unutmadan, günü gününe ve ilk olarak bir doktora danışarak kullanacağın doğum kontrol hapı, seni gebelikten %99.9 korur.
yıllarca kullandım, bir kaza yaşamadım.
ama ilk olarak bir jinekoloğa git veya tanıdığın birinin doktorunu arayıp sor.
kimseye de bakma, hayat senin...
Başkalarının ahlak anlayışını namus anlayışını doğrusunu yanlışını kendi değerlerimize göre değerlendirmekten ne zaman vazgeçicez çok merak ediyorum..
Kız bi soru ormuş... Prezervatif ile korunuyoruz hamile kalma riskim varmı yokmu???
Soru bu.. Soruya cevap verin... İster nikahlanıp ilişkiye girer ister nişanlandıktan sonra ister imam nikahıtyla isterse de one night stand yapar yani barda tanışır tanıştığktan bi saat sonra yatağa ider..
Bu hiçbirimizi ilgilendirmiyor...
Nişanlımla beraber oldum iyi mi yaptın diye sormamış ki...
Bizi ilgilendirmeyen meselelere karışmayalım, ne soruluyorsa ona cevap verelim...
Açılan konuda anlatılan olay size ahlaksızca geliyorsa günah geliyorsa da cevap yazmayın....
"Benim" düşünceme göre iki yorumun üstüne söylenecek laf yok alkisalkisalkisKonu sahibini tercihinden dolayı yargılamaya hakkınız yok bence. Sadece bilgi edinmek istemiş, isteyen yardımcı olur isteyen olmaz...Kızlarımız bu sayfayı okursa ahlakları bozulur demis birisi, bu sayfaya varana kadar hergun tv lerde izlediginiz birsuru dizi var bunu yapmaya calisan, once onlara tepki gosterin derim. Internet ki en ozgur ortam,burasi da bir kadin sitesi ve bu konu da bazilari icin hayatın bir gercegi. Internete sansur koyamazsınız aksine kızınız burayı okusun ogrensin evlilik oncesinde iliskiye girilerse nolursa olsun hamile kalınabilecegini ve sonuclarini ogrensin hic yoktan...Ahlak demek yasananlarin gizlenmesi , ustu ortulu konusulmasi demek degildir
evlilik dışı ilişkilerin kınanması taraftarıyım..
bu arladaş hamile kalmış olmaktan korkuyor,diyelimki hamile ve aldıramayacak kadar büyümüş çocuk,
ve evlenemediler.al sana gayrimeşru çocuk..
böyle şeylerin NORMALLLEŞTİRİLMESİne çok karşıyım...ve ulu orta konuşulması hiç ama hiç doğru değil.burda yaşı küçük insanlar da var,kötü örnek olduğunu düşünüyorum..
ama bu arkadaşın derdinin polemik çıkarmak olduğu besbelli,toplumun hassas noıktasından olaya girmiş,eğerki 5 senelik nişanlımla ilişkiye giriyorum demek yerine,prezervatif yada doğum kontrol hapı ne derece güvenli diye üstü kapalı sorsaydı olay bu aşamaya gelmezdi..
ben erkek üye olduğunu düşünüyorum..
ama konu bu değil şuan konu ahlaksızlığın özgürlük sayılması..
özel hayata müdahale olmaz diyenlerinde eminim yakınlarının başına geldiğinde bizim verdiğimiz tepkiyi vericeklerdir..
tasvip etmiyorum...
Ahlak anlayışımız yozlaştıkça EVLİLİK DIŞI ilişkileri özgürlük olarak görmeye başladıklmaz: Allah sonumuzu hayretsin:umursamaz:
konu sahibi arkadaşın burda soru sorma özgürlüğü varsa aynı şekilde yaşadığı durumu gayrı ahlaki bulanların da eleştiri yapma hakkı vardır diye düşünüyorum.
madem o arkadaşa evlilik öncesi ilişki normal geliyoda evlilil öncesi hamilelik niye normal gelmiyo?:kedi:milletin ahlakı kafa yormak kimseye düşmez. burada kızım ama arkadan ilişkiye giriyoruz diyenleri de gördük. bu arkadaş açık açık bişey soruyor. ben ahlaklı mıyım? doğru mu yapıyorum yanlış mı demiyor. prezervatifle korunuyoruz hamile kalır mıyım diyor.
hiç utanmıyomusunuz burda böyle apaçık ilişkiye giriyorua ndemeye hamile kalıırsanda sonuçlarına katlancaksınız.hem ne malum evlenebileceğiniz.gelin ata binmiş ya nasip demiş...
arkadasa katiliyorum,
ama madem olmus bitmis, dayanamamisiniz ...olabilir, tercih meselesi.
pzervatif yirtilirsa (yirtilabiliyormus) hamile kalabilirsin.
bazen dogum kontrol'a ragmen hamile kalinabiliniyor, kismet .
cok dikkatli ol kardes. ama 1yilda ne varki, keskem bekleseydin, 6 yil bekleseydi damat...madem 5 yil sabretmis.:teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?