oğlumun gözünü bir böcek soktu.
şişti davul kadar oldu
sabaha kadar hastanede dolaştık
önce ücret aldılar sonra iade ettiler...:)))

Canım Mikailin tatlı annesi...
İnşallah Rabbim sana da verir ikişer üçerde
halimize düşersin:)
masaj demişsin...
senin de mi ağrıların oluyor...
ben fena bel ve sırt ağrısı yaşıyorum canım...

ben rezene çayı verdim canım bebeklere...
ama benimkiler malesef hiç biberon almadılar...
sen bu kez farklı bir biberon aldım demişsin
nasıl bişey
belki bende alabilirim..
chicconun kini bile almadılar
yalancı emzik hiç kullanmadım ben..

Fazla giremesem de hep aklımdasınız canım..
ilk işim hemen girip bakmak oluyor buraya...
öpüyorum hepinizi

Hoşgeldin canım..
Allah sağlıkla kucağına aldırmak nasip eylesin canım..
kaç yaşındasın....
Fazla usg ye zararlı diye almıyorlarmış değil mi orda
bende 3 kez girdim zaten..
ilk gittiğimde öğrendim cinsiyetini..:)))
Rabbim hayırlı evlad olmayı nasip etsin evladlarımıza....

arayı açma canım...
benim ablam çok açtı arayı
şimdi cesaret edemiyor..

Kocami ikna etsem hemen bugun hamile kalmak isterim de esim hala korkuyoum hazir degilim modunda 23 agustosta bir sene olacak ikinci yavrumu kaybedeli( gecen agustosta 5.5 aylik hamileyken kaybettim ikinci oglumu) esim hala kararsiz hala hazir degil hala korkuyor oglumda bir haftadir anne senden kiz kardes istiyorum diyor bende allahtan iste diyorum dua ediyor hep kardesi olsun diye 5 yas bir aylik olacak birkac gun sonra

Bazen herşey nasip işidir...
Eşinin hazır olmasını bekleme...
Sen hazırsan ona söyleme:)))
bak gör.. onun varlığı eşini hazır edecek...
Rabimsana sabır versin canım..
üzülme lütfen..
İnşallah kısa sürede onun acısını sana ve ailene unutturacak bir meleğiniz olur...

canim ben zaten korunmuyorum esim geri cekilme ile korunuyor kaza olur belki diye bekliyorum

merhaba Aysebaharim,
cok gecmis olsun canim, bel agrilarin seninde gecer insallah bir an önce. Benim sol el parmaklarim (bas parmak, isaret ve orta parmagim) uyusmasi Karpaltünel sendromu diye biliniyor. Galiba sinirlerden biri hassaslasmis yada bilegimde bir kisalma olmus - iste masajla, ultrason ve elektrik vererek gecirmeye calisiyorlar. MR falan cektiremiyorum, emzirdigim icin... ignede yapamiyorlar... bakalim 10 defa fizik tedaviye gittim, 2 hafta ara verdim simdi, 13 agustostan itibaren 6 defa daha gidicem, insallah daha iyi olur... ilk zamanlara nazaran simdi daha iyi. Ben biliyorum ya emzirirken emzirme yastigi kullanmadim ya, ondan oldu, halbu ki kolumun altina destek koysaydim olmazdi... neyse gecer insallah...

Benim aldigim biberon AVENT Philips marka, bizim sorunumuz canim biberon degilmis sonradan anladim - beyefendi anne sütü ile mamanin tadini ayirt ediyormus..simdi mamayi hafif glikoz ile sekerlendirip öyle arada yani günde 2 kere veriyorum iciyor... geri kalanini ise emziriyorum. Pek mama vermekte istemiyorum ama... abim bu cocuk zayifladi, buna mama ver deyip duruyor benide endiselendiriyor... ha birde sürekli bagirip agliyordu gündüzleri en fazla yarim saat uyuyordu - megersem tam doymadigi icinmis... simdi mamayi icip, birazda emince uyuyor...

Onun disinda rezene cayida vermeye calisiyorum... simdilik bizden bu kadar teyzesi ).. bende giremesemde aklim hep burada.... canim Allaha emanet ol sen ve yavrularin, esin.. görüsmek dilegiyle kocamannnnnn öpüyorum...

