Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Yazınıza beğeni attım. Saat gece 12. Su saatte burs veremeyeceğinize göre konuşuruz bir ara dedim özelden.

Bana böyle bir emrivaki yapılmasını zaten kabul etmem, ama üniversiteye gidecek bir gencin sorumluluğunu da alamam. Başına birşey gelse, bir yanlış yapsa kendimi sorumlu hissederim; o saçma aile de sizi sorumlu tutar zaten böyle bir durumda.

Arayın, söyleyin kabul etmeyeceğinizi. Okulu yazarken size mi sormuşlar?

Esim kabul etmiyor deyin hicbirsey diyemezler en fazla bir iki arkanizdan konusurlar ne gerek var evinizde kuzeninizin kizina . Hemde yeni evlisiniz size guvenip yazmadilar sonucta bulsunlar caresini de . Siz boyle duyum aldim ben yeni evliyim esim kabul etmiyor diye soyleyin direk hatta es dost sizden once iletir.

İşte, kocada arıza varmış, ve o kocasının yeğeniymiş. Acaba bu hikayedeki kadın böyle aylarca kendi akrabasını getirebilir mi eve? Adamlar sormadan etmeden tutup kolundan getiriyor.

Öğrencinin halinden zorlu öğrencilik yılları geçmişler anlıyor sanırım..
Sadece ev sahibi değil öğrenci de rahat etmeyecektir, başında evli adamların olmasına.. Genç onlar genç yaşıtları ile kalmayı isteyecekler.. Yerleşene kadar belki kalmayı isteyebilir ama sanmıyorum ki elin evinde sürekli kalmak isteyeceğini..
Size sormamaları kabul edilemez evet ama gönülsüz de evet demeyin bir zahmet..
Başka şekilde yardım etmeyi teklif edin Yeni evli'yi(!) rahatsız etmesinler..

Yeni evli değilim ama evimi ben de başkasıyla paylaşmak istemem. Kısa süreli olacağını sanmıyorum bu işin. Hem para yok, hem de yüzsüz bir kadın belli ki. Yurtlarda yer yok, kiralar uçuk. Öğrenci okutmak benim de hayalim ama asla bu şekilde değil. Eşim de bana aynı emrivakiyi yapmaya çalışsa kabul etmem. Bu arada kızın bölümü ne?

Size güvenerek hareket etmeleri hiç hoş olmamış. Resmen emrivaki yapmışlar.

İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazanmış olsaydı rahatlıkla burs bağlanır ve kalacağı yer bir şekilde ayarlanırdı. Maalesef böyle bir şansı yok.

Uzun süre misafir edemeyeceğinize göre ailesiyle konuşun. Ya farklı bir plan yapsınlar ya da sınava tekrar hazırlansın.

Annemin eli ayağı tutuyor çok şükür. Tedavisi memlekette sürüyor ve uzun bir tedavi süreci. Ben aklım annemde kaldığı için sık sık geliyorum. Ama benimle yaşamak zorunda olduğu bir durum yok. Aklım kaldığı için yanıma alırdım daha iyi beslerdim belki ondan dedim. Ama şu an eli ayağı tuttuğu için yanıma almam da eşim açısından uygun olmaz diye düşündüğüm için almadım. Yoksa tabiki gerekirse alırım.

Eskiden tercih yapılıp gidilmez ise gelecek yıl puanı düşüyordu öğrencinin . Hala böyle mi ? Değişti mi sistem ?
Devam ediyor diye biliyorum. Yani seneye tekrar sınava girmesi pek mantıklı değil. Ancak 2 sene sonra.
Yalnız artık merkezi puan mı neydi tam adını hatırlamıyorum da yeni bir sistem var diye biliyorum. Aldığı puan diyelim ki başka üniversitede aynı ya da başka bir bölümü tutuyor olsun. Oraya geçiş direkt yapılabiliyor. Bu tabii üniversite dönemi boyunca 1 kereye mahsus oluyor.

Yaptıkları hoş değil emrivaki olmuş biraz. Eşim kabul etmiyor diyip tatlı bir dille reddet bence . Yeni evlisiniz üstelik eve bir başka kız gelicek biraz vicdanım sizlardi ama kabul edemezdim ben ya

Çok tşk ederim bilgilendirme için

Yok boş duyar kasmak değil de a little empati

Kuzum sen haklısın . İnsaAllah karşı tarafa uygun olmayacagini da uygun dille söyleyebilirsin. Ben 6 senelik evliyim. Kaynanam kayinpederimle yaşıyorum. Birde köylüleri gelmişti bı adam 15 yaşında kiziyla. Ev iki katlı. Ben banyoya giriyorum gece ses gider diye çekiniyorum . Kız istediği gibi aşağıya inip çıkıyordu. Mutfağa giriyordu. Ben okadar rahatsız olmuştum ki. Eşimin annesine babasına katlanırim da milletin çocuğuna katlanamam.

Sen normalsin aklı başında bir insana benziyorsun. Dediklerini de insaAllah uygularsan hiç bir sorun yaşamazsın.

Yeni evli olmasan bile ne alaka neden gelip biri yerlessin evine net olarak hayir diyeceksin baska care yok. Buradan yazmak iyi hoş basina gelse kac kisi kabul eder acaba
Ben kuzenim bizde yurda yerleşene kadar kaldı.. Merak etmeyin tanıdığınız bildiğiniz akraba ise çok da fazla kalmıyor.. Ben de kendi üniversite şehrimde dayımın kızında kaldım 1 2 gün rahat edemiyorsun zaten net..

Ay yok artık olmaz tabi ki

Ben asla rahat edemem genç kız evde eşimle istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…