Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Bu yıl Büyük şehirlerde yer yok. Belki bir kaç ay sonra çıkanlar olur da boşalan yerlere çıkılabilir
 
Siz nasıl yapılan planları başkalarından duyduysanız o başkalarına yeni evli olduğunuzu sürekli sizinle birlikte yalayacak birinin sizinle kalamayacağını ayrıca genç bir kızın eşinizle aynı evde yaşamasının uygun olmayacağını söyleyin. Onlarda gerekli yerlere haber uçursunlar. Belki de sizi bu şekilde yokluyorlardır hiç muhatap olmadan cevap vermiş olun derim
 
Söylediğiniz de doğru. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. 20 yıl önce, bizim yurt 1 ay sonra bosalmisti resmen, anlaşıp eve cikmislardi
 
Konuyu gayet iyi okudum merak etmeyin.. Lakin akademisyenlerin yorumunu görmedim.. Tam burs alabilmek öyle düşük puanla olamayacağını düşünüyorum. Yeni açılmış üniversitelerin tam burslu puanlarına bir göz de attım 366 atlas üniversitesi Psikoloji..Tercümanlık 387.. Düşük puanlar yarı bursta var..
 
Söylediğiniz de doğru. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. 20 yıl önce, bizim yurt 1 ay sonra bosalmisti resmen, anlaşıp eve cikmislardi
Kyklar ne kadar yuksek bilmiyorum. Ben 2013te genel yurtta 105 111 120 lira gibi ucretlere kalmistim. Hatirladigim ücret ve zamlar bunlardi.
 
Ekonomik açıdan cok kritik olmalarına ragmen koca bir cesaretin bayragını dikmisler anne ve kız tebrik ederim. Size sorulmaması, danısılmaması baslı basına sorun zaten, size güvenerek hareket ediyorlar belli. Fakat bunun ileriki zamanlarını pek düsünemiyorlar görüldüğü üzere.

Yeni üniversite yoldan geçeni toplar icine alır düsük bi puanla giren bir ögrenci derslerinden kalırsa bursu yavas yavas kesilir. Mezun olması bir hayli zorlasabilir birde yeni üniversiteyse... sosyal açıdanda arkadaslarının icinde etkilenebilir diye düsünüyorum. Sizin konusabileceginiz yok anlasılan, esiniz bu durumu izah edebilir.

İlk üniversitemi İstanbul özelde okudum, bu sosyal faktörler icinde ekonomik olarak etkilenen bir arkadasımın intihar girisiminde bulundugu geldi aklıma. Bilmiyorum cok etkilenmistim yani üzülüyorum ben. Dayanamıyorum böyle seyleri görmeye.

Umarım her sey hallolur.
 
Yurt sonuçları açıklandı aslında inşallah kazanmıştır . Ben yine de vicdan yapardım ne bileyim. Ama tabi eşinizde izin vermeyebilir . Ayrıca üniversite öğrencisi çok farklı yok arkadaşla çıktık yok ders uzadı diye geçte gelebilir bu sizi rahatsız eder . Ayrıca be olursa olsun genç bir kızın yeni evli çiftle yaşaması doğru değil .
 

Nickiniz gibi gereksiz stres yapmışsınız şimdiden. Kıza mesaj olarak hayırlı olsun canım. Üniversitedeki yeni arkadaşlıklardan fırsat bulursan arada birlikte de gezeriz ya da bize yemeğe gelirsin tarzı ilişkinizin sınırlarıyla ilgili sizin beklentinizi gösteren birşey yazabilirsiniz.

Kalkıp kız İstanbul'a yerleşiyor diye stres yapmanıza ya da İstanbul's yerleşmesiyle ilgili tatsız bir yorum yapmanıza gerek yok. Sizin evinizde kalmak istediklerini açık açık söylememişler sonuçta. Burada onun şehir tercihi sizi ilgilendirmez. Hayırlı olsun diyip geçmek gerekir.

