- 25 Ağustos 2014
- 21.226
- 50.859
- 798
- Konu Sahibi VuslataDair
-
Ic anadolu filan diye genelleme yapmak da doğru degil bence, ic anadolulu oldugum icin degil, her yerde olabiliyor boyle sorunlu erkekler.. Kac tane amcam, kuzenim var ve eslerine hep deger vermislerdir..Tipik İç Anadolu erkeği maalesef. İç Anadolu'nun bir ilinde öğretmenlik yapmıştım. Çalıştığım köyde eşler hep yurtdışında çalışıyordu hatta hiç unutmam bir bayan hamile kalmıştı. Hamile kalma tarihi eşinin Türkiye'de olduğu günlere denk geldiği halde onu aldatmakla suçlamışlardı. Boşanma sözcüğünü dahi ettirmiyor lardı. Aslında söylediklerine hak vermemek imkansız. Konu sahibi kendine bakmaya başlasa beni aldatıyor musun diye üzerine gelir. Boşanmaya kalksa maddi imkânsızlıklar adamın onu öldürme ile tehdit etmesi gibi sorunlarda var. Türkiye'de kadın olmak böyle bir şey işte. Hayata bir sıfır yenik başlamak. O nedenle var olan hayatını güzelleştirmeye çalışmasını istedim. Bunu yapmakta zor farkındayım. Deneme yanılma yoluyla hayatımı değiştirmeye çalışmalı başka şansı yok maalesef. Çünkü Türkiye'de kadına kendi kararlarını verme hakkı verilmiyor. Can güvenliğimiz bile yok. Ne kadar acı bir durum
Allah ım erkekler niye böyle daha sizin kıymetli olmanız gerekir tek başınıza çocukların sorumluluğu üstünüzde yılda sadece 1 ay görüşmek bunlar böyle söylendiği kadar kolay değil ne zorluklar yaşıyorsunuz kimbilir bende çocuklarımı tek başıma büyütüyorum sayılır turneye gider sınav çalışır evle hiç alakası olmazdı sonunda aldattığını öğrendim aldatırkende beni hiç beğenmez olmuştu bana iftiralar atardı halbuki ben mal gibi ona aşıktım neyse demek istemem hayatınızda hiç bir yeri olmayan ve bu halde bile değerinizi bilmeyen bir adam için geri kalan ömrünüzü heba etmeyin imkanınız varsa. Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm halinizeherkese merhabalar
Beni tanıyanlarınız vardır bu sene 11 yıl bitti eşim yurt dışında görevli
6 ayda bir gelip 15 gün kalıp dönüyor
En son 8 Ocak’ta döndü
Aklım öyle karışık ki nasıl anlatacağım bilmiyorum en iyisi maddelemek
1) dış görünüşüme kiloma vs ettiği hakaretler diz boyu 1.60 boyunda 78 kiloyum
“ ben artık 40 yaşına geldim boyum kadar kızlarım var manken olacak değilim” dediğin bir anda bana “ demek ki seni böyle beğenen var ben yokken kimle yatıp kalkıyorsun kim geliyor bu eve?” Dedi
o Esnada 12 yaşındaki ortanca kızım yanımızdaydı ve anlam veremedi bile yavrum duyduklarına
Ben tabii sessiz kalmadım ve 15 yıllık evliliğimde ilk defa bana iki tokat attı
Kızım çığlık çığlığa ağlamaya başladı
Defoldu evden gitti bir an polisi arayıp rapor almak uzaklaştırma aldırtmak istedim ama düşündüm
polis apartmana girecek ben komşularımdan utanırım
bir de tam bilmiyorum yurt dışına çıkış yasağı falan alır mıydı işe dönemez belki işten atılır başıma daha beter dert olur düşüncesiyle sustum oturdum
2) bana ettiği en hafif hakaret” öküz ,domuz, yemek yerken bi nefes al “lafları ki bunları kızlarımın yanında yapıyordu
kızlarım her fırsatta tenhada bana anne boşa bunu dedi durdu hep iknaya çalıştım onları
3) döndükten sonra bir kavga esnasında bana “ senin telefon numaran Ankara’nın yarısında var” dedi
sonra daha beter laflar ettik birbirimize ve ben onu her yerden engelledim eğer istese kızlarımıza yazardı ama o da memnun demek ki yazmadı
4) boşanmış anne baba çocuğu olduğum için en büyük korkum boşanmaktı ve yemin etmiştim asla boşanmam diye ama şimdi tuhaf bir şekilde korkmuyorum üzülmüyorum da ...
