Evet bu ay rahat olucam en azından ama birdahaki ay başlıycak yine aynı stres :) Varmı sende gelişme test yaptınmı haber ver bizehadi bakalim hayirlsi hakknzda canim en azindan bu ay kafan rahat olur. Benim 16. Gun dha hastalanmadim bakalim test yapmak bile istemiyorum korkuyorum tvalte gtmye ble korkuyorum :)
Benim kadin doktorum sadece asilama yaptiginiz iyi olmus esinin spermlerinde sorun var deyip gecistirdim bu sabah ürologa gittik adam dedi hem şekil bozuk hem de hareketlilik cok az film cekilecek cumartesi sonuclarina gore tedaviyle olabilir en kötü ihtimal beklemek istemezseniz süreç uzarsa tüp bebek yaptirirsiniz arkadasima yönlendiririm sizi dedi canim. Eşim çok üzüldü hiç kendindw sorun olacagini tahmin etmezdi çünkü afedersin cok istekli ve her gün yapmak isteyen biridir.. Ama ışte onunla alakasi yokmuş. Sperm var ama işlevleri az.. Bakalim hayirlisi olsun ben de uzulmesini istemiyorum. Birinci cocugu beklemeyelim tüp bebek yapalim o arada sen de coktan iyilesmis olursun ikincisi dogal yoldan olur diyorum.. Bakalim nolacak canim.. Kesinlikle eşli muayene olmak gerekiyor ben bir dünya kimyasal ilaç kullandim saglikli rahmimi yumurtaliklarimi yordum boş yere
Benim kadin doktorum sadece asilama yaptiginiz iyi olmus esinin spermlerinde sorun var deyip gecistirdim bu sabah ürologa gittik adam dedi hem şekil bozuk hem de hareketlilik cok az film cekilecek cumartesi sonuclarina gore tedaviyle olabilir en kötü ihtimal beklemek istemezseniz süreç uzarsa tüp bebek yaptirirsiniz arkadasima yönlendiririm sizi dedi canim. Eşim çok üzüldü hiç kendindw sorun olacagini tahmin etmezdi çünkü afedersin cok istekli ve her gün yapmak isteyen biridir.. Ama ışte onunla alakasi yokmuş. Sperm var ama işlevleri az.. Bakalim hayirlisi olsun ben de uzulmesini istemiyorum. Birinci cocugu beklemeyelim tüp bebek yapalim o arada sen de coktan iyilesmis olursun ikincisi dogal yoldan olur diyorum.. Bakalim nolacak canim.. Kesinlikle eşli muayene olmak gerekiyor ben bir dünya kimyasal ilaç kullandim saglikli rahmimi yumurtaliklarimi yordum boş yere
peki eşinde ne sorun varmış da düşmüş?Kuzum sildim fotografi ama şöyle anlatayim basparmagin bogumundan yukarisi kadar içi torbacik gibi etrafinda kanli damarlar bulunan ici bulanik bir sıvı dolu gibi bir parcaydi
Sorun esimden kaynaklaniyor canim ondan düşüyor tahlilleri bitince haftaya belli olacak tup bebek ya da tedavi verilecekpeki eşinde ne sorun varmış da düşmüş?
