Yaşadığı şehirden başka bir şehire gelin gelenler..

bazan eşini kıskandığın olur ailesi yakınında diye.kendi kendine hırslanırsın..eşinden başka tanıdığının olmaması sebebiyle çevrenizdeki insanlar daha bi hassas davranırlar sana,bu durumda sen daha da garip,dahada kimsesiz hissedersin.
birde hamileleik dolayısıyle mide bulantıları alıp başını giderken,kahvaltı bile hazırlayamazken ''abla sana ihtiyacım var..''dersiniz..! ilk aylar bebeğe birşey olur diye herkez kırkere tembihler ''sakın bir iş yapma,gerekeni biz yaparız''ama gerektiğini kimseye söyleyemezsin.mutfağını kimsenin görmesini istemezsin sonra dersin ki ''ablaaa..!'' işte böyle...

ilk zamanlarda ayda 1 gidiyordum son zamanlarda 2ayda 1e çıktı memlekete gitmek eşim bazen 4gün kalıyor işleri uyarsa tabi uymazsa 1gece kalıp dönüyoruz...eşimin memleketede 6ayda 1yada yılda 1gidiyoruz çocuk yok....

senin ailenin sana olan yol mesafesi nedir ??

Son düzenleme:

sonra beklersın bı bardak su veren olsa sana hastyaken yada hamıleyken herkes vaad eder geleyım işini yapayım dıye ama kımse gelmez bırden en olmadık zamanda evın leş gıbıylken mısafır gelır rezıl olursun en ıhtıyacın oldugu zaman da kımse olmaz kımse halını sormaz bazen kocan bıle yabancı gelır adama gurbet elde duvarlara bakar her cm sını ezberlesın vs vs vs

ev sahibin derki,nerde o eski nisan ? hergün temizlik yapardın..balkon fena olmuş bi temizleti ver der utandırır seni..
sen yeterki çocuk yap biz bunca kişiyiz yalnız bırakmayız seni,diyenler artık hiç gelmez olur,zoruna gider.benim kimseye ihtiyacım yok dersin.açlıktan öüre öüre gezersin evde..eşim gelse de karnım doysa diye yollarda kalır gözlerin..
akşamları eşin az ilgilenmese evin bi köşesine gider ben kimsesizim der ağlarsın.bu arada sigarayıda bırakmışsan daha da bir zorlanırsın...

resmen benım yasadıklarımı yaşamıssın sende dejavu oldum suanda ama tek fark hamıleyım ve yalnızım aılem dogumdan sonra gelcek tek başıma cok korkuyorum ağla ağla 8 aydır hergun nerdeyse offfffffff offfffffffffffffffff :84::84:

genelde anneler doğuma gelir.kız söyle annene doğumda yanında olsun.
canım gerçekten çok zor yalnızlık..senin de mi arkadaşlık ettiğin biri yok çevrende ?
sağlıcakla al yavrunu kucağına inşallah..dert tasa biter derler

Son düzenleme:

bı tane vardı oda tasındı sehrın obur ucuna gıdemıyom gelemıyom tek arkadaşım kocam su anda işten gelmesını hep 4 gozle beklıyom dakıkaları sayıyom o gelcek dıye gec gelıcm dıye aradıgında kabus oluyo benım için resmen adamıda bunalttım farkındayım oda dua edıyor sag salım dogursamda dussem yakasından dıye allahtan sıkayet etmıyor bıde kafasının dıkıne gıtse eve vakıtsız gelse delı olurdum herhalde

