Uyuyamıyorumm :(((

Gece olmasını sevmiyorumm hep gündüz olsun no problem :)
Okurken uykum geliyor ama sonra yatınca gidiyor gene canım..
Ölüm korkusu sabaha kadar aglatabiliyor benii ya babam ölürse ne yaparım ben diyorum nasıl dayanırım diyorum baslıyorum aglamaya..:gitme:

Doktora gittim onada söyledim bisey demedi hatta verdigi ilac aksine ''merak etme uyku ve sersemlik hissi vermiyor''dedi..Olan 1gram uykumuda alırmıs bidekaydirigubbakcemile3
Uyku saglıgım acısından önemli ama okudugumu anlamıyorum unutkanlık var..Gözlerimin önünde ucusan nesneler halisünasyon falan görüyorum..

Konuyla ilgili degil ama siteye bi chat yapsalar iyi olur dimi...hele bizim gibi vampirler icin

canim derdin buyuk ama uyumasan da dinc olmana imrendim walla. benim de hayalim az uyku cok verimli bir gun. ama olmuyor malesef...

Hareket etmem de bir problem yok mesela canım ama bazen 2 gece üst üste az uyuyup gündüz hic uyumuyorum siddetli bas agrıları ve havada yürüyormusum gibi hissediyorum..aklinialirimsmile

Allah allah halisünasyon görecek dereceye geldiyse daha ne duruyorsun canim?!
Bunun bir caresi vardir elbet, daha etkili uyku ilaci versin ama daha önemlisi bir tedavi alman...bunun altinda ne yatiyor.
Bak ben ölüm korkusu var dedim ya..o sendeki gibi degil, ben kendim ölecem diye korkuyorum.Imanim zayif galiba:-(
Neyse bende gecenlerde alternatif bir terapiste gittim ve herseyi anlattiktan sonra ölümden korktugumu söyledim. Cok ilginc bir sey sordu bana....Sen dogarken bogazina göbek kordono dolanmis mi, haberin var mi diye sordu....ve annem bana bunu ben kücükken hep anlatirdi, iste bu yüzden dogumun zor oldu, az kalsin ölüyordun diye. Ben soke oldum, kadin dedi ki o ölüm korkusu ordan geliyormus, bizim hatirlamadigmiz seyler bile bizim beynimizi etkiliyor.

Uyku düzeni ruh saligi icin cok önemli, canim belki senin depresyon gibi hislerin ondan geliyordur.

Canım ben kendimi sana en basit yengec burcu olmamla acıklarım biraz biliyorsan yengec burcunu benii tanımıs olursun..Lise dönemim aglayarak icine kapanık biri olarak gecirdim..Gecmis benim icin cok önemlidir ailem falan..

Yani eskiden yasadıgımı hic eskide bırakmadım daha önce de psikolojik sorunlarım cok oldu..Simdi ise okulum yüzünden 2 kere üst üste dönem tekrarına kaldım ailem bilmiyor bilse kıyamet kopar yani..:sinifsinif:

Onlara ne cevap vericem?
Bana verecekleri tepkiyi kaldıramam..
Ve benim biricik babamın okutmak icin verdigi emeklerin bosa gittigini ögrenince o üzüntüsü :gitme:
Erkek arkadasımla aynı bölüme tercih yaptık geldik cok sorunlar yasadık kaldıramadım onun olmasına ragmen bana yetmedi babam babam diye agladım tüm gecee:gitme:
Kavga ettik ben onun gibi sindiremedim ders calısamadım kaldım o bir sekilde gecti ve sınıftan 6 kisi arasındayım cok koyuyor bana kendimi ezik hissediyorum okula bile gidemiyorum aman kimse beni görmesin diyeemafoldumben

canim, uykunun 5 asamasi vardir. ilk 4u dinlenmeye yarar ama olmasa da olur (yani yetiskinler ve hastaligi olmayan insanlar icin). ama 5.asama cok onemlidir. REM uykusu denir buna. burda zihin bosaltilir beyin tazelenir. bilgisayarda defragmantasyon diye birsey vardir ya. disk birlestirme ya da. iste beyinde de bu eylem REM uykusu sirasinda gerceklesir, buna gecememek insanda zihin bulanikligina ve bellek zayifligina sebep olur. genellikle bu asamada cok canli ruyalar gorulur ve bu ruyalar hatirlanir uyandiktan sonra da. senin ruya durumlarin nedir? ruya goruyor musun? uyandiginda hatirliyor musun?

