- 1 Kasım 2019
- 2.743
- 5.373
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Zaten kaynım o parayı vermeden önce aile içi sohbet ediyorduk, kurban bayramından bayrama gitmekten kurban kesmekten, parasal konulardan konuşuyorlardı. Ben kaynımın parayı vermesini ona bağladım.Siz niye aliyorsunuz ki esinize tabiki bu durumu cok gecmeden söyleyin. Böyle tutumlarda bulunmak hoş birşey degil. Çok israr ettiği için boslugunuza geldiğini soyleyin sonra 2 kardes kendi aralarinda halletsinler. Sonra kötü olan siz olursunuz. Parayi hemen esinize teslim edin. Buna ayip demeyelim belki durumunuz olmadigini düşünüyordur. Esinizde sizin soylediginizi soylemesin.
Para vermesi ayıp değil.eşinin para vermesi ayıp değil mi,doğum hediyesi olarak altın takılır, para neymiş, muhtaç gibi. ben de kabul etmezdim.
Sizin gibi kötü düşünenler böyle düşünür bence. Alakası yok dediğinizle. Biz zten başta onlarla altın alacağımızı konuştuk. Ama onlar ısrsrla altın almayın bebeğin eline para koysanjz yeter dediler. Ve defalarca konuşuldu bu konu. Ki birbirlerine ihtiyaçları olduğunda para vermekten gocunmazlar yani.ben kardeşinin bozulduğundan parayı geri verdiğini duşunuyorum,eşiyle de konuşmulardır öyle anlaşmışlardır, almayacak adam baştan kabul etmezdi,eşiyle konuşup ne kadar ayıp olduğuna karar vermiştir, bu yuzden geri vermiştir.
çok haklısınız. anlatmak istediğim oydu ama kelimelerim yanlıştı. şimdi olsa daha farklı cumleler kurardım,kusura bakmayın konu sahibi. bazen insan sadece karşısında ekran ve klavye var sanıyor, gerçek insan olduğunu unutuyor.Para mı takılır ayıp yaa muhtaç gibi falan tarzı söylemleriniz hoş olmadı ama bence. Niyet olarak belki değer verdikleriniz için çok fedakar olduğunuzu ne yapıp edip illaki size göre yapılması gereken ne ise onu yaptığınızı anlatmak istediniz belki ama söyleyiş tarzı da önemli. Bu ülkede herkes doğuma giderken altın alıp götüremiyor ben bu pencereden de bakmanız taraftariyim yani hepsi bu
Zaten para vereceğimiz belliydi ama ben eşimin eltim hastaneden gelmeden kaynıma parayı vermesine takıldım zaten o an yanında yoktum. Kaynımın telefonunun altınsa o para duruyordu. Eltim doğumdayken bizimle kaldılar. Ben hediyemi vermek için eltimlere gitmeyi bekliyorum. Onlardan da gönderebilirdim ama kendi ellerimle vermem doğru olurdu, aslında parayı da gidinxe bebeğin üstüne takarız veya zarfa koyar eltşme veririz diye düşündüm ama eşim kardeşim sonuçta birbirimizden sakındığımız yok diye önceden vermiş o an ihtiyscı olur belki vs diye çünkü kaynım kredi filan da çekmiş bunun için.şimdi bu hareket alınmaya açık bi hareket.parayı senin paran yoktur gibisinden babaya para sıkıştırmak doğru değil , bi zarfa koyar bebeğin oraya bırakırdınız ya da bebek hediyesine koyardınız ,bu da bebeğe hediyemiz bir ihtiyacını alın gibisinden.anneye ve bebeğe hediyesini yapıp babaya para sıkıştırmak ayıp bi hareket olmuş o da esas siz alın şu parayı ihtiyacınızı alın yapmış size.oyalanmadan sabah eşine söylemelisin.
Durumunuzun iyi olmadigini düşünmüş olsa gerek ama esinize iyi niyetli bir sekilde anlatin. Bence kendisi de size parayi kötü niyetle vermedi. Benim de basima böyle birşey gelse once kardesimi düşünürdüm. Esiniz bilmezse sonrasinda sıkıntı çıkabilir. Esler arasi sır olmamali.Zaten kaynım o parayı vermeden önce aile içi sohbet ediyorduk, kurban bayramından bayrama gitmekten kurban kesmekten, parasal konulardan konuşuyorlardı. Ben kaynımın parayı vermesini ona bağladım.
Şimsi eşim işte, ona mesaj atsam mı arasam mı yoksa sabah gelmesini mi beklemeliyim?Durumunuzun iyi olmadigini düşünmüş olsa gerek ama esinize iyi niyetli bir sekilde anlatin. Bence kendisi de size parayi kötü niyetle vermedi. Benim de basima böyle birşey gelse once kardesimi düşünürdüm. Esiniz bilmezse sonrasinda sıkıntı çıkabilir. Esler arasi sır olmamali.
