- 26 Nisan 2021
- 837
- 2.351
- 28
- Konu Sahibi streshanim
-
Bu yıl Büyük şehirlerde yer yok. Belki bir kaç ay sonra çıkanlar olur da boşalan yerlere çıkılabilirAsil kazananlar direkt yerleşiyor. Yedek kazananlar siraya alınıyor. Asilden kayit yaptırmayanlar oldukça sirayla yedekleri aliyorlar. Ama istanbulda sanmiyorum yedekten birileri girebilsin. Çok düşük bir sayıdır olsa olsa. Anadoludaki kyklarda kolaylikla yedeklerden giriş oluyor tabi.
Söylediğiniz de doğru. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. 20 yıl önce, bizim yurt 1 ay sonra bosalmisti resmen, anlaşıp eve cikmislardiAsil kazananlar direkt yerleşiyor. Yedek kazananlar siraya alınıyor. Asilden kayit yaptırmayanlar oldukça sirayla yedekleri aliyorlar. Ama istanbulda sanmiyorum yedekten birileri girebilsin. Çok düşük bir sayıdır olsa olsa. Anadoludaki kyklarda kolaylikla yedeklerden giriş oluyor tabi.
Konuyu gayet iyi okudum merak etmeyin.. Lakin akademisyenlerin yorumunu görmedim.. Tam burs alabilmek öyle düşük puanla olamayacağını düşünüyorum. Yeni açılmış üniversitelerin tam burslu puanlarına bir göz de attım 366 atlas üniversitesi Psikoloji..Tercümanlık 387.. Düşük puanlar yarı bursta var..Belli ki konuyu okumamışsınız.
Yeni acilmis bir ozel universiteyi %100 bursla kazanmis. Puani cok düşükmüş. Direkt alanda olan akademisyenler de destekledi yeni universitelerin bu sekilde çok düşük puanla ogrenci aldiklarini.
Kyklar ne kadar yuksek bilmiyorum. Ben 2013te genel yurtta 105 111 120 lira gibi ucretlere kalmistim. Hatirladigim ücret ve zamlar bunlardi.Söylediğiniz de doğru. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. 20 yıl önce, bizim yurt 1 ay sonra bosalmisti resmen, anlaşıp eve cikmislardi
Yurt sonuçları açıklandı aslında inşallah kazanmıştır . Ben yine de vicdan yapardım ne bileyim. Ama tabi eşinizde izin vermeyebilir . Ayrıca üniversite öğrencisi çok farklı yok arkadaşla çıktık yok ders uzadı diye geçte gelebilir bu sizi rahatsız eder . Ayrıca be olursa olsun genç bir kızın yeni evli çiftle yaşaması doğru değil .Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Hangi üniversite hangi bölüm oldugu yazilmadigi icin net bir yorum yapamayacağım bu sekilde. Ama aynen akademisyenler onayladi. Is adamlarina yalvariyorlar, yoldan gecen ogrencileri toplar gibi kayit aliyorlar adeta dediler. Psikoloji azimsanmayacak bir bölüm. Keza tercumanlik da oyle. Onlarin puanlarını baz almak dogru olmaz diye düşünüyorum.Konuyu gayet iyi okudum merak etmeyin.. Lakin akademisyenlerin yorumunu görmedim.. Tam burs alabilmek öyle düşük puanla olamayacağını düşünüyorum. Yeni açılmış üniversitelerin tam burslu puanlarına bir göz de attım 366 atlas üniversitesi Psikoloji..Tercümanlık 387.. Düşük puanlar yarı bursta var..
Aslında tam olarak öyle değil. Kimse size al evine demiyor burada. Kim yapar dediniz yapabilecek ya da yapmış olanlar cevap verdi.Evine alıp 4 5 yıl bakacak çok kişi varmış meğer. Bi vicdansiz ben çıktım
Anahtari paspasin altina koy da git diye cvp gelebilirBen olsam esımede bu durumdan bahsederım ve ne kadar rahatsız edıcı bır durum oldugunu ve rahatsızlık duydugumu soylerdım ve sonra esımle bas basa oturur madem ki yüzüm tutmuyor küçük bir plan yapardım...
