- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi streshanim
-
Yeri geldiğinde sınırlarım, özgürlüğüm falan diye yakınan tipler bazen böyle saçmalıyor işte. Eşiniz çekmek zorunda değil ve siz de çekmek zorunda değilsiniz ne kazanırsa kazansın. İnsan başkalarına yük olmaktan gocunur bunlar bir de sizden habersiz yapıyor. Çirkin insanlar.Tepki gösterenlere ben anlatamıyorum galiba. Ben daha yeni evliyim ve eşimle aynı evin içerisinde daha birbirimizi yeni tanıyoruz yeni düzen kurmaya çalışıyoruz. Ben tek yaşayan birisi değilim ki gel benimle yaşa diyeyim. Elin adamı ister mi? Kaldı ki benim annem hasta ve ben sık sık annemin yanına memlekete gelmek zorunda kalıyorum. 1 ayda iki kere memlekete anneme geldim. İki şehir arasında gitgel durumundayım. Evde ayrı bir insana bakabilecek durumda olsam annemi alacağım yanıma ama yeni evliyim diye eşime ayıp olmasın diye onu bile yapamıyorum şu an. Nasıl başka bir çocuğun sorumluluğunu alayım. Ben ara ara evde de olmayacağım yani. Eşim mi bakacak kıza? Yani olaylar karışık. Kaldı ki adamın ailesi demeyecek mi yeni evli hemen eve yeğenini getirmis yerleştirmiş baktiriyor. Yani hiçbir bakımdan hos görünmeyecek. Siz geçici diyorsunuz. Yarin obur gün yer bulamadık durumumuz yok burda kalsın derlerse, yıllarca eşim çekmek zorunda mı başka bir insanı evinde? Tek taraflı düşünmeyin yani.
S streshanim kızın ailesiyle konuşup onay verirlerse iletişim bilgilerini bana ulaştırabilir misiniz? Kalacak yer için de uğraşabilirim ama burs %99 ayarlarım diye tahmin ediyorum. Çok üzüldüm ben.
İkinizin de iyi niyeti umarım karşılıksız kalmaz ama ben yine de birkaç şey söyleyeyim. Belki de gerçekten çok ihtiyaç sahibidir, o kısmı bilemem tabii ki ama şu süreçlere hakim biri olarak yazayım. Bu arada konu sahibi kızın yedek sırasını söylerse misafirliğin geçici olup olmadığını söyleyebilirim ben de. Yedeklerde 10k gibi bir sırada ise zaten kesinlikle çok zor durumda değildir. Ayrıca yurtlara başvururken anne babanın durumunu da soruyorlar. Mesela ebeveynler ayrıysa belirtiliyor ya da kağıt üzerinde evlilerse ama ortada baba yoksa diğer durumlar diye işaretleniyor. Bu tarz özel durumlarda öncelik değişiyor. Bir de bu sene ibb 3 tane kız yurdu açtı kontenjanları fazla olan. Gerçekten imkansızlık yüzünden okuyamayacak kadar kötü durumda olan birine bu seçeneklerden biri çıkardı. Kızlar için yurt işleri biraz daha kolay ilerliyor erkeklere göre çünkü daha fazla kız yurdu yapılıyor. Zor durumda olan çok erkek öğrenci görüyorum ama kızlardan geneli bir yer bulmuş durumda. Yanılıyorumdur belki.kudra eger ihtiyac sahibi olduguna emin olursan bana da ulasabilirsiniz, yani ben pek anlayamiyorum biliyorsun ama bilgiler sana ulasir/teyit edersen ben de yardimci olurum.