Canım benim annem panik atak tedavisi görmüs 4 yıl ama ben annemden etkilenmedim acıkcası...Kardesimin arkadasını abisi öldürdü ilk defa yakınımda yasadım ölümü..Hic tanımadıgım resimlerde gördügüm kızı rüyalarımda görüyordum..

ÖSS'den bir gün önce öldügünü ögrendikk sınava gözler sis girdik haliyle ama ben snav düsünemiyordum..Hülya nasıl ölür diyordum hepp sınavdan en erken ben cıktım :sinifsinif:

Ben en cok sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum kendimde ölmekten korkuyorum tabiki eyvahedigeldismile

Canım o kadar karısık ve bol rüya görüyorum kii bazen (cok nadir) bastan hatırlamıyorum ama sonra hatırlıyorum yani..Hatta uyanıp kaldıgım yerden devam ediyorum bazen rüyaya:1shok:

Anliyorum seni, bende tipik akrepim, yani oda hic kolay degil
Bende gecmiste kalanlar bir türlü silemiyorum ama bunun bir yolunu bulmaliyiz. Heleki ben artik bir anneyim yasim 32 ve hala eskileri düsünüp duruyorum ama artik terapi merapi ne gerekiyorsa yapcam.
Sen okul durumunu cok kafana takma canim ya, okumak istemiyorsanda yada su an kendini iyi hisetmiyorsan ailene rahatsiz oldugun icin önce kendinle ilgili sorunlari cözmek istedigni vs söyle. Bak babani cok seviyorsun eminim o sadece senin iyi olmani ister, elbette biraz üzülür ama inan her anne baba icin en önemlisi cocuklarin sagligi.
Ayrica ben kütahyaliyim, bilmiyorum nerelisin ama sehir olarak belki kendini orda iyi his etmiyorsundur olabilir mi? Kendim sadece izinlerde geliyorum ama bizim kütahyada bir tuhaf

canim aslinda sen probleminin sebebini biliyorsun. sorun su ki; sen simdi yatip uyumaya baslasan bile bu icinde bulundugun bunalimdan kurtulmus olayacaksin. senin sorunun uyuyamamk degil, uykusuzluguna sebep olan problemlerin. once onlari asmadan uyuman cok mumkun gorulmuyor. hemen kendini birakma, madem bu kadar icine sindiremiyorsun, savas ver basarili olmak icin. ama her zaman belli bir sure icin belli hedefler koy onune. butun sorunlari ayni anda dusunursen hicbirini cozemezsin. kaldigin dersleri bir unut. bu donemki derslerini gecmeye odaklan. sonra yaz okulu olur ya da sonraki sene yavas yavas alttan ala ala bitirirsin. hic merak etme, aileler bir iki seneyi goze alarak gonderiyor cocuklarini. sadece belli etmiyorlar. sen bunlari dusunme. unutma problem varsa, cozum de vardir. cozum yoksa, problem de yoktur.

Evet canım hepsini hatırlıyorum bir gecede 2-3 tane rüya görüyorum ama hepsi karma karısık hatta uyanıyorum ve tekrar uyursam kaldıgım rüyaya devam ediyorum :1shok:kaydirigubbakcemile3

Kütahyada okuyorum canım kırklareliliyim ben yarı kütahyalı sayılırım galiii :)

Bisey dicem ama yanlis anlama sakin, aklimdan geceni yaziyorum. Sen cok soguk kanli yaziyorsun, yani ne bilim ben halisünasyon görecek kadar kötü olcam ya doktor doktor gezerim, hastaneye giderim, ne bilim. Sen ya caresizlik noktaya daha varmadin yada burda tam olarak hisettiklerini yansitmiyorsun.
Ben lohusa depresyonu gecirdim, o dönem 4 gün arka arka hic uyumadim, uyuyamadim daha dogrusu, yine korkular ve uykuya dalmak istedigimde sicrayarak uyaniyordum. 5. gün artik halisünasyon gibi tuhafliklar olustu ve delircem sandim. Hemen yardim aldim, hemde her yerden. Bak lütfen gecer diye bekleme.

