Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Ben varim. Aman aman dikkat ediyorum hala. Bizde zaten evde oturmali misafirlik sık olan bir sey degildi simdi hiç yok. Ailemi 2 senede 3-4 defa gordum galiba hatirlamiyorum bile.
Spor salonuna gitmeyi biraktim ve hala başlamadim. Yakin arkadasimin babasi vefat etti bir iki hafta once koronadan dolayi, bazilari gitmis evlerine ben gitmedim. Dugunlere zaten katilmadim.

Cogunluk onemsemiyor olabilir ama onemseyen de "siginmiyor" cidden onemsiyor olabilir.

Ayrica ev herkesin dib dibe olmadan ayri vakit gecirebilecegi sekilde kocaman bir ev degilse o 1 kişiyle de düzen bozulur, kalabalik olunur hele birbirine ve yeni eve alismaya calisan bir cift icin.

Almak isteyen evine 256262 kişi alsin ama kadin istemiyor diye de kotu degil.

bence bana egitim planlamasinin nasil yapilacagini soyleyecek kadar haddinizi asmayin. o konuda bana akil verebilecek herhangi birinin olduguna inanmiyorum. :)

mevzulari bu kadar icsellestirmeyin, oyle heceleyerek yazmaniza falan gerek yok ben yazilan seyi okuyunca anlarim zaten. herkesin kendi dusuncesi, benimki de bu. bana konu sahibinin tavri normal gelmedi soyledim. size normal geldiyse ona gore yorum yaparsiniz.

ayrica oyle sanki ben konu sahibine aaaa nasil kizi evine almazsiinnnn demisim gibi sacma sapan yerlerden tutup da yorumunu benim veya bir baskasinin yorumuyla temellendirip yazmak en basit tabirle sacmalik. sanki hayatinizda ilk kez forum gormus gibisiniz.

konu sahibine kizi neden almadin demedik, cok kotusun demedik, musait degilsen musait olmadigini soyle hem belki gelmeyecektir, bir de her seyden once kiza yardimci olmanin yollarina bakmaliydin dedik. yani ne kiza hayir diyor, ne annesine bir sey diyor, gelmesini de istemiyor, eee ne yapalim? bari kiza bastan hayir diyip yardim et. bu yani.

Her aile kendinden sorumludur. Aman o dikkat etmiyor ben niye edeyim diye bir dusuncem yok. Biri camdan atlasa sizde pesinden atlayin o zaman. Bilincli olmanin hamilelik ilede bir alakasi yok. Fakat pandemi bir bahane degil bir gercektir.
Tebrik ederim sizi insallah yakin zamanda sizede 4 yillik bir univ ogrencisi yerlesir. Cekirdek aile anne ,baba ve cocuklardan olusur buna katilan her birey bu tanimi bozar
Yeni evli kismi icin size yazmamiz cok sacma olur cunku bakis acimiz farkli

Sakın kabul etme, daha yeni evlisin.
İnan evliliğinden bir şey anlamazsın.hep bı gergin oluyor insan.
Şöyle soylim aynı şeyleri yaşadım.
Ustelik ben daha on günlük evliydim.ve daha biz balayindayken eşimin yeğeni bizden önce bizim kaldigimz şehre gitmişti biz gece yarısı uçakta indik, evimize geldik, onu da başka bi akrabasi getirip bize bırakıp gitmişti. İlk zamanlar 4 gün bizde üç gün yurtta kaldı.
Ve bı gün okuldan geldiğimde ne göreyim, tamamen yerleşmiş evime.
Bu böyle tam 3 yıl sürdü.
En son geçen sene pandemi var okul yok nereye geliyor gelmesin dedim eşime.
Eşimde söyledi fakat yine gönderdiler çocuğu.
Tabi bende ipler koptu artık asla istemediği söyledim. Nemi oldu o ucsene çöp okdu kötü olan ben oldu.asil kötü olanda eşimde tavır aldı bana ailesinin baskıları yüzünden.
Tabi geri adım atmadim.
Çok istiyorsan yeğenini ben giderim dedim. Giderdim de.
Sakın ama sakın kabul etme.bastan kötü desinler
O kadar iyilik yap, sonra yeter dediginde senden kötüsü yok.
Tecrübeyle sabit.

Yeni evli insanlar henuz birbirleri ile ayni evde yaşamaya alışamamışken eve üçüncü bir kişinin gelmesi ilişki dinamiklerini etkiler olumsuzluk yaratır. hoş yeni evli olmasada ev sahibi ile konuşmadan fikri alinmadan plan yapmak cahilligin kaçıncı seviyesi bilemedim hadi konu sahibi kabul etti diyelim eşi razi olacak mi? Bir ay değil iki ay değil ucu açık zaman kimse kimsenin maddi manevi sorumluluğunu almak zorunda degil bence baştan kötü olun soyleyin eninde sonunda zaten kötü olacaksiniz

Size danışmadan, fikrinizi dahi sormadan, sizin adınıza olayı kabul etmişsiniz gibi davranmaları çok saçma.
Belki bir süre idare edilebilir (1 hafta,10 gün gibi) ama eşinize danışmanız lazım. Ayrıca bu “idare etmenin” sonunda evinizden gideceğinin garantisini vermeli.
Daha evliliğinizi oturtmaya çalıştığınız bir dönemde evde bir yabancının olması, hele de uzun süre kalması uygun olmaz.