Hayatımda o yokken ne değişecek ki? Defolsun gitsin diyorum
Ama çevrem özellikle ailem üç kızın var yarın birgün ele karışacaklar başlarında baba olsun deyip duruyorlar
Oysa başlarında baba olmadı ki hiç evvela rabbim sonra ben oldum onları büyüten tek başıma
Kısacası olaylar böyle artık yüzde yüz bir biçimde boşanmak istiyorum
Lütfen bana kırıcı olmadan fikirlerinizi beyan eder misiniz
Hayırlı günler herkese ...
O zaman mantıklı cidden de yaşanacak ülke değil.Bulunduğu ülke Kazakistan
Yanına almama sebebi ise orası az gelişmiş bir yermiş
Kendisi şantiyede kaldığını söylüyor
Yaşanacak ülke değilmiş yani
Ben Akdeniz bölgesinde yaşıyorum ama burada da var bir sürü pislik insan. Bölge olarak değil insan olarak bakmak lazım.Tipik İç Anadolu erkeği maalesef. İç Anadolu'nun bir ilinde öğretmenlik yapmıştım. Çalıştığım köyde eşler hep yurtdışında çalışıyordu hatta hiç unutmam bir bayan hamile kalmıştı. Hamile kalma tarihi eşinin Türkiye'de olduğu günlere denk geldiği halde onu aldatmakla suçlamışlardı. Boşanma sözcüğünü dahi ettirmiyor lardı. Aslında söylediklerine hak vermemek imkansız. Konu sahibi kendine bakmaya başlasa beni aldatıyor musun diye üzerine gelir. Boşanmaya kalksa maddi imkânsızlıklar adamın onu öldürme ile tehdit etmesi gibi sorunlarda var. Türkiye'de kadın olmak böyle bir şey işte. Hayata bir sıfır yenik başlamak. O nedenle var olan hayatını güzelleştirmeye çalışmasını istedim. Bunu yapmakta zor farkındayım. Deneme yanılma yoluyla hayatımı değiştirmeye çalışmalı başka şansı yok maalesef. Çünkü Türkiye'de kadına kendi kararlarını verme hakkı verilmiyor. Can güvenliğimiz bile yok. Ne kadar acı bir durum
6 sene yaşayıp tecrübe ettiğim çok fazla bu bahsettiğim e benzer olaylar var. Sadece bu bölgede diye genelleme yapmadım fakat oradaki erkek çocuklarının ailelerin büyük bir kısmında yetiştirilis bakımından kızlardan daha üstün tutulduğunun farkındayım, Ha dersen ki bu Türkiye'nin büyük bir bölümünde böyle değil mi Evet haklısın ona katılırım ama benim tecrübe ettiğim 6 sene görev yaptımgim İç Anadolu ilindeki erkek çocukların yetiştirilis tarzıdır diğer bölgelerde de varsa da Bunu tecrübe etmedigim icin yorum yapamam. Ve maalesef bir öğretmen olarak 6 sene boyunca verdiğim eğitim de bu tip adaletsizliklerin önüne Kesinlikle geçememiş imdir o kadar çabalamama rağmen.Bir Başka ülkede yetiştirilmiş ,o ülkenin kültürüyle yetiştirilmiş bir erkekle tanışmadığım için onlarla ilgili bir yorum da yapamam. Eşini aldatma eşe şiddet veya ölümle tehdit etme gibi durumlar Bir Başka ülkede De Yaşanıyor olabilir Bunu bilmiyorum ama kendi ülkemde ne kadar fazla olduğunun farkındayım. Bu tip tehditler ile hayat kadınların burnundan getiriliyorIc anadolu filan diye genelleme yapmak da doğru degil bence, ic anadolulu oldugum icin degil, her yerde olabiliyor boyle sorunlu erkekler.. Kac tane amcam, kuzenim var ve eslerine hep deger vermislerdir..
Bu psikolojiye sahip erkekler cok fazla ve bence bu bi hastalık, bambaska ulkelerdeki iki erkek tamamen ayni hareketleri sergileyebiliyor esine karşı..
Olmaz olur mu tabi vardir ama konu sahibinin esinden ve kendi.6 yillik tecrubemden yola cikarak esinin bu tavri beni sasirtmadi sadece.Ben Akdeniz bölgesinde yaşıyorum ama burada da var bir sürü pislik insan. Bölge olarak değil insan olarak bakmak lazım.
