Yaşadığı şehirden başka bir şehire gelin gelenler..

Canim simdiden hayirli olsun..

Ben yeni ise girdim bir abla var da diyorum iste ben türkiyede kalacagim evlendikten sonra bir kiziyor bana bir kiziyor..

Sacmalama diyor onu buraya getir diyor benden sana abla tavsiyesi diyor..

Ben olsam kizimi hayatta göndermezdim diyor

Bende dedim önce türkiyede denemek istiyoruz buraya getirmek cok zor hem ben uzun yillardir hep türkiyeye gitmek istiyordum diyorum..

Ama o abla pek sicak bakmiyor türkiyeye gelin gidilmesine..

Orada gecinemezsiniz filan diyor bide

evlenır evlenmez (nıkahtan hemen sonra ucakla ankaradan mardıne gelın geldım)esımın meslegınden dolayı.. burdan gıdecegım gun ıcın her gun allaha dualar edıyorum ..rabbım kımseye gurbetlık yasatmasın...sımdı 1 ,5 yasındakı profılımdekı resmın sahıbı olan yegenımle telde cat pat konustuk ta cıgerım sızladı..gozlerım doldu..rabbım kavustursun ...

sen yine ayni ülkedesin canim yine Allah yardimcin olsun ama ben tüm ailemi yurt disinda birakip gidecegim türkiyeye cok üzülüyorum herseyeragmen..

ama yinede kendi yuvami kurabilecegimi düsününce ve insaAllah ilerde cocuklarimizin olacagini düsününce bu hasrete dayanirim diye düsünüyorum..

benim icin en zoru annemden ayrilmak olacak tabi..

benim icin en zoru annemden ayrilmak olacak tabi..
annemın yuzunden bugun bu sıkıntıları cektıgımı dusununce de gıtmek ıstemıyorum hıc... herseyı kardeslerımı,yegenlerımı(evlatlarımı)dostlarımı bırakmamın ve taaaaa terorızm ın cirit attıgı bır memlekete gelmememın tek nedenı annem ...

nasil yani annenin yüzünden canim? zorlami evlendirildin?

kendi ülkene yerleşme kararını alşman harıka bı olay tebrık ederım cesaretınede hayran kaldım yalnız hakikaten iyi düşün uyum sağlayabılecekmısın buraya benım babam avusturyadaydı bı cok akrabamda yurt dısında ceşitli ulkelrde babam bızı goturmedı bızde ıstemedık cok ama hergun şükredıyorum ıyıkı gitmemişim yurt dışına kendı ulkemde duydugum bı ezan sesı yeter bana

tsk ederim canim, bende seni tebrik ederim. hayirlisi olsun..
yaa aslinda bende turkiyede yasamak isterdim ama buraya alismisim, yazlari trye gelince hemen ozluyorum burayi. evet dedigin gibi kanunlar cokk zor, uff ne yapacagimida bilmiyorum bakalim nasil gelecek. bu arada sen nerdensin? ben danimarkadanim ve bizim burdaki kanunlar bi hayli siki yani kisacasi kapilar kilitli

umarim zorluk cekmezsin trde yasadiginda, gerci insanin sevdigi yaninda olunca herseye gogus gelebilir

tesekkür ederim canim.. insaAllah alisirim ama alisabilecegimi düsünüyorum.. cünkü baya büyük bir istek var icimde.. burada yasamak istemiyorum artik cok kötü seyler yasadim burda.. yenir bir baslangica cok ihtiyacim var.. cocuklugumdan beridir de türkiyeye tasinmak istiyordum.. böylelikle hem yuvami kurucam hem vatanima kavusucam.. zor olacagindan eminim.. Allahin izniyle ama adapte olurum insaAllah..

dün a$kimla onu konusuyorduk zaten.. ezan sesi olmadan nasil yasiyorsunuz orda diye sordu bana.. ezan sesine hasret kalmak cok farkli bisey gercekten.. benim icin en azindan..

senin baban hala yurt disinda mi peki canim?

Allah razi olsun canim cok tesekkür ederim insaAllah hepimiz hakkinda en hayirlisi neyse o olur.. bende dogma büyüme buradayim ve buranin kültürüne ister istemez alistim tabi ki bu yüzden bazi konularda cok zorluk cekicem en basta aklima gelen doktor ve hastane olaylari yada trafik bunlar cok basit örnekler tabi ki canim..

ama dedigim gibi icimde büyük bir istek var.. ve evlenecegim adamda benim icin en dogru insan oldugunu biliyorum artik.. ikimiz birlikte tüm zorluklarin üstesinden geliriz insaAllah.. ve icimden bir ses türkiyeye yerlesince hersey daha güzel olacak diyor.. burada cok kötü günler geciriyorum cünkü..

insaAllah yanilmiyorumdur insaAllah Rabbim bana türkiyemde mutlu huzulru bir yuva kurmayi nasip eder..

senin icinde zor olacak canim simdiden arastirmalara basla istersen neler istiyorlar neler gerekli esini buraya getirbilmen icin yada geldikten sonra neler yapmaniz gerekiyor vs sor sorustur canim..

tatlım benım babam vefaat edelı 8 yıl oldu

senin adina cok sevindim gercekten, boyle kararli olman cok guzel.

arastiriyorum tabi ama gercekten cok ve cok zor bakalim nasil yapacaz nasil olucak. bilmiyorum ama cok zorlanirsak bende trye tasinmayi dusune bilirim, hadi hayirlisi

Kizlaaar avrupadan türkiyeye gelin giden ve annesini babasini yurt disinda birakanlar varmi aramizdaaa??

Nasil dayaniyorsunuz hasrete? Cok merak ediyorum gercekten. Alisabiliyormu insan zamanla?

Of. Tüm olanlara ragmen ailemden nasil ayrilicammm

ne olursa olsun aılenı cok özleyeceksin gurbet gelını olmak cokkk zor bence aılenle gecırdıgın her sanıyenın tadını cıkarmaya bak sonra benım gıbı durup durup ağlama krızıne gırersın neden dısarda vakıt kaybettım annemın yerıne dıye şimdi saçma gelebılır doyledıklerım ama dugunden sonra anlarsın ne demek istediğimi düğünümde tam 3saat surdu bızım veda sahnemız ağlamayan tek bir kişi kalmamıştı erkeklerde hatta ve hatta kayınpederım bıle aıleden ayrıkmak cok zor cokk

off ben 2 ay oldu evleneli daha, almanyadan gelin geldim istanbula zor ya kafan estigi zaman cikip gidemiyorsun yaa ( , kimsem yok buralarda kaynanamda düğünü yapdi gitti köye,, tek avantajim 6 ayda bir giriş çikiş yapmam lazim, yazinda annemler geliyor 6 haftaligina

ah kıyamam daha cok yenı alışman zaman alır bıraz iyi yapmışın ulkene donmekle belkı annenlerde doner yanına gelır rahat edersın

6 aylık evliyim, ailem 12 saat uzağımda, hiç bilmediğim bi şehirde eşimden başka hiçbi tanıdığım olmadan çok zorlandım, hala aşmış değilim. 17 yaşımdan beri ailemden uzağım aslında 10 yıldır. ama nedense şimdi daha çok arıyorum onları, bişeye sıkılsam üzülsem, annem olsaydı yanımda diyorum, eşimin ailesini çok seviyorum, onlarla olmayı da seviyorum, o sırada benim annem babam da burda yanımda olsaydı diye geçiyor aklımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…