Aynen canim inan su anda seninle ayni durumdayiz. Benim üç kere düşük oldu ama ikincisi iki aylikti ve beni neredeyse ölduruyordu. Esimde sperm hareketsizligi ve sperm sekil bozuklugu var. Vatikosel filmi cekilecek ondan sonra ne yapacagimiza. Karat verecegizbenim de eşimde sorun vardı, önce hiç hareketli sperm çıkmamıştı testte hamile kalamazsın dedikleri ay kalmıştım ama düştü, sonra yeniden test yaptırdı bu kez biraz değerleri düzeldi E vitamini falan kullanmıştık yine hamile kaldım y,ne olmadı. Ürologlar kaliteli sperm döllemediği için olmuş olabilir demişti fakat kadın doğumculara sorduğumuzda kalitesiz spermin dölleme yeteneği olmaz yolda zaten elenir demişlerdi. Bize direk raporu yazalım tüp yapın demişlerdi ki eşim ben ameliyat olacağım dedi. Oldu ve koca bi sebepsiz infertilite oldu sonumuz. İyileşme gösterdi morfoloji ve sayımız arttı. artık sorun tamamen ortadan kalktı ama hamile kalamadım bir yıldır. Yanıyorum geçen zamana ben böyle dediğime ben seni riske atmak istemedim ya ben sebep oluyorsam diyor, kıyamıyorum. İyi düşünüp karar vermeniz için yazmak istedim. 8 yıldır beklemek insanı gerçekten yoruyor, şimdi ilk aşılama sonrasında direk tüp bebek yaptırasım var raporu falan beklemeden ama kendime engel olmaya çalışıyorum bi zamanı vardır bekle diyerek. Umarım hakkınızda hayırlısı olur çok geçmiş. üzmeyin birbirinizi erkekler sorun kendilerinde çıktı mı bi mahçup hissediyorlar kendilerini
Canım bu arada doktorum bana dwdi ki aşılama cok düşük ihtimali olan bir yöntem iki aşılama parasiyla bir tüp bebek yapiliyor neredeyse. En azindan tutma ihtimali %70 dedi. Bence spermde kalitesizlik varsa aşılama zaman ve para kaybidir dedi. Ya normal yoldan tedaviyle bekleyin ya da tbebek yaptirin.. Bence sen de aşılama ile zaman kaybetmebenim de eşimde sorun vardı, önce hiç hareketli sperm çıkmamıştı testte hamile kalamazsın dedikleri ay kalmıştım ama düştü, sonra yeniden test yaptırdı bu kez biraz değerleri düzeldi E vitamini falan kullanmıştık yine hamile kaldım y,ne olmadı. Ürologlar kaliteli sperm döllemediği için olmuş olabilir demişti fakat kadın doğumculara sorduğumuzda kalitesiz spermin dölleme yeteneği olmaz yolda zaten elenir demişlerdi. Bize direk raporu yazalım tüp yapın demişlerdi ki eşim ben ameliyat olacağım dedi. Oldu ve koca bi sebepsiz infertilite oldu sonumuz. İyileşme gösterdi morfoloji ve sayımız arttı. artık sorun tamamen ortadan kalktı ama hamile kalamadım bir yıldır. Yanıyorum geçen zamana ben böyle dediğime ben seni riske atmak istemedim ya ben sebep oluyorsam diyor, kıyamıyorum. İyi düşünüp karar vermeniz için yazmak istedim. 8 yıldır beklemek insanı gerçekten yoruyor, şimdi ilk aşılama sonrasında direk tüp bebek yaptırasım var raporu falan beklemeden ama kendime engel olmaya çalışıyorum bi zamanı vardır bekle diyerek. Umarım hakkınızda hayırlısı olur çok geçmiş. üzmeyin birbirinizi erkekler sorun kendilerinde çıktı mı bi mahçup hissediyorlar kendilerini
Aynen canim inan su anda seninle ayni durumdayiz. Benim üç kere düşük oldu ama ikincisi iki aylikti ve beni neredeyse ölduruyordu. Esimde sperm hareketsizligi ve sperm sekil bozuklugu var. Vatikosel filmi cekilecek ondan sonra ne yapacagimiza. Karat verecegiz
Ama bir abla beni uyardi eşinin ameliyat isi falan cikarsa ameliyata vereceğimiz parayla tup bebek yaptirin dedi. Varikolsel kendini tekrarlayan birseymis ama şu anda varikosel gorunmiyor zaten de vitaminler dusepmesi zaman alabilir dedi doktor o yüzden bizim ilk planimiz tupbebek aslinda bu aralar cok paralar harcadik en iyi hastanelere gityim sorun bende mi diye asilamaya 2 bin civati para verdim gecen ay. Ondan iki ay önce vajinismus icin yine 2 bin lira vermistim belki kasilmalarimdan dolayi hamile kalamiyorum diye.. Daha neler neler kış a girmeden ikinci dusukten sonra genetik tahliller yaptirdik kromozom kan pihtilasmasi bilmem ne 800 lira tuttu.. E hep ilaclarimi da raporsuz aldim bir muayene 150 lira artik kac kere gittim belli değil............. Offfff biz bir tüp bebek parasindan daha cok harcamisiz zaten. Ama Allah büyüktür onumuzdeki ay da tup bebege baslayalim para yerine geliyor ama zaman gelmiyor..
