Yaşadığı şehirden başka bir şehire gelin gelenler..

sen nerede,kiminle kalıyorsun şuan ?

ben eşimi askere yolcu ettikten sonra memlekete ailemin yanına geldim..şimdi annemlerin yanındayım..tabi bu durum da çok rahatsız etti eşimi..o kendisi askerdeyken kendi ailesinin yanında kalmamı istedi..ben bunu kabul etmedim..zaten gurbette,eş yok dost yok..ya düşünün bir komşum yok kapısını çalıpta hadi laflayalım diyecek..bende bu sefer itiraz ettim..ailemin yanına geldim..derken..eşimle epey bir aramız açıldı..yoruldum artık..

canım benim eşim de askere gitmedi henüz ve bu konu açıldığında benim de ailesinin yanında kalacağımı söylüyor,çocuğumuz olmadığı halde.demek istediğim onların öyle düşünmsi doğal.

çok üzüldüm.gurbet acısının yanına bu tür dertlerde eklenince daha çok bunalıma sokmuş olmalı seni.tatlı dili bırakma,iyilikle anlat duygularını.
ben bile seni tanımadığım halde bu anlattıklarından ne denli sıkıntıda olduğunu anladım,ki o senin eşin seni daha iyi anlar.

şimdi çıkıyorum ama tekrar gireceğim,dertleşmek istersen burada olacağım canım.

Son düzenleme:

durum-senin için-boşanmayı düşünecek kadar ciddi,eşin durumun vahimiyetinin farkında değil mi ?

arkadaş olabileceğin bir komşun olsa bukadar sıkılmazdın aslında,yok mu çevrende sana dostluk edecek biri ?

senin yaşadıklarını ben yaşamış olsam yapacak olduğum şey;o binanadan daha doğrusu,hatta mümkünse semtten taşınmayı kocamın aklına sokmaya çalışırdım.
bu şekilde yuvanızın daha iyi durumda olacağını eşine anlatmaya çalış.
şimdi askerde biraz sabır et,onu orada sıkıntıya sokma derim ben.geldiğinde ciddi ciddi konuşursun.
yapar mısın bilmem ama birazda eşinin ailesiyle kal ,en azından eşinin gönlünü yapmış olursun.
bu durumda eşin onlardan kaçmaya çalıştığını düşünmez,onlarla heran iç içe olduğunda ne gibi sıkıntılar yaşadığını ve bu yüzden problemler çıktığını anlar.

umarım hayatında herşey yoluna girer...

temmuzda evlenecem allah nasip ederse aklımı kurcalayan tek şey ailem ve eşimin ailese aynı şehirde buraya geldiğimde tatil 2ye bölünecek bi oraya bi oraya gidecem yoksa gidip gelmek sorun olmayacaktır eminim

bende senle benzer seyler yaşadım nezaman aıleme gıtcem desem kaynanam bı taraftan teyzelrı diger taraftan napcan yıne oldu ama ben pes etmedım her ıstedıgımde aglaya zırlaya ınat ede ede gıttım eşimin aılesının karısısında hıc pes etmedım eşimde saolsun benı destekledı şimdi kımse cıtını cıkaramıyor ben gıdicem gule gule ama eltım hala aynı sorunda eşi yuzunden hala laf duyuyor bu gıdıp gelmelere gurbettesın zaten tek başına halını anlatcak kımse yok bıde eşin anlayışsızsa gir ağla cık ağla canım allah yardımcın olsun eşine bazı konuları sabırla anlat ve mumkunse o evden taşının gerekırse kıraya gıdıp sıkıntı cekın en azından karışanın olmasın evıne bıde askerdeymişya eşin bence gelmeye yakın aılesının yanında da kal bak bole bole oldu sen yokken dersın en azından

Son düzenleme:
kıslar nerdesınız bakalım nasıl gectı haftasonu ben evdeydım zaten hamıleyım cıkamıyorum bı yere amaaan memelekette olsam anneme gıderdım ne guzel haftasonları cok uzululuyorum ben yaaaaaaa herkes annesıne gıdıyor ben evde pıneklıyo9m gıtcek yer yokkı sokakta gez gez nereye kadar offff offff:2::2:

merhaba canım.benimde küçük bebeğim var.onunla uğraştım hep haftasonu.bugünlerin tadını çıkar.sokakta gezmelerini bile özleyeceksin bebk gelince.bende annemlere geçen yaz gitmiştim bayağı oldu.doğumdu falan derken gidemedim tatillerde.şimdi de hiç düşünmeye vaktim olmuyor bebekten.inşallah sende sağ salim alırsın bebeğini kucağına

kızlar hiç demiyorsunuz ki bu kız konuyu açmış ama hiç kendi durumunu yazmamış :)))

benim ailem istanbul da yaşıyor,bana 18 saatlik bir mesefe

allah nasib ederse 15 gün sonra gidiyorum...

15 gün kalıyorum her gidişimde.bebeğim yok.3 yıllık evliyim.

yılda 2-3 kere gidiyorum.
bazen eşimle gidip,eşimle dönüyorum.
bazen de beraber gidiyoruz o 4-5 gün kalıyor ve dönüyor...

ama sıtandartımız 15 gün,pazarlık payı yok !..

