- Konu Sahibi PastelBoya
-
Olabilir canımm mesela okul mevzusu beni yıktı resmen herseye olan inancımı kaybettim insana 1 sans verilir ama ben onuda kaybettim 1 senem uzadı 5 ayım uzayacakken..Ders calısmak yerine neden ben kaldım neden gecemedimm diye yedim durdum kendimi..
Sınavlara calısmak yerine bunu düsünüp agladım ama calısamıyordum nasıl deyiim o günlerde cok tuhaf biri olmustum ben gayet sakin sanki cansız gibiydim acamıyordum o kitapları tekrar aynı seylere calısmak ölüm gibi geliyordu..Bu yüzden kaldım..Kendimi gecicem diye avuturken büyük bir sok etksi yarattı bu olay bende..
Bu dönem de gececegime inanmıyorum kendimi ise yaramaz aptal gibi hissediyorum ve bunları düsünmemek icin sürekli alısveris yapıyorum kafamçokkarıştı
canim ben cok sukur dayak gormedim,olum yasamadim ama benim de cocuklugum ozellikle cok sikintiliydi. ama benim cocuklugumu cok kotu etkileyen seyi sonrasinda avantaj olarak geri dondurdum. benim annem benim ona en cok ihtiyacim olan zamanda calisiyordu, ben annenemle koyde kaliyordum. orda kalmak kabus gibiydi, abim kuzenlerim bana iskence ederlerdi. sonra ordaki erkek cocuklar tarafindan cok taciz edildim. bir kere neredeyse kendi apartmanimda tecavuze ugruycaktim. simdi bunlari bir baskasi yasamis gibi geliyor ole anlatiyorum. yani goruntude anne-baba ozleminden daha kotusunu yasamadim. sonra okula basladim cok siliktim. 5 senelik okulu 4 farkli okulda bitirdim. ve hep adaptasyon ve aidiyet sikintisi yasadim. babam abime iyi davranmazdi abim bana iskence ederdi, annem o buyuk sen sus derdi. yani hep boyle catismaliydi cocuklugum. ama cogunu kendi icimde yasadim. ilk okula kadar yatagimi islattim. doktora gittik annem (akilli kadindir kendisi) doktor sana dua verdi dedi.kandirdi beni. (muhtemelen psikojik dedi doktor) ve bana cok komik bir dua ezberletti. simdi yazsam gulmekten katilirsiniz. neyse onu okuyunca gercekten yatagimi islatiyordum. unutunca yine ayni.bunu farkettigimde 6 yasinda flndim (evet baya sidikliydim o yasa kadarsempatiksalakcinni) o zaman Allah gercekten yardim ediyor saniyordum. ama bu sadece dinle ilgili birsey degil. oyle olsa inancsiz insanlarin hepsinin depresyonda olmasi gerekirdi. bu sadece beyin gucu. ve tabiki Allah da yardim ediyor eger inaniyorsaniz...
yani evet ben de senin ne yasadigini bilmiyorum. ama dedigin gibi ben oyle cok buyuk seyler yasamdim simdi bakinca. o zaman icin buyuktu ama onlar beni bir cozum bulmaya yoneltti. yani dedigim gibi yine onlari yasamamda da bir hikmet varmis. Allaha cok sukur ki herkesin ergenlik sikintilari yasadigi zamanlarda bana bilinc verdi. herseyi kendim yapmadim. ama yapabilmeyi istedim. umut ettim. Elhamdulillah bugunlere geldim. Allah herkese guc sebat versin.. ama once isteyin. hem kendinizden hem de verecek olandan...