Sağol canım sanada çok geçmiş olsun..
Doymuyorsa ver canım mama..
benimkiler malesef almıyor mamayı...
ama bende kaşık mamasına katıp veriyorum mamayı...

kızlar beb eğimin dili beyazladı dr.gazlı bezle suyla sil dedi de sildim biraz tamda silem edim zor oluyo ya acmıyo agzını gecermi çabuk acaba

kızlar beb eğimin dili beyazladı dr.gazlı bezle suyla sil dedi de sildim biraz tamda silem edim zor oluyo ya acmıyo agzını gecermi çabuk acaba

özlem geçmiş olsun canım.benimde bebeğimde ara ara pamukçuk oluyor.bence her emzirmeden sonra biraz su ver ağzı temizlensin..birde ben karbonatlı suya kulak temizleyicisi batırıp onunla siliyorum.yoksa ağzını açmıyor. tabi çok dikkatli siliyorum.bir çubuğa gazlı bezi sarıp silebilirsin..

ayşebahar,pamukhelva,hatice ve özlem nasılsınız kızlar..hayırlı ramazanlar diliyorum.ayşebahar bebeğin hastalanmış çok geçmiş olsun..şimdi nasıloldu..hatice sende rahatsızmışsın,sanada çok geçmiş olsun canım..pamuk helvacım bebeğin nasıl oldu.ben doğumdan beri devam sütü veriyorum.sütüm bir türlü olmadı.şimdi bile çok az..dünyanın suyunu içtim,kompostoyu eksik etmedim,günlerce üstüste bulgur pilavı soğan yedim ama nafile..bebeğim 1,5 aylık oldu.boyu59 cm,kilosu 5600 gr.gelişimi güzel .1. aydan sonra gülücük atmaya başladı.onunla konuşunca dinliyor ve agu sesleri çıkarıyor..beni ve babasını,kardeşlerini tanıyor ve gülümsüyor..devam sütüne önce aptamille başladım çok gaz yaptı.hero beby aldım oda kabızlık yaptı.bebelac kullanıyorum ve memnunum.hem kakası normal hem de gaz yapmadı..tabi her mama her çocukta aynı sonucu vermez..pamukhelva senin bebeğin nasıl oldu canım,çünkü hemen hemen aynılar.bu arada bebişlerinizi kocaman öpüyorum...

bebegim ikac gündür gündüz dudak bükerek uyanıyo aglıyo bişeymi oldu diiyorum korkuyorum dr sordum ozaman uyuyamazdıdedi büyüyo artık dedi sizinkilerdede olyomu

sağol canım ben de yavrular da çok şükür iyiyiz..siz de iyisinizdir umarım, miniğin iyileşmiştir tamamen inşaAllah..

canım ben kızımı geçen yıl kreşe vermemiştim, bu yıl gönderecektim de şimdi direkt ana sınıfına başlaması olumsuz etkiler mi bocalar mı acaba diye düşünüyorum..yoksa ilk okula bir yıl erken başlayacak olması avantajlı olur..sence direkt ana sınıfına mı kaydetsem?

oğluna çok geçmiş olsun, geçmiştir şimdiye şişliği inşaAllah..ne böceği imiş o öyle ya korkmuştur yavrucak..

sağol canım sana da hayırlı ramazanlar..hamdolsun iyiyiz, sen ve yavruların da iyisinizdir inşaAllah..
benim bebeğim de tam 1,5 aylık oldu bugün cnm...akranmış bebişcikler:) maşaAllah çok güzel bakmışsın bebişine.. boyu kilosu çok iyi..süt için de yoksa olmuyorsa onun yerine mamalar var cnm sağlıklı olsunlar yeter ki üzme sen kendini..benim bebeğim de en son seninki kadardı ölçümleri, bakalım 2.aylık kontrolde ne diyecek dr.umuz...
bizimki de gülmeye başladı yavaş yavaş, konuştuğumda dikkat kesilip dinliyor ve gülümsüyor..
tüm bebeklerimize maşaAllah hepsine sağlık sıhhat versin Allah..

bebegim ikac gündür gündüz dudak bükerek uyanıyo aglıyo bişeymi oldu diiyorum korkuyorum dr sordum ozaman uyuyamazdıdedi büyüyo artık dedi sizinkilerdede olyomu

özlemcim bebişi uyuttuğun yerin baş ucuna minik bir kuran-ı kerim koyabilirsin..bir de dönem dönem büyüme atakları oluyormuş bebişlerin, bizimki de bazen gündüz sürekli memede, bazen daha çok uyuyor büyüyorlar dr.un dediği gibi..sağlıkla büyüsünler inşaAllah..