canim bak herkes sevdiklerini kaybetmekten korkar. ben simdi sevgilimin basina birey geldigini dusunsem, oturur gercekten olmus gibi aglarim. birkac kez de yaptim yani. ama bunun bana ne faydasi oldu??? hic... ben uyuyamadigim anlar kelime oyunu oynarim, ingilizce birseyler ifade etmeye calisirim...ve en onemlisi guzel seyleri hayal etmeye calisirim. mesela benim sevgilim yabanci, ailem kesinlikle istemiyor. ailemle mutlu degildim turkiyede yapamadim kalktim yurtdisina geldim master yapmaya, ama trde calisip biriktirdigim para 3 ayda bitti. simdi maddi manevi sikinti cekiyorum. yani donsem geri mutlu degilim,burda da hayat kolay degil. ben de inat ettim mucadele edicem diye, hicbiryere gitmiyorum. gece yatinca kendimi guzel bir dugunun icinde hayal ediyorum sevgilimle, ailem mutlu yanimda.bakiyorum kendi kendime gulumsuyorum dusunurken. sonra bunlar icimde bir umut uyandirior Allaha dua ediyorum, lutfen hayallerim gercek olsun diye. kim bilir, Allah istedikten ben de ondan umduktan sonra niye olmasin. ben kendimi boyle oyaliyorum. ornek vermek istedim sadece. hani hayatindaki sorunlari kafanda buyutme diye. sanmaki uykuya sip diye dalanlar cok sorunsuz...

yani kendine yazik degil mi, guzel seyler varken niye olumsuza odaklaniyorsun??? cunku hayatindaki bu kadar problem varken, olumlu seyler pek gercekci gelmiyor dimi? ama farkinda degil misin, sana korku veren seylerin de bir cogu gercekten uzak, en azindan su an icin gercek olmayan seyler. yani madem hayal urunlerinden bahsediyoruz, guzel seylere kapil... okulunun bittigini dusun, sevgilinle mutlu oldugunuzu dusun. ve neden olmasin diye sor kendine... neden bunlar olmasin ki????hersey kotu olmak zorunda degil. sen bunu kabul edersen, zamanla olumlu seyler de seni bulur.

Son düzenleme:

Canım ne bileyim normal sandım yaa baslardan..
Normalde uyursam mesela annnem üzerimi örtse bagıran cagıran bir tipim korkarım yani o an annem oldugunu gördügüm halde..Ve her zaman görmüyorum ki bazen oluyor halisünasyonlar canım..

Ben senin o uyumama anlarını ilkokul 5.ci sınıfta yasadım ilk defa sebepsizz hemde uyuyamıyordım sıcrayarak uyanıyordum sesler duyuyordum vs.uzar gider hem doktorada söyledim uyuyamıyorum diye baska ne yapabilirm kii??

ben artik bisey yazmiyorum. On saat düsünüyom, zaten ifade edemiyorum kendimi, mnla sip diye süper bisey yaziyo
Bak arkadasimiz cok hakli....bende uygulamiyorum o baska...pozitif olmaliyiz, su gecmisleri artik silmeliyiz. Bende hic hayal kuramam, hic umutlu bakamam, hep karamsarim ama artik insallah degisecek, daha dogrusu degismeli.
Hayat kisa, öylede böylede hepimizin gidecegi yer belli, niye hayatimizi zindan edelim.
Yaw mnla sen gel yanima ben seni cantamda gezdireyim, aklim gittikce sen bana nasihat ver

Doktor depresyon deyince güldüm zaten ne bileyim öyle odalara kapanan biri degilim gülerim konusurum..Ama bu farklı versiyonuymuss kafamçokkarıştıAslında böyle bastırıyorum bazı seyleri insanlar beni caresiz görsün istemiyorum:gitme:

Ben zaten 6-7 ay öncesine kadar oynak sarkılar dinleyerek uyurdum dedigin gibi seyler hayal ederdim hatta duygularım alınmıstı sanki aglayamazdım bile ama gene eski nil oluverdim birdennbilmiyorumkismile

Hep ayni doktor mu anlattigin? Yani öyleyse onu bosver hicde ise yaramamis. Güzel bir piskolog bul, inan bana sadece guatr oldugmu ögrenmem icin 5 doktor gezdim. Lohusa depresyonu oldugmu ögrenmem icin 3doktora gittim. Bazen kolay olmuyor ama sen care ararsan mutlaka bulursun buna inan.

Lisede bir rehberlik danısman hocam vardı hergün aglayarak yanına giderdim az derdimi dinlemedi sagolsun saplantılı bir asıktım hic arkadasım yoktu..Hep beni birilerinin bir yerlere cagırmasını beklerdim aslaa ben gitmezdimmm biseyimi paylasmazdım sıkmamak icin onları..cok tuhaftımm yani..

O bana nil görüyorsun ki konusarak cözülecek sey degil yardım almalısın demistiii sinir krizleri geciriyordum okulda arkadasım ooff nil dese hüngür hüngür aglardım yanii..akannehir

Simdi o kadar kötü degilim allahıma cok sükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…