- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
- 113
- Konu Sahibi streshanim
-
Yazınıza beğeni attım. Saat gece 12. Su saatte burs veremeyeceğinize göre konuşuruz bir ara dedim özelden.Buradan bilgilerini verin demedim zaten.
Ama mesajı gördüğünüze dair hiç bir tepki vermediniz o konuda. İnsan bi olabilir der, sorayım der, teşekkür ederim der. Tepkisiz kalınca farklı şeyler düşünüyoruz. Özelden bekliyorum bilgileri.
İşte, kocada arıza varmış, ve o kocasının yeğeniymiş. Acaba bu hikayedeki kadın böyle aylarca kendi akrabasını getirebilir mi eve? Adamlar sormadan etmeden tutup kolundan getiriyor.KESİNLİKLE KABUL ETMEYİNNN
Şimdi size bir olay anlatıcam kuzenimin başına geldi;
Kuzenim evlendi geçen sene, ilk aydan da hamile kaldı. Eşinin pek görüşmediği bir kuzeni varmış 22 yaşında, benim kuzenim de kızın varlığından bir habermiş o zamana dek. Neyse işte bu ulaşmış bizimkilere, abi sizi ziyarete gelmek istiyorum yatılı diye bunlar da ilk reddetmiş pandemi var daha sonra ortalık düzelince görüşelim demişler.
Kız bir iki ay sonra tekrar sormuş, öyle olunca bunlar da ikinciye reddedememiş e gel madem demişler.
Sonra kız çıkıp geliyor kocaman bavullabir hafta kalıyo, iki hafta kalıyo gitmek yok.
O arada kuzenim çalışıyor zaten, kız da sabaha kadar pubg oynuyormuş hatta kuzenimin eşi de bir iki saat eşlik ediyormuş,
sonra öğlene kadar uyuyormuş kız, o arada kuzenim işe gidiyo geliyo, bir de kızın dağınıklığjnı toplayıp yemekler yapayım diye uğraşıyor karnı burnunda. Ama yok kız bir türlü bi işe el sürmüyormuş.
En son 1 ayı bulmuş gitmemiş, artık kuzenim de doğuma gidecek duruma gelince, bir de sinirden surat asıp durunca bu sefer kız başka bir akrabasına geçiş yapmış. Gidince de öbür tarafta kuzenimin dedikodusunu yapıyormuş yengem son zamanlarda bana çok iyi davranmıyordu diye
Velhasız kelam kabul etmeyiniz efendim. Ayrıca böyle bir durumda eşin duruşu da çook önemli, bizimkinin kocası mal, ne kızın kaç hafta kalmasına ses ediyo ne sabaha kadar oyun oynayıp hiç bir işin ucundan tutmamasına. Üstelik o da gidip onla oynuyordu ben sinirden erken yatıp uyuyordum artık kimseyi beklemeden diyo bizimkisi. Umarım yardımcı olmuşumdur, hiç boşuna gencecik yaşta sinir hastası olmaya gerek yok.
Aynı malesef kızın tercih yapması her yönden saçma olmuşEskiden tercih yapılıp gidilmez ise gelecek yıl puanı düşüyordu öğrencinin . Hala böyle mi ? Değişti mi sistem ?
Bence bu yıl gitmeli seneye şansı azalır bu durumda . Ya hiç okuyamazsa ?Aynı malesef kızın tercih yapması her yönden saçma olmuş
Annemin eli ayağı tutuyor çok şükür. Tedavisi memlekette sürüyor ve uzun bir tedavi süreci. Ben aklım annemde kaldığı için sık sık geliyorum. Ama benimle yaşamak zorunda olduğu bir durum yok. Aklım kaldığı için yanıma alırdım daha iyi beslerdim belki ondan dedim. Ama şu an eli ayağı tuttuğu için yanıma almam da eşim açısından uygun olmaz diye düşündüğüm için almadım. Yoksa tabiki gerekirse alırım.Kız konusunda emrivakiyi hos bulmadım ben de ama ben olsam yardım ederdim kızın ortada kalmasına gönlüm razı olmazdı.
Öte yandan varsa yoksa yeni evliyim yazmışsınız, aman adam mutsuz olmasın diye hasta anneyi yalnız mı bırakıyorsunuzİnsan evladı olan orda yalnız bir kadın var, hasta, başka şehirde gelsin kıızı ilgilensin der zaten adamı elden kaçırmamak için bunu bile söyleyemiyorsanız yazık. Dünya koca etrafında dönmüyor.
