yardımlarınıza ihtiyacım var:(:(

burda 10000 lerce üye var arkadaşlar herkesin aynı hayat tarzını benimsemesi mi gerekiyor veya herkeste aynı kafa yapısı olabilirmi?yorumları okuyupta utanıp çeki düzen verecek biri varmı burda bilmem...

Ahlak anlayışımız yozlaştıkça EVLİLİK DIŞI ilişkileri özgürlük olarak görmeye başladıklmaz: Allah sonumuzu hayretsin:umursamaz:
konu sahibi arkadaşın burda soru sorma özgürlüğü varsa aynı şekilde yaşadığı durumu gayrı ahlaki bulanların da eleştiri yapma hakkı vardır diye düşünüyorum.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisopuyorumnanaktan

ya ben iliskiye girdim utaniyorum pisman oldum demediki konu sahibi

ne hakla utanmiyormusun diye yazabiliyorlar anlamadim

ozel hayati ve yetiskin ve okumus dusunmus tartmis kabul etti durumu SIZE NE?

5 sene beraberlikleri varmis dayanamamis yapmislar
biri cikmis bende 5 sene beraberim bizde niye olmadi diyor :) gulermisin aglarmisin

goze aliyorsaniz ve sorun yaratmayacaksa iliskiye girersiniz
goze almiyor ve sorun yaratacaksa iliskiye girmezsiniz bu kadar basit

konu sahibine soyleyecegim su.. madem iliskiye giriyorsun cinsellik yasamaya karar verdin zahmet edip bilgilenseydin biraz. prezervatifin yirtilmamasi gerek olurda olurda oyle bir sey olursa "bir gun sonrasi hapi" kullanirsin icin rahat degilse..

evlilik dışı ilişkilerin kınanması taraftarıyım..
bu arladaş hamile kalmış olmaktan korkuyor,diyelimki hamile ve aldıramayacak kadar büyümüş çocuk,
ve evlenemediler.al sana gayrimeşru çocuk..
böyle şeylerin NORMALLLEŞTıRıLMESıne çok karşıyım...ve ulu orta konuşulması hiç ama hiç doğru değil.burda yaşı küçük insanlar da var,kötü örnek olduğunu düşünüyorum..
ama bu arkadaşın derdinin polemik çıkarmak olduğu besbelli,toplumun hassas noıktasından olaya girmiş,eğerki 5 senelik nişanlımla ilişkiye giriyorum demek yerine,prezervatif yada doğum kontrol hapı ne derece güvenli diye üstü kapalı sorsaydı olay bu aşamaya gelmezdi..
ben erkek üye olduğunu düşünüyorum..
ama konu bu değil şuan konu ahlaksızlığın özgürlük sayılması..
özel hayata müdahale olmaz diyenlerinde eminim yakınlarının başına geldiğinde bizim verdiğimiz tepkiyi vericeklerdir..
tasvip etmiyorum...

bu sayfayı kızım da rastgele açabilir ve evlilikdışı ilişkiyi normal algılamaya başlayabilirdi.

küçük olmasına rağmen, toplum yozlaştığı için ben "kendini erkeklere asla elletme, evlenene kadar aynı yatağa yatma" diyorum...

konu sahibinin bu soruyu farklı sorması gerekirdi. ya da bu konunun cinsellik kısmına taşınması gerekirdi.

bazı şeyleri gizli tutmak gerekiyor... sonra 13 yaşındaki kızların 6-7 sevgilisi oluyor, cinselliği 13-14 yaşında yaşamaya başlıyorlar...

ha korunmaya gelince, nette bilgi dolu.

Konu sahibini tercihinden dolayı yargılamaya hakkınız yok bence. Sadece bilgi edinmek istemiş, isteyen yardımcı olur isteyen olmaz...Kızlarımız bu sayfayı okursa ahlakları bozulur demis birisi, bu sayfaya varana kadar hergun tv lerde izlediginiz birsuru dizi var bunu yapmaya calisan, once onlara tepki gosterin derim. Internet ki en ozgur ortam,burasi da bir kadin sitesi ve bu konu da bazilari icin hayatın bir gercegi. Internete sansur koyamazsınız aksine kızınız burayı okusun ogrensin evlilik oncesinde iliskiye girilerse nolursa olsun hamile kalınabilecegini ve sonuclarini ogrensin hic yoktan...Ahlak demek yasananlarin gizlenmesi , ustu ortulu konusulmasi demek degildir

vereliniortak

o konu ayrı.. bu tip soru ve sorunlar cinsellik köşesinde açılmalı bence... çocuğuma gerekli bilgileri elbette veriyorum ve vereceğim ama bu konunun konuşulması gereken yer burası değil..

kızım okusaydı dıyen arkadas bı üyenın de söyledıgı gibi benden okuyup yapmasına kadar tv ler varmerak etme benım özel yasantım da ne senı ne de baskasını alakadar etmez ben burda bi bilgi almak acısından sordum benımhayatımı elestırın ben böyle bişey yapıyorum acaba dogrumu yapıyorum demedım üstelık,bundan sonra konunun dısna cıkacakarkadaslar yazmasın onların tavsıyelerne ihtiyacım yokk

bende yazayım içimde kalmasın lütfen..
tabıkı kımsenın ozel yasantısı kımseyı ılgılendırmez...arkadas bılgılenmek adına buraya bıseyler yazmıs..kımılerı yardımcı olmaya calısmıs..kımıde yargılamıs..ayrıyetten..bu tarz ılıskı kurulması sevenler arasında cok gorulmeyecek ve yadırganmayacak bır olay olarak goruyorum..