bu zinciri kisir donguyu bir yerden kirmak zorundasin... basarisizlik korkusu sana basari getirmiyor gordugun gibi. alisveris de babaciginin paralarini emiyor ve gecici tatminlik sagliyor... yapman gereken ortada. onemli olan karar verip azmetmek. sana dusen bu.... yani bir gun bir derse calisip gitsen, soz alsan ilgi gostersen, o gun hocan seni takdir etse o gun senin icin yeni bir baslangic olabilir. tesvik ve takdir cok onemlidir. beni annem cok hirsli kafasina koydugunu yapan biri olarak anlatirdi herkese. ben boyle oldugumu bilmiyordum bile. ama o kadar cok kez tekrarladi ki oyle olduguma inandim. simdi gercekten herkesin benim hakkimda ilk soyledigi sey aklina koydugunu yapan kisidir mnla. ama bunun sebebi boyle gudumlenmem ve bunu basarmak istegiyle ona odaklanmam. sen de kendini tam tersi basarisizliga gudulemissin. ve kendini olumlu olarak motive edemiyorsun cunku kendine inancin yok. o yuzden hocalarinin birinden gorecegin bir takdir ifadesi seni hayata dondurebilir gibi geliyor bana. ama tabiki bunu kimse durup dururken yapmaz. soyle bir iki hafta hazirlikli git derslerine. katil soz al...hocalarinin seninle konusurkenki tavri bile degisecek. kendine guvenin gelicek. istegince,caba gosterince oluyormus diyceksin.
buarada hep kendimden bahsediyorum. uzman olmadigim icin, ancak kendimden yola cikarak sana ornek verebiliyorum. en yakin kendimi biliyorum o yuzden surekli "ben"ler geciyor arada. umarim faydasi olur...
Sende zor günler gecirmissin canım..
Bende annemden cocukken cok dayak yedim tek hatırladıgım onlarr..
Bizide her carsamba ananeme bırakırlardı teyzemler bıkardı bakmak istemezdi kardeslerimizin sorumluluklarını bize yüklelerlerdi ve biz daha kücüktük kardesim ben ve kuzenim..En cok ben dayak yemisimdir üzerimiz kirlendi diye dayak yedigimi bilirim..
Öyle bir tokatta degil neremize gelirse vururdu annem saclarımızdan havaya kaldırrıdı..En ufak bir kabahatte yapıstırırdı kafama..Kendi anneleri onları böyle yetistirmis 8 kıza tek basına bakmıs anaannem dedem almanyadaymıs o zamanlar..Bizim ailede cocugu sevmek sımartmaktır öyle görülür..Yavas yavas yıkılıyor bu tabular..
Hele bir teyzem var kii sinirlenince öldüresiyo döverdi cocuklarını en cokta büyük kızını agzınımı patlatmadı gözünümü morartmadı tekmelerdi yerde o derece yaniieyvahedigeldismile
canim bizim kulturumuz boyle.. cocuk doverek buyutulur saniliyor. en acisi da dayaklarin unutulacagini dusunuyorlar. oysa en cok onlar kaliyor... cunku cocuk olarak zaten sevilmeye programlanmisiz. sevme kismi olmasi gereken. o yuzden onlari cok iyi hatirlamiyoruz. ama aci yanlari hic unutulmuyor... malesef... ve sonra boyle belki alakali belki alakasiz sekilde zuhur ediyor. cocukken cok sindirilen insanlar yetiskinliklerinde de silik oluyorlar genellikle. ama bunu kader gibi gormemek bizim elimizde. gecmiste yasadigimiz bir takim olumsuzluklar hayat kalitemizi omur boyu dusurmemeli. buna razi olmayi reddedersek mecbur bir care de bulmak zorunda kaliriz. kararli olmak lazim.
Benim bu sorunlarım aslında hep gecmisten kaynaklanıyor..Kücükken de basarılı degildim cok kalabalık bir sınıfta okudum ilkokul 5.sınıfa kadar..Ögretmen hangi birimizle ilgilenecek ki..Annem cok ilgilenemedi kardesim yeni dogmustu o zamanlar..