allah razı olsun bak anlayışlı bir eşin varmış,çok şükür etmelisin..
bazı kadınlar hem onların çocuklarını taşır hemde onların kahrını çeker.
bu sıkıntıların geçecek allahın izni ile,sabırlı ol..
bebeğin olduğunda onunla ilgilenmekten,kendi yuvanla ilgilenmekten belki ailene olan hasretin bile bu denli ağır gelmeyecektir.
bu sitede okadar çok şey okudum ki ..çocuğu olmayanlar,olması için doktor doktor gezenler,her defasında hüsranla sonuçlanan ümitler..
(rabbim en çokta bunca sıkıntı çekip hala allaha isyan etmeyip sabırla bebeğinin geleceği günü bekleyenlere nasib etsin inşanllah..isteyen herkeze hayırlısıyla nasib etsin inşallah,hiçbir kadın bu duygudan yoksun kalmasın..amin)
eşinden çekenler..eşinin ailesinden çekenler..kaçanlar..pişman olanlar..hastalar..daha birçok yaşananlar...
işte canım ben hayatın iç yüzünü burada gördüğümüzü düşünüyorum ve halimize,her nekadar bize göre eksikler varsa da çok şükür etmeliyiz...olura olmaza üzme kendini..okuduğum kitapta, ''hamilelik bir kadının ömrü boyunca bi kaçkez yaşayacağı bir durumdur,bunu böyle düşünüp tadını çıkarmaya bakın..'' yazıyor.sen de öyle bak..bunları sana söylüyorum çünkü ben bunları yapmak bu yolda gitmek istiyorum.yoksa dert edecek çok şey bulur nefslerimiz...

seçkin arkadaşım,hamile olduğumu,bebeğime birşey olur korkusuyla evde ağır işler yapamadığımı ve eşimin ailesinin her defasında ''geliriz işleri biz yaparız''dedikleri halde evde yapayalnız olduğumu biliyorsun.
evim biraz rutubetli.tüllerim hafif hafif çillenmeye başladı ve bu lekeler çıkmaz diye korkuyorum anlayacağın acilen temizlik yapılması gerekiyor.yardımcı aradım bulamadım.görümcelerime açıkca 'gelin temizlik yapacağız desem hepsi gelir fakat ben çağırmadan gelmedikleri için gurur yapıyorum:çağırmıyorum.
şimdi soruyorum sana,sen olsan onları mı çağırırsın yoksa bir yardımcı bulana kadar bekler misin ?
yada başka bir fikrin var mı ??

kızlar fikriniz var mı ???

canım tullerın cıllenıyorsa hemen yıkaman lazım yoksa cıkmaz suda beklet once ve ben arap sabunu ve sodamatıkı sulandırıp kullanıyorum bem beyaz oluyor sende öle yap bende hamıleliğim boyunca kayınvalıdemlerden yana dertlıydım ama başka carem olmadıgı ıcın dun evımı temızlettım suanda bebeğin masrafları dolayısı ile yardımcı alabılcek durumda degılım bende soledım mecburen geldıler temızledıler yınede saolsunlar yardımcı neden bulamadın kı anlamadım ımkanların musaıtse temızlık işi yapan ajanslar var hangı sehırdesın bılmıyorum ama netten bulundugun sehırde bu işi yapan ajansların yanı temizlik şirketlerının numarasını bul ara gelsınler bence hıc soleme gorumcelerıne

bende 8 aylık evliyim kendi aileme 13 saat lik mesafedeyim eşimin ailesine 3 saat. evlendiğimden beri hiç gidemedim temmuzun sonuna doğru izin alıcak eşim birlikte gidecez ilk gidişimiz olduğu için benim yanlız gitmem hoş olmaz ben öğretmenim istesem şuan gidebilirim ama eşimi de yanlız bırakmam. onun ailesine bu sürede 4 kere falan gittik onlara da çok gitmedik doğrusu.

öyle mi yapsamki..aslında ben ev arıyorum..allah nasip ederse taşınmak istiyoruz.
çok ciddi bir temizlik yapılmayacak aslında.camlar ve mutfak dolabı silinecek.
koltuk kılıflarımı çıkartmak ve takmak zor, onlar çıkarılıp yıkanacak.bir de tüller var işte..

selam kızlar ben 4 yıllık evliyim memleketime 9 saat uzaklıktayım çocuğum olacaktı malesef düşük yaptım ben ailemin yokluğunu kaldıramadım hiç tanımadığım biyerde yalnız kalmak beni çok yaraladı gerçi eşim sağ olsun çok destek oldu ama insan ailesinden arkadaşlarından uzakta olunca herşey dahada zorlaşıyor bu 4 yıl boyunca sağlık sorunları yaşadım bebeğimde bu yüzden düştü şimdi güçlü olmaya çalışıyorum ama bu beni çok zorluyor ailemin yanına gidiyorum fakat istedğim kadar sık değil şimdide çalıştığım için gitmem biraz zor gözüküyor

