sen nerede,kiminle kalıyorsun şuan ?
ben eşimi askere yolcu ettikten sonra memlekete ailemin yanına geldim..şimdi annemlerin yanındayım..tabi bu durum da çok rahatsız etti eşimi..o kendisi askerdeyken kendi ailesinin yanında kalmamı istedi..ben bunu kabul etmedim..zaten gurbette,eş yok dost yok..ya düşünün bir komşum yok kapısını çalıpta hadi laflayalım diyecek..bende bu sefer itiraz ettim..ailemin yanına geldim..derken..eşimle epey bir aramız açıldı..yoruldum artık..
kızlar 5 yıllık evliyim..allahım esirgesin bir buçuk yaşında bir kızım var..bende evlendim gurbete gittim..14 saat uzaktı memleketim..eşim sana hiçbir zaman gurbet acısı yaşatmayacağım diye söz vermişti nişanlıyken..evlendikten sonra hep sorun oldu gelişler gidişler..ben memleketi özledim gitsek dediğimde hep işlerini bahane ediyor bir başka zaman diyordu..ben yanlız gittiğimde bir hafta izin veriyor ondada telofonda özledim seni falan deyip duygu sömürüsü yapıyodu..bazen hemen dönmem için saçma sapan bahaneler yatatıyordu..
oysa kayınvalidem bir alt katımda,eltim ise karşı dairemde oturuyor..yani eşim annesi kardeşi hep yanında..her an içiçeler..yaz gelir yazlığa taşınır kayınvalidemler hadi tası tarağı topla bizde gideriz arkalarından..gitmesen sıkıntı çıkar..gitsen bir evin içine 2 elti 1kaynana..canın uzanmak ister olmaz..yaz günü sıcakta rahat giyinmek istersin kayınpedere ayıp..off offf....bide gelen gidenleri bitmez..sen annemlere gidecem desen surat asılır..benim 5 senem böyle geçti..geçen yaz bir sürü başka sıkıntılar yüzünden ayrılmanın eşiğine geldik..şimdi eşim askerde..sıkıntılar hiç bitmedi..hele kızımın doğumundan sonra hiç düzelmedi..geçen telofonda bana bir sürü hakaret etti..mayısta terhis..ama busefer dönmeyeceğim..kesin kararım budur..
ben eşimi askere yolcu ettikten sonra memlekete ailemin yanına geldim..şimdi annemlerin yanındayım..tabi bu durum da çok rahatsız etti eşimi..o kendisi askerdeyken kendi ailesinin yanında kalmamı istedi..ben bunu kabul etmedim..zaten gurbette,eş yok dost yok..ya düşünün bir komşum yok kapısını çalıpta hadi laflayalım diyecek..bende bu sefer itiraz ettim..ailemin yanına geldim..derken..eşimle epey bir aramız açıldı..yoruldum artık..
kıslar nerdesınız bakalım nasıl gectı haftasonu ben evdeydım zaten hamıleyım cıkamıyorum bı yere amaaan memelekette olsam anneme gıderdım ne guzel haftasonları cok uzululuyorum ben yaaaaaaa herkes annesıne gıdıyor ben evde pıneklıyo9m gıtcek yer yokkı sokakta gez gez nereye kadar offff offff:2::2:
kıslar nerdesınız bakalım nasıl gectı haftasonu ben evdeydım zaten hamıleyım cıkamıyorum bı yere amaaan memelekette olsam anneme gıderdım ne guzel haftasonları cok uzululuyorum ben yaaaaaaa herkes annesıne gıdıyor ben evde pıneklıyo9m gıtcek yer yokkı sokakta gez gez nereye kadar offff offff:2::2:
arkadaşım bavul derdinden bahsetmişsin;benim annem bana ağbimin dolabında yer ayarlıyor,birtene de böyle kapaklı bir kutu...eşyalarımı o dolaba yerleştiriyorum,özel olanlarıda kutuya koyuyorum görünmüyor...