Geçmiş olsun canım... Karbonatlı suyu dene canım...

agzınızda çürük diş varmı kızlar merak ediyorum anne sütünden gecip zarar vermez dimi

Olmaz mı canım.. ooooooooooooooooooo
zannetmıyorum zarar vereceğini.. zararı bize oluyor...

Canım nasılsın nerdesin...
Bebeğim şimdi ii Allaha şükür.
Bence bebeğin ii canım gelişimi falan...
Sen kabız oldu dedin ya benimki de bu sefer kabız oldu.
Bende bebelac sütlü pirinçli kullanmıştım. Acaba o mu yaptı?

Evet canım şimdi de kabız ıoldu
Ana sınıfına kaydet canım...
Bir bak uyum sağlamasına...
Böceği anlayamadılar.
Hala ısırdığı yer dururyor... Ama ii oldu kuzum...

Sağol canım sanada çok geçmiş olsun..
Doymuyorsa ver canım mama..
benimkiler malesef almıyor mamayı...
ama bende kaşık mamasına katıp veriyorum mamayı...

merhaba canim,

cok sagol canim insallah hepimizin ufak tefek saglik sorunlari bir an önce gecer... Iyi kötü mamayi simdi verebiliyorum canim ya, hafif tatlandirip... yoksa baska türlü huzurlu olmuyordu gündüzleri yani tam uyuyamadigindan sinirli oluyordu.. Allaha sükür simdi iyi... uyuttumda nete girebildim... özlüyorum sizleri )

Senin bebisin nasil oldu canim, daha iyidir insallah???

canim benim oglumdada olmustu henüz 1,5 aylikti sanirim - bende cok korkmustum sanki disi cikiyormus gibiydi, hemen korkudan doktora götürdük, doktor normal oldugunu söyledi - bir kac güne gecer dedi. Sanki böyle sivilce gibi biseydi, sonra bir kac gün icinde kendiliginden gecti.. Umarim senin yavrunun ki de gecer...

Bu arada sen nasilsin iyimisin, nasil gidiyor annelik, zorluk yasiyormusun??

canim merhaba,

hamd olsun iyiyiz oglusumla, büyümeye calisiyoruz. Sanada hayirli Ramazanlar. Sen nasilsin, annelik nasil gidiyor?? bu arada bebisinin gelisimi cok güzel masallahhh barekallah. Rabbim nazarlardan saklasin.
Süt konusunda canim sürekli emziriyormusun, yani cok SIK emzirirsen daha artar süt diyorlar.. benim sütümde ilk basta yetiyordu ama su siralar bende hem emziriyorum hemde mama veriyorum. Sen gene verebilyorsun bak devam sütünü, benim oglum anne sütü ile mamanin tadini ayirt ediyor - 2 aylik oldugunda mamayi icmemeye basladi, ama su an hafif glikoz ile tatlandirip öyle veriyorum... iyi kötü iciyor. Bu ayin sonunda kontrolümüz ve asilarimiz var, bakalim kilosu ve boyu ne kadar olmus... Mamayi tekrardan vermeye 25 Temmuz´da basladim, günde 2 kere 120ser ml.

Öyle böyle canim, anne sütü yada mama, yeter ki saglikli olsunlar.. gerisi bos.. Benim oglusum simdi kahkahalarla gülmeyi ögrendi teyzesi ) ve aguuuu diye konusmaya calisiyor...

Hepinizi öpüyorum kizlar!!!

Mikail de uykusundan aglayarak kalkiyordu canim, bende ayetel kürs-i ve uykusunda korkanlar icin okunan dualari bir kagida yazdim, muska gibi ücgen katlayip basucuna koydum, sükür simdilerde öyle aglayip kalkmiyor... ama ilk baslarda inan korkuyordum bisy oldu ona diye...

Ben birde nazar dualarini yazip koydum canim bas ucuna...

kucağımda minik adam...
büyük adam tlfumla oynuyoooo
kızlar koltuklardan koltuklara zıplıyor
ooooooooooooooooooo
düşün haticem:)))))))))

sen nasılsın... benim bebek artık dönüyor...
resmen yüzüyorrr...
sen neler yaptın

ben galiba epey ara verince baya bi acemi oldum çocuğun her davranışına dikkat edip pipirikleniyorum aglayarak uyandımı hastamı diyorum bugünde bi avuc kustu ben once vitamin damlası verdim hemen çıkardı ondanmı oldu bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…