Tam tersi çoğu özel üniversite ücretli mevzusunu kaldırdı. Mesela Medipol şu an aklımda, en düşük %50 bursla alıyor sözde ücretli bölümü yok yani. Yersen tabii, açıp bakarsan sıralamalar çok kötü. Hatta dandik özellerin burslu bölümleri devlet üniversitelerinden düşük sıralamayla kapatıyor. Muhtemelen okuduğu bölüm devlette gelmediği için özel yazmıştır diye düşündüm ben. Bir de emin değilim ama bu 2. yerleştirmeler falan barajı geçmeyenler içindi sanırım. Bu sene barajı geçemeyenlere puan eklemişlerdi herkes yerleştikten sonra sıra onlara geliyordu diye biliyorum. Bu ek yerleştirme bahsedilen ek yerleştirme mi emin değilim.%100 burs olayı kaldırılmadı mı? Puanı sadece dandik üniversitenin dandik bölümünü tutacak kadar düşükse nasıl %100 burs alacak?
Sistem değişmedi tercih yapıp yerleşilirse diploma notunun yarısı kırılıyor ve sıralamada baya geriye atıyor.Eskiden tercih yapılıp gidilmez ise gelecek yıl puanı düşüyordu öğrencinin . Hala böyle mi ? Değişti mi sistem ?
Tam tersi İstanbul'da yedeklerden yerleşmek daha kolay çünkü hızlı ilerliyor kontenjan fazla olduğu için. Bunun sebebi de küçük şehirlerdeki yurtlar geniş ve konforlu oluyor ama İstanbul'da çoğu yurt daha fazla öğrenci sığdıralım diye odalara 6 kişiyi koyuyor. Mesela ilk yerleştirmede yedeklerden bin kişi ilerledi. Küçük yerlerde bu sayı 100 civarında olur.Asil kazananlar direkt yerleşiyor. Yedek kazananlar siraya alınıyor. Asilden kayit yaptırmayanlar oldukça sirayla yedekleri aliyorlar. Ama istanbulda sanmiyorum yedekten birileri girebilsin. Çok düşük bir sayıdır olsa olsa. Anadoludaki kyklarda kolaylikla yedeklerden giriş oluyor tabi.
Kendi çocuğu yada kardeşi değil. Neden kahrını çekmek zorunda olsun. Kızın halinin ne olacagini annesi dusnumuyor başkası üstüne plan yapıyor terbiyesizceÇocuğun istanbulda daha iyi bir üniversitede okuma şansı varken sırf parası yok diye bir sene daha bekleyip vasat bir üniversiteye gitmesini mi uygun gördünüz. Gelir, bir şekilde idare eder, burs alır, çalışır, yolunu bulur.
Bende kalacak diye dert edeceğinize çocuğa nasıl yardım edebilirim diye sorsaydınız keşke.
Benim okuduğum sehirde 2 yurt varken, 400 500 ilerlemisti. Demek ki degisiklik gosteriyor. Gerci ev fiyatlari da cok uygundu o zamanlar orada. O sebeple hizli ilerlemis olabilir. 1+1 evler 300, 2+1 evler 500dü.İkinizin de iyi niyeti umarım karşılıksız kalmaz ama ben yine de birkaç şey söyleyeyim. Belki de gerçekten çok ihtiyaç sahibidir, o kısmı bilemem tabii ki ama şu süreçlere hakim biri olarak yazayım. Bu arada konu sahibi kızın yedek sırasını söylerse misafirliğin geçici olup olmadığını söyleyebilirim ben de. Yedeklerde 10k gibi bir sırada ise zaten kesinlikle çok zor durumda değildir. Ayrıca yurtlara başvururken anne babanın durumunu da soruyorlar. Mesela ebeveynler ayrıysa belirtiliyor ya da kağıt üzerinde evlilerse ama ortada baba yoksa diğer durumlar diye işaretleniyor. Bu tarz özel durumlarda öncelik değişiyor. Bir de bu sene ibb 3 tane kız yurdu açtı kontenjanları fazla olan. Gerçekten imkansızlık yüzünden okuyamayacak kadar kötü durumda olan birine bu seçeneklerden biri çıkardı. Kızlar için yurt işleri biraz daha kolay ilerliyor erkeklere göre çünkü daha fazla kız yurdu yapılıyor. Zor durumda olan çok erkek öğrenci görüyorum ama kızlardan geneli bir yer bulmuş durumda. Yanılıyorumdur belki.
