Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Kıyas yapıyorum hanımefendi çünkü az önce de bahsettiğim şey: Her bölüme tam burs vermezler..( hayır açlığa düştülerse artık orasını bilemeyeceğim) 2 kere ek kontenjan bile duyulmamış bir eylemdi..
Akademisyenlerle ilgili de yorum yapmadım ayrıca kendi ifadelerimi belirtiyorum, eksik bir şeyler var konuda (yorumda değil) Ee bir sorun Bi zahmet beğenileşeceğinize bölümünü!!
Ek: tam ben yazdığım sırada puanını yazar konu sahibi
 

hayır her maddi durumu kötü olana çıkmıyor.
her 100 öğrenciden 8 ine yurt çıkıyor.
yurt mevzusu büyük sorun türkiyede ne yazık ki.
mansur yavaş ankarada bu sorunu çözmek için adımlar attı hatta daha yeni.
darısı diğer siyasilerin başına ne diyelim.

konu sahibesi sende bir süre kalıp kendisi gibi olanlarla eve çıkabilir ha ben bir süreyide istemem diyorsan şimdiden ara söyle insanlarda başlarının çaresine baksın.
 
Saydığın bölümler kötü bölümler değil ki. İşletme, iktisat gibi bölümlerin dandik özel ünilerdeki tam burslu puanlarına bakarsan 200 küsürlerde aldıklarını görebilirsin.

ama bunun tartışılmasının bence önemi yok. Konu sahibinin verdiği kızın puanının düşük olduğu ile ilgili ayrıntıların da çok önemli olduğunu sanmıyorum. İsterse boğaziçini kazansın başkası bakmak zorunda değil ki çocuğa. Anası babası mükellef ondan

Anne babasının parası yoksa kyk yurdu çıksa da istanbul gibi yerde o çocuğa yetemezler zaten. Benim kardeşim kykda kalıyor. Ne kadarı yurt ne kadarı harçlık bilmiyorum ama aylık masrafı 2 bin tlyi buluyor. Belki daha fazladır bilmiyorum babam ödüyor.
 
Onunla ilgili gönülsüz evet deme dedim zaten..
 
21 sayfalik konuda bastan beri soruldu. Cevap vermiyor ne yapalim yakasina mi yapisalim?

Nisantasi universitesinde elektrik bölümüne tam burs veriyorlar.

Konuda bir ara bu universitenin adi gecti.

Bi baktim simdi.

Her bolume vermezler dediginiz icin yaziyorum, kıytırık uyduruk bölümlere de veriyorlar.

Bahsedilen ozel okul köklü bir ozel okul degil, yeni bir okul.
 
Herkes çocuğunu zengin akrabalarına kitlesin o zaman. Annesi çocuğunu düşünse böyle bir sey yapmaz. Annesinin düşünmediği cocugu bilmem kacıncı dereceden akrabası mı düşünmek zorunda? Herkes imkanları dahilinde okusa ve yaşasa zaten ekonomik sıkıntı diye bir sey kalmaz. Her şeye de duyar kasmasak bu forumda artık
 
Yeni evli olunca noluyor anlamadım, imtiyazlı mı oluyor insanlar, sureklı yeni evli yeni evli demişsiniz ama ortada cok daha buyuk bir sorun var, akrabalarınızın dusuncesizligi ve eşinize ne diyeceğiniz. Kimse evine akrabasını öyle uzun uzun yatılı kabul etmek istemez, size sormadan böyle bir plan yapmaları cok kötu. Annesinin aklı yok mu çocuğuna istanbul yazdırırken nerede kalacağını ne yapacağını düşünmüyor mu, ne biçim insanlar bunlar
 
Kendimden ornek vereyim
34 haftalik hamileyim, bagisiklik sistemi ile ilgili rahatsizligim var, diyabet hastasiyim, aşıli da degilim.
Esimin kuzeni bize yakin bir ulkede okuyor, esime size gelmek istiyorum dedi. O ulkede yalniz, kimsesi yok normal sartlarda reddetmek istemezdik ama kiza kusura bakma dedik ve kabul etmedik.
O virusu bana bulastirsa her turlu riski tasidigim icin ölebilirim.
Benim riskli durumum onun umrunda mi? Degil, yeni ulke gormenin, gezmenin, kisacasi keyfinin pesinde. Ölsem kader der gecer. O nedenle hayir derken bir gram bile utanmam. Ben kendimi dusunmezsem, kimse beni dusunmez.

Hadi o kiz daha kucuk, toy dusunemez boyle seyleri ama bu beklenmeyen misafirligin senin evliligine, esinle olan iliskine etkisi kuzeninin umurunda bile degil. Kac yasinda kadin dusunmesi gerek. Tamam sen kuzenisin, akrabasisin ama esin elin adamı belki istemeyecek, belki evde huzursuzluk cikacak. Adam mecbur mu senin kuzeninin kiziyla yasamaya?

