- Konu Sahibi BellaGasca
-
bir yay erkeği ile birliktesiniz. Allah yardımcınız olsun. ben de bir yay kadınıyım. özgürlüğüne çok düşkünse yokluğunuzdan çok etkilenmemiş olabilir. karamsar yazıyorum farkındayım ama biz biraz daha soğukkanlı oluyoruz galiba. hiçbir şeye karşı vazgeçilmez diye bakmam. eşinizi sıkmayın bence. dırdırı bırakın. bu işin sonu da hayırla bitsin inşallah.
Birşey illa hemen olsun,senin istediğin gibi olsun senin düşündüğün gibi düşünsün istiyorsun.Hemen cevap versin,hemen konuşsun vs.
Tamam beklemişsin,durumun sıkıntılı kolay değil,belirsizlik mahvediyor ama hep kafanda birşeyler kuruyor,kurduğun şeylere inanarak karşındakini suçluyorsun.
Fevrisin,acelecisin,sabırlı olsan da bu konuda sabırsızsın.
Adam sana boşanmaktan bahsetmemiş.Ordaki iş durumunu bilemzsin,neyle uğraştığını bilemezsin.Yabancı ülke.Prosedürler farklıdır.Oturma izni zaten öyle ha diye alınmıyor.Sürekli aramak sürekli mesaj atmak sürekli suçlamak insanı kendinden soğutur.
Belki biraz sorumsuz,ağırdan alan bir tipi de vardır sen daha iyi tanırsın.Sana olan davranışını haklı bulmuyorum ama insanların tepkileri farklı farklıdır.Kalkıp mesaj atıp suçlaman ne kadar yanlışsa,mesaj atıp yanındayım seninleyim deyip para göndermen de o kadar yanlış.Allah aşkına bir bırak.Bir dur.Öyle veya böyle seni arayacak bu adam.Boşanmak bile istese arayacak.Ama bir kendi haline bırak.Yanlışlarını görmesine izin vermiyorsun.
Çok çok zor ama beklemen lazım. Antidepresan aliyormussun bak onun etkisiyle adama iyi bakmaya sakin olunca belki de onu anlamaya basladin. Illa ki birsey yapman gerekmiyor kendini bu kadar sorumlu hissetme sen elinden geleni yaptin ve gerisini oluruna birak
Okuyorum titizlikle cümlelerini Bella, masamda duran fincanda çayın soğuduğunu ancak satır aralarından çıktıktan sonra anlıyorum. Bürokrasinin hantallığına ve bir kaç evraka yormak aranızdaki mesafeleri elbette kolaycılık ve çocuk kandırmadan öte bir yol değil lakin insan içindeki tüm gerçeklere ihanet edercesine kanmak istiyor işte, hele de sevgi başköşeye kurulunca yürekte, demir leblebi yutsan da vazgeçmek kolay olmuyor, sonuçta kulağımıza küpe ettiği bir replik vardı Türkan Şoray'ın; "sevgi neydi? sevgi emekti." diyordu içimizi düğümlercesine. Bella bir şey diyeceğim, karanlığın en koyu olduğu vakit sehere en yakın vakittir derler ya hani cemrelerin arefesinde olduğunu düşünüyorum işte ben de senin, hani havaya, suya, toprağa düşen cemreler ki ruhumuza da düşer bilirim ve sorular sorup çengellemek istemiyorum aklını, yalnızca dinliyorum, izliyorum seni.. İleri yaprakları yoklanan takvimlerde günlerine tebessüm doğsun Bella, sonuç her ne olursa olsun..
Okuyorum titizlikle cümlelerini Bella, masamda duran fincanda çayın soğuduğunu ancak satır aralarından çıktıktan sonra anlıyorum. Bürokrasinin hantallığına ve bir kaç evraka yormak aranızdaki mesafeleri elbette kolaycılık ve çocuk kandırmadan öte bir yol değil lakin insan içindeki tüm gerçeklere ihanet edercesine kanmak istiyor işte, hele de sevgi başköşeye kurulunca yürekte, demir leblebi yutsan da vazgeçmek kolay olmuyor, sonuçta kulağımıza küpe ettiği bir replik vardı Türkan Şoray'ın; "sevgi neydi? sevgi emekti." diyordu içimizi düğümlercesine. Bella bir şey diyeceğim, karanlığın en koyu olduğu vakit sehere en yakın vakittir derler ya hani cemrelerin arefesinde olduğunu düşünüyorum işte ben de senin, hani havaya, suya, toprağa düşen cemreler ki ruhumuza da düşer bilirim ve sorular sorup çengellemek istemiyorum aklını, yalnızca dinliyorum, izliyorum seni.. İleri yaprakları yoklanan takvimlerde günlerine tebessüm doğsun Bella, sonuç her ne olursa olsun..
