Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Yeri geldiğinde sınırlarım, özgürlüğüm falan diye yakınan tipler bazen böyle saçmalıyor işte. Eşiniz çekmek zorunda değil ve siz de çekmek zorunda değilsiniz ne kazanırsa kazansın. İnsan başkalarına yük olmaktan gocunur bunlar bir de sizden habersiz yapıyor. Çirkin insanlar.

S streshanim kızın ailesiyle konuşup onay verirlerse iletişim bilgilerini bana ulaştırabilir misiniz? Kalacak yer için de uğraşabilirim ama burs %99 ayarlarım diye tahmin ediyorum. Çok üzüldüm ben.

kudra eger ihtiyac sahibi olduguna emin olursan bana da ulasabilirsiniz, yani ben pek anlayamiyorum biliyorsun ama bilgiler sana ulasir/teyit edersen ben de yardimci olurum.
İkinizin de iyi niyeti umarım karşılıksız kalmaz ama ben yine de birkaç şey söyleyeyim. Belki de gerçekten çok ihtiyaç sahibidir, o kısmı bilemem tabii ki ama şu süreçlere hakim biri olarak yazayım. Bu arada konu sahibi kızın yedek sırasını söylerse misafirliğin geçici olup olmadığını söyleyebilirim ben de. Yedeklerde 10k gibi bir sırada ise zaten kesinlikle çok zor durumda değildir. Ayrıca yurtlara başvururken anne babanın durumunu da soruyorlar. Mesela ebeveynler ayrıysa belirtiliyor ya da kağıt üzerinde evlilerse ama ortada baba yoksa diğer durumlar diye işaretleniyor. Bu tarz özel durumlarda öncelik değişiyor. Bir de bu sene ibb 3 tane kız yurdu açtı kontenjanları fazla olan. Gerçekten imkansızlık yüzünden okuyamayacak kadar kötü durumda olan birine bu seçeneklerden biri çıkardı. Kızlar için yurt işleri biraz daha kolay ilerliyor erkeklere göre çünkü daha fazla kız yurdu yapılıyor. Zor durumda olan çok erkek öğrenci görüyorum ama kızlardan geneli bir yer bulmuş durumda. Yanılıyorumdur belki.

Bir de araya İstanbul faktörü giriyor ki, gerçekten bildiğiniz gibi değil az biraz imkânlara sahip olmak bile yetmiyor. Yani yurt çıkmayan bir insanın bulacağı burslarla bile geçinmesi pek mümkün gözükmüyor. Bir linkle açıklayayım İstanbul'da olan durumu Fatih'te kiralık 1+0 - Kiralık Daire İlanları sahibinden.com'da - 954651792
Ülkede geldiğimiz bir durumda istediğimiz şehirde okumak bile lüks olmuş durumda. Keşke öyle olmasa ama cebinde parası olmayan insan şu saatten sonra İstanbul'da biraz zor okur. Özellikle bu yıl daha da belli oldu bu durum. Bir de devlet yurdu için sassye söylemişsin ama herhalde bir şey yapamaz. Benim yurdum okuluma iki saat uzaklıkta yani nasıl bir yerleştirme yapmışlarsa artık hesabıma göre gece 4'te kalkıyorum yetişmek için. Babam bir tanıdığımıza söyledi bu işlerde etkili olan, yani torpil falan değil bu arada sonuçta devlet yurdu çıktı bana sadece daha merkezde 3 bin kişilik yurda yerleşmek istedim ulaşım sağlayabilmek için. Sistem kendisi yapıyor, kimsenin yapabileceği bir şey yok demişler. Belki bizim tanıdığın dandikliğidir bilemiyorum Yine de gsb başkanı değilse kimse bir şey yapamaz.
%100 burs olayı kaldırılmadı mı? Puanı sadece dandik üniversitenin dandik bölümünü tutacak kadar düşükse nasıl %100 burs alacak?
Tam tersi çoğu özel üniversite ücretli mevzusunu kaldırdı. Mesela Medipol şu an aklımda, en düşük %50 bursla alıyor sözde ücretli bölümü yok yani. Yersen tabii, açıp bakarsan sıralamalar çok kötü. Hatta dandik özellerin burslu bölümleri devlet üniversitelerinden düşük sıralamayla kapatıyor. Muhtemelen okuduğu bölüm devlette gelmediği için özel yazmıştır diye düşündüm ben. Bir de emin değilim ama bu 2. yerleştirmeler falan barajı geçmeyenler içindi sanırım. Bu sene barajı geçemeyenlere puan eklemişlerdi herkes yerleştikten sonra sıra onlara geliyordu diye biliyorum. Bu ek yerleştirme bahsedilen ek yerleştirme mi emin değilim.