Devam ediyor diye biliyorum. Yani seneye tekrar sınava girmesi pek mantıklı değil. Ancak 2 sene sonra.Eskiden tercih yapılıp gidilmez ise gelecek yıl puanı düşüyordu öğrencinin . Hala böyle mi ? Değişti mi sistem ?
Yaptıkları hoş değil emrivaki olmuş biraz. Eşim kabul etmiyor diyip tatlı bir dille reddet bence . Yeni evlisiniz üstelik eve bir başka kız gelicek biraz vicdanım sizlardi ama kabul edemezdim ben yaKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Çok tşk ederim bilgilendirme içinDevam ediyor diye biliyorum. Yani seneye tekrar sınava girmesi pek mantıklı değil. Ancak 2 sene sonra.
Yalnız artık merkezi puan mı neydi tam adını hatırlamıyorum da yeni bir sistem var diye biliyorum. Aldığı puan diyelim ki başka üniversitede aynı ya da başka bir bölümü tutuyor olsun. Oraya geçiş direkt yapılabiliyor. Bu tabii üniversite dönemi boyunca 1 kereye mahsus oluyor.
Yok boş duyar kasmak değil de a littleAynen olay bu sekilde zaten. Ben o yuzden dedim bırakın bir sene daha çalışsın adam gibi bir yer kazansin. İlle girsin bir yere diye zorladılar. Hem durumumuz yok diyip hem istanbula uzağa göndermek. Sorana da streshanim var orda demek. Bu normal mi? Yani tüm bu saçmalıklar normal de ben mi anormal düşünüyorum burda anlamadim yani insanların şu duyar kasma olayını. İnsanlar sonunu düşünmeden garip tercihlerde bulunup sonra bunun cefasını benim çekmemi istiyorlar...
Kuzum sen haklısın . İnsaAllah karşı tarafa uygun olmayacagini da uygun dille söyleyebilirsin. Ben 6 senelik evliyim. Kaynanam kayinpederimle yaşıyorum. Birde köylüleri gelmişti bı adam 15 yaşında kiziyla. Ev iki katlı. Ben banyoya giriyorum gece ses gider diye çekiniyorum . Kız istediği gibi aşağıya inip çıkıyordu. Mutfağa giriyordu. Ben okadar rahatsız olmuştum ki. Eşimin annesine babasına katlanırim da milletin çocuğuna katlanamam.Tepki gösterenlere ben anlatamıyorum galiba. Ben daha yeni evliyim ve eşimle aynı evin içerisinde daha birbirimizi yeni tanıyoruz yeni düzen kurmaya çalışıyoruz. Ben tek yaşayan birisi değilim ki gel benimle yaşa diyeyim. Elin adamı ister mi? Kaldı ki benim annem hasta ve ben sık sık annemin yanına memlekete gelmek zorunda kalıyorum. 1 ayda iki kere memlekete anneme geldim. İki şehir arasında gitgel durumundayım. Evde ayrı bir insana bakabilecek durumda olsam annemi alacağım yanıma ama yeni evliyim diye eşime ayıp olmasın diye onu bile yapamıyorum şu an. Nasıl başka bir çocuğun sorumluluğunu alayım. Ben ara ara evde de olmayacağım yani. Eşim mi bakacak kıza? Yani olaylar karışık. Kaldı ki adamın ailesi demeyecek mi yeni evli hemen eve yeğenini getirmis yerleştirmiş baktiriyor. Yani hiçbir bakımdan hos görünmeyecek. Siz geçici diyorsunuz. Yarin obur gün yer bulamadık durumumuz yok burda kalsın derlerse, yıllarca eşim çekmek zorunda mı başka bir insanı evinde? Tek taraflı düşünmeyin yani.
Sen normalsin aklı başında bir insana benziyorsun. Dediklerini de insaAllah uygularsan hiç bir sorun yaşamazsın.Aynen olay bu sekilde zaten. Ben o yuzden dedim bırakın bir sene daha çalışsın adam gibi bir yer kazansin. İlle girsin bir yere diye zorladılar. Hem durumumuz yok diyip hem istanbula uzağa göndermek. Sorana da streshanim var orda demek. Bu normal mi? Yani tüm bu saçmalıklar normal de ben mi anormal düşünüyorum burda anlamadim yani insanların şu duyar kasma olayını. İnsanlar sonunu düşünmeden garip tercihlerde bulunup sonra bunun cefasını benim çekmemi istiyorlar...
BenYeni evli olmasan bile ne alaka neden gelip biri yerlessin evinenet olarak hayir diyeceksin baska care yok. Buradan yazmak iyi hoş basina gelse kac kisi kabul eder acaba
Ay yok artık olmaz tabi kiKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?