Gurbet gelinlerine selamlar. İzninizle katılım bu konuya.
Ben de gurbet geliniyim.:79:
canım senin yazını ben daha yeni görüyorum..oysaki sıksık bakıyorum buraya (!)
GURBET GELİNLERİ kaç kişi bir sayayım dedim ozaman gördüm senin yazını ..
canım ben eşime kızıyorum 15 gün nedirki,sen ailenle aynı şehirde yaşıyorsun anlamıyorsun beni falan diyip adamın günahına mı giriyorum yani.
gerçekten merak ettim ; ailen birşey demiyor mu bu duruma ?
'' eşim benim ailemin yanına gitmeyi zaman kaybı olarak görüyor.''deme,çünkü kendin söylemişsin
' annemler köyde oturuyor ve eşim orda çok sıkılıyor 'diye.
onun orada oyalanacağı şeyler yok mu , internet,yada senin akrabalarından birilri falan ?
canım sen bu konuda eşine çok selayet vermişsin gibime geldi,özledin mi diye sormasına gerek yok..zaten eşim benim ağlamalarıma uyanır,beni sakinleştirir..
benim eşimde ailesiyle aynı şehirde fakat oda ailesini çok sık görmez,1 saatlik bir mesafede oturuyoruz.
ama kardeşleri falan sürekli gelir giderler,bizde gideriz..allahtan iyi insanlar,onlarla huzurluyum
ama en çokta ailelerin torunlarını geç görmelerine üzülüyorum !
yada annenin,kızının hamileliğini görmemesine !
canım burada birbirimize destek olalım,dertlerimizi paylaşalım istiyorum.üzülme,gel konuşalım..[/QU
canım ailemde çok özlüyor 2 ay önce annem geldi.10 gün kalıp gitti.ama ben evlenmeden önce bana çok söylediler uzak diye. ama ben dinlemedim.daha doğrusu o şaşkınlıkla eşime inandım.artık uzaklıklık mı kaldı heryerde uçak var devamlı gider geliriz diyordu."eşine çok selayet vermişsin gibime geldi "demişsin ya aslında vermedim. ilk zamanlar çok söyledim ama onun savunması şuydu;sanki annenlerin evi arka bahçemizde de iki adımda gidicez.köyde internat cafe var.ama eşim ciddi anlamda iş hastası.izin almayı sevmez.eve gelme iş yerinde kal desen kalır o kadar yani.birde izin alıp köye gidince sıkılıyor.kendi ailesi yarım saatlik mesafede devamlı gitmek istiyor.daha doğrusu torununu göstermek istiyor.bu hafta sonu ben temizlik yapacaktım çocuğu alıp gitti.çocukta daha 1.5 yaşında ve emiyor. oda orda durmamış ağlamış.sırf annesine gösterecek diye çocuğa neler çektiriyor.
genelde öyle olur; ' uzak diye birşey mi var,söz,istediğin zaman atlarız uçağa.yada ; ben senin annene özel uçak bile tutarım..vs..'daha neler neler...canım senin yazını ben daha yeni görüyorum..oysaki sıksık bakıyorum buraya (!)
GURBET GELİNLERİ kaç kişi bir sayayım dedim ozaman gördüm senin yazını ..
canım ben eşime kızıyorum 15 gün nedirki,sen ailenle aynı şehirde yaşıyorsun anlamıyorsun beni falan diyip adamın günahına mı giriyorum yani.
gerçekten merak ettim ; ailen birşey demiyor mu bu duruma ?
'' eşim benim ailemin yanına gitmeyi zaman kaybı olarak görüyor.''deme,çünkü kendin söylemişsin
' annemler köyde oturuyor ve eşim orda çok sıkılıyor 'diye.
onun orada oyalanacağı şeyler yok mu , internet,yada senin akrabalarından birilri falan ?
canım sen bu konuda eşine çok selayet vermişsin gibime geldi,özledin mi diye sormasına gerek yok..zaten eşim benim ağlamalarıma uyanır,beni sakinleştirir..
benim eşimde ailesiyle aynı şehirde fakat oda ailesini çok sık görmez,1 saatlik bir mesafede oturuyoruz.
ama kardeşleri falan sürekli gelir giderler,bizde gideriz..allahtan iyi insanlar,onlarla huzurluyum
ama en çokta ailelerin torunlarını geç görmelerine üzülüyorum !
yada annenin,kızının hamileliğini görmemesine !