şimdi bazı hanımlar yazmış buraya, öğrenciye yardım vs diye de o başka bir konu. ortada saçma bir emrivaki var ve bu çok itici. sırf bu sebepten insanın yardım edeceği varsa da etmez. kimse kimsenin düzeni üzerinden plan program yapamaz, nokta. yahu birine sormadan kahve içmeye, çay içmeye bile gidilmez. arayıp müsaitlik durumunu bilmeden misafirliğe 1-2 saatliğine bile gidilmez yani. bu kadar saçma bişey olamaz. kimse dramatize etmesin yani, kadına danışmadan plan yapan insanlar için yok öğrencinin elinden tut vs fikri saçma. danışmış, sormuş olsalar başka düşünürdük o ayrı.

benim de kardeşim istanbul'u kazandı, istanbul üniversitesi. kyk yurdu çıkamazsa gidemezsin kusura bakma, otur 1 sene daha hazırlan kendi şehrimizden ege ya da dokuz eylül üniversitesi kazan, bu okullar da güzel, dedik. çünkü bizim onu gönderecek ne bir tanıdığımız var ne de imkanımız. herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. şansı varmış ki yurt çıktı. ama çıkan yurt 6 kişilik şimdi onu dert ediyor. dedim istanbul orası, başka yere benzemez. yat kalk haline şükret, 6 kişi demeden kalmaya bak gülü seven dikenine katlanır. yani tercih ediyorsan hesaplamalarını, ayarlamalarını yapacaksın. ben de 4 kişilik yurtta kaldım. öldürmeyen acı güçlendiriyor merak etme dedim

ben sizi haklı buldum konu sahibi. kimseye bahane üretmek zorunda değilsiniz. arayın kendilerini, ben böyle şeyler duydum kulağıma geldi doğru mu? de önce. eğer gerçekten doğru ise misafir için uygun olmadığınızı, yeni evli olduğunuzu ve eşinizin misafir sevmediğini vs söylersiniz. utanıp çekinmeyin hiç, hayat sizin hayatınız.

İnan o on gün bı hafta sonra oluyor 3 yıl.
Eşimle sarlamiyirduk bile kendi evimizde.
Hep bı gergindim, eşimi sayısız ret etmisimdir.
ve deli gibi anne olmak isterken.

bazı bölümler var ki istediğin köy üniversitesinde okuyabilirsin
ama bazısı var ki okuduğun üniversite çok önemli
param b..k ama istanbula göndermem mantığı da saçma
yoksa yerinde dursun okumasın da saçma

emrivaki hoş değil ve durum kabul edilebilir değil ancak eğitim deyince akan sular durur illa ki bir çözüm vardır

1 aylık değil 10 yıllıkta evli olsan bu doğru birşey değil. Herşeyi geç bir çocuğun yaşı kaç olursa olsun sorumluluğunu almayı doğru bulmuyorum.

Yok artık kuzeni geçtim kendi ablamda ağabeyimde bile o şekilde kalmak istemezdim. Kimsenin kimseye yük olmaya hakkı yok. Eşimin kuzeni kardeşi vs. de uzun süre kalsın istemem. Ar sıra gelir gider çamaşır filan amenna hele emrivaki şeklinde ise hiç olmaz

Okuduğunu anlama konusunda dünya sıralamasında en gerilerde olmamız çok normal. Herhangi bir metini, makaleyi geçtim forumda yazılan basit bir mesajı tam anlayamıyorlar.

Ve bı gün okuldan geldiğimde ne göreyim, tamamen yerleşmiş evime.
Bu böyle tam 3 yıl sürdü.
En son geçen sene pandemi var okul yok nereye geliyor gelmesin dedim eşime.
E yuh yani.. Okul yokken ne diye gönderiyorlar? Bu resmen basindan atmak, baska bir şey degil.. Ben 1 sene bile kabul etmezdim, 3 yil iyi dayanmissin.
Sesini cikartmasan evlenene kadar sizde yasardi sanirim.

o değil de
ben yurt dışındaki akrabalara şimdiden bulaşmaya başladım kızım için
acaba benim için ne diyorlardır

Kesinlikle kabul etmeyin her türlü kötü olacaksınız moraliniz bozuk olsa ondan bi ima çıkaracaklar neşeli olsanız ondan bi ima çıkaracaklar kendi evinizde rahat davranamicaksiniz başta bi kac haftalık olur sonra kalıcı olur tecrübeyle sabit.

Ne güzel kafalar var ya pırıl pırıl .
Ne münasebet yani?
Anneniz falan münasip bi dille acıklasın.
Yeni evliler olmaz damada ayıp falan desin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…