Uyuyamıyorumm :(((

canim benim hayat felsefem bu..biraz da inancla ilgili sanirim. mesela gecen ay bir burs icin basvuru yapmistim, ne ugraslarla belgeleri topladim. hocalarimdan referans mektubu aldim. basvuru yaptigim yere de belgelerim ulasti mi diye mail attim. bana 25 gun sonra hicbir belgemin gitmedigini soylediler. MArtin 10una kadar isterseniz tekrar basvuru yapabilirsiniz demisler.10 gunde o belgeri toplamak ne demek.. basimdan asagi kaynar sular dokuldu. ama vardir bunda bir hayir dedim, su gune kadar 1 tane referans mektubu haric herseyi topladim. o mektubu verecek hocama bir turlu ulasamiyorum. ama hala vardir bunda da bir hikmet diyorum. bekliyorum. 10 mart son gun. simdi ben kendimi parcalasm bunun icn bana ne faydasi olcak??? kismetten oteye yol yok. kim bilir belki hocam son anda bana guzel bir haber vericek ve mektubu alicam. ya da eksik mektuba ragmen secilicem. ya da herseyi eksiksiz yollasam da olmayacak. ucu o kadar acikki..ben elimden geleni yapiyorum gerisi Allaha kalmis. bunun icin kendimi parcalamak benim yapima uymuyor. ben de boyle basa cikiyorum sorunlarimla. nacizane ornek olsun diye yazdim. eminim siz de isterseniz basarirsiniz...

Yok canım aynı degill lise'de özel bir yere gidiyordum daha 16 yasındayken bana agır ilaclar verdi bende dozu asınca zehirlendim ailemde bıraktırdı ialcları ve doktoru..Bana prospektüsleri okuma diyordu..Okuma dersen ben okumam mı:mymeka:

Sizofrenlerin agırlıklı olarak kullandıgı ilaclarmıs ondan demis Çok üzgünüm çoook

toxicant bende aynini yazacaktim mnlayi takip ediyorum terapi gibi geldi:)))korkularimiz bizim onumuze gecince bugunumuzu ve gelecegimizi maffediyoruz.gecmisle yasanmiyor.bi ara pilates yaparken gercekten cok iyi geliyordu,zihinsel olarak rahatlatiyordu..simdi gucum yok..hic sevmiyorum bu halimi bu ara..nilsu kusura bakma canim bende derdimi actim ama neredeyse ayni problemleri yasiyoruzz(konunda dikkatimi cekince suzuldum icerii:)))

Canım benim de mantıgım bunu diyor ama nedense uygulayamıyorum cok konustum hocamla evet evet diyorum ama o kapıdan cıkınca bitiyor herseyyCADIARZU

Olur mu canım tabiki paylasman beni mutlu eder fikir alısverisi oluyor fenamıı:)

Canım benim de mantıgım bunu diyor ama nedense uygulayamıyorum cok konustum hocamla evet evet diyorum ama o kapıdan cıkınca bitiyor herseyyCADIARZU

canim bazi insanlar ozellikle sikintilarina tutunmayi da severler. hani mazosist olduklari icin degil illa. mesela simdi sen herseyin bir cozumunun olduguna inansan, napicaksin, oturup savasmaya baslaman gerekicek. ama problemin olduguna odaklandigin zaman sanki mazaretli sayliyor gibisin. yani hayatin icine girmeye korktugun icin problemlerine tutunuyor olabilirsin. bir kacis gibi. ne dersin olabilir mi???