seni çok iyi anlıyorum...nedense evleneceğimiz zaman bize kolay gözüküyor aileden uzakta bir yere gidiyor olmak,ama evlenince,iş başa düşünce insan anlıyor nede zor bir işe kalkıştığını..
sağlığın şimdi ne durumda,tedavi oldun mu ? nedir sağlık sorunun ?
eğer imkanın varsa çevre edin;seni anlayacak dostların olursa bu sıkıntılarını atlatman daha kolay olur.
eş herzaman yetmiyor insana...çok iyi olsalar bile,senin yaşadığın özlemi,hasreti çok iyi anlayamıyorlar.bazen de yoruluyorlar !
çalışıyor olman senin için avantaj,kafan dağılır en azından :)
umarım en kısa zamanda bebeğin olur.yalnızlığının ilacı olsun meleğin inşallah.
herzaman gel canım.biz anlarız birbirimizin halini.

çok teşekkür ederim canım bana destek vermen beni çok mutlu etti sağlık olarak ii olmaya çalışıyorum ben hipotiroid hastasıyım ölünceye kadar hapla yaşıcam yani ama bu hastalık üzülmeye sinirlenmeye gelmiyo tsh 24 lere kadar çıkıyo bende dr üzülmicen sinirlenmicen dedi ama hak verirsin ki gurbette bu hiç de kolay olmuyor dr ameliyat yapsak genede düzelmez dedi zaten bebişim de bu yüzden düştü hapın dozunu değiştirdiler bebeğimin kromozomları da eksikmiş zaten şuan çok büyük korku var içimde ya gene düşerse yada gene eksik olursa bebiş diye.
dediğin gibi canım eşler bir süre sonra yoruluyor bana dediği ben ailemi 1 yıl görmesem çok sorun olmaz onlara çok kolay bizim için öyle değil işte ama anlatamıyorsun

kızlaaarrrr nerlerdesinizz kimse yokmu

evet,erkek çocuklar kız çocukları kadar duygusal değiller ne yazıkki..
canım ömür boyu bu ilaçlarla yaşayacak olman seni bu kadar üzmesin..sonuçta bu ilaçlar sende olmayan hormonların var olmasını sağlıyor.bu şekilde normal sağlıklı biri olmuş oluyorsun canım,hiç üzmesin bu durum seni :)
kromozon bozuklu olan her bebek düşer,genelde düşüklerin sebebi bu oluyor.bu şekilde doğmasını mevlam bize merhamet ederek engelliyor..bir düşünsene;kromozon bozukluğu bebekte ciddi sağlık sorunu teşkiil ediyor,engelli oluyorlar.allahtan hep hayırlıyı iste,sabret..
ama stres konusunda sana ne diyeceğimi bilemiyorum,kelin ilacı misali...ben de bu aralar çok bunalıyorum
rabbim en kısa zamanda bebeğinin sağlığıyla nasip etsin..
canım ne iş yapıyorsun ??

haklısın canım düşmesi ilk başlarda beni çok üzdü ama sonradan düşününce ii oldu doğsa kahrını elbette çekerdim ama ben ölünce ne yapacaktı yavrum hayırlısı böyleymiş
ben gayrimenkul sektöründe büro yöneticisi olarak çalışıyorum allahtan bu iş var yoksa kafayı yerdim kesin
sen napıyorsun canım
bi sıkıntınmı var gurbet ellerde

olmaz mı canım yaa..
ben hamileyim.mide bulantım çok oluyor.
ailem yok,kimsem yok (
evi taşımayı çok istiyorum.rutubet var bu kokuya tahammül edemiyorum.
ama eşim benim kadar taşınma işşini önemsemiyor -ki-bulamıyoruz bir ev (!)
temizlik yapmaya,yani cam silmek,tül asmak,koltuk kılıflarını çıkarıp-takmak gibi zor olanları korkuyorum.çünkü daha hamileliğimin ilk aylarındayım,korkuyorum
dert çok...
düşen bebeğin hakkında söylediklerin çok etkiledi beni...kaç yaşındasın ?
ben de kuaförüm,çalışmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…