yardımlarınıza ihtiyacım var:(:(

ya efsunnnn ben sana sorunun cvbını özelden atamıyorum 50 msj hakkımı doldurmamışım

Lütfen fikirlerinizi yazarken üsluplarınıza dikkat ediniz.
Konuya yazan herkes birbirine hakaret etmeden,saygısızlık yapmadan ve tartışmalara girmeden yorum yapmak zorundadır,aksi tutum içerisindeki üyeler uyarı alır.

Konu sahibi sizlerin korunma yöntemleriyle ilgili bilgilerinize başvurmuştur.Kişilerin özeli kendisini ilgilendirir,size yaşadığımdan pişmanım denmemiştir,ki denmiş olsaydı dahi bu sizin konu sahibini kınamanızı,ayıplamanızı,bu konu hakkında polemiğe girmenizi haklı göstermezdi.

Ne yazık ki konu namusa,kız evlatlara kadar uzanmış,tekrarlıyorum kişilerin özeline müdahale etme hakkımız yok,olmamalı.
Bu sebeple konunun özüne dönüp içeriğe uygun yorumlar yapmanızı önemle rica ediyorum...

evlilik öncesi cinsellige karsi olabilirim
ama bu demek degilki herkes karsi olcak
herkesin dogrusu ve yanlislari kendine.. ben kendi dogrularima bakarim
konu sahibi ahmeti sormus yorum yapanlar mehmetten bahsetmis akannehir
sadece konuya yorum yapilsa..
kimse kimsenin dogrusuna yanlisina karismasa KK'nin sohbeti daha hos olmaz mi??

pardon mune uyarida bulunmus yorum yazarken görmedim
icerigide bosaltmak istemedim ablacimopuyorumnanaktan

konuya gelince kizlara katiliyorum hicbiseyin 100% garantisi yok
bizim bi tanidik vardi spiral taktirmisti ama hamile oldugunu ögrendi:S
spiralda cocugun kafasinami ne yapismisti galiba:S:S
en güvenilir sey bile olsa olabiliyo böyle vakalar

"Benim" düşünceme göre iki yorumun üstüne söylenecek laf yok alkisalkisalkis

Öncelikle bir jinekoloğa gidip en uygun yöntemi belirlemenizi tavsiye ederim.
Muhtemelen doğum kontrol hapı tavsiye edecektir.
Kimi insanda yan etkisi oluyor, kimisinde olmuyor. Denemek lazım.

:lepi::lepi::lepi:

:lepi::lepi::lepi:

Evlilik öncesi ilişkiye karşıyım
Bi imzayla kendini namuslu sayanlara gülerim...
Namusun insanın içinde olduğuna inanırım..

milletin ahlakı kafa yormak kimseye düşmez. burada kızım ama arkadan ilişkiye giriyoruz diyenleri de gördük. bu arkadaş açık açık bişey soruyor. ben ahlaklı mıyım? doğru mu yapıyorum yanlış mı demiyor. prezervatifle korunuyoruz hamile kalır mıyım diyor.

madem o arkadaşa evlilik öncesi ilişki normal geliyoda evlilil öncesi hamilelik niye normal gelmiyo?:kedi:

Kadını, erkeği ahlak bekçilerinin bu kadar fazla olduğu ve bu kadar ahlaksızlığın yaşandığı başka bir toplum daha yoktur dünyada sanmam.

2 yetişkin insanın cinsel hayatı bizi de pek de ilgilendirmez. Sonuçta ortada zorla yapılan birşey yok. Kendi hayatları, kendi tercihleri.

Ancak konu yanlış yere açılmış sanırım. Kadın sağlığı bölümüne ve aile planlaması bölümüne bakabilirsiniz. Orada bir çok sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Ayrıca aktif cinsel hayata sahip her kadının tek sorunu "istenmeyen gebelikler" değildir. Düzenli olarak bir jinekoloğa görünmeli, testler yaptırmalısınız. Örneğin gittikçe yaygınlaşan "rahim ağzı kanserine" karşı her kadın 6 ayda 1 smear testi yaptırmalıdır.

Yakın zamanda bir doktora görünün. Size en uygun korunma yöntemini öğrenin.

hiç utanmıyomusunuz burda böyle apaçık ilişkiye giriyorua ndemeye hamile kalıırsanda sonuçlarına katlancaksınız.hem ne malum evlenebileceğiniz.gelin ata binmiş ya nasip demiş...

arkadasa katiliyorum,
ama madem olmus bitmis, dayanamamisiniz ...olabilir, tercih meselesi.
pzervatif yirtilirsa (yirtilabiliyormus) hamile kalabilirsin.
bazen dogum kontrol'a ragmen hamile kalinabiliniyor, kismet .
cok dikkatli ol kardes. ama 1yilda ne varki, keskem bekleseydin, 6 yil bekleseydi damat...madem 5 yil sabretmis.:teselli:

eğer bir insan evlilik dışı ilişkiye giriyorsa hamile kalma olasılığını hep aklının bir köşesinde tutup böyle birşey olursa ne yaparım diye bir planı olması lazım. bu kadar. ya kürtaj olacak ya da hemen evlenip çocuğu doğurcak bunlar hayatın gerçekleri. korkunun ecele faydası yok. ya da ilişkiye girmeyecek. 3 tane seçenek var işte. bu üç seçenekte kişiye aittir ve hangisini seçerse seçsin bu kişinin ahlakıyla ilgili bişey söylemek kimseye düşmez bence. ben ne haltlar yiyip namusluyum diye dolananları gördüm.

vereliniortak

Burada evlilik öncesi ilişkiye karşı olanların tek bir hatası var bence.
Karşı olabilirler, sonsuz saygımız var... tek hataları evlilik öncesi ilişkiyi "ahlaksızlık" olarak nitelemeleri.
Ahlaksızlık çok başka bir şeydir arkadaşlar... bu olsa olsa bir tercihtir sadece.
Sizin tercihiniz yaşamamaktır, bizim tercihimiz yaşamaktır.
Bu kimseyi daha ahlaklı ya da daha ahlaksız yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…