Okulların üstüne para verdiği %100 burstan bahsediyorsan da iyi üniversitelerde çok iyi derece yapman gerekiyor. İlk bine giren arkadaşıma Bilkent aylık 1.500 lira veriyor veriyor ve yurttan da ücretsiz faydalanıyor diye biliyorum.
Eskiden tercih yapılıp gidilmez ise gelecek yıl puanı düşüyordu öğrencinin . Hala böyle mi ? Değişti mi sistem ?
Sistem değişmedi tercih yapıp yerleşilirse diploma notunun yarısı kırılıyor ve sıralamada baya geriye atıyor.
Tam tersi İstanbul'da yedeklerden yerleşmek daha kolay çünkü hızlı ilerliyor kontenjan fazla olduğu için. Bunun sebebi de küçük şehirlerdeki yurtlar geniş ve konforlu oluyor ama İstanbul'da çoğu yurt daha fazla öğrenci sığdıralım diye odalara 6 kişiyi koyuyor. Mesela ilk yerleştirmede yedeklerden bin kişi ilerledi. Küçük yerlerde bu sayı 100 civarında olur.

Ayy çok konuştum muhtemelen boş konuştum ama yarın yola çıkacağım için biraz stresliyim çeneme vuruyor böyle durumlarda özür dilerim şimdiden

Konu sahibi bir de akrabanız muhtemelen biliyordur ama e-bursum üzerinden bursları takip etsin. Ben de her yaşıtımın istediği şekilde eğitimini almasını istiyorum. Umarım her şey onun da istediği gibi olur. Siz bana özelden yazabilirsiniz isterseniz diğer detayları, ona göre fikir verebilirim. Belki de çok kısa bir süre kalabilir duruma göre. Öyle bir durum olursa misafir etmeye çalışın.

Son düzenleme:
Kendi çocuğu yada kardeşi değil. Neden kahrını çekmek zorunda olsun. Kızın halinin ne olacagini annesi dusnumuyor başkası üstüne plan yapıyor terbiyesizce konu sahibi niye düşünsün. Daha saçma bişey olamaz. Buyrun siz sahip çıkın. Böyle bi konu vardı. Gelinin kardeşi okumaya gelmisti ablasına. Eniştesine asılan. Sonra böyle konular okuyoruz. Bana sormadan kimse bana yatıya gelemez. Heleki nerdeyse dört nsene kapak aricak bu kız. Çünkü maddi durumları yok. Bu ailden maddi manevi her türlü yaridmi bekleyip kestikleri anda herkese kötüleyecekler. Çünkü başkaları üstünden işini gormeyece çalışan insanlar nankör olurlar. Emek vermeyi bilmedikleri için. Nerdeyse konu sahibini suçlamış siniz

Benim okuduğum sehirde 2 yurt varken, 400 500 ilerlemisti. Demek ki degisiklik gosteriyor. Gerci ev fiyatlari da cok uygundu o zamanlar orada. O sebeple hizli ilerlemis olabilir. 1+1 evler 300, 2+1 evler 500dü.

Kızın tek derdi İstanbul. Anasının tek derdi de kızı başından atmak. Bana öyle geldi.

Ay bu yurt işinde ek yerleştirmelerin durumunun farklı olduğunu unutarak yazdım çok özür dilerim, umarım 'bu yine ne kadar boş yapmış' diyerek okumamışsınızdır. Diğer türlü vaktinizi çalmış oldum S sassyassyy KudrAlobar tekrar özür dilerim Ek yerleştirmelerden yurt zor çıkar şu an üzüldüm ben de.