Ögretmenim de cok vurdu bana hani ögretmen kendine belirli ögrenciler secer o ögrenciler onun göz bebegidir hep ilgi sevgi onlara özeldir benim ögretmenimde öyleydi..Tembeller calıskanlar diye ayırırdı bizi ben tembel grubundaydım bir kere
Ve o calıskan arkadaslarımız bizimle konusmuyordu tembeller grubuyuz ya ondan..Annemlere kac kere dedim alın beni bu ögretmenden wc'ye bile gidemezdim o kadar korkardım anlayacagınız..Annem yok o okul merkezde yok karakol yakında dedi durdu sonuc basarısız bennn...:gitme:
mnla cok guzel ve dogru tespitlerin var..nilsu hersey sende bitiyor.benimde okulumun uzamasiyla ilgili problemlerim olmustu derslerimde agirdi..ustelikte ders calismayi sevmeyen biriydim.ama ailemin benim icin yaptiklarini ve sorumluluklarimi hatirlayip hemen ders calismaya gidiyordum..basta olmuyordu kumru gibi aklima geliyordu biseyler aama direniyordum,sorunlarimi kapi arkasinda birakiyordum..bu sekilde en agir 2 donemi atlattim milletin en korktugu patir patir dokuldugu dersten.sadece derslere girip iyi dinleyerek sinav gunude tekrar ederek yuksek notla gecmistim..dersleri sorun olarak degil kurtarici olarak gorup,onlara sariliyordum..kafam dagiliyordu.birde spor yapmani tavsiye ederim..zihnin ariniyor olumsuzluklardan..
valla uykum geldi.hehe sanki yurt odasindaki yatak muhabeti gibi oldu ah o gunler degerini bil kiz en guzel gunler..zindan etme kendine..
Desteginiz icin tesekkür ediyorum kızlar gercekten cok yardımcı oldunuz banayerimseniben
Desteginiz icin tesekkür ediyorum kızlar gercekten cok yardımcı oldunuz banayerimseniben
Anlaşılan bu geceyi de uyumadan geçireceksin canım.
Profesyonel yardımlar aldığın halde sorunlarına çözüm bulamamışsın.
Sanırım her seferinde tedavilerini yarım bıraktın.
Tatlım 3 yıl önce yaşadığım boşanma sonrası ben ve üniversiteye giden kızım -
senin yaşadıkların yaşamaya başladık.
Kızımın durumu çok daha agırdı. İkimiz farklı doktorlara gittiğimiz halde
kısa zamanda şikayetlerimizden kurtulduk.
Doktorumuzun tavsiyelerine harfiyen uyarak - tedavinin uygun olup olmadığını
anlıyorduk. Ben ilk verilen reçetenin faydasını görmeyince ilacım değiştirildi ve
bir sihirli değnek dokunmuş gibi süratle şikayetlerimden kurtuldum.
Üstelik kızım benden daha çabuk iyileşti.
Tatlım halk arasında psikolojik ilaçlarla ilgili ön yargılar oluşmuş ve hastalara kullanmaması
için baskılar yapılıyor. Beyni bulandırır - bağımlılık yapar gibi düşünülüyor.
Kızımda derslerini sınavlarını etkiler düşüncesiyle kullanmaya çekinmişti ama
sağlığının okuldan daha önemli olduğuna inandı ve tedavisini hiç aksatmadı.
İnanırmısın - İlaç kullandığı dönemde - okulunun dönem birincisi olmuştu.
Sende daha fazla sıkıntı çekip - bağışıklık sistemine zarar vermeden - profesyonel
yardım almalısın canım.
Psikolojik teşhiste - şikayetlerini çok iyi anlatabilmenin önemi büyük..
Mesela doktoruna burada yazdıklarının çıktısını da götür istersen.
En kısa zamanda huzur içine uyuyabileceğin geceler - gönlünce güzel
günler dilerim. opuyorumnanaktan
e hadi herkes yataga artikkaydirigubbakcemile3 biraz doner uyuruz. yarin yeni bir gun olcak..yapilacak cok sey var. gun ola hayrola... bu gece bir degisiklik yapip farkli seyler dusunelim nil_su. olur mu??? en azindan bizim icin yap. en azindan ise yaramis hissedelim kendimizi bir nebze... iyi geceler hepinize arkadaslar. tatli tatli ruyalar:1hug:
evet evet..yapabiliriz..uyuyabilirzolumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?