Esınız özel bır sektörde vs. calısıyorsa şayet ; bu yüzsüz kuzen takımı (aramadan gelmezler herhalde) arayıp biz size gelıyoruz ıste ıdare et vs. Derlerse sizde esınızın acıl sehır dısına goreve gonderıldıgınden ve sizinde onunla gıttıgınızı ee yenı evlı oldugunuz ıcınde bır nevı balayı gibi olup bunu degerlendırdıgınızı söyleyebılırsınız....
Ama bana kalsa ben dırek hayır boyle bırsey söz konusu olamaz der atarım boyle akrabamda,dostumda olmasın zaten....Bunlar karsısındakının nezaketini enayilik sanan aptal güruh takımı...
Ya yurt ayarlayamazsa ne olacak? Geldikten sonra nasıl gönderecek? O zaman daha kötü olur.bir de istanbulda sizin eviniz bu okula yakin mi? kizin illa size yikilmaya calistigina hemen nasil emin oldunuz? belki de gercekten sadece yurt ayarlayana kadar kalacak.
Hemşirelik bile tam burslu 348.. Öyle tam bursu her bölüme vermez üniversite.. Babasının hayrına vermiyor o bursu..Hangi üniversite hangi bölüm oldugu yazilmadigi icin net bir yorum yapamayacağım bu sekilde. Ama aynen akademisyenler onayladi. Is adamlarina yalvariyorlar, yoldan gecen ogrencileri toplar gibi kayit aliyorlar adeta dediler. Psikoloji azimsanmayacak bir bölüm. Keza tercumanlik da oyle. Onlarin puanlarını baz almak dogru olmaz diye düşünüyorum.
Hemsirelik, psikoloji, tercumanlik gibi bölümlerle kiyas yapmak anlamsiz oluyor. Çünkü konu sahibi okulu ve bölümü soylemedi. Ayrica akademisyenler, meslegin icindekiler soylediler. Evet ozel okullar boyle ogrenci aliyor diye. Onlarin sözünün uzerine bence şöyle bence böyle demenin yersiz oldugunu düşünüyorum. Konu sahibini haklı çikarmak gibi bir amaçlari yok. Dümdüz olanı yazmislar.Hemşirelik bile tam burslu 348.. Öyle tam bursu her bölüme vermez üniversite.. Babasının hayrına vermiyor o bursu..
Ben konu sahibinin bazı şeyleri eksik anlattığına inanıyorum sırf başlığı konunun içinde baskıladığı için
Kaç bin tane uye var. Desifre olacagini sanmıyorum. Ama siz bilirsiniz tabi.Kızı burda deşifre etmek istemediğim için bölümünü ve puanını yazmıyorum. Ama puanı 200 küsürlerde ve saydığınız nitelikli meslek bölümlerinden değil... neredeyse evet babasının hayrına burs veriyor. Burs veriyor derken para vermiyorlar bunu yanlış anlamayalim. Sadece gel bizim okulda para ödemeden oku diyorlar. Çünkü bölüm boş, üniversite yeni olduğu için.
ben konuda kizin konu sahibine onlarda kalmayi teklif ettigini okumadim. konu sahibinin kendi evhami oldugunu dusunuyorum.Ya yurt ayarlayamazsa ne olacak? Geldikten sonra nasıl gönderecek? O zaman daha kötü olur.
Bunlarla deşifre olunmaz merak etmeyin. Altı üstü bir bölüm. Ad soyad tc kimlik tomografi kase mühür istemedik ki.Kızı burda deşifre etmek istemediğim için bölümünü ve puanını yazmıyorum. Ama puanı 200 küsürlerde ve saydığınız nitelikli meslek bölümlerinden değil... neredeyse evet babasının hayrına burs veriyor. Burs veriyor derken para vermiyorlar bunu yanlış anlamayalim. Sadece gel bizim okulda para ödemeden oku diyorlar. Çünkü bölüm boş, üniversite yeni olduğu için.
Anahtari paspasin altina koy da git diye cvp gelebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?