bavuluda sanki uzun süre kalacakmışım gibi dolabın üstüne koyuyor garip anam
selam kıslar nasılsınız dun annemın doğum gunuydu herkes ordaydı ben telefon ettım cok kötü oldum bıde hamıleyımya ıkı kat duygu telefonu kappattıktan sonra ağla ağla geberdım bıktım bu gurbetten oofff offf
selam kıslar nasılsınız dun annemın doğum gunuydu herkes ordaydı ben telefon ettım cok kötü oldum bıde hamıleyımya ıkı kat duygu telefonu kappattıktan sonra ağla ağla geberdım bıktım bu gurbetten oofff offf
ailemle 12 saatlik mesafede oturuyorum.eşimin ailesi ile yarım saatlik mesafede.1.5 yaşında oğlum var. çocuk olmadan önce sık sık kendim giderdim eşim gelmezdi. bazı bayramlarda bile tek başıma gittim.annemler köyde oturuyor ve eşim orda çok sıkılıyor eşimin sıkıldığını görünce bende rahatsız oluyorum. fazla kalmak istemiyorum zaten çokta kalmıyoruz 2-3 gün.çocuk olduktan sonra hiç otobüsle yolculuk yapmadım zaten çocukla yapamamda.kendi arabamızla gidiyoruz.en son kurban bayramında gittik.3-4 gün kaldık.bundan sonra senede 2 defa gidebilirim herhalde.eşim benim ailemin yanına gitmeyi zaman kaybı olarak görüyor. ailemin yanına gideli 5 ay oldu özledinmi diye sormuyor bile. ama bir hafta kendi annesine gitmese özledim diye başımın etini yer.ve annesin yanına tek başına da gitmez.çocuğuda götürmek istiyor torunlarını görsünler diye ve haliyle bende gidiyorum.sanki bizimkilerin canı yok. benim babam torununu ilk 8 aylıkken gördü.eşimi seviyorum ama sırf bu uzaklıktan dolayı niye evlendin diye kendime çok kızıyorum.
canım bizim ömrümüzden daha çok böyle doğum günleri , aile toplantıları gelir geçer...
alışacağız artık,allah sağlıkla kucağına almayı nasıb etsin,senin bebeğin olacak ve kendi ailene yuvana vakit ayırma çabasına gireceksin...benim bebemde olmuyor (!)
telefonflarda hasret gidermeye çalışmak ne dayanılmaz.. ve geldiğin şehirde yapayalnız olmak..
bebeğin gelsin allah'ın izniyle ozaman vaktini o dolduracak ve bukadar üzülmeyeceksin,az kaldı sabretcanım benım haklısın alışmam lazım ama elımde değil 5 yıl oldu hala alışamadım gurbete hersey dokunuyor hala bana ben 4 yıl aradımbuldum yavrumu ınsallah rabbım tezzz zamanda sana da nasıp eder ama annem hamıleyken gormedı benı doktorum uzun yolu yasakladı sadece fotograf gonderıyorum o kadar
canım yaa bırak sıkıntılar bunlar olsun.allah sağlık versin ailelerimize.bak gidip görebiliyoruz en azından.ahh canım ya benım en buyuk sıkıntım.kendimce çözüm üretiyorum güya.bez dolap aldım hem annemlere hem kayınvalidemlere.ee herkesin bi düzeni var.bu seferde onu koycak yere sıkıntı çektik.artık onlarla idare ediyoruz.
ben istediğim kadar kadar kalıyorum allah'tan öyle bi sıkıntım yok.zaten sene de bi kere gidiyorum olsun okadar
valla şimdiden sıkıntı sardı beni ne yapcam şu tatilde diye.ahh ah
merhaba,
böyle bir konu acıldıgını görünce cok mutlu oldum bende sizlerdenim annemler on saat uzakta esimin ailesi ise on dakika.ama ben sectim bu durumu şikayet etmeye hakkım yok 5 yıllık evliyim 3 yasında kızım var bazen cekip gitmek istiyorum ama kızım ve onun babasına olan sevgisi beni tutuyor evet bir dönem cok asıktım gözüm hiç bir sey görmedi gurbete gelin geldim,babam cok karsı cıktı ama dinlemedim şimdi cok özlüyorum memleketimi bazen ne işim var burada desemde hala burdayım,dertlesmeye cok ihtiyacım var,aranıza hos geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?