Bir de araya İstanbul faktörü giriyor ki, gerçekten bildiğiniz gibi değil az biraz imkânlara sahip olmak bile yetmiyor. Yani yurt çıkmayan bir insanın bulacağı burslarla bile geçinmesi pek mümkün gözükmüyor. Bir linkle açıklayayım İstanbul'da olan durumu Fatih'te kiralık 1+0 - Kiralık Daire İlanları sahibinden.com'da - 954651792
Ülkede geldiğimiz bir durumda istediğimiz şehirde okumak bile lüks olmuş durumda. Keşke öyle olmasa ama cebinde parası olmayan insan şu saatten sonra İstanbul'da biraz zor okur. Özellikle bu yıl daha da belli oldu bu durum. Bir de devlet yurdu için sassye söylemişsin ama herhalde bir şey yapamaz. Benim yurdum okuluma iki saat uzaklıkta yani nasıl bir yerleştirme yapmışlarsa artık hesabıma göre gece 4'te kalkıyorum yetişmek için. Babam bir tanıdığımıza söyledi bu işlerde etkili olan, yani torpil falan değil bu arada sonuçta devlet yurdu çıktı bana sadece daha merkezde 3 bin kişilik yurda yerleşmek istedim ulaşım sağlayabilmek için. Sistem kendisi yapıyor, kimsenin yapabileceği bir şey yok demişler. Belki bizim tanıdığın dandikliğidir bilemiyorumYine de gsb başkanı değilse kimse bir şey yapamaz.
Tam tersi çoğu özel üniversite ücretli mevzusunu kaldırdı. Mesela Medipol şu an aklımda, en düşük %50 bursla alıyor sözde ücretli bölümü yok yani. Yersen tabii, açıp bakarsan sıralamalar çok kötü. Hatta dandik özellerin burslu bölümleri devlet üniversitelerinden düşük sıralamayla kapatıyor. Muhtemelen okuduğu bölüm devlette gelmediği için özel yazmıştır diye düşündüm ben.
Okulların üstüne para verdiği %100 burstan bahsediyorsan da iyi üniversitelerde çok iyi derece yapman gerekiyor. İlk bine giren arkadaşıma Bilkent aylık 1.500 lira veriyor veriyor ve yurttan da ücretsiz faydalanıyor diye biliyorum.
Sistem değişmedi tercih yapıp yerleşilirse diploma notunun yarısı kırılıyor ve sıralamada baya geriye atıyor.
Tam tersi İstanbul'da yedeklerden yerleşmek daha kolay çünkü hızlı ilerliyor kontenjan fazla olduğu için. Bunun sebebi de küçük şehirlerdeki yurtlar geniş ve konforlu oluyor ama İstanbul'da çoğu yurt daha fazla öğrenci sığdıralım diye odalara 6 kişiyi koyuyor. Mesela ilk yerleştirmede yedeklerden bin kişi ilerledi. Küçük yerlerde bu sayı 100 civarında olur.
Ayy çok konuştum muhtemelen boş konuştum ama yarın yola çıkacağım için biraz stresliyim çeneme vuruyor böyle durumlarda özür dilerim şimdiden
Konu sahibi bir de akrabanız muhtemelen biliyordur ama e-bursum üzerinden bursları takip etsin. Ben de her yaşıtımın istediği şekilde eğitimini almasını istiyorum. Umarım her şey onun da istediği gibi olur. Siz bana özelden yazabilirsiniz isterseniz diğer detayları, ona göre fikir verebilirim. Belki de çok kısa bir süre kalabilir duruma göre. Öyle bir durum olursa misafir etmeye çalışın.
Kızın tek derdi İstanbul. Anasının tek derdi de kızı başından atmak. Bana öyle geldi.Burs olayına gelince öğrenmek isteyenler için açıklıyorum. Çocuğun aldığı puan çok düşük. Istanbulda yeni açılan özel bir üniversite yüzde 100 burs veriyor çok düşük puana. Bu para veriyor anlamına gelmiyor öğretim ücretini almıyor. Çünkü üniversite boş. Üniversite de doldurmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Bunlar da para ödemeyecegiz diye yazmışlar ikinci tercihte. Çocuğun puan başka hiçbir yere tutmuyor zaten.