Him beni karıştırmayın deseydin keske.İyi geceler hanımlar , eltim doğum yaptı, eşim doğum hediyesi olarak bir miktar para verdi, eşimin odada olmadığı bir an kaynım bana verdiğimiz parayı geri verdi.
-O: Bortecine verdiğiniz parayı geri veriyorum.
-Ben: Neden, olur mu öyle şey, alamam.
-O: Abim onunla kendine o almayı çok istediği cihazı alsın. Gerek yok paraya.
-Ben: Ama olmaz ki öyle, hem abin duyarsa kızar ve parayı almaz. Alamam kesinlikle.
-O: Al lütfen, 10 gün sonra filan söylersin abime, şimdi söyleme, ben parayı veriyorum sana, geri almam.
-Ben: Peki tamam ama çok kızacak.
Dedim ve aldım parayı. Eşime sizce söylesem mi, içim içimi yiyorkaynımın yaptığı da ayıp değil mi sizce??? Doğum hediyesi olarak verilen para geri verilir mi?
güzel düşünmüş ama özellikle erkekler için hassas mevzular bunlar mesela sen eltine al canım bununla çocuğun ihtiyacını alırsın desen gizliden uzatsan teşekkür eder alırdı ama erkekler böyle olmuyo.kaynın zaten"bebeğin eline para sıkıştırsanız yeter" demiş üstte okudum ama parayı adamın eline sıkıştırmak ayıp bi hareket olmuş senin cebinde paran yoktur al şunu der gibi, anlıyorum bu amaçla yapmadı ama hareketin anlamı o bir de senin aracılığınla yolluyo parayı bak zaten.sabah eşine söyle bak alınmış olabilir diye uyar onlar aralarında halletsin ama sen hiç karışmaZaten para vereceğimiz belliydi ama ben eşimin eltim hastaneden gelmeden kaynıma parayı vermesine takıldım zaten o an yanında yoktum. Kaynımın telefonunun altınsa o para duruyordu. Eltim doğumdayken bizimle kaldılar. Ben hediyemi vermek için eltimlere gitmeyi bekliyorum. Onlardan da gönderebilirdim ama kendi ellerimle vermem doğru olurdu, aslında parayı da gidinxe bebeğin üstüne takarız veya zarfa koyar eltşme veririz diye düşündüm ama eşim kardeşim sonuçta birbirimizden sakındığımız yok diye önceden vermiş o an ihtiyscı olur belki vs diye çünkü kaynım kredi filan da çekmiş bunun için.
boşver şimdi iş yerinde huzurunu kaçırma aklı takılır bişey olur sabah konuşursun işten gelsin uyusun uyansın öyle yani.Şimsi eşim işte, ona mesaj atsam mı arasam mı yoksa sabah gelmesini mi beklemeliyim?
Yarın kaynımlara gideceğiz gitmeden söylemem lazım ama uyanınca söyleyemem ki. Uyumadan söylemem lazımboşver şimdi iş yerinde huzurunu kaçırma aklı takılır bişey olur sabah konuşursun işten gelsin uyusun uyansın öyle yani.
Sabah gelmesini bekleyin derim. Eger isi tehlikeli ise kafasina takabilir ve Allah korusun kaza falan olur. Sabah onun gelmesine dogru guzel bir kahvaltidan sonra tatli dille anlatirsiniz durumu. Kardeşiyle konusurlar hallederler.Şimsi eşim işte, ona mesaj atsam mı arasam mı yoksa sabah gelmesini mi beklemeliyim?
Tehlikeli bir işte değil konuşmak için müsait olduğu bir işte çalışıyor.Sabah gelmesini bekleyin derim. Eger isi tehlikeli ise kafasina takabilir ve Allah korusun kaza falan olur. Sabah onun gelmesine dogru guzel bir kahvaltidan sonra tatli dille anlatirsiniz durumu. Kardeşiyle konusurlar hallederler.
uyku tutmaz diye dedim dert olursa içine , ama vakit yoksa söyle tabi muhakkakYarın kaynımlara gideceğiz gitmeden söylemem lazım ama uyanınca söyleyemem ki. Uyumadan söylemem lazım
Olsun bu işin sabahi var. Simdi siz onu ararsiniz o kardesini arar bi sinirle telefonla boyle mevzular halledilmez.Tehlikeli bir işte değil konuşmak için müsait olduğu bir işte çalışıyor.
Bizim buralarda da para veriliyor doğumgününde dahi..eşinin para vermesi ayıp değil mi,doğum hediyesi olarak altın takılır, para neymiş, muhtaç gibi. ben de kabul etmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?