Ben mi yanlış anladım acaba konu sahibi boşanmak istiyor ama eşi onu tehdit ediyor boşanmaması için diye anladım.iyide şimdi boşanmak istiyor.
kaybettiği onca yıl reva mı?
eeee sen neden yurt dısına cıkmadın ki imkanlar orda daha cok 3 cocukla yasar gidersin avrupadamı esinHayır yurt dışında olan o
Ben ankaradayım hiç çıkmadım dışarı
Yemin meselesi kendi yaşadıklarımdan kaynaklanan bir durumdu İnan’ın çok zor şeyler yaşadım babaannem büyüttü beni ama hep horlanarak ezilerek büyüdüm ( elbetteki ben kızlarımın tırnağını bile vermem ama annem beni ben 2 aylıkken terk etti) Hale’n izlerini taşıyorum bu durumun
Yani büyük konuşmak değil yaşadığımı yaşatmamak arzusuydu
Takip de edemezsiniz dimiNasıl ispat ederim ki bunu
Ama son geldiğinde telefonundan bir şeye bakabilir miyim diye istediğimde güvenmiyorsun sen bana diyerek telefonu yere fırlattı ve parçalarına ayırdı ki onun malı çok kıymetlidir
Kimbilir ne vardı görmemem gereken
herkese merhabalar
En son 8 Ocak’ta döndü
“ ben artık 40 yaşına geldim boyum kadar kızlarım var manken olacak değilim” dediğin bir anda bana “ demek ki seni böyle beğenen var ben yokken kimle yatıp kalkıyorsun kim geliyor bu eve?” Dedi
o Esnada 12 yaşındaki ortanca kızım yanımızdaydı ve anlam veremedi bile yavrum duyduklarına
Defoldu evden gitti bir an polisi arayıp rapor almak uzaklaştırma aldırtmak istedim ama düşündüm
bir de tam bilmiyorum yurt dışına çıkış yasağı falan alır mıydı işe dönemez belki işten atılır başıma daha beter dert olur düşüncesiyle sustum oturdum
2) bana ettiği en hafif hakaret” öküz ,domuz, yemek yerken bi nefes al “lafları ki bunları kızlarımın yanında yapıyordu
kızlarım her fırsatta tenhada bana anne boşa bunu dedi durdu hep iknaya çalıştım onları
3) döndükten sonra bir kavga esnasında bana “ senin telefon numaran Ankara’nın yarısında var” dedi
sonra daha beter laflar ettik birbirimize ve ben onu her yerden engelledim eğer istese kızlarımıza yazardı ama o da memnun demek ki yazmadı
4) boşanmış anne baba çocuğu olduğum için en büyük korkum boşanmaktı ve yemin etmiştim asla boşanmam diye ama şimdi tuhaf bir şekilde korkmuyorum üzülmüyorum da ...
Ama çevrem özellikle ailem üç kızın var yarın birgün ele karışacaklar başlarında baba olsun deyip duruyorlar
Oysa başlarında baba olmadı ki hiç evvela rabbim sonra ben oldum onları büyüten tek başıma
Neden böyle bir evlilik sürdürdünüz? Yani en başından böyleydi madem siz neden gitmediniz de ülkeler arası evlilik ve 3 çocuk. Baştan yanlışmış.Evet onu da düşündüm beni 11 yılda toplam 11 ay görmüş oldu
Yani 6 ayda bir 15 gün gönlümü etmek zor olmamalıydı değil mi
Altında yatan sebebi inanın bilmiyorum
Allah’a bıraktım
sen davanı ac avukatla görüs daha iyi yön verirsinNasıl olur ki
Muhtemelen yazın gelecek
Anlaşmaya yanaşmayacak
Duruşma tarihi onun burda olduğu tarihe nasıl getirilir
Bir de elimde genel vekaletnamesi var bununla onu gıyabında boşayabilir miyim
Ya da bazen tv de görüyorum mahkemeye görüntülü bağlanıyorlar öyle birşey yapılır mı
Yani onu bağlarlar mı mahkemeye görüntülü
Bir an evvel olsun bitsin çok isterdim
O sizden once kafaya koymus zaten bosanmayi. Yoksa kirk yilda bir gelen adam boyle yapmaz. Sizin onu bosamanizi bekliyordur.herkese merhabalar
En son 8 Ocak’ta döndü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?