Ay bu yurt işinde ek yerleştirmelerin durumunun farklı olduğunu unutarak yazdım çok özür dilerim, umarım 'bu yine ne kadar boş yapmış' diyerek okumamışsınızdır. Diğer türlü vaktinizi çalmış oldum S sassyassyyİkinizin de iyi niyeti umarım karşılıksız kalmaz ama ben yine de birkaç şey söyleyeyim. Belki de gerçekten çok ihtiyaç sahibidir, o kısmı bilemem tabii ki ama şu süreçlere hakim biri olarak yazayım. Bu arada konu sahibi kızın yedek sırasını söylerse misafirliğin geçici olup olmadığını söyleyebilirim ben de. Yedeklerde 10k gibi bir sırada ise zaten kesinlikle çok zor durumda değildir. Ayrıca yurtlara başvururken anne babanın durumunu da soruyorlar. Mesela ebeveynler ayrıysa belirtiliyor ya da kağıt üzerinde evlilerse ama ortada baba yoksa diğer durumlar diye işaretleniyor. Bu tarz özel durumlarda öncelik değişiyor. Bir de bu sene ibb 3 tane kız yurdu açtı kontenjanları fazla olan. Gerçekten imkansızlık yüzünden okuyamayacak kadar kötü durumda olan birine bu seçeneklerden biri çıkardı. Kızlar için yurt işleri biraz daha kolay ilerliyor erkeklere göre çünkü daha fazla kız yurdu yapılıyor. Zor durumda olan çok erkek öğrenci görüyorum ama kızlardan geneli bir yer bulmuş durumda. Yanılıyorumdur belki.
Bir de araya İstanbul faktörü giriyor ki, gerçekten bildiğiniz gibi değil az biraz imkânlara sahip olmak bile yetmiyor. Yani yurt çıkmayan bir insanın bulacağı burslarla bile geçinmesi pek mümkün gözükmüyor. Bir linkle açıklayayım İstanbul'da olan durumu Fatih'te kiralık 1+0 - Kiralık Daire İlanları sahibinden.com'da - 954651792
Ülkede geldiğimiz bir durumda istediğimiz şehirde okumak bile lüks olmuş durumda. Keşke öyle olmasa ama cebinde parası olmayan insan şu saatten sonra İstanbul'da biraz zor okur. Özellikle bu yıl daha da belli oldu bu durum. Bir de devlet yurdu için sassye söylemişsin ama herhalde bir şey yapamaz. Benim yurdum okuluma iki saat uzaklıkta yani nasıl bir yerleştirme yapmışlarsa artık hesabıma göre gece 4'te kalkıyorum yetişmek için. Babam bir tanıdığımıza söyledi bu işlerde etkili olan, yani torpil falan değil bu arada sonuçta devlet yurdu çıktı bana sadece daha merkezde 3 bin kişilik yurda yerleşmek istedim ulaşım sağlayabilmek için. Sistem kendisi yapıyor, kimsenin yapabileceği bir şey yok demişler. Belki bizim tanıdığın dandikliğidir bilemiyorumYine de gsb başkanı değilse kimse bir şey yapamaz.
Tam tersi çoğu özel üniversite ücretli mevzusunu kaldırdı. Mesela Medipol şu an aklımda, en düşük %50 bursla alıyor sözde ücretli bölümü yok yani. Yersen tabii, açıp bakarsan sıralamalar çok kötü. Hatta dandik özellerin burslu bölümleri devlet üniversitelerinden düşük sıralamayla kapatıyor. Muhtemelen okuduğu bölüm devlette gelmediği için özel yazmıştır diye düşündüm ben. Bir de emin değilim ama bu 2. yerleştirmeler falan barajı geçmeyenler içindi sanırım. Bu sene barajı geçemeyenlere puan eklemişlerdi herkes yerleştikten sonra sıra onlara geliyordu diye biliyorum. Bu ek yerleştirme bahsedilen ek yerleştirme mi emin değilim.
