- 1 Mart 2007
- 6.173
- 12.752
- 773
- 38
- Konu Sahibi streshanim
-
Kıyas yapıyorum hanımefendi çünkü az önce de bahsettiğim şey: Her bölüme tam burs vermezler..( hayır açlığa düştülerse artık orasını bilemeyeceğim) 2 kere ek kontenjan bile duyulmamış bir eylemdi..Hemsirelik, psikoloji, tercumanlik gibi bölümlerle kiyas yapmak anlamsiz oluyor. Çünkü konu sahibi okulu ve bölümü soylemedi. Ayrica akademisyenler, meslegin icindekiler soylediler. Evet ozel okullar boyle ogrenci aliyor diye. Onlarin sözünün uzerine bence şöyle bence böyle demenin yersiz oldugunu düşünüyorum. Konu sahibini haklı çikarmak gibi bir amaçlari yok. Dümdüz olanı yazmislar.
maddi durumlari yoksa yurt cikmaz mi? tam bilmiyorum ama maddi duruma gore cikmiyor mu devlet yurdu normal olani bu yani.
bir de ailenizde birkac kisi birlesip ihtiyac sahibi bir cocugu okutamaz misiniz? ne bileyim amca dayi birileri yardimci olabilir bence. cocuk sirf maddi imkansizliktan dolayi istanbulda okumasin fikri bana pek mantikli gelmedi.
Saydığın bölümler kötü bölümler değil ki. İşletme, iktisat gibi bölümlerin dandik özel ünilerdeki tam burslu puanlarına bakarsan 200 küsürlerde aldıklarını görebilirsin.Hemşirelik bile tam burslu 348.. Öyle tam bursu her bölüme vermez üniversite.. Babasının hayrına vermiyor o bursu..
Ben konu sahibinin bazı şeyleri eksik anlattığına inanıyorum sırf başlığı konunun içinde baskıladığı için
İnşallah öyledir, ama toplumda emrivaki yapan insanlar da var.ben konuda kizin konu sahibine onlarda kalmayi teklif ettigini okumadim. konu sahibinin kendi evhami oldugunu dusunuyorum.
Onunla ilgili gönülsüz evet deme dedim zaten..Saydığın bölümler kötü bölümler değil ki. İşletme, iktisat gibi bölümlerin dandik özel ünilerdeki tam burslu puanlarına bakarsan 200 küsürlerde aldıklarını görebilirsin.
ama bunun tartışılmasının bence önemi yok. Konu sahibinin verdiği kızın puanının düşük olduğu ile ilgili ayrıntıların da çok önemli olduğunu sanmıyorum. İsterse boğaziçini kazansın başkası bakmak zorunda değil ki çocuğa. Anası babası mükellef ondan
Anne babasının parası yoksa kyk yurdu çıksa da istanbul gibi yerde o çocuğa yetemezler zaten. Benim kardeşim kykda kalıyor. Ne kadarı yurt ne kadarı harçlık bilmiyorum ama aylık masrafı 2 bin tlyi buluyor. Belki daha fazladır bilmiyorum babam ödüyor.
21 sayfalik konuda bastan beri soruldu. Cevap vermiyor ne yapalim yakasina mi yapisalim?Kıyas yapıyorum hanımefendi çünkü az önce de bahsettiğim şey: Her bölüme tam burs vermezler..( hayır açlığa düştülerse artık orasını bilemeyeceğim) 2 kere ek kontenjan bile duyulmamış bir eylemdi..
Akademisyenlerle ilgili de yorum yapmadım ayrıca kendi ifadelerimi belirtiyorum, eksik bir şeyler var konuda (yorumda değil) Ee bir sorun Bi zahmet beğenileşeceğinize bölümünü!!
Herkes çocuğunu zengin akrabalarına kitlesin o zaman. Annesi çocuğunu düşünse böyle bir sey yapmaz. Annesinin düşünmediği cocugu bilmem kacıncı dereceden akrabası mı düşünmek zorunda? Herkes imkanları dahilinde okusa ve yaşasa zaten ekonomik sıkıntı diye bir sey kalmaz. Her şeye de duyar kasmasak bu forumda artıkÇocuğun istanbulda daha iyi bir üniversitede okuma şansı varken sırf parası yok diye bir sene daha bekleyip vasat bir üniversiteye gitmesini mi uygun gördünüz. Gelir, bir şekilde idare eder, burs alır, çalışır, yolunu bulur.
Bende kalacak diye dert edeceğinize çocuğa nasıl yardım edebilirim diye sorsaydınız keşke.
Ben olsam bana kızın annesini arar kusura bakma ama bana sormadan böyle düşünmen hoşuma gitmedi. Çocuğuda heveslendirmissiniz ben bu evde tek başıma yaşamıyorum üstelik yeni evliyim kabul edemem der çıkardım işin icindenKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Ay aynen bi de benim yazdığımı beğenmeyenler varEvine alıp 4 5 yıl bakacak çok kişi varmış meğer. Bi vicdansiz ben çıktım
Hayır tabi ki sen çok haklısın lütfen kurtul bu kızdanAynen olay bu sekilde zaten. Ben o yuzden dedim bırakın bir sene daha çalışsın adam gibi bir yer kazansin. İlle girsin bir yere diye zorladılar. Hem durumumuz yok diyip hem istanbula uzağa göndermek. Sorana da streshanim var orda demek. Bu normal mi? Yani tüm bu saçmalıklar normal de ben mi anormal düşünüyorum burda anlamadim yani insanların şu duyar kasma olayını. İnsanlar sonunu düşünmeden garip tercihlerde bulunup sonra bunun cefasını benim çekmemi istiyorlar...
Çok zor, bunu onun anlaması lazım.Hayır tabi ki sen çok haklısın lütfen kurtul bu kızdan
Dümdüz olmaz kalamazsın de
Müge anlıAy aynen bi de benim yazdığımı beğenmeyenler var
Kusura bakmayın çok net bekar kızın ne işi var evde
Kardeşin mi hayır
O zaman doğru değil çok düz kafa benimki Müge anlata sor direkt olmaz der
Ben derim ya bu konuda çok rahatımdıırÇok zor, bunu onun anlaması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?