Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Kimse konu sahibini arayip, kizim universiteyi orada kazandi, burs vs veren bildiginiz, duydugunuz kisiler var mi, kalacak yer ayarlama sansiniz var mi uygun fiyata diye sormamis. Neymis efendim yardim etsinmis, konu sahibi kotu niyetliymis. O kadar bos ve sirf muhalefet olsun diye yorum yapanlar varki. Kimi zaman cok ozgur, esi kendisinin haberi olmadan kimseyi eve yatili getiremez, bi yurt bulana kadar emrivaki akrabasini eve getirir falan filan. Buradan cikan sonuc, kimseyi dinlemeyip kendi dogrunu yapacaksin. Kissadan hisse isimize geldigi gibi yorum yapiyoruz. Empati yaparak yorum yapmayi beceremiyoruz.

Bu sitenin genel tavrı bu ilginç bir şekilde. 'Saçma sapan yorum yapıp gömeyim de kim haklı haksız umrumda değil' minvalinde yorumlar beni benden alıyor. Konu sahibinin başına gelen bu söylemleri sarfendenlerin başına gelse kazan kaldırırlar, ama şimdi dışarıdan atıp tutmak kolay.

Aslinda benim icin hatirlatici bir site burasi. Neden insanlarin fikrini ögrenip, sonunda her zaman kendi bildigimi okudugumu hatirlatiyor. Beni, benden baska kimse daha fazla dusunemez.

çok haklısınız size danışmadan nasıl kafalarına göre size güvenip yer seçiyorlar anlamadım. öğrencilerin haline bende çok üzülüyorum ama şahsen kimseyi evimde istemem herşeyden önce sorumluluk da var ya başına bişey gelse sana hesap sorarlar birde. üstelik yeni evlisin daha evine eşine bile tam alışmadan pat diye birinin evde olması can sıkıcı. eşim istemiyor de kestipi at yapacak bişey yok

Ay burs olayını açıkladığınız için teşekkür ederim, hiç bilmiyordum ben eline para veriyor sanıyordum

Bütün cevaplarımı okuyun ondan sonra mesajınızın anlamsızlığını kavrayacaksınız.

Sahip çıkmak için çocuğun bilgilerini istedim zaten, bekliyorum.

Ya bu özel üniversitelerin burs muhabbeti 1 veya 2 dersten kalana kadar değil mi? Çocuk atıyorum ilk dönem 1 dersten kaldı, ikinci dönem bursu kesilmiyor mu? Yani bu evladın 2 veya 4 sene burssuz okuma olayının garantisini kim veriyor?

S streshanim bence yatılı misafir kabul etmeyin ama KudrAlobar ’a da kızın bilgilerini gönderin. Onlar bahsettiğiniz gibi düşünmeden yazıvermişler İstanbul’u ama bakın ne güzel yardım ederim diyen birileri çıkmış.

Istanbulda iyi universite var dogru ama duyuyoruz goruyoruz neler oluyor.birincisi evli olmanizi gectim niye baskasinin cocugunun sorumlulugunu alacaksinizki.yarin obur gun bisey olur suclu siz olursunuz.ayrica genc bi kizin evli bi yerde kalmasi hic dogru degil.

Bu çok büyük bir sorumluluk daha ergen sayılacak bir kızın İstanbul Gibi bir yerde sorumluluğunu almak çok riskli. En ufak şeyde sizden bilirler. Ayrıca siz hizmetçilik yapacaksınız kabul ederseniz. Kabul etmediğinizi açık açık söyleyin Akrabaya asla yaranamazsınız

Parasını yeni evlilik durumunu da geçtim
O yaştaki bir çocuğun sorumluluğunu İstanbul gibi bir şehirde size atıyor olmaları çok saçma
O çocuk sizin otoritenizi dinleyecek mi bakalım ? Okuluna gitmeyip kötü alışkanlıklar edinse siz mesul olacaksınız. Hiç girmeyin o topa
Ben de şu an y.dışındayım kuzenim koskocaman olmuş oğlunu, dil öğrenmeye yanıma göndereceğini söyledi kabul etmedim . Sokakta alkolik mi olur , madde bağımlısı mı nerden bileyim. Bu devirde kendi çocuğuyla baş edemiyor insanlar. Hiç kimsenin sorumluluğunu alamam. Kusura bakmasınlar

Konu sahibi kızın bölümü kaç yıllık ve gelecek vadeden bir bölüm mü? Yoksa sırf üniversite okudum demek için mi okuyacak. AÖF den de bölüm okuyabilirdi hem evinden ayrılmak zorunda kalmazdı yada 2. Üniversite olarak yine bölüm seçip evine dönsün, evinde okusun.

Maddi durumları yok diyorsunuz. Sizin evinizde kalsa bile okulu evinize yakın mı? Sonuçta İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna gitmek saatler sürüyor. Genç kızın hevesleri istekleri de olacak malum. Annesi kızının cep harçlığını koyabilecek mi? Sizin maddi durumunuzu bilmiyorum ama annesi para gönderemediğinde siz cebine düzenli olarak harçlık koyabilecekmişsiniz?