Nerden tutsan elinde kalır!
1. Insan kızını Boğaziçi bie kazansa yav istanbul bu yapabilir mi diye bi aklindan geçirir tereddüt eder. Kaldı ki dandik bi üni dandik bi bölüm için deger mi? Hic mi arkasini berisini dusunmez insan
2. Su anda duzgun ünilerin düzgün bölümlerinden mezun olanlar bile işsiz. Tamam herkes okusun da maddi imkanin yoksa biraz sonrasini da düşünürsün. Bu bölümden mezun olursam bi meslek edinebilecek miyim
3. Sanırım bi b planindan bahsedilmemis. Soranlara konu sahibi var orda yer bulana kadar onda kalir deniyor ve konu sahibinin bundan haberi yok. Nasil bi yer bulmayi planliyolar? Var mi arastirdiklari bi sey yoksa kapagi bi atalim da yer bulamasak da konu sahibi var nasil olsa diye mi dusunuyolar? Bana daha cok ikincisi gibi geldi. Kizin mesaji da bunu destekliyor.
4. Kardesim olmadığı sürece asla bi baskasinin evimde bu kadar uzun sure kalmasini istemem. Ucu bucagi yok bunun. Kalacak yer bulmalari garanti degil. 1 2 aydan bahsetmiyoruz.
5. Konu sahibi planlarını yaparken hep onu da dusunmek zorunda kalacak. Misafir cagirirken misafirlige giderken esiyle basbasa kalmak isteyecek ama olmayacak. Yeri gelecek eşini evde yalniz birakmak zorunda kalacak kizla. Hoş değil
6. Yahu en önemlisi kizin annesi tanımadığı bilmediği adamin evine nasil gonderir kizini. Belki adam sapik!! Konu sahibi ustune almasin ama devir belli. Bu nasil bi ihmalkarlik kimse kusura bakmasin ama dusuncesizlik ve aptallik bu. Ben kizimi nasil bilmedigim bi adamin evine yatili gonderirim
7. Eger gercekten amac egitim olsaydi 1 sene daha hazirlanir adam.gibi bi bölüm icin ugrasirdi.
8. Size sormadan evinizi yurt gibi kullanmaya çekinmeyen insanlardan siz de hiç çekinmeyin. 1 2 ay kalabilir tabi ama daha fazlasi için evim müsait degil deyin bunda bi sey yok. Gerekli destegi de verin. Maddi olanaklar sağlayın.

İnsanlar ne rahat ya acayip sinir oldum şuan. Size sormadan nasıl böyle bir karar alabiliyorlar. O akrabanızla konuşup kabul edemeyeceğinizi söyleyin hemen, boşyere umutlanmasınlar. Arada gelir kalır anlarım da bunlar bildiğin kalıcı ev arıyorlar.
Bir de forumda konu sahibini kötüleyenler olmuş. Pardon da konu sahibi kredi ve yurtlar kurumu mu acaba? :) Çok isteyen varsa kendi evini açıp çocuğa destek olabilir.

Yorumlar bana tuhaf geldi. Burada bir kadın 1 aylik evliyim esim bana sormadan universite okuyacak yegenini evimize getirdi 4 yil bizde kalip unuversite okuyacakmis diye konu acsa cevaplarin çoğu "Bosan" olurdu. adamin ne saygisizligi kalirdi ne karisini adam yerine koymadiğı.

Simdi konu 1 aylik evliyim yegenim emrivaki bende kalacak 4 yıl kalma ihtimali var esim tepki verirse diye cekiniyorum cevaplar "Bosan univetsite ogrencisini evinde istemeyen adama koca deme"

Yani sura da kaç bayan kendine sorulmadan evine getirilip 4 yıl yerlestirilen yegeni "olsun canım tabiki bana sormayacaklar ben 4 yıl bakarım" der ki?

Bakin istanbulda yardımcı olup on ayak olmaktan bahsetmiyorum o tabiki yapılır. 1 aya kadar misafir bile edilir aile ve öğrenci ama konu sahibine sormadan arkasindan "streshanımda kalır canim ne olacak" diye konusmak yüzsüzlük.

