Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Akraba 1 aylık evli akraba üzerinden plan yapmış sormadan etmeden, ben olsam açar telefonu '' Hayırdır, kimin evi hayatı üzerinden plan yapıyorsunuz. '' diye sorarım. Ama konu sahibi sormamış. Eğer istemiyorsam eşimi de destekçi almak için anlatırım, muhtemelen konu sahibinin kocası istemeyecek zaten. Kocam istemiyor der çıkarım işin içinden. Tabi ki eklerim, '' Kıytırık bir tabela üniversitesinin kıytırık bir bölümü sırf yüzde yüz burs verdiler diye İstanbul keşmekeşini çekmeye değmez, bir yıl daha çalışsın, olduğunuz yerde daha iyi okullar var. Çok lüzumsuz işlere girişiyorsunuz. '' derim. Ben konu sahibinin tavrını da anlamadım, kimseye ağız açamamış, oturduğu yerden kuruluyor.

Misafir edip kötü olmaktansa baştan olurum. Bir kızın ekstra masraflarını nasıl karşılayacak siniz? Evde her şey daha erken bitecek. Bu kadar emeğe anca evde olup biteni ona buna anlatacak, eşinizle düzgün bir yakınlaşma olmayacak. Esin de çok sıcak bakmaz. Açar telefonu evim yatılı misafire müsait değil eşim müsaade etmiyor der kapatırım. Ben düşüneceğime onlar düşünsün. Kimse için eşimle aramı bozamam. Kendini adamın yerine koy tam delirmelik.

Bu zaman da emanet sorumluluk almak tehlikeli hem yeni evlisin bence esin ile oturup konuşun

Hangi bölüm olduğunu yazmış mi?

Madem kolay değil o zaman tum boyutlariyla düşünüp taşınıp öyle yazacaklardi istanbulu.
O kolay degil de konu sahibinin evine yerlesmesi cok mu kolay konu sahibi için.

Yeni evli olan hiç kimse böyle bişeyi kabul edemez ben kendi adıma asla etmezdim heleki daha bir aylık evlisin daha siz birbirinize alışamamıssınızdırki kaldı evin içinde başka yabancı biri bide kuzen yani konu sahibinin kız kardeşi felan değil ayrıca eşi açısından da düşünmek lazım bu konuyu sonuçta onunda evi özeli en çok baş başa kalmak isteyecekleri bi zamandalar konu sahibinin anlatımına da bakılırsa yüzsüzlükte var sormadan etmeden orda kalacak diye akrabalara duyurmuşlar burda konu açmak yerine oturup eşinizle konuşup onun fikrini alın sonrada ortak bi karar verip akrabanıza söyleyin bize güvenmeyin diye bu kadar pasif olmayın çok ezilirsiniz böyle

Aslinda en basinda 1 sene daha çalışsın demis ama yeterli degil tabi. Cunku karsidaki yüzsüz acik acik söylemek gerekir böylelerine.
Yooo açık açık söyleyecek, '' Benim evim kredi ve yurtlar kurumu değil. '' diye. Ona bile evvel müracaat etmen gerekiyor. Pat diye kapıdan dalamazsın.

Ay buraya konu açana kadar arayıp kızın annesiyle açık açık konuşsanız ya. Yurt isini halledebildiniz mi, kaçıncı siradaymis, çıkma ihtimali nedir, bir sure ev tutana kadar veya özel bir yurda yerleşene kadar evde agirlayabilirim planınız nedir derdim ben olsam. Tabii size hiç danisilmadan emrivaki yapılması da kabul edilebilir bir şey değil hiç agirlamayabilirsiniz de, pandemi donemindeyiz sonuçta. Artı bu işin hem maddi hem manevi yükümlülüğü var, yeni evli olmasanız bile böyle bir şeyi kabul etmek istemeyebilirsiniz. Hiç agirlayamayacaksaniz da açık açık söyleyin. Ah anadolunun bağrından parlak bir öğrenci maddi imkansızlıklar içinde İstanbul a okumaya geliyor yüzde yüz burs kazanmış melodramina da hiç gerek yok çünkü durum ortada. Prestijli bir üni, iyi bir bölüm değil kazanılan. Açıkta kalmasın diye yapılan ve sırf İstanbul olduğu için yazılan bir bölüm belli ki. İnsanlardaki rahatlığı anlamak da cidden güç. Muhtemelen size güvenerek hareket ediyorlar o yüzden bir an önce konuşun. Vicdan yapılacak mesele değil hiç.

Ben de öyle biliyorum ama
Bazı özel üniversiteler çok saçma bölümlere bile %100 bursla öğrenci alır ama çocuğun eline para vermez. Sadece çocuktan eğitim öğretim parasını almaz. Mesela dönemlik 20.000 TL ise okul, o parayı çocuktan almaz. İki yıllık odyometri vs bile %100 burslu bazı üniversitelerde

Bugün arayın ve kabul etmeyeceğinizi söyleyin. Ne siz gerilin ne de onlar hayal kursun

Bu konudaki yorumlarınızı çok manasiz buldum.
Yani konu sahibini sırf haksız çıkarmak için resmen zorlama savunma yapıyorsunuz.
Gayette okul bitene kadar başkasının evinde kalanlar oluyor -baştan geçici deyip-
ve kızı tıpkı bizim gibi tanımıyorsunuz
Dolayısıyla birilerinin evinde kalmayı isteyip istemeyeceğini bilemezsiniz
Belki de yeni, hazır ev kurulu düzen hoşuna gidecek okul bitene kadar kalmak için konu sahibini her türlü zor duruma sokacak..

aynen. daha bir anlamadan dinlemeden herhangi bir alternatif dusunup yardimci olmaya calismadan bunlar uzerime yikilacak diye dusunmeyi normal bulmadim.
Yardımcı olmaya çalışmayacağını nerden biliyorsunuz
Yeni evli biri
Kendisinden habersiz birinin evine yerleşebilme ihtimali olduğunu öğreniyor ve bunu istemiyor
Bakın is te mi yor ki ben de istemezdim ne kadar kalacağı bile belli değil ne olacak nasıl olacak belli değil
Konuyu o kadar alakasız yerlere çekmiş ki bazı arkadaşlar hayret ettim
Biz de öğrenci olduk biz de okuduk
Öyle bodoslama başkasının hayatı ve evi üzerinden habersizce yapılmıyor eğitim planlaması
Haberiniz olsun

tabiki çok haklısın ama bekle önce bir yerleştirme sonuçları açıklansın daha sonra uygun bir dille eşinle konuşup kabul edemeyeceğini söylersin çünk bir kere eve alınca git demek olmaz ev bulamadığını düşün ki maddi durumu yokmuş 4 sene katlanılır birşey değil baştan konuş canım sende sorun değil karşı tarafın düşüncesizliği ksinlikle

Arkasina siginmak ? İnsanlar çocuklarını okula gonderirken korkuyor. Siz bu konuda hata yapiyorsunuz diger insanlar yapiyor diye bunun yanlis oldugu gercegi degismez net. Madem boyle dusunuyorsunuz asla sizi yargilayan olamaz ama mutlaka aile buyukleriyle falan bir arada yasayin mutlu olsunlar. Ne guzel kalabalik yasamaya olumlu bakiyorsunuz. Ama birakin konu sahibi ve diger istemeyen bizler cekirdek ailemiz ile yaşamaya devam edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…