Okulların üstüne para verdiği %100 burstan bahsediyorsan da iyi üniversitelerde çok iyi derece yapman gerekiyor. İlk bine giren arkadaşıma Bilkent aylık 1.500 lira veriyor veriyor ve yurttan da ücretsiz faydalanıyor diye biliyorum.
Sistem değişmedi tercih yapıp yerleşilirse diploma notunun yarısı kırılıyor ve sıralamada baya geriye atıyor.
Tam tersi İstanbul'da yedeklerden yerleşmek daha kolay çünkü hızlı ilerliyor kontenjan fazla olduğu için. Bunun sebebi de küçük şehirlerdeki yurtlar geniş ve konforlu oluyor ama İstanbul'da çoğu yurt daha fazla öğrenci sığdıralım diye odalara 6 kişiyi koyuyor. Mesela ilk yerleştirmede yedeklerden bin kişi ilerledi. Küçük yerlerde bu sayı 100 civarında olur.
Ayy çok konuştum muhtemelen boş konuştum ama yarın yola çıkacağım için biraz stresliyim çeneme vuruyor böyle durumlarda özür dilerim şimdiden
Konu sahibi bir de akrabanız muhtemelen biliyordur ama e-bursum üzerinden bursları takip etsin. Ben de her yaşıtımın istediği şekilde eğitimini almasını istiyorum. Umarım her şey onun da istediği gibi olur. Siz bana özelden yazabilirsiniz isterseniz diğer detayları, ona göre fikir verebilirim. Belki de çok kısa bir süre kalabilir duruma göre. Öyle bir durum olursa misafir etmeye çalışın.
Ya ne hale gelmiş üniversite okumak ben babamdan 200 TL alırdım yurtta her şeye yeterdi
Ah sizin bu tatlısu hümanist hallerinizÇocuğun istanbulda daha iyi bir üniversitede okuma şansı varken sırf parası yok diye bir sene daha bekleyip vasat bir üniversiteye gitmesini mi uygun gördünüz. Gelir, bir şekilde idare eder, burs alır, çalışır, yolunu bulur.
Bende kalacak diye dert edeceğinize çocuğa nasıl yardım edebilirim diye sorsaydınız keşke.
Oturduğum muhit çok aman aman bir yer değil, şimdi oturduğum yerden çıkmaya kalksam 2000 TL den aşağı ev bulamam. İstanbul öyle böyle değil şu an. Kolay değil yani ha deyince ev tut çalış, tek maaşla geçin falan.Ben olsam madem ana kız yaşıyoruz evimi kapatır orda bir ev tutar çalışırdım kızımda okurdu zor mu bu
Canım benim haklısın tamam ama bak ben bu kız çocuğunun annesi olsam 1 aylık evli akrabam üzerine plan yapmam sen yapar mısınOturduğum muhit çok aman aman bir yer değil, şimdi oturduğum yerden çıkmaya kalksam 2000 TL den aşağı ev bulamam. İstanbul öyle böyle değil şu an. Kolay değil yani ha deyince ev tut çalış, tek maaşla geçin falan.
E onun da derdi konu sahibini ilgilendirmiyor ki.Oturduğum muhit çok aman aman bir yer değil, şimdi oturduğum yerden çıkmaya kalksam 2000 TL den aşağı ev bulamam. İstanbul öyle böyle değil şu an. Kolay değil yani ha deyince ev tut çalış, tek maaşla geçin falan.
Evet belli ki puanı de iyi değil. Daha uygun bir.şehirde okuyabilir. Bir kere daha sınava da girebilir.Cocuk bi İTÜ, Bogazici, Galatasaray gibi bir üniversite kazanir, dersin nasil yardimci olunabilir diye. Tabi maddi durumunuz varsa ve icinizddn geliyorsa. Gerisi boş laf.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?