Konu sahibinin evi belki müsait değil. Kız aylarca nerede yatıp kalkacak? Kız mesela ders çalışacak hafta sonu uyuyacak peki bu durumda karı koca akşamları nerede vakit geçirecek yada kullanmadıkları oda varsa kız kalacak diye mecbur peteklerini yakmak zorunda kalacaklar.

Genç bir kızın manevi sorumluluğunu almakta sıkıntılı, arkadaşta ders çalışacağız dese nasıl emin olacaksınız doğruluğundan. Başına bir iş gelse annesi hedef tahtasına sizi oturtacak sana emanetti diyip. Kız sizde kaldığı sürece annesi de kızını görmek için size gelecek. Çok zor iş açıkçası tabi bir de olayın eş boyutuda var.

Benim çevremdede çok var bu durumu yaşayan yani aşinayım bu tarz durumlara.
* kuzenim abimlerde kaldı bir dönem altına kaçırma problemi vardı. Yeni koltuk takımına defalarca gece kaçırdı.

* başka 2 kuzenim annemin yazlık olarak kullandığı evinde 2-3 yıl kaldılar. Annemle 2-3 ay sadece birlikte vakit geçiriyorlardı daha sonra annem diğer evinin olduğu şehire dönüyordu. Ama 2-3 ay bile annemi bezdiriyordu (annemin kendi yeğenleri). Kızların her gün yataklarını topluyor, yemeklerini yapıyordu. Kızlar yemekten sonra bir tabak bile kaldırmazlardı. Kızların biri sürekli işim var diye geç saatlere kadar arkadaşlarıyla kafelerde otururdu. Babamın çenesi durmaz laf sokardı annem ayıp olmasın diye arada tampon görevi görürdü. Kadın o kısacık bir kaç ayda bile hayatından beziyordu.

*abimin kızı okullarında hep derece yapmış bir çocuk. okumak istediği lise Türkiye’nin en iyi liselerinden biri. İstediği lise İstanbul da, karı koca çalışıyorlar, İstanbul da evlerimiz olmasına rağmen yine de soruyorum kazanırsa ne yapacaksınız, sizde o semte taşınacaksınız yoksa yurtta mı kalacak çünkü lisenin bulunduğu semt ile abimlerin evinin yeri ters kalıyor. Bu anne kız kime neye güvenip böyle sorumsuzca davranıyorlar.

kesinlikle tavrını bastan koy ve hayır de, eşim bu duruma razı değil de. yanına gelip problem yasayıp zaten kötü olacak olan sizsiniz, baştan kötü olun huzurunuzda başında kaçmamıs olsun. hayır diyememek insanoğlunun hayatını bitiren en büyük yalnışlardan biri

Bence böyle bir sorumluluğu kabul edemeyeceğinizi açık açık söyleyin söylerseniz bir kere kötü olur söylemezseniz sürekli kötü olursunuz . bi iş buyurursunuz söylenir derslri kötü olur çalışamadım burda der kötü olur, üni öğrencisi sonuçta küçük değil sevgilisi olur sıkıntı, orda diye para vermezler eli size bakar birde kız ise eşinizle aynı evde ne kadar uygun olacak .insanın aklı kalır kimseye güven olmaz bence asla karışmayın

Bu mesaji görene kadar farkli dusunmustum. Haklisiniz maddi imkan yoksa bu klasmanda bi okul icin istanbula gelinmez. Maasli insanlar istanbulda zor geciniyor... Hele size sorulmadan yapilmasi hic hos degil.
Deseniz ki itü, bogazici, ytü, gsü vesaire kazandi, ama maddi imkani yok... konu baska hal alirdi. Gelsin benim evimde bile kalsin, babasiz bir genc kiz harcanmasin derdim cunku bu okullar o kizin ve hatta annesinin tek kurtulusu olurdu. Gitsin mi gitmesin mi ikileminde bile kalmadan ne pahasina olursa olsun gitsin demelerini anlayabilirdim.

Sığınmıyor mu çoğu? Şöyle bir etrafınıza bakın hamileler dışında aman aman dikkat eden var mı eskisi gibi? Sürekli iş için dışarda günüm ve yok yok bu dedikleriniz..Fanusta mı yaşıyorsunuz nedir, sizin çevre bahsettiğiniz gibiyse ne âlâ.. Çünkü eskisi kadar önemsemiyor kimse.. Normal mi değil.. Ama işine gelmeyince pandemi de mi gelince de maşallah misafir eksik etmeyenler, düğünden çıkmayanlar VS.

Alıntıladığınız metinde de söyledim konu sahibine yorumum yukarıda diye.. Kabul etmesin zaten o YENİ EVLİ.. Siz de etmeyin efendim kimene! Ben kim kabul eder kısmına ben ederim diyenim.. Var mı itirazı olan???
1 kişi ile de ne kalabalık aile olunur ne çekirdek aile bozulur..

İstemiyorsan hayır diyeceksin yok diyemem dersen kaynım görümcem burada benimle kalıyor olmaz dersin. Yada eşimin ailesi kışı benimle gecircekler kusura bakma de geç çokta uzatma kesin bir dille söyle açık kapı bırakma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…