Benim bu ay ilk asilamamdi ve tutar tutmaz adetle birlikte dustu canim testte pozitif çıktı kan testi verdim negatifti ama sifir degildi deger yeni düşmüş yani. Sonra da adetle geçti. Asilama ile tutma ihtimali %15-20 iken de hamile kalabildim ama spermin gücü yok tutunamiyor. Ben artik aşılama yaptirmayacagim canim. Hakkikizda hayirlisi olsun ya zor bir süreç her kafadan bir ses cikiyor kafalar allak bullakvarikoselin tekrarladığını bize doktorumuz söylemedi bi arkadaşımın eşiydi zaten doktor da, onu sorarım. biz ameliyat için ücret ödemedik devlet hastanesinde oldu ameliaytı ve en son ultrasonda yüzde yüz düzelme gözlediler. sıkıntı şu spermler ölüyor bu zamana kadar olanlar ve ameliyattan üç ay sonra vücut yeniden yapmaya başlıyor sayının artıp kendine gelmesi uzunca bi süre. ama ameliyat sonrası hamile kalan da var en azından sanırım yaşlandıkça erkek için sorun oluşturan bi hastalıktan kurtulmuş oldu, çocuk sahibi olmanın zorlaşmasının yanında sağlığını da tehdit ediyor çünkü.
evet özel hastanede her şey çok para maalesef, ben bu cocukta bi şey yok sıkıntı olmaz her şey güzel diyen en iyi doktora da gittim ama iki gün sonra bebek düştü. bazı yerlerin sorunu olmayan insanlar gide gide isimlerinin çıktığını düşünüyorum. Allah nasip edecekse her türlü olacaktır zaten. Aşılama zaman kaybından başka bi şey değil gerçekten olacaksa zaten normal olurdu diye düşünüyorum ben de. Bazen tutuyor ama yüzde olarak cok yükseğe de cıkmıyor doktorların yaptığı. Ben hala düşünmekteyim tüp bebek konusunda belliolmaz bu ay adetim ile birlikte beklemem yapabilirim
Rabbim tez zamanda yüzünü güldürsün inşallah canim ben de bugün basladim tedaviye ilk olacak benimBenim 3. aşılamam ve yine hüsraaannn...
Çok geçmiş olsun canm yaaKizlar bugun 17. Gunum malsf hastalandim cok agladim bugun artik ara veriyorm bu yaz bitene kadar dogal yoldan olmazsa belki tup bebek deneriz hakkmzda hayrlsi kendinize iyi bakin ben cok yprandim gercekten cok ;((
Ayyy valla şoktaymm artık pessssKizlar bugun 17. Gunum malsf hastalandim cok agladim bugun artik ara veriyorm bu yaz bitene kadar dogal yoldan olmazsa belki tup bebek deneriz hakkmzda hayrlsi kendinize iyi bakin ben cok yprandim gercekten cok ;((
malesef canim cok uzgunum kendimizi cok yprattk esimde cok uzgun bu ay umutluydm dedi cok zoruma gdyo ona hastalandm dmek yuzune bakmak mahvedyo beni. Rabbm tez zamanda yzumuzu guldursun biraz ara vermek iyi gelcek eminim yoksa kafayi yedim boyle evliligmz yprancak allah korusn en onemlisi huzurÇok geçmiş olsun canm yaaben senden ümitliydim.hani 16. Günü devirdiysen vardır dedim.üzme kendini lütfen.hakkımzda hayırlısı olur inşallah bende artık ara verdim uzunca bir süre.napalım kısmet deyip rabbimin takdiri nezaman ise.bende çok üzüldüm ama kendimize zarar vermekten başka bişey yapmıyoruz.rabbim inşallah tez zamanda nasip eder canm.yaşımız daha küçük.rabbim büyük elbet bizide anne baba edicek.sadece biraz zaman
Hayırlısı olsun canım üzülmemek elde değil insan çok üzülüyor...Dinlen kafanı boşalt okuyoruz diğer topiklerde düşünmeyi bıraktığı zaman hamile kalanlar olmuş...İnşallah bizimde öyle olur...Rabbim yardımcımız olsun inşallah...Kizlar bugun 17. Gunum malsf hastalandim cok agladim bugun artik ara veriyorm bu yaz bitene kadar dogal yoldan olmazsa belki tup bebek deneriz hakkmzda hayrlsi kendinize iyi bakin ben cok yprandim gercekten cok ;((
çok üzüldüm bende ara vermeyi düşünüyorum çok yıprattı bu süreç biraz kilo vermeyi deneyeceğim hayırlısı Allah'tanKizlar bugun 17. Gunum malsf hastalandim cok agladim bugun artik ara veriyorm bu yaz bitene kadar dogal yoldan olmazsa belki tup bebek deneriz hakkmzda hayrlsi kendinize iyi bakin ben cok yprandim gercekten cok ;((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?