Son düzenleme:
Bende tam tersine çok uyuyorum..Hatta uyanamıyordum biLe çok devamsızLığım oLdu bu sorunum yüzünden.. SaLı günü psikoLoguma gittiğimde bana HiperSomnia oLduğumu söyLedi..Bu da aşırı uyku haLi demek..Depresyon tedavisi görüyordum zaten uzun bir zamandır.. Şimdi iLaçLarımı kuLLanıyorum ve istediğim zaman uyumayabiLiyorum..Şuan oLduğu gibi =) Bu hastaLığın tam tersi de ınsomnia'ymış..O da uyuyamama ve uykuya daLamama haLi.. Bence en yakın zamanda bi uzmana görünmeLisin..Çünkü hayatının çok düzensiz oLduğunu yaşayan bi insan oLarak gayet iyi biLiyorum

opuyorumnanaktan umarım en yakın zamanda tekrar eski düzenine kavuşursun

Tabi mnla nasil bir ailede büyüdü, gecmiste neler yasadi bilmiyorum, ama bazen senin gibi pozitif insanlari görünce "eh tabi, fazla büyük sorunlar yasamayan insan daha mantikli, daha umut dolu oluyor" diyorum. Belki ben yine baska/yanlis pencereden bakiyorum ama bazi insanlar bu kadar sansli olmuyor, bazi insanlarin gecmisi gelecege bir duvar örüyor. Yani senin bu yazdiklarin bana cok hos geliyor iyi maanada kiskaniyorum senin gibi kisileri, ama benim icin uygulamasi cok zor. Kendimide yardiliyorum, hani benden daha kötü hayatlari olanlar var, sadece haberleri izleyince bile anliyoruz bunu, ben mi zayifim, kendimi sürekli aciyormuyum, yoksa dini taraftan bakinca imanim mi zayif. Büsürü sorular iste.
Nilsu kusura bakma ama sende böylece kendi derdini unutursun)

Olabilir canımm mesela okul mevzusu beni yıktı resmen herseye olan inancımı kaybettim insana 1 sans verilir ama ben onuda kaybettim 1 senem uzadı 5 ayım uzayacakken..Ders calısmak yerine neden ben kaldım neden gecemedimm diye yedim durdum kendimi..

Sınavlara calısmak yerine bunu düsünüp agladım ama calısamıyordum nasıl deyiim o günlerde cok tuhaf biri olmustum ben gayet sakin sanki cansız gibiydim acamıyordum o kitapları tekrar aynı seylere calısmak ölüm gibi geliyordu..Bu yüzden kaldım..Kendimi gecicem diye avuturken büyük bir sok etksi yarattı bu olay bende..

Bu dönem de gececegime inanmıyorum kendimi ise yaramaz aptal gibi hissediyorum ve bunları düsünmemek icin sürekli alısveris yapıyorum kafamçokkarıştı

Canım ben devlet hastanesine gidiyorum sadece 10 dk dinliyor hemen hemen..Kendimi tam anlamıyla ifade edemiyorum bile cok yüzeysel konusuyorum..Psikologa hic gitmedim psikiyatrlara gittim geneld..

İyi dileklerin icin tesekkür ederim canım..

alisveris cidden kafa dagitiyor..en azindan bunu yapacak gucun var,ama kitabi acamiyorsun cunku bu sana korkularini hatirlatiyor.nilsu simdi calismazsan seneye bu donem sunu dusuneceksin keske gecen sene firsatim varken calissaymisim.zamani geri getiremeyeceksin bu yuzden tekrar ayni seye uzuleceksin..en azindan simdi onune bak ki ne donemin uzasin ne de kaldigin derslerin uzerine ders eklensin.

Yukarıda beLirttiğim hastaLık oLan 'ınsomnia' yı tekrar araştırdım..

ınsomnia insanın doğaL dengesini bozan bir hastaLık.. ınsomnia hastaLarı geneLde öğlen veya akşam üzeri 1 kaç saat uyudukLarı için gereken saatte uyuyamıyorLar..Stres nedeniyle duyguSaL ve fizikseL sorunLar doğruLtusundada oLuşabiLiyormuş..Kafeinden uzak durmak ve tamamen rahatLamaya çaLışmak ve gün içinde uykumamak öneriLiyor..

opuyorumnanaktan kendine dikkat et ve herşeyin üstesinden istersen geLebiLeceğini unutma

Ben Eskişehir'de okuyorum.. GidebiLme imkanın oLsa devLet hastanesinde çok iyi bir doktor önerebiLirim.. Bu sorunumu asıL çözen kişi odur zaten.. Bende artık sadece o doktora gidicem..