canım burada birbirimize destek olalım,dertlerimizi paylaşalım istiyorum.üzülme,gel konuşalım..[/QU
canım ailemde çok özlüyor 2 ay önce annem geldi.10 gün kalıp gitti.ama ben evlenmeden önce bana çok söylediler uzak diye. ama ben dinlemedim.daha doğrusu o şaşkınlıkla eşime inandım.artık uzaklıklık mı kaldı heryerde uçak var devamlı gider geliriz diyordu."eşine çok selayet vermişsin gibime geldi "demişsin ya aslında vermedim. ilk zamanlar çok söyledim ama onun savunması şuydu;sanki annenlerin evi arka bahçemizde de iki adımda gidicez.köyde internat cafe var.ama eşim ciddi anlamda iş hastası.izin almayı sevmez.eve gelme iş yerinde kal desen kalır o kadar yani.birde izin alıp köye gidince sıkılıyor.kendi ailesi yarım saatlik mesafede devamlı gitmek istiyor.daha doğrusu torununu göstermek istiyor.bu hafta sonu ben temizlik yapacaktım çocuğu alıp gitti.çocukta daha 1.5 yaşında ve emiyor. oda orda durmamış ağlamış.sırf annesine gösterecek diye çocuğa neler çektiriyor.
eşin olmadan git,bunu mümkün kıl yoksa kendini çok yıpratırsın bu şekilde.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
ben 10 aylık evliyim çocugum yok.
ailemle aramda 2 satlik mesafe var...
1,5 -2 ayda bir gidiyoruz onlarda gelıyor.
maalesef calıstıgımız için sadece bır gece kalabılıyoruz..
canım bebe olmada imkan buldukça git ailene..
ne güzel kısa mesafe,kıymetini bil
Avurpadan Türkiyeye gelin gelecek olanlarida kabul ediyormusunuz aranizda :)
Merhaba hanimlar.
bende 1.5senelik evliyim ailemle aramda 5saat var saolsun eşim her ay gönderir 15gün falan kalırım yani yarıyarıya geçiyo neredeyse zamanım ama hamilelikte 3ayda bi falan gittim tabiki son aylar zaten gidemiyorsun bebişimiz oldu ve kırkımız çıkana kadar yine ailemin yanındaydım daha dün döndüm evime ..ne yazikki eşim gece gündüz çalışıyor benimle gelmeye vakti olmuyo malesef yanlız gidiyorum ailemin yanına ama yıllık izninde yarı yarıya 10gün bizde 10gün onun memleketinde geçiriyoruz
slm kızlar napıyosunuz bakım ablam gemişti bı haftadır bendeydı su gıbı gectı vakıt dun yolcu ettım cok moralım bozuk ev bomboş gelıyor şu anda offf offf yolcu etmekten bıktımmmm:2::2::2:
ah canım allah kavuştursun.benim de ağbim burada şimdi evet , vakit su gibi geçiyor..ama ben onu yolcu etmek yerine onunla beraber gideceğim istanbul'a...umarım sen de biran önce aileni görmeye gidersin.üzülme
tatlım hamıleyım ben ancak dogumdan sonra bebişin kırkı cıkınca gıdebılırım oda teeee ramazan bayramına nasıpse
canım yolculuğun sakıncası mı varmış ?doktorun mu izin vermiyor ?eğer sakıncayoksa ben git derim ailen görsün seni karnın burnudayken..
erken doğum ıhtımalım olabılırmiş oyuzden gıdemedım yoksa gecen hafta gıdecektım doktorum ızın vermedı ve dun uzgunn bı anneler gunu geçirdim telefon etmek yetmıyorki hani iclal aydının bı parcası varya huysuz ve tatlı kadın o parçayı ne zaman duysam ağlarım tam beni anlatıyor offf offf
sağlık olsun bebenin canı sağ olsun,allah nasib eder;gider görürsün aileni üzülme...
ben de anneler gününü senin gibi geçirdim canım,diğer arkadaşlarda bizim gibi geçirmiş olabilir.kayın validemin annesi yeni vefat onun anneler gününü kutlamakta biraz çekindim,hani annesinin yokluğunu hissettirmemek için.bunu anlatmamın sebebi: canlarının sağ olduğunu biliyoruz ve allah nasib ederse ilk fırsatta gidebilecek olduğumuzu biliyoruz,peki onlar ne yapsın ?
bu arada,anneler gününü annemsiz geçirmek bana o kadar zor gelmedi canım.sen kaç yıllık evliydin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?