Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Kimse kimsenin ünü çağındaki kızının en başta sorumluluğunu almak istemeyebilir, çok çok doğal bir istek. Bu işin sadece maddi boyutu yok . O kızı koruyup kollaması da var. Kimse kimseye bu sorumluluğu yükleyemez o kişi istemedikçe . O evde eş ile birlikte ortak hakkınız var yabancı bi kızla eşiniz aynı evde yaşamak istemeyebilir gayet doğal bir istek maddiyat varsa başka bi yurda filan yerleştirin yoksa da yapacak bişeyiniz yok eşim uygun bulmadı deyin topu ona atın . Hiç duyar kasılacak bir konu da değil ayrıca

Yeni evli olmasan bile ne alaka neden gelip biri yerlessin evine net olarak hayir diyeceksin baska care yok. Buradan yazmak iyi hoş basina gelse kac kisi kabul eder acaba
Evine alıp 4 5 yıl bakacak çok kişi varmış meğer. Bi vicdansiz ben çıktım

Ogrenci rahat etmeyecek olsa bastan dusunmez mi istanbuldaki sartlari?

Ben lise dahil köy gibi bir yerde okudum.

Ogretmenlerimiz asla bunlardan bahsetmezlerdi ama ben bilirdim ıstanbuldaki ogrencilerin yurtlarin durumunu.

Bahsettigim yillar 2010larin başı. İnternet yok evimizde, akilli telefon yok, sosyal medyadan kolaylikla öğrencilere ulasamiyorduk. Yine de ogrendim, sordum soruşturdum.

O niye arastirmadi? Ustelik sosyal medya bu zamanda kadar yayginken.

Valla durum bana okumak isteyen egitim almak isteyen gibi bir kiz olarak görünmüyor.

Konu komşuya, İstanbulda %100 burslu kazandi denmek için, mezuna kaldi denmemek icin yapilmis gibi geliyor.

Zaten okumak isteyen kiz sinavda da iyi kötü basari yapar.

Anadoludaki üniversitelerde ooo tonla bölüm var. Onlari bile kazanamamiş.

Son düzenleme:
Konu sahibinin kuzeninin hedefinde 1-2 oldugunu hic sanmiyorum. Belirtilen duruma gore uzunca bir sure yerlesir kiz. Maddi durum iyi degil, kiralar pahali,yurt sorunu var. Kim bilir kac ogrenci yurt ümidiyle bekliyor hele ona buna x de kalir diye soylemeleri iyice karakteri orataya koyuyor. Boyle dusuncen varsan ararsin x cim yurt bulana kadar 1-2 hafta sende kalabilir mi dersin. Ki bu kisimda 1 aylik evli icin olmamali ayrica pandemi doneminde hic olmamali. Belki konu sahibi kimseyle gorusmuyor şu donemde

Madem oyle bu fikirde olanlar kayinvalide ile birlikte yasasin yada anneyle bir arkadas daha demis insan nasil damada guvenirde kalsin diye dusunur ki bu devirde bosver sen net olarak koy tavrini. İstemeye istemeye ayip olmasin diye kabul edilecek bir durum degil bu

Kusura bakmayın ama sız de hatasız değilsiniz. Size zaten söylemiş " istanbulu yazdım sana gelicem " diye.
Oracıkta açıkça söyleseydiniz suan bunları yaşamazdınız. Hayır diyemeyen insan olabilirsiniz lakin bir şekilde eşinizi bahane edip söyleyebilirdiniz.

Onlar zaten enteresan sekilde acayıpler

İstanbul'daki bölümler daha mı az puanlı da kazanamamış Anadolu'yu
Hadi düşünmedi diyelim yapamayacak dönecek bu böyledir bırakan da çok kişi oluyor normal bir süreç.. Düşündü de seçti diyelim hem burs araştıracak hem çalışıp okuyacak.. Verilen olumsuz örnekler öğrencilerin örnekleri değil ben o yüzden tüm öğrencilerin tam destek arkasındayım!!

Son noktayi bu arkadaş koymuştur arkadaşlar ben bu lafın üstüne laf söyleyemem Alkışlıyoruz arkadaşı . Gerçeklik budur.

Üniversite sonuçları ve yurtlar açıklandı hafta oldu. Bu mesajda bir yanlışlık olabilir mi? Şuan kayıtlar bile başladı.

Belli ki konuyu okumamışsınız.
Yeni acilmis bir ozel universiteyi %100 bursla kazanmis. Puani cok düşükmüş. Direkt alanda olan akademisyenler de destekledi yeni universitelerin bu sekilde çok düşük puanla ogrenci aldiklarini.

Ben 6 yıllık evliyim, şu anda evime kimseyi istemem çünkü kaldıramam, üzerim. Yeni evli olmakla alakası yok. Maddi yardım konusu, tamamen bütçe ve niyetle alakalı. Hele şu zamanda, böyle bir beklenti de boş geliyor bana.
Bir de işin, kalan kişi boyutu var. Birilerinin kaşına gözüne bakmak da hiç kolay değil. Olduğum yerde bir sürü birinci derece yakınım varken, 1 yıl dayımın bürosunun arşivinde kaldım. Yapılan teklifleri (ki bunlar benim için usulden yapılan tekliflerdi) geri cevirdim.
İnşallah yurt çıkar da, kimse üzülmez

Üniversite sonuçları ve yurtlar açıklandı hafta oldu. Bu mesajda bir yanlışlık olabilir mi? Şuan kayıtlar bile başladı.
Uzun zaman oldu bu işlerden çıkalı ama şöyle biliyorum: Halihazırda yurt çıkıp, kayıt yaptirmayanlardan boşta kalan sayı için ek kontenjan açılıyor ya, öyle olabilir.

Konu sahibi ile yorumum üstte mevcut.. Kaç kişi kabul eder kısmına cevabım bu benim..
Pandemi dönemi deyip bunun arkasına sığınmak komik geliyor, öyle görüşmeyen kimse %10 vardır artık.. Aleni görünen şeyler bunlar.. Ben sürekli toplu taşıma kullanan biriyim 100 kere hasta olmam lazım demekle aynı itham dikkat etmeyen birini kimse kabul etmez. Kısacası fazla mübalağa..
Yeni evli durumuna gelirsek sevişmesi mi kısıtlanıyor n'oluyor?! Onu hiç anlamıyorum ben de yeni evli'nin ayrıcalığını.. Biz de geçirdik ama normal insan gibi geçirdik cicim ayını

Uzun zaman oldu bu işlerden çıkalı ama şöyle biliyorum: Halihazırda yurt çıkıp, kayıt yaptirmayanlardan boşta kalan sayı için ek kontenjan açılıyor ya, öyle olabilir.
Asil kazananlar direkt yerleşiyor. Yedek kazananlar siraya alınıyor. Asilden kayit yaptırmayanlar oldukça sirayla yedekleri aliyorlar. Ama istanbulda sanmiyorum yedekten birileri girebilsin. Çok düşük bir sayıdır olsa olsa. Anadoludaki kyklarda kolaylikla yedeklerden giriş oluyor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…