- Konu Sahibi MissKitty86
-
Anladim, birazda zorluklara karsi dirayetli olmak lazim.Tabiki zor oldu . Her sabah kalvaltısı her akşam yemeği ilk 1 ay 1 buçuk ay zorladı . Birde tedaviden negatif alınca eylülde orada çok içmek istedim oradada herkez yapma boşver iradeni koru dedi . Zor atlattımmo krizi .
Kesinlikle kitabı tavsiye ederim kafanıza koyun ve yapın siz kazanın .Anladim, birazda zorluklara karsi dirayetli olmak lazim.
Utanılacak bir şey yok bunda kendinizi suçlu konuma koymayın siz zanlı değilsiniz.Utanarak söylüyorum ama az da olsa ictim
Canım ben yaklaşık 10 yıldır içiyordum. Pandemi dönemi evde olduğumuzdan daha çok içmeye başlamıştım bu işe bi el atmak lazım. Diye düşündüm Eşime dedim Ki ben sigarayı bırakıyorum paket alma O bana paket almadı aklıma gelmemesi için kendime uğraş edindim örgü vs.Sigara içtiğim balkona hiç çıkmadım Naneli şeker ya da sakız aldım.ve artık içmiyorum şükür evet ilk zamanlarda sinirlilik falan yapıyor ama geçiyor sadece kararlı olman gerekiyor. Şimdi sigaraya verdiğim parayı biriktiriyorum o da iyi bir motivasyon :)Aynen söz aldi kuzum. Hemde aglaya aglaya ölecegimi düsünüyor cünkü...
Sizce bir anda kesmek mi daha mantikli yoksa azaltmakmi
İlaçtan önce Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun bence. Bu konudaki yorumları da okuyun kitap hakkında konuştuk.Bende bu konudan dertliyim maalesef, sizi çok iyi anlıyorum. Kendi kendime defalarca denedim sonuç hüsran maalesef, ilk 3 gün, 1 hafta sıkıntı yok hatta zorlamadı bile, ne zaman ki sigara içilen ortamda çalışmaya başladım, 3. haftadan sonra aşırı zorlanmaya başladım. Yerimde duramamama, konsantre sorunu, depresiflik, mutsuzluk..
Aklıma gelince mümkün değil çıkmıyor.. İçmek istemesem bile beynim kurulmuş saat gibi sigara alarmı veriyor. Bu sefer kendimle kavga başlıyor içme, iç bir kereden ne olacak? Hayır içme.. Bu bile insanı çok yoruyor.
Ayrıca bolca da araştırdım. Herkes iradesizlik diye düşünüyor ben dahil ama sorun tamamen psikolojik, nikotinin vücuttan atılması 3 gün, örneğin ben çok stresli biri olduğum için stresle sigara arasında bağ kurduğum söylendi.
En son çare olarak doktora başvurdum, ilaç tedarik aşamasında, bir de bu şekilde deneyeceğim. İnşallah bu sefer kurtulurum..
Kronik farenjit ve sinüzitim var, ve belli aralıklarla nüksediyor, en önemli sebep bu oldu, sonra çok para gidiyor sigaraya, sonra leş gibi kokuyor üst baş. Bunları düşündüm dedim azaltabilirim, fazla içerek sigara hamallığı yapıyorum, sadece yemek ve kahveyle keyif yapsam yeter dedim. Kesinlikle karar vermen lazım, ki ben sigara içmeyi seviyorum yani o yüzden yapamam gibi geliyordu ama şuan fazla içsem midem bulanır gibi geliyor.Peki o 21 taneden nasil 3 taneye düsürdünüz?
İlaçtan önce Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun bence. Bu konudaki yorumları da okuyun kitap hakkında konuştuk.
Bende aynen sizin gibiyim sigara içmeyince sanki çok mutsuz olacak gibiInanirmisiniz ortam icicilerine bile özeniyorum kendilerine normal günlerde hakimler ihtiyac duymuyorlar diye. Sanki onsuz tek bir gün bile yapamam gibi geliyor
Bende aynıyım hele eşimden sonra sigarayı yicem neredeyse 1 ocak şartladım kendimi en azından 5 e düşürcemMerhaba,
Ne olur bana bir yol gösterin. 15 senedir sigara iciyorum ve artik ciddi anlamda kendimden bile tiksinir oldum cünkü acaip bagimli ve iradesizim. Her aksam yarin icmiyecem diye yatiyorum ertesi sabah yaptigim ilk is sigara yakmak. Yani ciddi anlamda bir kac gün veya saat bile birakabilmisligim yok. Cocuklarim var ve her an annelerinin elinde emzik gibi sigara görüyorlar. Ictikten sonra o igrenc kokuyla onlara sariliyorum annelerini kendi kokusunu bile bilmiyorlardir. Bir kac saat icemesem kanim cekiliyor ve ciddi anlamda yoksunluk cekiyorum. Türkiyede ilac varmis biraktiran ama burda o ilaca ulasamiyorum. Doktora gittim sadece iradene sahip cikman lazim dedi. Tamam da o irade yok bende iste. Nasil güclendirebilirim irademi nasil birakabilirim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?