Kaynım üniversite sınavına hazırlanırken 1 sene evimde bizimle yaşadı. O bir sene ömrümden 10 yılımı aldı. Canın yemek yapan istemeyecek evde birisi var diye yapacaksın, uzanmak için odana gecemeyeceksin, eşinle gezeyim desen onu da dahil etmek zorunda kalacaksın, evin içinde olan her b.ktan haberdar olacak, tartışmanız da sevişmeniz de sadece bir oda ile ve sadece gece ile sınırlı kalacak. Karı koca başbaşa bir halt yapamayacaksınız. Çok sıkıntılı bir süreç çok. Burada atıp tutmak kolay e hadi gel sen yasa desen anında toz olacak insanlar var. O bir sene öyle böyle geçti memleketine döndü kaynım, sınavdan sonra tekrar gezmeye geldi 10 gün kaldı artık tahammülüm kalmadığından ne zaman gitmeyi düşünüyorsun sınav sonucların açıklanana kadar burada kalmaya niyetin var gibi duruyor diye şakayla karışık verdim lafı, ertesi gün gitti. Sonuçlar açıklanacak kayınvalidem arıyor sizin şehir çıkarsa ilgilenirsin haftasonları çamaşırlarını getirir bir sıcak çorba içer bilmem ne diyor, yurtta çamaşırhane yok mu neden bana getirsin, çorba sadece bizim evde mi yapılıyor, senin oğlun bizim evde kalma kotasını doldurdu kusura bakmayın bana da güvenip bir şey yapmayın. Ben kendi dünya telaşımdayım başka kimseye ayıracak ne vaktim ne de gücüm var dedim. Kadın şok. O günden sonra ne evime yatılı kalmaya gelen oldu ne de bu saçma konunun muhabbetini açan.
Size diyeceğim şu. Açık açık konuşacaksınız, bana güvenip bir yola çıkmayın İstanbul'un gelme ihtimali yüksekse internette ev bakmaya başlayın, benim annem hasta alsam onu yanıma alırım ama demek ki imkanım yok. Benim bunu söylememe gerek yoktu siz düşünür beni anlarsınız sanmıştım ama bu konuşmayı yapmam gerekiyordu demek ki. Bilgi alma yer sorma, maddi anlamda destek olma hepsinde varım ama yatılı kalmasında maalsefe yokum kusura bakmayın. Deyip keseceksiniz önünü. İnanın kıymet bilmiyorlar. Siz çektiğiniz sıkıntı ile kalıyorsunuz

Ne kadar empatiden yoksun, bommmboş yazanlar var. Yeni evli üstelik de bir aylık evli kadınar imtiyazlı olmuyor elbette ama evliliğe, eve bir alışma süreci vardır sanki sizin başınıza gelse kucaklayacaksınız kızı. Kimse bu devirde kimseyi evine alıp sorumluluğunu almak zorunda değil neler görüyoruz neler okuyoruz. Üstelik konu sahibine de danışılmadan planlar yapılıyor tek kelimeyle iğrenç.

Ah sizin bu tatlısu hümanist halleriniz
Valla pacanizdan akıyor konu sahibine muhalefet olsun da dünyanın en saçma şeyini söyleyeyim tavriniz

Benimde kızım üniversite kazandı ve orda akrabalar var yeni evli falanda değiller benden evvel söylediler başımızın üstünde yeri var gelsin tüm eğitimini yanımızda alsın diye

Ne orayı yazarken ne sonrasında hiçbir şekilde tek bir akrabayı bile dahil etmedim

Konudaki çocuğun annesi neden bunları düşünüp buna göre tercih yaptırmaz

Yeni evli bir insana sormadan onun evine dair olan yapmak hoş mu

Size yapılsa siz kabul edeceksiniz sanki
geçiniz lütfen

Var mı bir çocuğu bu şekilde okutmuslugunuz ?

Kolay mı bir genç kız sorumluluğu almak

Ben olsam madem ana kız yaşıyoruz evimi kapatır orda bir ev tutar çalışırdım kızımda okurdu zor mu bu

Resme kızı başından atacak yer arıyor konu sahibi hayır deme konusunda sıkıntılı tabii bu da biliniyor e yurt çıkmadı evler pahalı tutama dese konu sahibi sokağa mi bırakacak

Bir evliliğin temelinin oturduğu ilk aylarda neden yani ? Niye ?
Kıymet mi bilinecek?

Konu sahibi siz dahil olmayın aileden biri sizden habersizmis gibi sizin fikrinizi söylesin önünü kessin bu işin
Valla başınız çok ağrır

Ben olsam madem ana kız yaşıyoruz evimi kapatır orda bir ev tutar çalışırdım kızımda okurdu zor mu bu
Oturduğum muhit çok aman aman bir yer değil, şimdi oturduğum yerden çıkmaya kalksam 2000 TL den aşağı ev bulamam. İstanbul öyle böyle değil şu an. Kolay değil yani ha deyince ev tut çalış, tek maaşla geçin falan.

Canım benim haklısın tamam ama bak ben bu kız çocuğunun annesi olsam 1 aylık evli akrabam üzerine plan yapmam sen yapar mısın

Derim ki annecim durum bu bu yani yazarsan bunları yaz gelirse gelir gelmezse napalim bir yıl daha çalış

İnan bana ısrar kıyamet bizimle kalsın diyen en az üç farklı aile var kızımın okuyacağı yerde

Çok teşekkür ederim diyorum kabul etmiyorum kimseye güvenip yazmadım orayı ben

İnsan herşeyi düşünmeli ama ya

E onun da derdi konu sahibini ilgilendirmiyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…