Son düzenleme:
arkadaşım bavul derdinden bahsetmişsin;benim annem bana ağbimin dolabında yer ayarlıyor,birtene de böyle kapaklı bir kutu...eşyalarımı o dolaba yerleştiriyorum,özel olanlarıda kutuya koyuyorum görünmüyor...

bavuluda sanki uzun süre kalacakmışım gibi dolabın üstüne koyuyor garip anam

ah ah derdimiz dilimiz aynı...

bizde burada dertleşek

ahh canım ya benım en buyuk sıkıntım.kendimce çözüm üretiyorum güya.bez dolap aldım hem annemlere hem kayınvalidemlere.ee herkesin bi düzeni var.bu seferde onu koycak yere sıkıntı çektik.artık onlarla idare ediyoruz.

ben istediğim kadar kadar kalıyorum allah'tan öyle bi sıkıntım yok.zaten sene de bi kere gidiyorum olsun okadar

valla şimdiden sıkıntı sardı beni ne yapcam şu tatilde diye.ahh ah

Son düzenleme:
selam kıslar nasılsınız dun annemın doğum gunuydu herkes ordaydı ben telefon ettım cok kötü oldum bıde hamıleyımya ıkı kat duygu telefonu kappattıktan sonra ağla ağla geberdım bıktım bu gurbetten oofff offf

hiç üzülme canım bi dahakine kısmet olursa bebeğinle kutlarsınız anneannesinin doğum gününü.ne yapcaksın mecburen katlanıyoruz gurbete de.kendini üzme bebğinde üzlüyor seninle unutma.

canım bizim ömrümüzden daha çok böyle doğum günleri , aile toplantıları gelir geçer...
alışacağız artık,allah sağlıkla kucağına almayı nasıb etsin,senin bebeğin olacak ve kendi ailene yuvana vakit ayırma çabasına gireceksin...benim bebemde olmuyor (!)
telefonflarda hasret gidermeye çalışmak ne dayanılmaz.. ve geldiğin şehirde yapayalnız olmak..

canım senin yazını ben daha yeni görüyorum..oysaki sıksık bakıyorum buraya (!)

GURBET GELİNLERİ kaç kişi bir sayayım dedim ozaman gördüm senin yazını ..

canım ben eşime kızıyorum 15 gün nedirki,sen ailenle aynı şehirde yaşıyorsun anlamıyorsun beni falan diyip adamın günahına mı giriyorum yani.

gerçekten merak ettim ; ailen birşey demiyor mu bu duruma ?

'' eşim benim ailemin yanına gitmeyi zaman kaybı olarak görüyor.''deme,çünkü kendin söylemişsin
' annemler köyde oturuyor ve eşim orda çok sıkılıyor 'diye.

onun orada oyalanacağı şeyler yok mu , internet,yada senin akrabalarından birilri falan ?

canım sen bu konuda eşine çok selayet vermişsin gibime geldi,özledin mi diye sormasına gerek yok..zaten eşim benim ağlamalarıma uyanır,beni sakinleştirir..

benim eşimde ailesiyle aynı şehirde fakat oda ailesini çok sık görmez,1 saatlik bir mesafede oturuyoruz.
ama kardeşleri falan sürekli gelir giderler,bizde gideriz..allahtan iyi insanlar,onlarla huzurluyum

ama en çokta ailelerin torunlarını geç görmelerine üzülüyorum !

yada annenin,kızının hamileliğini görmemesine !

canım burada birbirimize destek olalım,dertlerimizi paylaşalım istiyorum.üzülme,gel konuşalım..

Son düzenleme:

canım benım haklısın alışmam lazım ama elımde değil 5 yıl oldu hala alışamadım gurbete hersey dokunuyor hala bana ben 4 yıl aradımbuldum yavrumu ınsallah rabbım tezzz zamanda sana da nasıp eder ama annem hamıleyken gormedı benı doktorum uzun yolu yasakladı sadece fotograf gonderıyorum o kadar

merhaba,
böyle bir konu acıldıgını görünce cok mutlu oldum bende sizlerdenim annemler on saat uzakta esimin ailesi ise on dakika.ama ben sectim bu durumu şikayet etmeye hakkım yok 5 yıllık evliyim 3 yasında kızım var bazen cekip gitmek istiyorum ama kızım ve onun babasına olan sevgisi beni tutuyor evet bir dönem cok asıktım gözüm hiç bir sey görmedi gurbete gelin geldim,babam cok karsı cıktı ama dinlemedim şimdi cok özlüyorum memleketimi bazen ne işim var burada desemde hala burdayım,dertlesmeye cok ihtiyacım var,aranıza hos geldim

bebeğin gelsin allah'ın izniyle ozaman vaktini o dolduracak ve bukadar üzülmeyeceksin,az kaldı sabret
annen gelsin,bunu ayarlama imkanın yok mu ?
Rabbim tüm isteyenlere de bana da inşallah tez zaman da nasip eder,çok sağ ol güzel dileklerin için...
canım yaa bırak sıkıntılar bunlar olsun.allah sağlık versin ailelerimize.bak gidip görebiliyoruz en azından.

merhaba...

evet canım,hoş geldin...

üzülme bizlerde senin gibi sonrasını düşünmeden,ailemizin fikirlerini dinlemeden çıktık geldik gurbete...
eşini seviyorsun ve -Allah sağlık versin-beben de var !onların varlığıyla mutlu ol.
eşini sevmesen,bebek sıkıntıları çeksen,yani gurbet acısına birde bu dertler eklense çok daha zor olurdu,değil mi ?böyle düşün üzülme !
annem der ki, ''gözümün önünde olup sıkıntı çekeceğine,uzakta ol mutlu olduğunu bileyim ''
sıkıntılarını paylaşmak istediğinde biz hep buradayız,sık sık gel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…