canim ben cok sukur dayak gormedim,olum yasamadim ama benim de cocuklugum ozellikle cok sikintiliydi. ama benim cocuklugumu cok kotu etkileyen seyi sonrasinda avantaj olarak geri dondurdum. benim annem benim ona en cok ihtiyacim olan zamanda calisiyordu, ben annenemle koyde kaliyordum. orda kalmak kabus gibiydi, abim kuzenlerim bana iskence ederlerdi. sonra ordaki erkek cocuklar tarafindan cok taciz edildim. bir kere neredeyse kendi apartmanimda tecavuze ugruycaktim. simdi bunlari bir baskasi yasamis gibi geliyor ole anlatiyorum. yani goruntude anne-baba ozleminden daha kotusunu yasamadim. sonra okula basladim cok siliktim. 5 senelik okulu 4 farkli okulda bitirdim. ve hep adaptasyon ve aidiyet sikintisi yasadim. babam abime iyi davranmazdi abim bana iskence ederdi, annem o buyuk sen sus derdi. yani hep boyle catismaliydi cocuklugum. ama cogunu kendi icimde yasadim. ilk okula kadar yatagimi islattim. doktora gittik annem (akilli kadindir kendisi) doktor sana dua verdi dedi.kandirdi beni. (muhtemelen psikojik dedi doktor) ve bana cok komik bir dua ezberletti. simdi yazsam gulmekten katilirsiniz. neyse onu okuyunca gercekten yatagimi islatiyordum. unutunca yine ayni.bunu farkettigimde 6 yasinda flndim (evet baya sidikliydim o yasa kadarsempatiksalakcinni) o zaman Allah gercekten yardim ediyor saniyordum. ama bu sadece dinle ilgili birsey degil. oyle olsa inancsiz insanlarin hepsinin depresyonda olmasi gerekirdi. bu sadece beyin gucu. ve tabiki Allah da yardim ediyor eger inaniyorsaniz...

yani evet ben de senin ne yasadigini bilmiyorum. ama dedigin gibi ben oyle cok buyuk seyler yasamdim simdi bakinca. o zaman icin buyuktu ama onlar beni bir cozum bulmaya yoneltti. yani dedigim gibi yine onlari yasamamda da bir hikmet varmis. Allaha cok sukur ki herkesin ergenlik sikintilari yasadigi zamanlarda bana bilinc verdi. herseyi kendim yapmadim. ama yapabilmeyi istedim. umut ettim. Elhamdulillah bugunlere geldim. Allah herkese guc sebat versin.. ama once isteyin. hem kendinizden hem de verecek olandan...

kizlar ben cikiyorum. Size hayirli geceler.
Nilsu ve diger gecekuslari, sizde uyumaya calisin.

Canım ailemin bilmemesi canımı cok yakıyor babam sürekli aman kızım sakın kalma milleti güldürme derdi..Bende calısıyordum gene elimden geldigince ama olmadı iste..Bende sans sıfır millet sallar 2 soru tutar benim hic tutmazz...

Gecen sefer kaldım demedim de derslerim var seneye vermem lazdım dedim neeeee orayamı gidicen olmazzz sınavlara git sadece konusuruz hocalarla derdi bana..Sürekli yüzüme bakıp durdu kızım valla moralimi bozdun dedi..

10 günde bir para yollarlarlar kızım zorluk cekmesin diyee ama bana rahat battı sankii kendime o kadar öfkeliyim kii cok farklı sekillerde kendimi cezalandırmak istedim öyle bir babaya yapılmaz bu cunküü..

Bizim sirketimiz var ve babam 55 yasında bütün yük omuzlarında bitirde gel diye bekliyor artık!! cok yaslandı cöktüü o kadar masraf yaptıı kardeslerimde okuyor bari nil bitirecek diyordu ama bende uzattıkca uzatıyorum..

o zaman yarın ismini tam oLarak öğrenip mesaj atıcam sana.. KesinLikLe derdini dinLer ve tedavisinden fayda görebiLirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…