Evet maddi durumlari ev tutmaya musait olsa 15-20 gun ev bulup esya ayarlayana kadar agirlanir. Zaten bu durumda reddetmek ayip olur ama senin durumun cok farkli. Habersiz yapilan planlar ve kizin gelip gitmeme ihtimali soz konusu. Zaten kiz mesajda istanbulu yazdim, sana geliyorum falan yazmis..
Yani bu misafirligin uzun surme ihtimali kisa surme ihtimalinden cok daha fazla gibi geldi bana.

Bence simdiden arayip konusmalisin. Son anda hayir demek uygun olmaz.
Mesela yurt ciktimi diye sorup, hayir sende kalir diye dusunduk derlerse de yalniz olsam neyse ama boyle bir misafirlige esimin sicak bakacagini sanmiyorum diyebilirsin. Utanmani gerektirecek bir durum yok ortada. Senin reddetmen degil, onlarin yaptigi ayip..
 
Ben olsam bana kızın annesini arar kusura bakma ama bana sormadan böyle düşünmen hoşuma gitmedi. Çocuğuda heveslendirmissiniz ben bu evde tek başıma yaşamıyorum üstelik yeni evliyim kabul edemem der çıkardım işin icinden
 
Yedeklerde kaçıncı sırada? Ben de yurtlarda kalıyorum ona göre gelip gelmeme ihtimalini söyleyebilirim.

Konudaki yorumları pek okuyamadım ama birinin burslu okuması onun başarılı olduğu anlamına gelmez çünkü vakıf üniversiteselerinin çok düşük burslu bölümleri var. İmkansızlıklara rağmen İstanbul'da okuması için gerçekten değebilecek herkesin bildiği 3-4 üniversite var. Onun dışında İstanbul gerçekten çok pahalı ve öyle toplaşıp destek olalım diyecek bir olayı yok. Bunlar benim yaşımda herkesin bildiği şeyler, özellikle üniversite sürecindeyseniz daha çok haberdar oluyorsunuz.

Arkadaşım Ankara'da 2+1 çok geniş bir ev tuttu 1900 liraya ama ben İstanbul'da o paraya popomun bile zor sığacağı ev tutamam. Ailem bana 3k harçlık verecek ama eve çıkarsam 5k anca yeterli olur. Yurtların neye göre çıktığı da o kadar belli değil, sıralamaya koydukları bir sürü şey var. İstanbul'da ise yedeklerden hızlı ilerliyor sıra öyle büyük bir avantaj var. Küçük şehirlerde 100 atarken bir yerleştirmede İstanbul'da 1k atıyor.

Bir de akrabalara güvenerek yola çıkmak bana doğru gelmedi. Normalde gidip kalmam hiç sıkıntı olmadığı halde bu sefer üniversite için gideceğim ve babam kuzenlerimde kalmamamı söyledi bana. Durumları iyi ve zaten hep yardımcı olmaya çalışırlar şimdi de sürekli gidersen onlara güvenerek seni göndermişiz gibi olur dedi. İmkânınız varsa tabii ki yardımcı olun ama ben kendi adıma kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. Yarın yola çıkacağım, geleceğin zaman haber ver alalım dediler ama söylemedim. Gerek yok çünkü çok ekstrem bir durum olmadıkça insanları yormaya. Siz de kendi düzeninizi bozmak istemeyebilirsiniz hak verdim ben size.

Bu arada dediğim gibi yedek sırasını biliyorsanız yurt işini söylerim size. Devlet yurdunda kalmayan bir öğrencinin masrafı da 4 bin lira civarı olur İstanbul'da. En az bahsettiğim miktar. Genel olarak arkadaşlarım barınma dahil 5 bin lira masraf yapacak gibi gözüküyor aylık olarak.
 
Evine alıp 4 5 yıl bakacak çok kişi varmış meğer. Bi vicdansiz ben çıktım
Ay aynen bi de benim yazdığımı beğenmeyenler var

Kusura bakmayın çok net bekar kızın ne işi var evde

Kardeşin mi hayır

O zaman doğru değil çok düz kafa benimki Müge anlata sor direkt olmaz der
 
Hayır tabi ki sen çok haklısın lütfen kurtul bu kızdan

Dümdüz olmaz kalamazsın de
 
Kesinlikle annesini arayıp bu durumu kabul edemeyeceğinizi söyleyin. Kız size sana geliyorum dediğinde ne cevap verdiniz merak ettim. Bence asıl niyeti okumak olsaydı daha sıkı çalışıp ailesini zora sokmayacak şehirde bir devlet üniversiteside kazanabilirdi. Nasılsa kuzenim yani siz gençsiniz onun halinden anlar herşeye izin verir ve annesine karşı geçiştirirsiniz düşüncesi olabilir. Yani demek istediğim gece arkadaşlarıyla dışarı çıkacak kyk da saat durumu var bildiğim kadarıyla ama size geç gelicem anneme karşı idare et gibi durumlar olabilir. O yüzden kapağı size atmak işine gelir. Bunun çok benzerini yaşadık kuzenim halamızın yanına gitti lisede yurt bulana kadar diye 2 sene kaldı. Halamın sabırdan dişleri dökülecekti artık çok zor bi sorumluluk. Yarın ilk iş arayıp kızın annesiyle konuşun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…