Sizin yanınıza taşınmayı ima ederlerse de şakaymış gibi bir kahkaha patlatıp daha 1 aylık evliyken cümbür cemaat yaşamaya başlarmışız bi de hehe ne saçma olur eşim nişanlılığımız boyunca başbaşa kalmayı bekliyordu kahrından ölür herhalde adam filan diyin geçin. Onlar mesajı alır oradan
 
Hangi üniversite hangi bölüm oldugu yazilmadigi icin net bir yorum yapamayacağım bu sekilde. Ama aynen akademisyenler onayladi. Is adamlarina yalvariyorlar, yoldan gecen ogrencileri toplar gibi kayit aliyorlar adeta dediler. Psikoloji azimsanmayacak bir bölüm. Keza tercumanlik da oyle. Onlarin puanlarını baz almak dogru olmaz diye düşünüyorum.
 
Evine alıp 4 5 yıl bakacak çok kişi varmış meğer. Bi vicdansiz ben çıktım
Aslında tam olarak öyle değil. Kimse size al evine demiyor burada. Kim yapar dediniz yapabilecek ya da yapmış olanlar cevap verdi.
Burada size anlatilmak istenen şey şu: eve kabul etmeyecekseniz bu sureci uzatmadan karşı tarafa bildirin ki ona göre bir plan yapsınlar. Hiç ses çıkarmadan bekleyip geldiklerinde olmaz derseniz çok daha zor olur onlar için.
Evinize kabul etmeyebilirsiniz ama başka bir şekilde yardımcı olabilirsiniz. Durumunuz yoktur ama durumu olanların yardım etmesini sağlayabilirsiniz. Ev arkadaşı arayan insanlar bulabilirsiniz. Bir çok şey yapilabilir.
Sizin tepki almanıza sebep olan şey tavrinizdi. Böyle bir durum var ama ben evimde misafir edemem, bu kızın da kalacak yere ihtiyacı var, neler yapılabilir diye sorsaydınız çok farklı cevaplar alırdınız.
 
Anahtari paspasin altina koy da git diye cvp gelebilir
 
bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
Ya yurt ayarlayamazsa ne olacak? Geldikten sonra nasıl gönderecek? O zaman daha kötü olur.
 
Hemşirelik bile tam burslu 348.. Öyle tam bursu her bölüme vermez üniversite.. Babasının hayrına vermiyor o bursu..
Ben konu sahibinin bazı şeyleri eksik anlattığına inanıyorum sırf başlığı konunun içinde baskıladığı için
 
Hemsirelik, psikoloji, tercumanlik gibi bölümlerle kiyas yapmak anlamsiz oluyor. Çünkü konu sahibi okulu ve bölümü soylemedi. Ayrica akademisyenler, meslegin icindekiler soylediler. Evet ozel okullar boyle ogrenci aliyor diye. Onlarin sözünün uzerine bence şöyle bence böyle demenin yersiz oldugunu düşünüyorum. Konu sahibini haklı çikarmak gibi bir amaçlari yok. Dümdüz olanı yazmislar.
 
Kızı burda deşifre etmek istemediğim için bölümünü ve puanını yazmıyorum. Ama puanı 200 küsürlerde ve saydığınız nitelikli meslek bölümlerinden değil... neredeyse evet babasının hayrına burs veriyor. Burs veriyor derken para vermiyorlar bunu yanlış anlamayalim. Sadece gel bizim okulda para ödemeden oku diyorlar. Çünkü bölüm boş, üniversite yeni olduğu için.
 
Kaç bin tane uye var. Desifre olacagini sanmıyorum. Ama siz bilirsiniz tabi.
 
Bunlarla deşifre olunmaz merak etmeyin. Altı üstü bir bölüm. Ad soyad tc kimlik tomografi kase mühür istemedik ki.
 
Anahtari paspasin altina koy da git diye cvp gelebilir
Bunu da derse bı zahmet tutsun konu sahıbınin yuzu OLMAZ desın...Benım canımıda yüzsüzlük olayı sıktı...Bende okudum ama ne zorluklarla mucadele ettıgımı Allahtan başka ailem biliyordu...Şayet bir çare bulunmasaydıda kımseye boyle bırsey ne aılem ne de ben teklıf dahı etmezdık..Ki bende tercıhlerımı gidip İstanbula falan yapmadım yenı evlı teyzem orda olmasına ragmen aklımızdan bıle gecmedı...Ya yasadıgım yer olacaktı ya da bır daha deneyecektım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…