ayrıyetten tebrık edıyorum ki korunma yontemını arastırıyor ve bu konuda ınsanlardan yardım almaya calısıyor..bence gunahı tek cınsel bırlesme olarak gormeyın..gunah sadece cınsel ılıskıye gırmek degıldır...

saygılarımla

yasakkelime
evet nıdacım arkadas sadece fikir edınmek istemiş ,tamam bu bölüme bu tarz cok konu acılıyor ama bu arkadas bence art nıyetsız sadece bişeyler öğrenmek istemiş ama genelımız üstüne gitmiş cok ayıp

Yazının her haline katılıyorum koyu bölüme iki kere katılıyorum buyrunnnnnnnnn
google amca yargılamadan her soruya cevap veriyor en incelikli ve nazik biçimde olumunekankayizsmile

Bu sitede olan şey bazen insanları sınırlıyor sanki karşı fikirde söyleyebilir insanlar hatta bunu inandığı bişeyede bağlayabilir ama ifade etme biçimi önemli bence .Yargılayarak hakaratamiz ifadeler çok saçma ve onur kırıcı kime yapılırsa yapılsın ama :hulya:

Sen zaten falan diye başlanırsa ifadeler bi kıymık boyu yol alamayız birbirimizi anlamak konusunda .

Polemik olacak belki ama küçük yeğenlerim benim bu konularda benden fersah fersah öndeler cinsel bilgiler anlamında .Ve bende 22 yaşında evlenmiş olsam eminim cinsel birliktelik çok saçma derdim etrafıma Her ilişki kendi sınırlanırda sorgulanır.
Ve her koyun o yüzden kendi bacağından asılır .
Ama bu kadar kolay ulaşılabilen bilgilerde bir derdim varda çok büyük sorunmuş , gizli hazine bilgisi gibi sorulmamalı gamyoncuiremsu biraz ilgi araştırma lazım

hiç şaşırmadım bu kadar tepki verilmesine..aferin yani size..kadın kadını böyle kınasın erkekler tabi ki çıkar tepemize..kadın hiçbirşey yapamaz evlenene kadar eline erkek eli değemez ama erkek istediğini yapmakta özgürdür diye artistlenip dururlar..ah şu büyük konuşanlar,insanları kolayca kınayanlar yaptıklarının ne yanlış olduğunu anlayacaklar ama iş işten geçecek..nerde kaldı hoşgörü nerde kaldı insan sevgisi..nasıl da nefretle yaklaşıyorsunuz sizden farklı olanlara..Allah herkesi böyle yargıç kesilmiş insanlardan korusun..

sorunun cevabına gelince..düzenli bir cinsel hayat yaşıyorsanız bence de bir jinekologla görüşüp en uygun korunma yöntemini seçin derim..

o konu ayrı.. bu tip soru ve sorunlar cinsellik köşesinde açılmalı bence... çocuğuma gerekli bilgileri elbette veriyorum ve vereceğim ama bu konunun konuşulması gereken yer burası değil..

iyi de kızınız bu bölümü okuyabiliyorsa cinsellik bölümünü de okuyabilir. Cinsellik bölümünün ayrı bir şifresi ne bileyim yaş sınırı vs. yok ki? Sizi kızınızın bu tip durumlarla karşılaşmasını istemiyorsanız televizyonu,interneti,arkadaş çevresini,sosyal ortamları yasaklamalısınız. Çünkü ister kabul edin ister etmeyin bu durumlar yaşanıyor,hatta hayatın ta kendisi...

Bu konuda düşüncelerimi defalarca yazdım. Bu arkadaş nişanlısıyla evlenemezse yargılayanların kapılarına gidecek değil. Günahı,sevabı,olumlu veya olumsuz getirilerini kısacası her şeyi kendisi yaşayacak. Cinselliğin ci si geçince atmaca moduna bürünen insanları anlamıyorum. Ve tenzih ederek söylüyorum ki lisedeyken sınıfımızda ki en baskıcı anne ve babaya sahip arkadaşımız,5 dk gecikse annesi tarafından 3 gün takip edildiği halde 30 yaşında evli bir adamdan kürtaj olmuştu. Üstelik biz her dakika annelerine hesap vermeyen kızlar ders dinlerken...

20 sayfanın 20sini de okumadım çünkü uzun süredir bu sitede bulunan biri olarak yorumları az çok tahmin edebiliyorum.. kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok kesinlikle.. eğer ki sevgiline güvenirsen,kendin de istersen pek tabi ki cinsel birleşme yaşanabilir.. korunma yöntemleri konusunda hassas olmanız da takdire şayan.. yanlız şunu unutmayın prezervatif %100 korunma sağlamaz.. o konuda da dikkatli olmanız gerekli..

herkesin kendi tercihi bencede konu sahibi bayan nişanlısıyla yaşamak istemiş yaşamış evlensede evlenmesede bu sorumluluğu almış kime ne
canım benim doğum kontrol hapı ile bile hamile kalınabiliyor sen en iyisi adetlerini sürekli kaydet ve kondonda olsa hapta olsa her ay adetini kontrol et hani bir kaza olsa bile düğünden önce herşeyin çözümü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…