Sevgili Merbur,
Tesekkur ederim yazdiklarina, biraktin sanmistim beni, niye yazmiyor artik diyordum kendi kendime..icerigi icimi acmasa da, tesekkur ederim destegin icin..Icerigi icimi acmasa da derken, yanlis anlama kotu seyler yaziyorsun demek istemiyorum, sadece gercekleri aslinda bilen ve bana haykiran sagduyumu daha net duymami sagliyorsun..Bu sabah neseyle kalktim, her sabah oldugu gibi once mesajlarimi, maillerimi ve facebookumu, bana ulasabilecegi heryeri kontrol ettim..hicbirsey bulamayinca nesem sondu..onun mailine baktim, yine orda okunmamis 3 mailimi gorunce,(diger maillerin okundugu halde) iyice kacti keyfim..Sonra kendime dedim ki, senin maillerini bile okumayan, senin bu kadar uzulup agladigini bilen ama umursamayan bir adama neden gonderiyorsun emeginin karsiligini, ne aman vazgeciceksin bu aptalliktan..bu turk filmi cevirmelerden..belki "karim yanimda, bak seviyor beni, destek oluyor" der diye mi..varsin demesin..ben bunu ispatlayan herseyi yatim zaten, hala demiyorsa varsin bundan sonra da demesin..Dun annesiyle konusurken annesinin anlattigi seyler icinden nedense aklimdan cikmayan bir cumlesi var, demis ki annesine "Benim kalbim yok artik, kalbimin yerine tas koydum, artik darbe almaktan biktim, herkesi kilictan gecirecegim" kadin bana bitirmedi dese de bu cumlesi aslinda herseyi anlatiyor da iste o da kendince yapici olmaya, benim de vazgecmemi engellemeye calisiyor..Ben vazgecmesem ne olur? bana bunda eza cefayi hak goren bir adami nasil affedebilirim ki, nasil ona tekrar guvenebilirim ki..En ufak hatamda bana sirtini donup gidecegini artik bilirken boyle bir korkuyla tekrar nasil evlilige devam edebilirim ki..Oyle yaktii ki canimi, artik ben onun icin hicbisey yapmayi dusunmuyorum..hala cok uzgunum, ama gececegini biliyorum..o coktan alisti bile benim yokluguma..eskiden ayakkabilarimi bile salonunun baskosesine koyup, bu kiz bu eve geri gelecek diyen, terliklerime bile prenses muamelesi yapan adam 2 kavgayla bu hale geldi..demek ki dusundugum kadar derin degilmis sevgisi..Eger herkes onun gibi olsaydi, dunyada evli insan kalmazdi sanirim..bosanma lafini 2-3 kez agzima aldigim icin "bu kadin beni eninde sonunda bosayacak, ne ugrasicam" psikolojisine kapilan, zaten 1-2 ay sonra kendisi yuzunden donmek zorunda kalacagim yere biraz erken geldim diye beni surekli suclayan..her "seni cok ozledim" dedigimde, "ben de seni ozledim" yerine "biraz sabir" diyen..ne desem "calisiyorum, deli gibi calisiyorum, seniin icin hayatimi ortaya koydum, ikimiz icin hayat kurmak cabasindayim" diyen ama yanina gitmem icin hicbir caba gostermeyen, benim icin canini ortaya koydugunu soyleyen ama beni kaybederken umursamayan, "iliskimiz kotu gidiyor, biseyler yapmamiz lazim" dedgimde bile "calisiyorum" diyen bir adama ben ne verebilirim ki daha..Ben onunla huzurlu olmak icin, dunyada en cok istedigim seyden, bebekten vazgectim..tek biz huzurlu olalim dedim..olmadi, olmuyor..ben onun icin herseyimi birakip gitmisken, hayallerimden bile vazgecmisken, onun hayatinda olan - ama olmamasi gereken- bircok seyi hazmetmisken, o benim 2-3 dirdirimi hazmedemedi, habersiz vedasiz cekti gitti ya, o dokunuyor bana en cok..Artik onun icin hicbisey yapmayacagim..Artik kendim ve ailem haric, kimse icin hicbisey yapmayacagim..bir yerden sonra yaptiklarin degersiz, anlamsiz oluyor..
Çok çok zor ama beklemen lazım. Antidepresan aliyormussun bak onun etkisiyle adama iyi bakmaya sakin olunca belki de onu anlamaya basladin. Illa ki birsey yapman gerekmiyor kendini bu kadar sorumlu hissetme sen elinden geleni yaptin ve gerisini oluruna birak
Sen onunla bu kadar ilgilendin ya merak etme illa ki bu ilgiyi arayacak özleyecek üzülecek o da "ben ne yaptım" diye ama inşallah çok geç olmaz. Gerçi sen artık silmeye kararlı gibisin. Hayırlısı olsun.
Sevgili KK Hatunlari,
Herkese mutlu, saglikli, huzurlu bir yeni yil dilerim oncelikle..
Dun saat tam 12 de esim aradi. Heyecandan olecektim nerdeyse..maalesef domuz gribine yakalanmisBulundugu sehirde salgin var su an zaten..simdi ates dusmus, ishal-kusma gecmis..daha iyiymis..cok kotu oldum, korkmiyim diye bana haber vermemisler cunku birkac gun de hastanede kalmis.."beni terkettgini sandim" dedim, "deli misin sen, ne yaparim ben sensiz, cok seviyorum seni" dedi..ben can derdine dustum, 10 gundur dedi..5 kilo vermis garibim..evdeki herkesle tek tek konusup yeni yillarini kutladi..sonra da ben yatiyorum, cok bitkinim, yarin ariycam yine dedi..oyle kapattik..sevinsem mi uzulsem mi bilemedim ama rahatladim..
Umarim yeni yilda kimseler sevdiginden ayrilmaz, kimseler hasta olmaz..
Tekrar tesekkurler desteginiz icin..
Eşinin adına üzüldüm ama senin adına çok sevindim gözün aydın. Yeni yıl hep güzellikler getirir umarım ve bir an önce eşin kendini toparlar.
Tesekkurler Sessia,
Sana da yeni yil guzellik, saglik ve mutluluk getirsin..durumun da hemen netlessin insallah..
Aranızdaki barış güvercini olsun son telefon görüşmeniz Bella ve kişisel bayramınızı ilan edersiniz belki :) Çok sevindim senin adına, bunları duymuş olman ne güzel, inşallah herşey netleşir, belirginleşir ve yolunuzu tayin edersiniz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?